Jump to content

Photo

Celulit

• Please log in to reply
866 replies to this topic

#401 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 April 2008 - 08:26 AM

Hhehehehe laugh.gif koza
  • 0

#402 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 10 April 2008 - 09:02 AM

js sm mela to par let nazaj in se ni na mojem celulitu nič poznalo smile.gif . še največ uspeha sem imela z vichijevo kremo.
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#403 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 April 2008 - 09:05 AM

Jaz sem imela pa samo Vichy in ni blo nič. biggrin.gif
  • 0

#404 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 10 April 2008 - 09:37 AM

kinky, na tvojem mestu bi jaz veselo šarmirala in vrtela s prenovljeno guzico laugh.gif in seveda poročala o rezultatih smile.gif jaz uporabljam weleda olje proti celulitu. nisem opazila nekih drastičnih izboljšav, se pa prepričujem, da ga je manj laugh.gif mi je pa to olje pa zelo všeč. ko se zvečer namažem je do naslednjega večera koža še vedno vlažna in mehka kot dojenčkova. kože pa ne napne tako kot geli. imela sem pa tudi afrodito tisto ta močno v oranžni pakungi, pa vichy, ampak ni nič kaj pomagalo. je pa že to fajn, da se redno masiraš zaradi cirkulacije.
  • 0

#405 Pokica

Pokica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 140 posts

Posted 10 April 2008 - 09:39 AM

ah jaz sme se tudi že sprijaznila da te moj maščobnme blazinice pač obstajajo , obstajajo, vedno bodo tam...ja...hm..
  • 0

#406 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 10 April 2008 - 09:41 AM

moški imajo radi tople in mehke ženske sleep.gif
  • 0

#407 Pipi

Pipi

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1092 posts

Posted 10 April 2008 - 12:09 PM

Zdej je neka akcija za Collistar - dobiš pa v pakungi 200ml superkoncentriranega preparata za ponoči in gratis 75ml dnevne kreme proti celulitu. Ima kdo izkušnje s to kozmetiko?
Aja, jaz sem včeraj nabavla to pakungo z s hladilnim gelom (so 3 variante) za 45 in neki nevrotov.
  • 0
"It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society."

#408 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 10 April 2008 - 12:47 PM

Ja, te Collistar stvari proti celulitu ne dobiš pod 45€. down.gif Torej so vse skupaj malo pod 250€.
Potuha za bogate lenuhe. cool.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#409 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 10 April 2008 - 12:48 PM

Jina, kolko se spomnim si ti 1x pisala, da se ti je uspelo znebiti vsega celulita. smile.gif Kaj si uporabljala kake posebne kreme zraven ali si samo telovadila ?
  • 0

#410 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 10 April 2008 - 12:55 PM

Jaz sem uporabljala Afroditine kreme + masaža.
Telovadila pa nisem prav posebej. No, kolesarila sem vsak dan (komaj čakam smile.gif ), pa veliko hodila okrog.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#411 laLa°

laLa°

posting bitch

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 7182 posts

Posted 10 April 2008 - 01:57 PM

Amm, kaka masaža to ? oops.gif Pač si si kremo s krožnimi gibi vmasirala v kožo ali je bilo kaj bolj zapletenega ?
  • 0

#412 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 10 April 2008 - 02:10 PM

Za celulit je najboljš spodbudit limfo, to pa nardiš tko, da se masiraš v smeri proti srcu.
  • 0

#413 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 10 April 2008 - 02:39 PM

QUOTE(Nila @ 9. 4. 2008 - 21:30) View Post

V ocenah sem videla, da sta dve uporabnici zelo navdušeni nad kremo Geomar - klik. Tukaj se morda lahko malce bolj razpišeta, ostale pa sprašujete (da ne bo hude krvi v ocenjevalni temi tongue.gif ).

