Jump to content

Photo

Tek

• Please log in to reply
800 replies to this topic

#401 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 27 March 2012 - 12:43 PM

Hm, rabim nasvet, če se je katera znašla v podobni situaciji.
Sem probala ene pronatorske in ene nevtralne superge; pronatorske so mi kot ulite, a na loku čutim tisto 'blazinico' (do zdaj sem vedno imela nevtralne superge in totalno nisem vajena), te nevtralne so mi ok, ampak se mi zdi, da je blažilca na sprednjem delu superge bistveno manj kot na teh pronatorskih (slednje so mi kot oblaček, haha). V kolikšni meri se ta blazinica/vložek/votever pri pronatorskih supergah sesede? Sem tekla v njih 10 minut na stezi, a je to čisto drugo kot če tečeš zunaj (vsaj meni) in sem to blazinico čutila; ni pa bilo tako kritično, da bi rekla 'omg, noga mi bo odpadla, ne morem več' (je pa res bilo samo 10 minut).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#402 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 27 March 2012 - 12:58 PM

ravno včeraj sem slišala za en test:

imej stopala v višini ramen in naredi počep
1. če ti grejo kolena skupaj - si pronator (rabiš pronatorske superge - obviously :lol:)
2. če ti grejo kolena narazen - si supinator (you see what is coming here)
3. če kolena ostanejo v isti širini - si nevtralna (I won't state the obvious).

Po moje se tiste blazinice navadiš :D
  • 0

#403 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 27 March 2012 - 01:07 PM

V kolikšni meri se ta blazinica/vložek/votever pri pronatorskih supergah sesede?

Če so superge kvalitetne se ne, razen, ko odslužijo (po nevemkoliko km).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#404 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 27 March 2012 - 01:33 PM

Hm, meni je kolega, ki trenira atletiko, rekel, da se bojo malo sesedle že kmalu po začetku uporabe.
  • 0
Pablo Picasso

#405 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 27 March 2012 - 01:45 PM

Ampak to tako malo, da ni omembe vredno. Mogoče ravno toliko, da te ne bo več 'žulilo'.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#406 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 27 March 2012 - 01:53 PM

Jaz sem potem izrazit supinator. :lol: Hm.. ne vem no.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#407 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 27 March 2012 - 02:38 PM

in potem fora...ko obuješ pravilne teniske - ti grejo kolena NARAVNOST :woot:
  • 0

#408 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4149 posts

Posted 27 March 2012 - 02:51 PM

Jaz sem po testu danes zaenkrat zadovoljna z nakupom novih copatov. Prej sem imela adidas, zdaj sem pa kupila asics in mi dosti bolj pašejo na nogo, ker imajo ožje modele. Sem hotela vzet nove adidas pa sem v trgovini ugotovila, da so mi čisto preveč široki spredaj in zato stopalo ni bilo toliko stabilno.
  • 0

#409 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 March 2012 - 06:49 PM

Coco*, jaz sem si po 2 letih nevtralnih copat brez blazenja kupila pronatorske z dobrim blazenjem in me je prve par tekov (recimo ene 3 - 4krat) ful peklo stopalo in je bil totalno cuden obcutek, kot, da nekaj ni okej, da so prevec oblozeni. No, sedaj, po par tekih je pa ok, ne cutim vec. Se usede toliko, da se popolnoma prilagodi stopalu - je pa res, da ima vlozek nek poseben gel (DNA system), ki za to poskrbi.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#410 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 27 March 2012 - 06:54 PM

Hvala! Bom poguglala te svoje superge, da vidim, če bom našla kaj več. :)
  • 0
Pablo Picasso

#411 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 27 March 2012 - 07:03 PM

ravno včeraj sem slišala za en test:

imej stopala v višini ramen in naredi počep
1. če ti grejo kolena skupaj - si pronator (rabiš pronatorske superge - obviously :lol:)
3. če kolena ostanejo v isti širini - si nevtralna (I won't state the obvious).

