Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#401 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 17 November 2006 - 04:58 PM

Obešalnik biggrin.gif biggrin.gif
Me zanima kaka razlika bi bla-oz če bi bla grša če bi se za par kil poredila.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#402 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 17 November 2006 - 04:59 PM

Verjetno bi ji kaj kje viselo, ja, ima pač tako postavo ... in ji vsekakor nič ne manjka. twisted.gif
  • 0

#403 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 17 November 2006 - 06:19 PM

tista manekenka, ki jo je ana prilepla, je tudi meni blink.gif suha in zaradi tega tudi grda. pa daj poglejte kake nogice ma?! čemu je to sploh podobno? ženski že ne. mogoče prej kakšnemu še nedoraslemu fantku. kaj čemo, takšen je pač današnji ideal lepote. grozno in niti približno privlačno.
aja, kate mi zgleda malo boljše ampak vseeno manjkajo ženske obline.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#404 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 17 November 2006 - 07:04 PM

men una punca tud OK zgleda ...drgač me pa ful moti to, da nekdo postavlja okvirje kaj je NORMALNO in kaj ni! rolleyes.gif
  • 0

#405 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 17 November 2006 - 07:08 PM

normalno je itak tisto, kar je večinsko in kaj večina smatra za normalno. to pa je odvisno od kulture do kulture.
anoreksično v naši kulturi ni zagotovo ni normalno. tisto dekle na sliki je pa zelo suho in je pač odvisno od posameznika, če se mu zdi da je anoreksična ali ne. je pa itak računalniško obdelana, tako da je težko rečt, ker je lahko marsikaj skrito.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#406 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85947 posts

Posted 17 November 2006 - 07:12 PM

QUOTE(DiLeMa @ 17. 11. 2006 - 12:25) View Post

Neki ne kapiram čist - tista punca v druge temi, manekenka, ki je pred kratkim umrla od podhranjenosti ... no, ona naj bi mela še naslednji dan neko snemanje al neki podobnega ... kako pol ne spuščajo na piste in na snemanja tako suhih?

Je razlika med tem, ali punca dolgo strada - posledično seveda ne dobiva snovi, ki so nujno potrebne (manjka jim predvsem kalija, zaradi česar nastopi srčna kap cry.gif ), in med tem, da to svojo (sicer itak prenizko) težo vzdržuje - tako da pač je, pa pri tem ni važno koliko, ampak KAJ. Veliko je tudi debelih ljudi, ki so v bistvu "podhranjeni" - s tem mislim na tiste, ki jim je osnova junk in fast food, sadje in zelenjava pa španska vas. Ampak to je že mal OT. smile.gif

Sicer sem pa glede sebe nenormalno zmedena, res nič mi ni jasno. Zadnje čase jem še dosti manj kot prej, učim se non - stop, tko da sem posledično verjetno shujšala (tehtam se ne, vidim pa) ... In guess what? Po dobrem letu sem včeraj dobila menstro! blink.gif blink.gif ermm.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#407 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 17 November 2006 - 09:19 PM

Ti, ti požeruščka ti twisted.gif wink.gif
  • 0

#408 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 17 November 2006 - 10:00 PM

Jinadaze, od kje potem črpaš energijo za učenje?
  • 0

#409 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 17 November 2006 - 10:02 PM

Beljakovine iz mišic?
  • 0

#410 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85947 posts

Posted 18 November 2006 - 11:17 AM

Verjetno. Najprej pa iz tistega, kar pred tem pojem.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#411 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 18 November 2006 - 11:21 AM

QUOTE(bluberry @ 17. 11. 2006 - 18:41) View Post

To sem misla dodati,meni vse manekenke zgledajo iste...sploh ni nič na njih privlačnega..iste postave majo...nič jih ne oblikuje...tak kot če postave sploh ne bi imele,vglavnem ko gledaš kakšno modno revijo vidiš prekle hoditi po pisti..obleke zgledajo pa grdo na njih.

Poudarek na tebi. Vrjetno si do zdaj gledala eno, dve modni reviji in opazila 5 res suhih punc in zdaj ti veš, da so vse suhe prekle brez postave. ohmy.gif Ampak oprosti, očem je bolj prijetna suha ( ne presuha ) ženska z lepo postavo, kot pa debela ženska. To je dejstvo. In ne, nočem rečt, da ženske z kilco preveč in oblinami ne zgledajo dobro, želim samo poudarit, da imajo vsake oči svojega malarja in da ne rabiš pretiravat.