Sama, kot sem napisala, imam celulita (zaenkrat tongue.gif ) zelo zelo zelo malo (geni plus redna skrb za telo), sama pa opazim tiste maščobne blazinice, pa še to če si jih res dolgo ogledujem - ta krema/gel pa mi je resnično pomagala, da so izginile - pa sem iz radovednosti natančno opazovala,, da ni nič, koža pa je super napeta, gladka - traja mi nekaj dni učinek - 3 -4 dni. To je moje laično opažanje. Ne vem, kako bi se krema obnesla na kakšni res trdovratno celulitični koži - pomaga pa tudi moji sestri, ampak tudi ona ga nima velko več od mene. Priznam, da sem to kremo začela uporabljati bolj zarad afnanja, ker pač še nikol prej nisem uporabljala kaj takega (pač smrtno resno ne rabim), ampak učinek me je res presenetim. Vendar, kot sem rekla, kako bi se pa krema obnesla na kakem hujšem celulitu, pa nimam blage veze. Jaz jo uporaljam sledeče po navodilih: postopoma si vtiram manjše količine na prizadet predel in masiram od spodaj navzgor, kar nekaj časa. Ne vem kaj naj še drugega rečem. Jaz imam tisto različico s hladilnim učinkom, ki je meni blazno prijeten. To je to. Ne vem, meni res pomaga, ne trdim pa, da bo vsem.
  • 0

• Guests

Posted 14 April 2008 - 10:15 PM

Deponija odpadkov pod našo kožo

Med prve znanilce pomladi lahko ob rožicah in lastovkah prištejemo tudi reklamne kampanje za izdelke proti celulitu, ki se vsako leto začnejo prej, z vse večjo močjo, in nam pogosto še poslabšajo našo že tako omajano samopodobo.

In zakaj pišemo o celulitu tudi v naših novicah?
Zagotovo ne zato, da bi vas poskusili prepričati, da morate imeti noge kot kakšna suha trinajstletnica. Žensko tkivo ima že po naravi drugačno strukturo in je to, kar vam kažejo plakati kot »grdo pomarančasto kožo« naraven scenarij, star toliko kot žensko telo. Takšnega so ga občudovali slikarji in ljubimci vseh časov. Ne verjamete? Poglejte Tri gracije in druge lepotne ideale, veljavne še pred desetletji.

Narava ne dela brez načrta in zagotovo ve, zakaj je v naših bokih predvidela shrambo odvečnih maščob in drugih odpadkov. Le nečesa ni predvidela: da bo v današnjem času v človeško telo romalo toliko smeti, da so nekateri res že prava deponija na dveh nogah.
Če je smeti v našem telesu preveč, pa to ni več estetska, temveč že vsebinska težava, ki resnično potrebuje našo pozornost.

Nič nimam proti medijem, ki so polni nasvetov o tem, kako se rešiti celulita. Stotine lepotnih salonov s tem služijo svoj kruh, kar je tudi njihova legitimna pravica. To, kar me v tej zgodbi moti, je predvsem dejstvo, da mnoge t. i. proticelulitne bojne metode v resnici delujejo bolj obremenilno kot pa očiščevalno.

Kaj je v sredstvih proti celulitu?
V kozmetični industriji je čas postal pomemben, kot da gre za dirke formule 1. Ponudniki tekmujejo, kdo bo v manj dneh dosegal manjši obseg vaših bokov. Promocija nas bombardira s številkami, z odstotki, s statistikami zadovoljnih uporabnic. Res me je zanimalo, kako so npr. prišli do podatka, da nek preparat v dveh tednih zmanjša celulit pri 86 % uporabnic?

Enako so želele vedeti tudi mnoge potrošniške organizacije in mediji, ki so zahtevali pojasnilo teh trditev. Ugotovili so, da te raziskave potekajo približno takole: kozmetična družba ima seznam uporabnic, katerim pošlje nove izdelke v preizkus. Skupaj z brezplačnimi izdelki jim pošljejo tudi vprašalnik, kjer morajo odgovoriti, ali so z izdelkom zadovoljne. Seveda bi lahko napisale, da niso, a potem najbrž nikoli več ne bi dobile paketa z brezplačnimi izdelki - črtali bi jih s seznama poskusnih uporabnic. Kako bi odgovorili vi, če bi bili na njihovem mestu?

Tako dobi družba legitimne podatke za svojo promocijo, vi pa kupite izdelke, ki lahko vsebujejo tudi takšne snovi, ki jih ne bi želeli nikjer v svoji bližini, še najmanj pa na svoji koži.
Strupi ne morejo očistiti strupa, zato raje poiščite naravne rešitve. Izboljšati morate prekrvavitev, limfi zagotoviti dovolj vode in jo z gibanjem spraviti v tek. Počistiti pa je treba tudi smeti z našega krožnika.

Brezovi listi so v fitoterapiji poznani kot odlično sredstvo za razstrupljanje in odvajanja odvečne vode iz telesa. Pazite le, da boste pri uporabi tovrstnih pripravkov dovolj hidrirani.

