Jump to content

Photo

Vitamini, minerali, dodatki k prehrani

• Please log in to reply
1575 replies to this topic

#401 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 26 February 2013 - 09:36 PM

Ok hvala, bom zdaj vzela. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#402 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 February 2013 - 10:26 PM

V DMu je v tistih kuponih za 50% popust znižano bio konopljino olje (500ml). Jaz bom kupila, berem na spletu

zelo pozitivne učinke. Uživa katera?

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#403 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16954 posts

Posted 27 February 2013 - 09:08 AM

Sodelavka uživa to že nekaj časa, in pravi, da se ful pozna, da ni nič bolana, in ne vem kaj še vse. :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#404 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 27 February 2013 - 06:50 PM

Jaz ga tudi pijem od septembra dalje. Eno žlico na dan. Si bom tudi jaz s tem kuponom kupila olje v DM-u. Zdaj imam enakega, sem ga kupila, ko so imeli v DM-u hrano, pijačo in dopolnila 30 % ceneje. Je pa tole od Sun&seed še najcenejše. Druge znamke imajo redno ceno kakšnih 12-15 € za 250 ml, tega je pa 500 ml za približno 15 €. Prvič sem ga dobila za rojstni dan od kolegice, ker baje pomaga preprečevati migrenske napade, med drugim. Potem pa sem se tako navadila, da ga kar kupujem. Sem vsakič naletela na kakšno akcijo. Ga pa kar hitro zmanjka. Pomoje imam 500 ml flaško za približno 2 meseca. Odkar ga pijem res še nisem imela migrenskega napada, mogoče je zgolj naključje, ne vem. Ga bom pa še pila, ker je na splošno zelo zdravilno, kolikor sem prebrala.

Ne vem pa, v čem je fora, da so nekatera bolj temna. Prej sem imela Demeter konopljino olje in se mi zdi, da je malenkost temnejše barve kot Sun&seed. Demetrovo je imelo tudi bolj izrazit okus po oreščkih. Biotopovo pa je prav svetlo. A barva pomeni razliko v kvaliteti, drugačen način stiskanja, ve kdo?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#405 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 February 2013 - 06:53 PM

Če kateri rabi ta kupon, podarim.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#406 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 February 2013 - 06:58 PM

Kolikšno količino pa vzamete na dan? Na prazen želodec? Jaz razmišljam o eni mali žlici in ne na prazen želodec.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#407 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 27 February 2013 - 07:12 PM

Jaz eno veliko žlico na dan. Glede časa pa ne kompliciram, oziroma se nisem niti pozanimala, kdaj je najbolje spit. Kadar se spomnim. Na tešče res redko.

Edit: tole sem našla:

"V zdravilne namene je konopljino olje optimalno uživati v količini ene do dveh jedilnih žlic dnevno. Najbolj primeren čas uživanja je zjutraj na tešče (to pomeni na prazen želodec ter še pol ure po tem brez uživanja hrane in pijače), saj se koristne učinkovine v konopljinem olju le tako najbolje absorbirajo v telo."

Bom morala začet na tešče pit. Aja, olje je občutljivo na toploto, svetlobo in zrak, zato ga je po odprtju najbolje hraniti v hladilniku.

• 0

#408 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 February 2013 - 07:24 PM

Joj, jaz tega na prazen želodec ne spravim po grlu. Bom kar na ne-praznega.

Hvala!

• 0

#409 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 27 February 2013 - 07:26 PM

Meni sploh nima slabega okusa. Mi je bilo svetlinovo olje precej slabše. Konoplino, sploh Demetrovo pa mi je imelo prav prijeten okus po oreških.

• 0

#410 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 February 2013 - 07:27 PM

Kaj jaz vem. Sem že par zadev poskušala jemati na prazen želodec (kot je bilo priporočeno), pa mi je bilo vedno slabo, že

ob misli na olje pa se mi v štartu upira.

• 0

#411 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 27 February 2013 - 08:04 PM

Velika žlica olja na prazen želodec = party na WCju. :D

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#412 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23266 posts

Posted 27 February 2013 - 08:14 PM

Sicer sem res samo nekajkrat spila na prazen želodec, pa ni bilo težav. Kolikor se spomnim, sem svetlinovo olje pila na tešče, sicer majhno žličko in tudi ni bilo težav. Če mi ne bo pasalo, ga bom pa še naprej pila enako kot zdaj.

• 0

#413 Fatalna

Fatalna

sramežljivec

• Člani
  • 81 posts

Posted 05 March 2013 - 01:48 PM

Malo sem prebirala tole temo in videla, da ene jemljete DM magnezijeve tablete, pa bi rada opozorila, da niso dobre, ker vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega oksida in karbonata, ki pa se ne absorbirata, poleg tega pa še dražita želodec. Magnezij mora biti v obliki citrata ali asparata.

• 0

#414 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 05 March 2013 - 02:00 PM

Ne,da delam reklamo :ninja:, ampak Krkin Magnesol ima Mg v obliki magnezijevega citrata.

• 0

#415 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 05 March 2013 - 03:17 PM

Good to know, hvala! Dobrih reklam se ne branimo :)

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#416 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 10 March 2013 - 12:00 PM

Malo sem prebirala tole temo in videla, da ene jemljete DM magnezijeve tablete, pa bi rada opozorila, da niso dobre, ker vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega oksida in karbonata, ki pa se ne absorbirata, poleg tega pa še dražita želodec. Magnezij mora biti v obliki citrata ali asparata.

Hm, samo take je precej težko najti. Jaz sem do sedaj jemala večinoma DM-jeve, trenutno imam te od The Nutritiona, ki vsebujejo aspartat, torej so v redu. Ampak so drage, bi rada našla cenejši nadomestek.

Gledala sem na iHerb, pa mi ni najbolj jasno, recimo TEJ vsebujejo oboje, Magnesium (from Magnesium Oxide, Citrate, Malate) torej niso v redu? Kaj pa TEJ, piše Magnesium (as citrate/oxide), torej tudi niso kul? Tudi če v iskalnik napišem magnesium aspartate ali magnesium citrate, mi namreč vrže ven samo take, ki so oksidovi. Imaš ti kak predlog, kateri so preverjeno okej? :)

TA je v redu?

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#417 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 11 March 2013 - 12:52 PM

Magnezijev klorid naj bi se tudi absorbiral dobro. Na iHerb si itak lahko pomagaš z ocenami drugih. Magnezij lahko vnašaš v telo tudi z magnezijevim oljem, ker lahko oralno uživanje povzroča drisko, če vzameš preveč. Olje je na iHerb zelo poceni, če primerjaš s cenami pri nas.

In a study that compared four forms of magnesium preparations, results suggested lower bioavailability of magnesium oxide, with significantly higher and equal absorption and bioavailability of magnesium chloride and magnesium lactate

Vir: http://ods.od.nih.go...thprofessional/

• 0

#418 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 11 March 2013 - 01:05 PM

Ampak pri velini je navedeno oboje - Oxide/Citrate, kaj to potem pomeni?

Olja pa ne bi. :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#419 Gold Lion

Gold Lion

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 128 posts

Posted 11 March 2013 - 04:14 PM

Sarah olje ni mišljeno za uživanje ampak ga nanašaš na kožo, na ta način telo absorbira veliko več magnezija.

• 0

#420 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 11 March 2013 - 09:56 PM

Ne vem zakaj delajo mešanice. Je pa sigurno boljše kot samo oxide. Meni zgleda tale Doctor's best OK. Dobre ocene in cena ni tako visoka.

Je pa olje res najboljša izbira. Je samo magnezijev klorid ali sulfat + voda.

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users