Jump to content

Photo

Muffini, cupcakes

• Please log in to reply
787 replies to this topic

#401 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 17 June 2009 - 09:18 AM

Saj vem, samo sem vseeno prelena. Čakam, če se jih bo slučajno mama spomnila naredit pred mano oops.gif
  • 0

#402 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85889 posts

Posted 17 June 2009 - 10:46 AM

Jaz sem jih včeraj prvič oops.gif nardila, po tem receptu: http://www.kulinarik...ept.asp?ID=2706, in so njami, ful sočni. njam.gif

Samo malo manj sladkorja in olja sem dala, pa so več kot dovolj sladki.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#403 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46016 posts

Posted 20 June 2009 - 02:07 PM

Končno mi je uspelo spečt te limonine muffine.
IPB Image
Torej. Packanja je res malo. Čeprav sem sama bolj ljubitelj čokoladnih muffinov, so mi tudi ti dobri. So fino sočni, ravno dovolj (ne preveč, ne premalo) limončkasti. Ker pač je moja familija tud mahnjena bolj na sladko in ker sem se spomnila Planetkinega komentarja, sem muffine le za vzorec pomočla v glazuro, tako da limonin okus ne seka preveč. Ti so veliko boljši kot pa so bili instant čokoladni. Morm pa priznat, da limoninih domačih še nisem pekla, tako da nimam neke primerjave.
IPB Image
  • 0

#404 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 20 June 2009 - 03:46 PM

Jaz sem danes naredila tiste Princess Lilliffe in so NJAM! Samo jaz nisem na vseh uporabila tiste rožnate glazure, sem jo nardila in je katastrofalno umeten okus, tako da sem jo dala samo na tri muffine. Drugače pa je testo božansko vanilijasto, sem ga pa obogatila s koščki Gorenjke z mletimi lešniki ter pinjolami, ki sem jih predhodno popražila v ponvi, da so fajn spustile aromo. Božanski so, dobesedno topijo se v ustih, pinjole se ravno prav čutijo, pa s čokolado tudi nisem pretiravala in je vsega ravno prav.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#405 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2009 - 03:34 PM

Dr. Oetker muffini so zakon! woot.gif

Najboljši so mi še vedno limonini, katere vsakič malo drugače obogatim. Nazadnje sem masi dodala strok vanilije bourbon in narezane nektarine, pa so bili res božanski.
Danes pa sem delala čokoladne. Masi sem dodala še kremo iz bele čokolade in grobo nalomljene koščke Lindt temne čokolade z meto. Milina. ˘-˘

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#406 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 August 2009 - 10:28 PM

Meni so pa zdej že nekaj časa najbolj božanski ti Princess Liliffe, ampak brez rožnate glazure. Namreč, meni je testo tako božansko vanilijasto, potem pa dam notr cel paket lešnikov, oblitih s črno čokolado in rozin, oblitih z belo čokolado. Orgazmični so, ne morem se jih prenajest, pa tudi vsi ostali jih dobesedno goltajo ko obsedeni. Seveda pa so limonini tudi še vedno zakon!
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#407 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2009 - 10:29 PM

Rozine, bljak, hehe.

Jaz bom naslednjič delala jagodne z jagodami. ;P

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#408 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 08 August 2009 - 10:30 PM

Meni pa v muffine nikakor ne gre sveže sadje.
  • 0

#409 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2009 - 10:32 PM

Meni pa to tako noro paše ... nektarine v limoninih so bile nenormalno okusne, res.

• 0

#410 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 August 2009 - 09:08 PM

biggrin.gif
  • 0

#411 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2009 - 09:26 PM

Meni tudi marelice ne delujejo za v muffine.
Treba pravilno sadje izbirat. ˘-˘

• 0

#412 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 09 August 2009 - 10:13 PM

Marelice pri toplotni obdelavi dobijo kisel okus.
Breskve ravno obratno - sladkega smile.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#413 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 17 August 2009 - 08:00 PM

Moji prvi muffini! In sicer sem delala Pizza muffine KLIK

Malo sem ga edino priredila: čebule nisem dajala, ker je nemaram (bom pa enkrat poskusila atiju in mami na čast biggrin.gif ), namesto salame sem dala 10dag šunke, za sir v masi sem uporabila mocarelo (12,5 dag) in malo edamca, ki sem ga prav tako naribala povrhu, pa na polovico muffinov sem dala še gobe.

Meni so božanski, ful so mehki, taki rahli. So mi pa z gobam boljši, ker so malenkost bolj sočni. Sigurno jih bom še kdaj naredila, bom pa verjetno dala še več sira....kaj češ, sem pač cheese freak biggrin.gif

Evo pa še slikovno gradivo:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

• Guests

Posted 17 August 2009 - 08:03 PM

Mmmmmm... prav lačno si me naredila. Cheeeeeese!!!
  • 0

#415 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 18 August 2009 - 10:55 AM

Mmm, freak ful dobri izgledajo! thumbup.gif

Jaz sem zadnjič naredila bučne. Slikovnega gradiva žal nimam, imam pa recept če katero mika:

SLANI MUFFINI Z BUČKAMI

Sestavine:

200g zelenih bučk
70g sira
1dl olja
1 veliko jajce
1 lonček jogurta ali kisle smetane
sol
začimbe
pecilni prašek

Postopek:

Bučke operemo in naribamo, prav tako naribamo sir in ga zmešamo z bučkami. V eni posodi zmešamo moko, sol, začimbe in 2 žlički pecilnega praška, v drugi posodi pa zmešamo olje, jogurt, jajce ter dodamo zelenjavno zmes. Tej mešanici dodamo še zmes z moko.
S testom napolnimo pekač z muffine in damo peči za 25 minut v ogreto pečico na 180 stopinj.
Testo ne sme biti pretekoče, v tem primeru dodamo še malo moke.
  • 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#416 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 20 August 2009 - 06:28 PM

Še moji pizza muffini
IPB Image

IPB Image

IPB Image
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#417 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 August 2009 - 06:45 PM

Slani muffini znajo biti zelo dobri, ja. thumbup.gif

• 0

#418 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 21 August 2009 - 06:48 PM

freak, teh tvojih mafinov bi se pa še celo jaz pritaknila. smile.gif Če le ne bi imeli šunke notri.
  • 0

#419 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32285 posts

Posted 26 August 2009 - 05:33 PM

Haaaaam, freak, kok so lepi tvoji mafini eat.gif njam.gif
Bom tud jst ta recept uporabila, prav tako brez čebule... A si dala notr kej kečapa oz. kaj podobnega?
  • 0

#420 freak

freak

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1552 posts

Posted 27 August 2009 - 06:45 PM

Sem dala žlico kečapa samo se ga ne čuti kaj dosti.

Par dni nazaj sem jih spet delala ampak po drugem receptu, po temle klik in so mi teli še boljši, še bolj rahli pa mehki.
Da bi se kečapa mal bolj čutil sem ga dala še na vsak muffin predem sem dala sir čez.

Oba recepta sta pa ful simple.

• 0
''I have a great imaginary world, but sometimes I need things to happen for real.'' (A.M.)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users