Prožnost vezivnega tkiva lahko izboljšamo z naravnimi olji, na primer z oljem črnega trna.

Če imate mrzle noge, kar pomeni, da je prekrvavitev slaba, si lahko pomagate z rožmarinovim eteričnim oljem.

Pri vročih ali mrzlih nogah se odlično obnese tudi žajbljeva kopel. Žajbelj uravnava temperaturo in potenje.

Cirkulacijo lahko izboljšate tudi s knajpanjem (z izmeničnim tuširanjem z mrzlo in s toplo vodo), z drgnjenjem stegen z bolj grobo brisačo ali rokavico ali z različnimi masažnimi prijemi.
Telo vam bo hvaležno za vsak gram strupa, ki ga spravite iz njega. Lepši videz, pa bo le stranski produkt vašega boljšega počutja.

Vir: klik
  • 0

#415 morettina

morettina

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3056 posts

Posted 15 April 2008 - 09:41 AM

če se bo dalo kateri brat, sem dodala še tole:

Bliža se čas kril, kratkih hlač in kopalk in ženske so iz dneva v dan bolj zaskrbljene zaradi nadležnega celulita. Mnogo vas bo razmišljalo o mamljivih ponudbah proizvajalcev krem proti celulitu, vendar pa vam svetujemo, da preden svojo denarnico olajšate za precejšen kupček denarja, dobro raziščete, kaj se pravzaprav nahaja v izbranem čudežnem zvarku.

Če dobro pomislimo, mora biti krema, ki bi uspešno razgradila maščobne celice, izjemno invazivna. To pomeni, da bi se morala vpiti globoko pod površje kože in bi je torej ogromno končalo tudi v krvnem obtoku, posledično pa seveda v vseh organih našega telesa. Tudi če bi krema bila tako vpojna, si torej želimo čim bolj naravnih sestavin, ki pa so v kremah proti celulitu vse prej kot običajne.

Za primer si oglejmo sestavine ene najbolj priljubljenih krem za boj proti celulitu na slovenskem tržišču:

Sestavine: aqua, alcohol denat, cyclopentasiloxane, glycerin, caffein, dimethicone, amonium polyacryloydimethyl taurate, peg-6 caprylic/capryc glycerides, hdi/trimethylol hexyllactone crosspolymer, peg/ppg-18/18 dimethicone, mica, triethanolamine, dimethiconol, salicylic acid, escin, capryloyl salicylic acid, hydrolized soy protein, dioscorea opposita/wild yam root extract, xantham gum, acetyl trifluoromethylphenyl valylglycine, crithmum maritimum /crithmum maritimum extract, ci 172000 /red 33, ci 42090 /blue 1, ci 77891 /titanium dioxide, methylparaben, parfum

Če povzamemo na kratko: izdelek poleg kemičnih sestavin sicer vsebuje naravna sredstva, ki se spopadajo s celulitom, a ker so ta razredčena med toliko kemičnimi sestavinami, učinek naravnih sestavin nikakor ne odtehta negativnih posledic uporabe preostalih kemičnih sestavin. Že drugi na spisku je namreč t.i. 'alcohol denat', ki kožo draži in jo suši. Tudi sicer okoljevarstvena skupina v svoji bazi kozmetičnih sestavin opozarja, da je sestavina toksična in da obstaja povezava med njo in nepravilnostmi pri zarodkih. Krema vsebuje tudi nevaren konzervans methylparaben ter parfum, za katerim se lahko skriva tudi do 4000 toksičnih sestavin.

Naravna sredstva, ki vam bodo priskočila na pomoč

Kofein – kofein je najpogostejša sestavina sredstev za odstranjevanje celulita. Kofein pospešuje prekrvavitev in vzpodbudi presnovo maščob.

Zeleni čaj – je močno antioksidanten in vsebuje tein, ki ima podobne lastnosti kot kofein. Teini se sproščajo dlje časa kot kofein, zaradi česar je učinek dolgotrajnejši. Najbolje deluje v kombinaciji s kofeinom.

Gvarana – vsebuje kofein in sestavine, podobne teinu, ki se sproščajo preko daljšega časovnega obdobja. Deluje protivnetno.

Kola – drevo kola rodi oreščke, ki vsebujejo več kofeina kot kavna zrna ter so bogata z antioksidanti in tanini.