Po moje se tiste blazinice navadiš :D

Zdej sva ugotovila, da fant lahko brez problema preteče 12km, enga počepa pa ne more narest. Pravi da mu kosti ne dovolijo. :butl:
  • 0

#412 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 27 March 2012 - 07:50 PM

jaz sem šla danes kupit nove superge....vzela sem Nike air pegasus +28. Že prej sem imela Pegasus in so mi ful ustrezale.
Mizuno Wave Rider mi nekako ne pašejo na nogo. Ko pretečem več kot 3km me začne boleti lok (in mi tudi oteče). Prodajalec mi je danes razložil, da so Pegasus bolj blažene in mi zato verjetno bolj ustrezajo?

Sem pa probala ene izrazito pronatorske in me je tista blazinica tako grozno motila, da sem jih hitro sezula.
  • 0

#413 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 14 June 2012 - 11:10 PM

Spet jaz z butastimi tekaškimi vprašanji. :D Od DM teka naprej me vedno, ko tečem, ful boli lok stopala na levi nogi, ful mam bedne superge in nameravam kupit nove. Zdaj predvidevam, da bi morala met ta lok bolj podprt. A potem sem pronator? :lol:

Te bi si kupila, zdaj mam še bon za Intersport in bi me v trgovini prišli še ceneje, + lahko grem še na uno testiranje zastonj ane? Ampak vseen bi rada vsaj približno vedela, če bi bili te mogoče ustrezni, da se psihično pripravim, če slučajno niso, haha, ker sem se zaljubila. :D
http://www.superge.s...s-nike-8662031/
  • 0

After all this time?

Always.

#414 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 14 June 2012 - 11:37 PM

Mislim, da je politika teh trgovin takšna, da če kupiš superge pri njih, dobiš to testiranje prej zastonj, če ne, je 10e. Jaz sem šla v Tomasa in sem pač rekla, da na vrat na nos ne bom kupovala superg, ampak bi se testirala, pa je prodajalec namignil v stilu, da bo to najina mala skrivnost in da itak ne bo nihče vedel, bahaha. :D
  • 0
Pablo Picasso

#415 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 14 June 2012 - 11:49 PM

Aja, a intersport ne dela teh testiranj? Ker saj potem bi jih kupila, lahko zarad mene tut kaksne druge, ce bi bile te cist sfaljene za moj tip stopal, sam pac podoben cenovni rang, pa nujno bi mi morale bit lepe. :D
  • 0

After all this time?

Always.

#416 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 15 June 2012 - 06:13 AM

Ja, ja, dela.
  • 0
Pablo Picasso

#417 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 15 June 2012 - 06:49 AM

Spet jaz z butastimi tekaškimi vprašanji. :D Od DM teka naprej me vedno, ko tečem, ful boli lok stopala na levi nogi, ful mam bedne superge in nameravam kupit nove. Zdaj predvidevam, da bi morala met ta lok bolj podprt. A potem sem pronator? :lol:
Te bi si kupila, zdaj mam še bon za Intersport in bi me v trgovini prišli še ceneje, + lahko grem še na uno testiranje zastonj ane? Ampak vseen bi rada vsaj približno vedela, če bi bili te mogoče ustrezni, da se psihično pripravim, če slučajno niso, haha, ker sem se zaljubila. :D
http://www.superge.s...s-nike-8662031/

Nincha...ponavljam že ene 5-ič :D

Stopi tako, da imaš stopala v širini ramen in naredi počep:
- če ti grejo kolena skupaj (navznoter), si pronator
- če ti grejo kolena narazen (navzven), si supinator
- če ti ne grejo ne narazen, ne skupaj, si nevtralna

Potem pa samo sprobaj....jaz sem sicer pronator ampak imam nevtralne superge, ker me tisti lok (blazinica) ful moti. V trgovini sem bila pa 2 uri, da sem sprobala ene 7 parov copat in se potem zadnje pol ure odločala med dvema. Tudi tekla sem malo po trgovini.... In zdej sem ful zadovoljna. Nobenih bolečin, vse ok.

