Muffini, cupcakes
Posted 17 June 2009 - 09:18 AM

Posted 17 June 2009 - 10:46 AM
Jaz sem jih včeraj prvič

Samo malo manj sladkorja in olja sem dala, pa so več kot dovolj sladki.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 June 2009 - 02:07 PM

Torej. Packanja je res malo. Čeprav sem sama bolj ljubitelj čokoladnih muffinov, so mi tudi ti dobri. So fino sočni, ravno dovolj (ne preveč, ne premalo) limončkasti. Ker pač je moja familija tud mahnjena bolj na sladko in ker sem se spomnila Planetkinega komentarja, sem muffine le za vzorec pomočla v glazuro, tako da limonin okus ne seka preveč. Ti so veliko boljši kot pa so bili instant čokoladni. Morm pa priznat, da limoninih domačih še nisem pekla, tako da nimam neke primerjave.

Posted 20 June 2009 - 03:46 PM
Posted 08 August 2009 - 03:34 PM
Dr. Oetker muffini so zakon!

Najboljši so mi še vedno limonini, katere vsakič malo drugače obogatim. Nazadnje sem masi dodala strok vanilije bourbon in narezane nektarine, pa so bili res božanski.
Danes pa sem delala čokoladne. Masi sem dodala še kremo iz bele čokolade in grobo nalomljene koščke Lindt temne čokolade z meto. Milina. ˘-˘
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 08 August 2009 - 10:28 PM
Posted 08 August 2009 - 10:29 PM
Rozine, bljak, hehe.
Jaz bom naslednjič delala jagodne z jagodami. ;P
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 08 August 2009 - 10:30 PM
Posted 08 August 2009 - 10:32 PM
Meni pa to tako noro paše ... nektarine v limoninih so bile nenormalno okusne, res.
Posted 09 August 2009 - 09:08 PM

Posted 09 August 2009 - 09:26 PM
Meni tudi marelice ne delujejo za v muffine.
Treba pravilno sadje izbirat. ˘-˘
Posted 09 August 2009 - 10:13 PM
Breskve ravno obratno - sladkega

Posted 17 August 2009 - 08:00 PM
Malo sem ga edino priredila: čebule nisem dajala, ker je nemaram (bom pa enkrat poskusila atiju in mami na čast

Meni so božanski, ful so mehki, taki rahli. So mi pa z gobam boljši, ker so malenkost bolj sočni. Sigurno jih bom še kdaj naredila, bom pa verjetno dala še več sira....kaj češ, sem pač cheese freak

Evo pa še slikovno gradivo:

Posted 17 August 2009 - 08:03 PM
Posted 18 August 2009 - 10:55 AM

Jaz sem zadnjič naredila bučne. Slikovnega gradiva žal nimam, imam pa recept če katero mika:
SLANI MUFFINI Z BUČKAMI
Sestavine:
200g zelenih bučk
70g sira
1dl olja
1 veliko jajce
1 lonček jogurta ali kisle smetane
sol
začimbe
pecilni prašek
Postopek:
Bučke operemo in naribamo, prav tako naribamo sir in ga zmešamo z bučkami. V eni posodi zmešamo moko, sol, začimbe in 2 žlički pecilnega praška, v drugi posodi pa zmešamo olje, jogurt, jajce ter dodamo zelenjavno zmes. Tej mešanici dodamo še zmes z moko.
S testom napolnimo pekač z muffine in damo peči za 25 minut v ogreto pečico na 180 stopinj.
Testo ne sme biti pretekoče, v tem primeru dodamo še malo moke.
A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 20 August 2009 - 06:28 PM

Posted 21 August 2009 - 06:45 PM
Slani muffini znajo biti zelo dobri, ja.

Posted 21 August 2009 - 06:48 PM

Posted 26 August 2009 - 05:33 PM

Bom tud jst ta recept uporabila, prav tako brez čebule... A si dala notr kej kečapa oz. kaj podobnega?
Posted 27 August 2009 - 06:45 PM
Par dni nazaj sem jih spet delala ampak po drugem receptu, po temle klik in so mi teli še boljši, še bolj rahli pa mehki.
Da bi se kečapa mal bolj čutil sem ga dala še na vsak muffin predem sem dala sir čez.
Oba recepta sta pa ful simple.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users