Jump to content

Photo

Avtošola in inštruktorji

• Please log in to reply
542 replies to this topic

#401 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 04 October 2008 - 06:56 PM

Ja no bomo vidli, če bo res tako, vsekakor pa ne mislim puške vršt v koruzo.
  • 0

#402 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 05 October 2008 - 05:56 PM

Jaz imam jutri občinske in grem zele za knjigo. Drugače sem se pa zadnjič pogovarjala z inštruktorco in je rekla, da je glavna lahko dolga največ 45min-tako, da je omejeno, kolko časa. Pa nima veze, tut če stojiš 30min v koloni, ti ne sme podaljšat.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#403 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 October 2008 - 11:48 AM

Jaz imam pa v ponedeljek glavno vožnjo, pa me je tok strah, da me že dva dni želodec boli. sad.gif
Danes sem imela zadnjo uro, pa v glavnem še kar dobro vozim, ampak včasih nisem dovolj odločna pri kaki stvari, pa parkiranje me še malce matra.

Saj vem, da kar bo, pa bo, ampak ful ne vem, kako se naj pomirim, da ne bom vsa živčna. Ker takrat, ko sem živčna, delam napake, ki jih drugače ne. sad.gif

Kak nasvet mogoče?
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#404 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 08 October 2008 - 12:42 PM

največji sovražnik na izpitni vožnji je živčnost. vem, ker je mene to teplo. mirno kri, znaš vozit, zato greš na izpit. inštruktor te ne bi spustil na glavno vožnjo, če ne bi bil prepričan v to, da znaš.
sicer pa se učenje vožnje začne šele takrat, ko imaš slavno roza knjižico v rokah!
  • 0

#405 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 09 October 2008 - 01:05 PM

Danes je ena moja kolegica mela prvič glavno vožnjo (isto v Ljubljani), pa baje ni bla nič živčna in je super vozila.
Na koncu ji je pa on v komisiji rekel, da načeloma je vse bilo dobro, nič večjih napak, ampak da je vozila preveč agresivno!! blink.gif
Pa kao da bi jo spustil, ampak zaradi njegove čiste vesti jo ni, ker je treba malce še izpilit, da bo vožnja malo manj agresivna. rolleyes.gif

Men nč ni jasno.. kolikor jaz njo poznam, je ona res najmanj agresiven človek in sploh si ne predstavljam, da bi vozila agresivno. Sem se enkrat z njo vozila, ko je imela vožnjo, pa sem bila prepričana, da bo v prvo naredila.

Pa še: a ni tako, da ponavadi v komisiji hočejo videt dinamično vožnjo?! hmm.gif

Očitno je treba res met srečo, da se zdiš tistemu v komisiji ravno prav dinamičen in ravno prav ne-agresiven. ermm.gif
  • 0

#406 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 October 2008 - 01:10 PM

ma ja včasih je res odvisno, al je tistemu v komisiji "zjutraj žena dala ali ne".... sovražim to!
  • 0

#407 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 09 October 2008 - 01:19 PM

pa odvisno je tudi kako se komisija razume s tvojim inštruktorjem. ker, ko sem jaz delala izpit sem naletela na čisto antipatijo med ocenjevalcem in inštruktorjem in mi je našel takšne butatse napake, da normalno nisem naredila.
ko pa sem naredila, je bila pa v komisija ena ženska, ki se je dobro razumela z inštruktorjem in ni komplicirala. tudi eno ali dve napaki, ki sem jih naredila je spregledala, oz. rekla, da ni nič hudega, ker ne ogroža in da je to realna vožnja (ki pa se seveda razlikuje od šolske).
  • 0

#408 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 October 2008 - 03:20 PM

Agresiovna vožnja nima veze s tem, a si ti kot človek agresiven ali ne. Preprosto lahko tudi pomeni, da ta tvoja kolegica ni bila dovolj zbrana in je spregledala kake zadeve. Morda kdaj izsilila prednost, potegnila čez rumeno, prehitro pospešila, prehitro zavrla, itd. To je ena reč, ki jo ocenjevalci silno ne marajo in celo raje vidijo da si malce rezerviran pa jim to razložiš kot ne-tveganje.
Pa to tudi podpiram, ker je ogromno sploh mladih ki tko priletijo včasih z avti da res ni. Npr. ko se vključujejo v promet, pa ni nujno da je stem mišljena samo prehitra vožnja.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#409 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 18 October 2008 - 04:46 PM

Ja, po drugi strani te pa takoj označjo da tvoja vožnja ni dovolj dinamična rolleyes.gif
Me je že prou strah kako se bom jst to začela učit vozt, haha, zdej v roku ene pol leta hočem narest CPP in pa dovolj voženj da lahko julija naredim izpit. smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#410 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 October 2008 - 05:38 PM