Breza – vzpodbuja telesu naraven proces obnove ter kožo zgladi

Naredite si anticelulitno kremo kar doma

Namesto da razmetavate z denarjem, lahko svojo kremo izdelate kar sami. Tako boste natanko vedeli, kaj ste v kremo dali, sestavine pa bodo bolj učinkovite, ker bodo sveže. Najprej vmasirajte nekaj mandljevega olja in ovsene kaše. Tako boste povečali prekrvavitev. Na kožo nato nanesite še toplo gosto kavno usedlino in jo pustite delovati nekaj minut kot oblogo. To boste najlažje storili, če namazane dele ovijete v plastično folijo. Kavno usedlino operite in nanesite sveže skuhan zeleni ali mate čaj. Ključnega pomena je tudi dobra masaža, ki naj ne bo prenežna.

vir:http://lifestyle.ena....asp?ClID=20419 (mi deluje rahlo kot reklama)

• 0

#416 Pokica

Pokica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 140 posts

Posted 15 April 2008 - 11:51 AM

Punce hvala , res super tole prebrat...
  • 0

#417 sara28

sara28

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 234 posts

Posted 20 April 2008 - 07:44 PM

Če mi lahko pomagate še pri tej kremici: počasi menda se bom že kaj naučila, pa vseeno še rabim vaše mnenje punce. Vem, da ni nobenega čudeža pri teh kremah, pa vendar me vseeno zanima, kaj menite o teh spodnjih sestavinah. Hvala vam za pomoč.
Gre za Dermacol linijo -Enja.

Lifting za zadnjico in boke:
Aqua, Laminaria Hyperborea, Caffeine, Hydrolyzed Vegetable Protein, Escin, Arginine, Proline, Xantan gum, Cyamopsis,Tetragonaloba, Pectin, Chondus Crispus, Glucose, Serine, Mentol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Disodium EDTA, Triethalonamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Imidazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, (Methyl-, Butyl-, Ethyl-, Propyl-, Isobutyl-) paraben, sodium Methylparaben, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Parfum.

In še tole: Intensive Firming gel
Aqua, Isopropyl Mystrate, Octyldodecanol, Parraffinum Liquidum, Polyglycenyl-3 Disostearate, Glycerin, Dicaprylyly Ether, Cyclomethicone, Glyceryl Oleate, Dimethicone, PEG-7 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Vitis Vinifera, Ubiquinone, Tocopheryl Acetate, Buxus Chinensis, Persea Gratissima, Magnesium Sultate, Aluminium Stearate, Magnesium Stearate, Glycine Soja, Daucus Carota, Beta-carotene, Tocopherol, BHT, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Glyceryl Stearate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinine, Pafrum.

Kaj torej menite o njih? Katera se vam zdi boljša? Je sploh za kaj vredno.

Ter Geomar linija:
Sprej za odpravo maščob in preoblikovanje telesa na področju trebuha in bokov.

Sestavine: Aqua, Propylene Glycol diethylhexanoate, Propylene glycol, Polysorbate 20, Gelidium Cartilagineum (Geldidium Cartilaguneum extract), Fucus vesiculosus (Fucus vesiculosus extract), Caffeine, Acnitine, Maris sal (Sea salt), Methyl nicotinate, Acrylates/C10-30 alkryl acrylate crossplolymer, Triethanolamine, Disodium EDTA, Parfum, Lomonene, Linalool, Geraniol, Citral, hexyl Cinnamal, Benzyl salicylate, Eugenol, Butylphenyl methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Isopropylparaben, isopropylparaben, Butylparaben.

in Geomar -Urto effect:
Sestavine: aqua, cyclopentasiloxane, C12-15 alkyl benzoate, propylene glycol, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, caffeine, glycerin, amino acids, palmitoyl collagen, hydroxypropyl bistrimonium diiodide, escin, parfum, maris sal, tocopheryl acetate, triethanolamine, carbomer, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, focus vesiculosus extract, salvia officinalis leaf extract, centella asiatica extract, ceramide 3, lactis lipida, hydrolyzed wheat protein, phenoxyethanol, disodium EDTA, isopropylparaben, isobutylparaben, butylparaben, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, carboxaldehyde, limonene, butylphenyl methylpropional, eugenol.

Katera od vseh teh vam je boljša? Oz. če imate morda še kak vaš predlog, da bi bila katera še boljš
a?