Nisem še slišala, da kdo ne bi mel postave ? Vsak ima postavo, odvisno je samo kakšno. Si se napačno in nepremišljeno izrazla.

ohmy.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#412 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 18 November 2006 - 11:29 AM

Ne pretiravam če se mi zdi tista dekla malo premalo normalno izoblikovana oz anoreksična...nima postave ker je kost pa koža,nima oblin-nima postave kot bi jo imela če bi bila normalna-to sem mislila z tem da nima postave-saj jo ima ampak prisiljeno. Ja saj na modnih revijah najdeš dosti solidnih punc,večina jih je pa presuhih.

da je očem prijetna suha postava-raje bi videla špehasto in celulitično ne pa take prekle ki nima kaj pokazati..tam bi vsaj kaj videla. Kdo pravi da je suhost lepša. Meni ni,ogabna je-tako da to ni dejstvo wink.gif
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!

#413 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 18 November 2006 - 11:41 AM

Pridne punce pridejo v nebesa, vitke pa povsod. Če preživijo.

• 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#414 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 18 November 2006 - 01:44 PM

V originalu je poredne pa povsod.
Tko da...
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#415 Pille

Pille

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 107 posts
  • Interests:svasta!

Posted 18 November 2006 - 06:32 PM

OK...jest sem sele zdele resil test...in (ne boste verjeli) imam ortoreksijo!!! hmm.gif
Na testu sem imel 8 da-jev, tako da bi po neki teoriji moral bit tezko bolan! rolleyes.gif
Realnost zame je ta, da nisem prav nic anoreksicen (176cm, 74kg, 8% telesne mascobe)! blink.gif
Jaz samo zelo rad zdravo jem!

Zdej mi pa povejte, je normalno da odgovoris s tolko "ja"-jev, in si se vedno normalen (pojem normalnosti je seveda strasno relativen...ampak vseeno)??? hmm.gif
  • 0
Vse se da, samo hoct je treba!

#416 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 18 November 2006 - 06:33 PM

Ti NISI normalen smile.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#417 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 18 November 2006 - 07:14 PM

QUOTE(Pille @ 18. 11. 2006 - 18:32) View Post

OK...jest sem sele zdele resil test...in (ne boste verjeli) imam ortoreksijo!!! hmm.gif
Na testu sem imel 8 da-jev, tako da bi po neki teoriji moral bit tezko bolan! rolleyes.gif
Realnost zame je ta, da nisem prav nic anoreksicen (176cm, 74kg, 8% telesne mascobe)! blink.gif
Jaz samo zelo rad zdravo jem!

Pa ti ločiš med anoreksijo in ortoreksijo? smile.gif

Sem pa ugotovil, da mi gre na slabše, kljukic je še več kot pred časom laugh.gif A, jebiga laugh.gif
  • 0

#418 Pille

Pille

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 107 posts
  • Interests:svasta!

Posted 18 November 2006 - 08:09 PM

QUOTE(sajk @ 18. 11. 2006 - 19:14) View Post

Pa ti ločiš med anoreksijo in ortoreksijo? smile.gif

Sem pa ugotovil, da mi gre na slabše, kljukic je še več kot pred časom laugh.gif A, jebiga laugh.gif

Ja, morda je res tako izpadlo, kot da ne locim...priznam! oops.gif

Seveda locim zadeve med sabo, hotel sem samo povdarit, da tudi ce "obolehas" z ortoreksijo, se ne pomeni to nekaj grozno tragicnega...in da to vodi v anoreksijo in podobno! Zadeve se za moje pojme precej razlikujeta!
  • 0
Vse se da, samo hoct je treba!

#419 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 18 November 2006 - 08:16 PM

Samo niti ni,vse je odraz nevrotičnega odnosa kot tam tudi piše.Vse je pretiravanje za mogoče neralne cilje,iluzije,iskanje nečesa drugega v tem.Mislim da jih veliko reši ta test pa se majo za ortoreksične-ni šans-zdrava hrana je potrebna,poudarek je samo na pretiravanju,mislih o tem,vzrokih za to.
Sej v tem času je itak že vsaka malenkost motnja,fora je v tem,da je vsak vsaj malo moten , samo pač vsak ma svoj vzorec,ko jih je pa več in to enakih in pri velikem številu ljudi in ko najdejo vzroke za to,ker pač odstopa od povprečja je pa že motnja. Kak pač gledaš,meni tudi kaže da sem ortoreksična-če bi mi to škodovalo ali pa bi me utapljalo oz bi ne imela dobrega življenja ker bi se večno s tem obremenjevala in bi imela cilj neko nadzorovanje in ne zdravje kot glaven cilj potem bi se vprašala. Sedaj me pa niti najmanj ne moti.Paš tak način življenja si izbereš,zadeve so relativne,sploh pa pri vsakem posamezniku.
  • 0

#420 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 18 November 2006 - 08:16 PM

Ne samo da se razlikujeta, gre za čisto različne stvari twisted.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users