Mislim da se za ne-dinamičnost pa skoraj ni treba bat biggrin.gif.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#411 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 October 2008 - 05:45 PM

Za nedinamično vožnjo ful mečejo. Jaz poznam eno, ki je naredila šele v tretje, ker ji je vsakič rekel, da nima dovolj dinamične vožnje, da se mu ne zdi, da je prepričana vase in v svoje sposobnosti ter da se ne zna na hitro vključit v promet, ornk potegnit ko je treba, itd. Ni delala sploh nekih pravih napak, je pa spadala (in verjetno še spada) med bolj zmučkane voznike, kar gre večinoma inštruktorjem ful v nos.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#412 Jeannette

Jeannette

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1241 posts

Posted 18 October 2008 - 05:46 PM

Jaz se bom tudi lotila zdej kmalu. Za dacembra sem se prijavla za CPP-je, potem pa vožnja! Pa v tisto avto šolo kamor grem, itak že poznam inštruktorje in so zakon, tko da sam čakam, gdaj bom lahko šla vozit.
  • 0
500-krat ti lahko povem....

#413 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 18 October 2008 - 06:00 PM

Dilema saj vem da mečejo, ampak moraš bit pa res "polž", al imajo pa ocenjevalci slab dan. Men se zdi da pa kar velik "praktikantov" vozi preagresivno, če že ne na izpitu, pa definitivno po tem ko ga že imajo, kolkor jih pač srečujem po cestah. Pol je pa cela tragedija, ko se nekje speštajo ob steni en teden zatem.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#414 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 October 2008 - 06:01 PM

QUOTE(crna @ 18. 10. 2008 - 19:00) View Post

Men se zdi da pa kar velik "praktikantov" vozi preagresivno, če že ne na izpitu, pa definitivno po tem ko ga že imajo, kolkor jih pač srečujem po cestah. Pol je pa cela tragedija, ko se nekje speštajo ob steni en teden zatem.

O ja, s tem se pa strinjam.

• 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#415 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 October 2008 - 08:04 PM

Mojo bivšo sošolko so tudi vrgli zaradi kao premalo dinamične vožnje. Samo sem se jaz velikokrat vozila z njo (sva imele istega inštruktorja), pa se mi njena vožnja sploh ni zdela premalo dinamična. Pa tudi agresivna ne. Je pa možno, da je takrat res bolj "po polžje" peljala, ker je bla kar precej živčna, ker je takrat vozila glavno že 3.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#416 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 18 October 2008 - 08:06 PM

Meni je na glavni vožnji rekel gospod komisija, kako lahko tako mrtvo vozim na tak lep sončen dan biggrin.gif Ampak ni kompliciral in me je prijazno spustil, nebesa naj ga blagoslovijo!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#417 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 18 October 2008 - 09:55 PM

Smešno,... laugh.gif

Js sem pa zatežila, da mi zamenjajo inštruktorja. No v ponedeljek ga moram še prenašat, mejbi me bo jutri klical in po kakem čudežu rekel, da mi ni treba pridt in da me bo novi nštruktor poklical. Upam, da me bo kr šefe avtošole učil.
  • 0

#418 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 20 October 2008 - 09:01 AM

No, jaz sporočam, da nisem naredila... zdaj imam čez en teden nov datum.

Čeprav se mi je zdelo, da sem vozila bolje, kot kadarkoli, gospodu v komisiji le ni ušlo, da sem pri menjavi pasu v hudi gneči malce prepozno zapeljala na levi pas in delno že prevozila polno črto.
Ni mu bilo všeč moja vzvratna vožnja v neko ulico, češ da je bilo malo prehitro. Jaz pa sem se le trudila, da bi čim prej izpraznila cesto, po kateri so že prihajali avtomobili.
Pa baje nisem dovolj dobro opazovala nekega tovornjaka, ki se je šele en meter pred križiščem odločil dati smernik. Varnostno razdaljo sem imela, zato sem brez problemov ustavila avto, ko je bilo treba. A on je pripomnil, da se je ustrašil, da je že konec z nami. rolleyes.gif

Zaključek: gospod meni, da imam sicer dobro tehniko vožnje, a se je na trenutke malce bal in se ni počutil najbolj varno. Zato: več sreče prihodnjič. ermm.gif
  • 0

#419 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 20 October 2008 - 10:07 AM

Immortelle, ne sekiraj se, v drugo bo šlo zagotovo. Jaz sem tudi prvič padla, pa veliko ljudi, ki jih poznam tudi. Tako da....veliko sreče naslednjič.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#420 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 20 October 2008 - 12:16 PM

Tudi jaz sem prvič pogrnila. To je že neke vrste nuja, če narediš v prvem, je že mal čudno. laugh.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users