Jump to content

Photo

NARAVNA KOZMETIKA

• Please log in to reply
814 replies to this topic

#401 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 24 September 2008 - 12:19 PM

Sama uporabljam tako kozmetiko "nižjega" cenovnega razreda, kot tudi kozmetiko višjega. Kar se tiče naravne kozmetike sem se naravnost zaljubila v Akamuti. Ima dostopne cene, ni drag je pa zelo kvaliteten.
Sprobala sem že kar nekaj zadev in ni bilo ene, nad katero ne bi bila navdušena. Predvsem obožujem njihova olja, ki so hladno stiskana, pakirana v ličnih stekleničkah in povrh vsega tudi cena ni pretirana.
Všeč so mi masla - kokosovo maslo/olje se denimo pri Akamutiju dobi za smešnih 7 eur in še nekaj. V glavnem, Akamuti mi res paše na kožo in vesela sem, da ima tudi tako dostopne, ugodne cene kot jih ima.

Na drugi strani mi je všeč tudi Circaroma, ki je sicer malce dražja, ampak ful kvalitetna. Vsaj sodeč po več kot 3 proizvodih, ki sem si jih privoščila nazadnje biggrin.gif

Menim, da je treba najti neko zlato sredino in kupovati tisto, kar ti res ustreza in ne tisto, za kar si želiš, da bi ti ustrezalo, le za to, ker je tisto firma.
Mi ni pa nikoli dati težkov več za nekaj, kar mi ustreza, ima kvalitetne sestavine in je dobro za mojo kožo, kot pa da bi dala manj in imela nekaj, kar mi ni v nobenem pogledu všeč.

• 0

#402 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 25 September 2008 - 12:16 PM

Tudi sama sem začela uporabljat naravno kozmetiko, še posebej sem navdušena nad Akamutijem. Na poti imam pošiljko z eteričnim oljem tea tree, ekstraktom grenivkinih pečk, hidrolatom čaječe mirte in posušenimi cvetovi sivke in ognjiča (da si bom sama probala naredit tonik). Uporabljam tudi afriško črno milo (gre proti koncu), imam pa tudi doma zeleno glino (ampak čaka v omarci, ker trenutno uporabljam Lushevo masko Cupcake). Kremo imam od Lusha Vanishing cream (ki je super, se takoj! vpije, in mi ne povzroča mozoljčkov).
Od Akamutija sem že sprobala hidrolat virginijskega nepozebnika, tea tree olje in neem olje.
Imam pa še ogromen akamuti WL, mikajo me: otroško mleko za kopanje, čistilna krema iz sladkih pomaranč, neem prašek, vlažilna krema kalahari lubenice za telo, blagodejno mazilo iz čajeve mirte in sivke, mangovo maslo, kokosovo maslo, karitejevo deviško maslo, milo z medom, karitejevo in neem trdo milo, jojobino olje in eterično olje limete. Ja, ogromen WL! oops.gif tongue.gif tongue.gif

gospodična*mična, tvoje ocene o Akamutiju pa tako rada prebiram! A se kmalu obeta kakšna nova? biggrin.gif

Je tukaj še kakšna zadovoljna Akamutijevka?
  • 0
"Oh, you can't help that," said the cat: "We're all mad here. I'm mad. You're mad."

IPB Image

#403 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 25 September 2008 - 12:23 PM

Jaz sem tudi zelo zadovoljna z Akamuti kozmetiko smile.gif Trenutno imam Hidrolat čajeve mirte, ki mi je super kot tonik, potem imam pa še Olje grozdnih pečk, Kokosovo olje ter Karite maslo. Vse stvari mi odgovarjajo in sem prepričana, da si bom v prihodnosti kupila še kaj ampak trenutno moram porabiti vse zaloge, ki jih imam.
  • 0
We must let go to live on.

#404 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 25 September 2008 - 12:29 PM

Ja, tyasa, pri meni je isto - edino, kar mi preprečuje, da ne bi naročila teh prekrasnih akamutijevih zadevščin, so zaloge, ki ih moram najprej porabit. Upam, da mi rata do poletja. laugh.gif
tyasa, kakšno pa je karitejevo maslo? Ima kaj vonja, se hitro vpije? Ga uporabljaš tudi za ustnice?

