Jump to content

Photo

Kuhinje & kuhinjska oprema

• Please log in to reply
654 replies to this topic

#401 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 26 November 2018 - 11:46 AM

Kami, to je tvoja kuhinja, tista rabljena? Lepo si si uredila!

Nimam pametnega nasveta, pomojem je res najbolj simpl rešitev latex barva.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#402 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24517 posts

Posted 26 November 2018 - 11:56 AM

hvala Frčica. Bom še za to barvo malo pogledala.

Matilda, to je še slika njihove kuhinje. Jaz imam malo obrnjene elemente, nisem je pa še v tem času uspela slikat, razen ko smo jo še sestavljali :D

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#403 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 26 November 2018 - 12:18 PM

A se latex barve v Slo uporabljajo kot obicajne barve za stene? Ker tukaj se in mi ni bilo nic jasno, ko sva iskala nekaj za cez gips plosce - svetovali so nama latex in sva bila ze na lovu za necem, potem sva pa ugotovila, da imava eno identicno kantico se v garazi od prejsnjega pleskanja sten, lol. Niti nisem vedela, da se jih lahko cisti. 

Chalkboard in magnetne barve so se tudi precej razpasle in jih dobis v razlicnih odtenkih (ne samo crni in temno zeleni). Ne vem pa, koliko bi bile kaj v kuhinji uporabne/prakticne za cistit. 

5bfc96fc8ccb398e52c2a7ccb4d47e40.jpg

c8f512b5467b729bd6fc8ff5f85b30cf.jpg

899c96cc21c7bca605bde3ae81148fa7.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#404 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 26 November 2018 - 05:38 PM

Meni je kar všeč kakšna taka barva, ki je na tej sliki na steni, ali pa barva pulta. Latex barv pa sploh ne poznam. A se jih lahko z mokro krpo briše, se ne poznajo mastni madeži gor?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#405 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 26 November 2018 - 09:00 PM

Ja, lahko ja. 

Lahko ti prav namešajo latex barvo željenega odtenka ali pa pobarvaš normalno z barvo, čez daš pa lateks premaz. Pozabila sem firmo :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#406 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 28 November 2018 - 03:27 PM

Tiste, ki imate visoki sijaj v kuhinji, ste zadovoljne ali bi se drugače odločile, če bi ponovno izbirale? Ful različnih mnenj slišim. Sem že bila skoraj odločena za belo sijaj, zdaj pa razmišljam tudi o takih belih frontah s satenastim efektom.
  • 0

#407 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 28 November 2018 - 03:37 PM

Jaz imam visok sijaj in je super, ne bi menjala.
  • 0

#408 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 28 November 2018 - 04:08 PM

Jaz tudi. Bel :)
  • 0

#409 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46006 posts

Posted 28 November 2018 - 04:35 PM

Mi smo v Londonu imeli temno kuhinjo visok sijaj in je bla pain in the ass. Poznal se je vsak prstni odtis, prah in kaplica. 

• 0

#410 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 28 November 2018 - 05:31 PM

Za temen visoki sijaj sem pa slišala ja, da je čisto nekaj drugega kot svetel, kar se tiče občutljivosti za odtise.
  • 0

#411 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 28 November 2018 - 05:34 PM

Ja bolj podobno ogledalu kot cemu drugemu. Midva imava zgornje elemente in napo crno steklo in ce zelis cisto moras vsak dan pobrisat.
  • 0

#412 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23275 posts

Posted 28 November 2018 - 08:09 PM

Ora, kako se pa na spodnjih elementih obnese bela sijaj zdaj z otrokom, če ti že kaj prijema? Eni tudi glede tega ful strašijo, kako se to pol ful pozna, ko ti otrok vse omare prešlata. :)
  • 0

#413 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27320 posts

Posted 28 November 2018 - 08:41 PM

Ma meni se ne zdi katastrofalno, pa enostavno je pobrisat.
  • 0

#414 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 29 November 2018 - 12:29 PM

Midva imava belo visoki sijaj pa so naju tudi strašili da bog ne da to dt ker se bo vse poznalo pa se praktično nič ne pozna, moraš res od strani pogledat, pa simpl k pasul za čiščenje, vzameva clin 1x na teden in samo z mirofibro prebriševa fronte, 5 minut dela

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#415 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 20 August 2020 - 12:53 PM

Ima katera kuhinjski otok? Kako ga uporabljate, zgolj kot pripravljalno površino ali so gor korito oz. štedilnik, mogoče tudi kot prostor za jest? 

• 0

#416 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17272 posts

Posted 20 August 2020 - 12:55 PM

Samo kot delovno povrsino. Se mi ni dalo z napami ukvarjati, ker je ful visok strop.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#417 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32268 posts

Posted 20 August 2020 - 12:57 PM

Jaz imam polotok, pač zaključek kuhinje v prostor in je samo pult. Nisem želela na tem mestu nobenega kuhinjskega elementa in še vesno mi je super.
  • 0

#418 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 20 August 2020 - 12:59 PM

T&T imata notri korito in pomivalni stroj, sicer se pa uporablja kot delovna površina oz. če je veliko ljudi na obisku kot bar ali prostor za narezek.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#419 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 20 August 2020 - 01:03 PM

Kakšno imata pa globino? Standarno 60 cm ali debelejšo, da imaš potem omarice še na drugi strani? Jaz bi imela na drugi strani stolčke za sedet tako da mora bit verjetno malo poglobljeno, da se lažje sedi.

• 0

#420 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 20 August 2020 - 01:17 PM

Več kot 60 je, z druge strani (jedilnica) so predali, v katerih so krožniki, prti in podobno. Niso pa ti predali spet 60 globoki, pomoje so nekje 30-40, otok je torej širok cca 1 meter.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users