Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#401 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 May 2017 - 09:31 PM

Koliko so pa kaj vstopnine, tudi neke normalne cene?

Jaz se s kolegicami pogovarjam o ideji, da bi šle v Rim, navdušenje je veliko. :D Smo se pogovarjale o 4 nočitvah. Frida, to je po tvojih izkušnjah verjetno premalo a ne? Se mi zdi škoda, da če že greš nekam, da imaš na koncu premalo časa za si vsaj kolikor toliko v redu pogledat stvari in uživat.

Vstopnine so nekje v povprečju med 10-12€, najdražja je bila za vatikanske muzeje 16€. Zanimive so mi razlike v ceni, recimo Basquiat je koštal 13 ali 14€, skupna karta za kolosej in forum romanum je pa 11€. 

Priporočam pa, da si za vatikanske muzeje, baziliko san pietro, forum&kolosej kupite karto prek neta, ker se s tem ful pridobi na času, jaz tega nisem naredila, ker imam press in pridem največkrat zastonj not. Imajo pa na teh lokacijah dve vrsti, ticket buyer in ticket holder. Za ticket holder vrst ni in si takoj not, ticket buyer je pa lahko štala. Sem napisala v prvem postu, za vatikanske muzeje sem čakala več kot dve uri in pol v vrsti. Za san pietro sem imela srečo, ker je bil velikonočni ponedeljek in mi ni jasno kako da ni bilo nobene vrste, takoj sem bila not, ostale dni je bila že ob 9h zjutraj vijugasta vrsta za vstop po celem trgu, grozno. Forum in kolosej isto... 

Ja lej, jaz sem izkoristila 4 polne dni in sem imela tempo. Razdalje v Rimu so velike in se pešači še in še. Midva imava tako navado, da noriva cel dan, da čim več vidiva, vmes par postankov za kavo in sladkarije in kaj na hitro pojest, okrog 18h se pa počas odpraviva na večerjo in bit pri miru. Tud 3 dni je pomoje v redu za Rim, boljš kot nič :) ampak si malo splaniraj kaj bi rada videla in kupi prej karto, da prišparaš na času. Odvisno tudi, kaj vas zanima... Meni bi bilo idealno bit tam kakšnih 8-10 dni... :)

• 0

#402 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 11 May 2017 - 06:33 PM

Hvala za nasvete! Aja, še to sem pozabila, a obstajajo tudi za Rim kakšne možnosti za cenejše vstopnice, kot npr. za London 2for1, če imaš karto za javni prevoz, pa v Berlinu imajo tudi podobno.

Kako pa imajo javni prevoz porihtan? Je dobro razvejan, hiter, reden?

Hm ja, nas recimo vse zanima umetnost, tako da bi bilo zelo veliko za videt. :)
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#403 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 11 May 2017 - 11:19 PM

Ne vem glede kartic ugodnosti, se nisem pozanimala.

Javni prevoz je super, edino metro ni preveč razvejan in meni ni bil veliko v pomoč. Peljala sem se 3x, ostalo pa samo z busi. Recimo Dunaj ima metro v nulo, postaje na vsakem koraku, Rim pa ne.

Ja, če vas zanima umetost, boste vesele, pa tudi če vas ne bi, bi uživale na drugačen način, ker ima mesto dušo. Umetnosti pa tukaj sicer ne moreš ubežat :D

• 0

#404 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17609 posts

Posted 14 May 2017 - 10:57 AM

Kateri kraj v Italiji bi priporocile/i, da je kaj lepega za videt in plaza kolikor toliko spodobna, za cca 4 dni oddiha? Gledam Neapelj, Palermo, Bari, Katanijo, Olbio, Cagliari, Trapani. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#405 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 14 May 2017 - 11:16 AM

Sardinija definitivno. Top plaže. Priporočam let v Cagliari, rent-a-car in z njim naokoli. Za oglede pa imaš kar nekaj arheoloških parkov iz obdobja antične sardske civilizacije (priporočam Su Nuraxi, ki je na Unescovi listi svetovne dediščine). Dobra kombinacija za 4. dni se mi zdi Oristano z okolico. Za oglede so tam blizu ruševine rimskega mesta v Tharosu (predvsem so lepi razgledi, sama interpretacija je bolj meh), blizu je še vasica kjer so snemali špageti vestrne, Oristano je kjut mestece. V okolici pa je še ful lepih plaž (Is Arrutas, Maimoni). 