Uporablja katera mangovo maslo? Kako diši?
  • 0
"Oh, you can't help that," said the cat: "We're all mad here. I'm mad. You're mad."

IPB Image

#405 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 25 September 2008 - 12:40 PM

Ima vonj ampak ga res težko definiram, meni ni preveč močan in ga na koži ne voham dolgo. Jaz ga uporabljam za ustnice in tam kjer imam res suho kožo (komolci npr.). Je pa problem v tem, da se zelo dolgo vpija v kožo če ga daš malo več, ampak če ga hočeš lepo razmazati ga že moraš dati malo več. Po mojem ni ravno primeren za nego celotnega telesa ampak za bolj '''kritične'' predele.
  • 0
We must let go to live on.

#406 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 25 September 2008 - 12:54 PM

Aha, hvala za odgovor. tyasa! Saj imam še veliko časa za odločit se, ker moram res prej porabit še druge stvari.
Kaj pa je na tvojem WL trenutno (akamuti)? biggrin.gif
  • 0

IPB Image

#407 Ilmatar

Ilmatar

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 231 posts

Posted 25 September 2008 - 01:33 PM

Zelo zelo zelo nezadovoljna z Akamutijem down.gif Še nisem bolj zgrešila z nakupom kot pa takrat, ko sem naročila Afriško črno milo in Čajevec & sivka antibakterijsko mazilo. Obup. Tistih dobrih 30 EUR bi lahko vrgla skozi okno, pa ne bi bilo razlike.

• 0

#408 Jeannette

Jeannette

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1241 posts

Posted 25 September 2008 - 05:44 PM

A bi katera vedela, kje bi se še dalo naročit kozmetiko Akamuti?
Meni se zdi že totalno butasto, ker bi si zelo rada kupila hidrolat čajeve mirte, pa ga že en mesec čakam. Vedno, ko pogledam na srcek.si, piše, da je razprodan. Sem jim tudi pisala email, pa so mi odgovorili, da bo prišel enkarat na sredini tega meseca, pa ga še vedno ni. verymad.gif
  • 0
500-krat ti lahko povem....

#409 Morska

Morska

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 260 posts

Posted 25 September 2008 - 06:09 PM

Nonina špajza, NG. ne vem pa če oni imajo na zalogi.
  • 0

#410 Cebelica_Maja

Cebelica_Maja

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 615 posts

Posted 25 September 2008 - 06:12 PM

Jaz naročam Akamutija kar iz uk strani (www.akamuti.co.uk), ker tam stane veliko manj! Recimo hidrolat čajeve mirte je pri nas 11,8€, na uk strani pa 6 funtov (=7,6€)! Poštnina pa pride dobrih 4€ (se pa povečuje s težo).
  • 0

IPB Image

#411 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 26 September 2008 - 11:06 AM

cebelica_maja, v kraktem pa res objavim vsaj 2 novi oceni, ker sem sprobala spet nekaj odličnih izdelkov, ki so enostavno božanski. Akamutijev baby oil z breskvo in kamilico ter Akamutijevo japonsko lepotilno olje...oboje res čudovito. No, pa saj ocena sledi v naslednjih dneh enkrat smile.gif

• 0

#412 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 04 October 2008 - 04:15 PM

katera krema od SUKI bi bila primerna za normalno do suho kožo? bi si mal testerčkov naročila, preden se podam v lov za novo kremo za obraz.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#413 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 04 October 2008 - 04:47 PM

Pomoje bi ti ustrezala Velvet cream. Je lahka, ne masti, ampak ob enem krasno navlaži in malenkost nahrani.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#414 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 04 October 2008 - 04:55 PM

Tenks. Saj sem prej malo brskala med njihovimi izdelki pa sem pol ugotovila, da ne morem naročit, ker javlja neko napako. verymad.gif Bom šla pa v trgovino vprašat. bi probala transformative clay mask (bi rabila eno fajno čistilno masko), lemongrass cleanser ter to velvet kremo in balancing day lotion.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#415 gospodična*mična

gospodična*mična

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1793 posts

Posted 19 October 2008 - 06:44 PM

Zadnje čase se vsak večer razvajam z Akamutijevim oljem plodov muškatne vrtnice. Koža je po nekaj dneh uporabe kot prenovljena, skoraj ne morem verjeti smile.gif kot da bi bila sfotošopirana smile.gif
Res hud oljček, jaz sem naravnost presrečna, da sem ga odkrila wink.gif
  • 0