Drugače so pa te Lunarglide OK. Meni so bili sicer čudni....mi bolj paše model Pegasus, ker je širši in mehkejši.
  • 0

#418 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 15 June 2012 - 08:57 AM

Mene je v Intersportu na Rudniku dal na tekasko stezo in sem tekla gor, da sem sprobala model in stevilko. Sem za pol stevilke vzela vecji copat kot bi ga sicer in mi ni zal, ker bi mi prste nabijalo. Toplo priporocam! Tek po trgovini je bil meni tako-tako, ne mores tistega tapravega obcutka teka dobit, moje izkusnje.

Pa mene niso jemali resno, ko sem hodila normalno oblecena - ko sem prisla v pajkicah in starih tekaskih copatih je pa pogledal kak podplat je, kak je copat in mi ful bolj svetoval in bil v pomoc, nosil razlicne stevilke in modele.

Nincha, jaz imam recimo Brooks - so pronatorske, obutek je, kot da bi po oblaku hodil, ful razlika od mojih prejsnjih (adidas, po 2h letih ni bilo nic vec blazenja, bolela so me kolena), pa rozice imajo, ene so celo lila roza, i think. :D

Ce vzames nike copat, imajo skoraj vsi novi modeli vdolbino za cip na podlplatu in lahko meris razdaljo s sipom, neka apple - nike naveza, se mi zdi, da lahko z iPhone teces in ti belezi razdaljo, hitrost, kalorije, skupno dolzino tekov.. Drugace pa uporabljas skupaj z nike+ sportbandom, ura. Jaz imam svoj cip kar za vezalke pritrjen, mi ne pada ven, ker nimam najkic, imam pa uro.

And its awailable in pink! ;)
Jaz imam pa rumenko, tole, na levi. Ful je lepa. ^_^
Posted Image
Posted Image

Edit: dvomim pa, da bi se pri nas dalo dobit roza nike+ sportband. Imajo slabo izbiro, drazje so kot v tujini, tako da se splaca prek neta narocit.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#419 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 June 2012 - 02:16 PM

Ančka, to sem že probavala, pa ne znam čist dobro ugotovit, a sem nevtralna al sem pronator. :lol: Mogoče mi grejo čist pikico kolena na noter, ampak ne vem, koliko tega gibanja je še "normalno". :D Ampak po opisu sodeč bi morale bit torej te superge ok, "namenjen vsem s klasičnim načinom teka, večini pronatork (razen tistim z zelo močno stopnjo pronacije)".

Pri pronatorjih mora bit torej lok stopala bolj podprt? Ker mene to res ful boli, sicer samo na levi nogi, ampak predvidevam, da bi morala met to bolj oblazinjeno torej. Hm, no saj bom videla, superg nisem še nič probavala, takrat marca sem samo iskala nekaj čimbolj poceni, zdaj sem pa to tok vzljubila, da moram met nekaj konkretnega in ne Hoferjevo sranje za 30€. :D

Ta čip pa poznam ja, mislim, da ga ma Princeska (?), pa želela sem, to enkrat kupit mami za rd, zame pa ne pride v poštev, ker že mam iPhona in sem si kupila aplikacijo Runtastic (5€ sem dala), mi meri vse - razdaljo, hitrost, višinsko razliko, porabljene kalorije, lahko si naredim program vadbe - npr. intervalce, potem lahko tekmujem sama proti sebi proti prejšnjim rezultatom, muziko ma vgrajeno, pa še lahko si naštimam, da mi vsakih X metrov in X min sporoči rezultat, tko da točno vem koliko sem pretekla in kakšen tempo imam že med tekom. Telefon pa lepo pospravim v žepek na tekaških pajkicah, pa je. :)

Uuuu, edina stvar - a to meri utripp?? To bi pa mela, me zanima!
  • 0

After all this time?

Always.

#420 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts

Posted 18 June 2012 - 12:38 PM

Ne meri utripa, žal. Tale tvoja aplikacija je pa po opisu ful fajn.

Aja - pa ko gres na lov za copati, bod oblecena v sportne cunje, ne vem, a sem to že pisala, mene niso jemali resno dokler jim nisem v pajkicah in adidaskah primigala tja. Edit: sem že pisala. Klinc gleda, tega res ne bom prebolela. :lol:
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users