• 0

#418 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 20 April 2008 - 08:50 PM

Sem ravno prejle videla reklamo za nek nov Garnierov izdelek proti celulutu Bodytonic Roll-on. A je kera to že videla pri nas, če že ne drugega se mi zdi da bi znal vredu masirat smile.gif

IPB Image
  • 0
We must let go to live on.

#419 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 21 April 2008 - 07:32 AM

QUOTE(sara28 @ 20. 4. 2008 - 18:44) View Post

Če mi lahko pomagate še pri tej kremici: počasi menda se bom že kaj naučila, pa vseeno še rabim vaše mnenje punce. Vem, da ni nobenega čudeža pri teh kremah, pa vendar me vseeno zanima, kaj menite o teh spodnjih sestavinah. Hvala vam za pomoč.
Gre za Dermacol linijo -Enja.

Lifting za zadnjico in boke:
Aqua, Laminaria Hyperborea, Caffeine, Hydrolyzed Vegetable Protein, Escin, Arginine, Proline, Xantan gum, Cyamopsis,Tetragonaloba, Pectin, Chondus Crispus, Glucose, Serine, Mentol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Disodium EDTA, Triethalonamine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Imidazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, (Methyl-, Butyl-, Ethyl-, Propyl-, Isobutyl-) paraben, sodium Methylparaben, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Parfum.

In še tole: Intensive Firming gel
Aqua, Isopropyl Mystrate, Octyldodecanol, Parraffinum Liquidum, Polyglycenyl-3 Disostearate, Glycerin, Dicaprylyly Ether, Cyclomethicone, Glyceryl Oleate, Dimethicone, PEG-7 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Vitis Vinifera, Ubiquinone, Tocopheryl Acetate, Buxus Chinensis, Persea Gratissima, Magnesium Sultate, Aluminium Stearate, Magnesium Stearate, Glycine Soja, Daucus Carota, Beta-carotene, Tocopherol, BHT, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Glyceryl Stearate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinine, Pafrum.

Kaj torej menite o njih? Katera se vam zdi boljša? Je sploh za kaj vredno.

Izbrala bi prvega.

Ter Geomar linija:
Sprej za odpravo maščob in preoblikovanje telesa na področju trebuha in bokov.

Sestavine: Aqua, Propylene Glycol diethylhexanoate, Propylene glycol, Polysorbate 20, Gelidium Cartilagineum (Geldidium Cartilaguneum extract), Fucus vesiculosus (Fucus vesiculosus extract), Caffeine, Acnitine, Maris sal (Sea salt), Methyl nicotinate, Acrylates/C10-30 alkryl acrylate crossplolymer, Triethanolamine, Disodium EDTA, Parfum, Lomonene, Linalool, Geraniol, Citral, hexyl Cinnamal, Benzyl salicylate, Eugenol, Butylphenyl methylpropional, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, Phenoxyethanol, Isopropylparaben, isopropylparaben, Butylparaben.

in Geomar -Urto effect:
Sestavine: aqua, cyclopentasiloxane, C12-15 alkyl benzoate, propylene glycol, glyceryl stearate, cetearyl alcohol, caffeine, glycerin, amino acids, palmitoyl collagen, hydroxypropyl bistrimonium diiodide, escin, parfum, maris sal, tocopheryl acetate, triethanolamine, carbomer, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, focus vesiculosus extract, salvia officinalis leaf extract, centella asiatica extract, ceramide 3, lactis lipida, hydrolyzed wheat protein, phenoxyethanol, disodium EDTA, isopropylparaben, isobutylparaben, butylparaben, hexyl cinnamal, benzyl salicylate, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, carboxaldehyde, limonene, butylphenyl methylpropional, eugenol.

Katera od vseh teh vam je boljša? Oz. če imate morda še kak vaš predlog, da bi bila katera še boljš
a?

Zadnja dva sta si pa po učinku podobna. Oba vsebujeta kofein in nekaj naravnih snovi. Po želji.

• 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#420 Bootylicious

Bootylicious

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 144 posts

Posted 21 April 2008 - 08:29 AM

Tyasa
Jaz sem že to videla mislim da v dm in mullerju pa tudi drugje bi moralo že biti. V mullerju mislim da so že imeli lani, pa še neke ampule imajo, ki pa jih drugje nimajo.
Tako da če je katera že imala te ampule naj poroča ali pa če lahko katera napiše sestavine.

na tej povezavi je to tisti izdelek v sredini:
http://www.garnier.d...n...ed&ishtml=0

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users