• 0

#406 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 14 May 2017 - 11:29 AM

Se strinjam s Kalypso. Oristano je :wub:.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#407 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19154 posts

Posted 14 May 2017 - 11:31 AM

Sicilija tudi, Trapani je ful lepo mesto pa Erice na hribu pa plaza San Vito lo Capo.
  • 0

#408 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 15 May 2017 - 04:22 PM

Če če si pripravljena zamenjati morje za jezero, je ful lep road trip po severni Italiji. Ob Gardskem jezeru je polno majhnih luškanih mestec - meni je bil ful všeč Sirmione. Tam so tudi ruševine rimske vile, ki se jih splača pogledat že zaradi razgleda na jezero. Potem Lago di Como je tudi zelo lep, pa Lago Maggiore in Lago di Lugano, ki si ju delita Italija in Švica. Jezera lahko skombiniraš z mesti v severni Italjiji: Milano, Verona, Brescia, Padova, Benetke pa imaš prav lep road trip. 

• 0

#409 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 15 May 2017 - 05:41 PM

Bi rekla Toskana, ampak najbrž odpade tukaj ane :)

Sorrento je tudi krasen, pa že omenjena Sardinija in Lago di Como in Lago di Garda.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#410 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17609 posts

Posted 15 May 2017 - 05:45 PM

Hvala, ampak res bi morje :) pomoje bova kar Sardinijo, karte pa niso vec poceni, ker gledam za cez 3 tedne...
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#411 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17609 posts

Posted 17 May 2017 - 01:08 PM

Letalske imam, koncno. Niso bile poceni, ampak sva se pozno spomnila. Letiva iz Benetk v Cagliari zacetek junija.

Bi imeli iz prve roke se kaksen namig ali nasvet za J Sardinije - kje rezervirati prenocisce, kdaj v dnevu se trgovine in gostilne zaprejo, kje bi priporocili za jest (da je tudi vegan-friendly)? itd :)
  • 0

Bill Bullard

#412 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 17 May 2017 - 01:10 PM

http://www.cudovita....ic=18705&page=5

• 0

― V. Van Gogh

#413 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19154 posts

Posted 09 October 2017 - 08:32 PM

Vprasanje za tiste, ki ste bile v Veroni, kje je najboljse parkirati?
  • 0

#414 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 09 October 2017 - 08:38 PM

Mi smo v eni avtohisi v centru, v blizini arene. Ne spomnim se imena, je bilo pa ok. 2 €/h.
  • 0

― V. Van Gogh

#415 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 10 October 2017 - 04:07 PM

Jaz sem parkirala v garažni hiši Parcheggio Arena, v bližini arene. Malo naprej v isti smeri, še bližje areni, pa je še garažna hiša Parcheggio Cittadella. Ti dve sta bili meni najbolj priročni tudi zaradi dostopa z avtoceste iz Slovenije, pa še v par minutah si peš v centru. V strogi center pa turistom ni dovoljeno z avtom, razen ob praznikih imajo malo drugačno ureditev, tako mi je bilo razloženo. :) Celodnevna parkirnina je bila 17 ali 18 €.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#416 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 10 October 2017 - 04:12 PM

Ja, mi smo v tej drugi parkirali, vidim po slikah.

• 0

― V. Van Gogh

#417 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 October 2017 - 07:49 PM

Midva sva tudi tukaj parkirala ja. :)

• 0
Viens, reste ici!

#418 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19154 posts

Posted 10 October 2017 - 07:51 PM

Hvala!
  • 0

#419 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 December 2017 - 04:18 PM

Tiste, ki ste bile v Neaplju... A je treba dol najeti avto ali so povezave javnega prometa do Positana, Salerna, Amalfija okej?

• 0

#420 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 19 February 2018 - 10:58 PM

No, bila sem en teden v Neaplju in je ful dobr!! Ful priporočam, res je lepo z vseh vidikov. Vzdušje, umetnost, antika, hrana (!), sladice (!!), kava. Napasla sem si oči na moških, zredila se nisem nič, ker sem cele dneve hodila in vse pokurila, prehladila sem se na Vezuvu itd.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users