#416 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 19 October 2008 - 07:01 PM

Jaz podobno izkušnjo doživljam s Suki blue chamomile serumom, ki je mešanica olj smile.gif ampak čedalje bolj razmišljam, kaj pa če bi eno organsko olje za veliko manj denarja imelo enak učinek? Pa tud tako, Suki mi je sicer fulful dober, ampak preplaačan. Sploh pa, ker ima konkurence vedno več.
V Sloveniji so 3 nove naravne firme, Purely Skincare, 100% Pure in Inlight. Meni se bo zmešalo, imam za 60 eur novih želja laugh.gif
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#417 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 19 October 2008 - 08:52 PM

QUOTE(Matilda @ 19. 10. 2008 - 20:01) View Post

Meni se bo zmešalo, imam za 60 eur novih želja laugh.gif

Jaz za skoraj 200 €. blink.gif blink.gif laugh.gif
  • 0

#418 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 October 2008 - 09:06 PM

Midve z mamo sva ravno danes naročili za skoraj 100€, pa sva se morali fejst nazaj držat. oops.gif

Mami si je vzela:
100% Pure intenzivno hranljivo obrazno olje
100% Pure krema za obraz proti staranju z Acai jagodami

Jaz pa sem si naročila:
100% Pure kremna tinta za lica in ustnice z rdečo grenivko
100% Pure gel za tuširanje s semeni vanilije
Purely Skincare regenerator z organsko sivko in palmarozo

Imela pa bi še vse tole:
100% Pure čistilna morska pena s sivko
100% Pure čistilni mehurčki iz organskih brusnic
100% Pure češnjevo - medeni piling za obraz
100% Pure piling maska za obraz z ananasovimi encimi
100% Pure maska za obraz z morsko travo
100% Pure losijon za telo s semeni vanilije
100% Pure piling za telo s semeni vanilije

Malo morgen. laugh.gif
V tole vanilijo sem se pri negi telesa tak zapiknla zato, ker baje diši res po pravi organski vaniliji s primesmi kave - na tujih spletnih straneh sem prebrala kar nekaj pohval prav za ta vonj.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#419 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 19 October 2008 - 09:40 PM

jaz bi vzela (samo ne vem, kdaj bo denarček .... ):
100% PURE
vanilija gel in losjon (verjetno še fuji jabuček)
piling češnja-med
maska z morsko travo
osvežilni tonik z meto in zelenim čajem
hranljiva krema iz granatnega jabolka
krema s kofeinom za podočnjake (za K.)

PURELY SKINCARE
balzam za lase z grenivko in limonino travo

mela bi pa vse, jasno .... rolleyes.gif

• 0

#420 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 19 October 2008 - 09:46 PM

100% Pure geli se mi zdijo zelo ugodni - za skoraj pol litra popolnoma naravnega, organskega in veganskega gela za prhanje plačaš 15€. To se mi zdi, da se ful splača, sploh glede na količino. Losjoni za telo so glede na količino bistveno dražji, ampak me tudi mikajo. No, ampak imam za porabit še polovico TBS losjona z granatnim jabolkom in cel lonček Balea kokosove kreme, tako da ne bom ničesar za telo naročala še kakšnega pol leta. Prav tako nisem vzela pilinga za telo, ker imam tudi še enega od TBS. Nočem več kopičit, ker grem potem že sama sebi pošteno na živce.

Nimam pa že nekaj časa nobene kreme za obraz, pa bi jo nujno rabila, a me ni tle nobena pritegnila. No, ona z granatnim jabolkom piše, da je lahka, ampak ima titanium dioxid, kar meni ni kul, pa še kremo večinoma nanašam pred spanjem (torej ne rabim UV zaščite), zjutraj pa samo kakšen tonik. Bom raje vzela Lush Vanishing Cream, sem imela tester in mi je superb.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users