Koliko so pa kaj vstopnine, tudi neke normalne cene?
Jaz se s kolegicami pogovarjam o ideji, da bi šle v Rim, navdušenje je veliko.
Smo se pogovarjale o 4 nočitvah. Frida, to je po tvojih izkušnjah verjetno premalo a ne? Se mi zdi škoda, da če že greš nekam, da imaš na koncu premalo časa za si vsaj kolikor toliko v redu pogledat stvari in uživat.
Vstopnine so nekje v povprečju med 10-12€, najdražja je bila za vatikanske muzeje 16€. Zanimive so mi razlike v ceni, recimo Basquiat je koštal 13 ali 14€, skupna karta za kolosej in forum romanum je pa 11€.
Priporočam pa, da si za vatikanske muzeje, baziliko san pietro, forum&kolosej kupite karto prek neta, ker se s tem ful pridobi na času, jaz tega nisem naredila, ker imam press in pridem največkrat zastonj not. Imajo pa na teh lokacijah dve vrsti, ticket buyer in ticket holder. Za ticket holder vrst ni in si takoj not, ticket buyer je pa lahko štala. Sem napisala v prvem postu, za vatikanske muzeje sem čakala več kot dve uri in pol v vrsti. Za san pietro sem imela srečo, ker je bil velikonočni ponedeljek in mi ni jasno kako da ni bilo nobene vrste, takoj sem bila not, ostale dni je bila že ob 9h zjutraj vijugasta vrsta za vstop po celem trgu, grozno. Forum in kolosej isto...
Ja lej, jaz sem izkoristila 4 polne dni in sem imela tempo. Razdalje v Rimu so velike in se pešači še in še. Midva imava tako navado, da noriva cel dan, da čim več vidiva, vmes par postankov za kavo in sladkarije in kaj na hitro pojest, okrog 18h se pa počas odpraviva na večerjo in bit pri miru. Tud 3 dni je pomoje v redu za Rim, boljš kot nič ampak si malo splaniraj kaj bi rada videla in kupi prej karto, da prišparaš na času. Odvisno tudi, kaj vas zanima... Meni bi bilo idealno bit tam kakšnih 8-10 dni...