Maske za lase
Posted 04 March 2007 - 02:41 PM
Posted 04 March 2007 - 03:17 PM
Sploh mi je p najlepši učinek če si lase umijem in potem nanesem tole zadevščino, jih razčešem(brez tega jih ne morem, p čeprav sm prej uporabla balzam) in grem spat z mokrimi. Zutri so prekrasni(:

Posted 04 March 2007 - 05:41 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 23 April 2008 - 06:16 PM
Potrebujem vašo pomoč, punce.
Malce sem preletela tele teme o maskah in negi las. Vendar bi potrebovala nasvet še za moje lase.
Imam tanke lase, hitro mastne in povrhu vsega še prhljaj. Umivati si jih moram na dva dni, kar
je kar veliko, če tako pogledamo. Verjetno imam zraven še kak srbeči dermatitis, ker me je pred
dvema tednoma grozno srbelo lasišče. Par uric po pranju je bila groza, kar srbelo spet. Uporabljala
sem zdaj 14 dni Oronazol. Prhljaj, kaj pa vem...po dveh dneh, kot sem ga dobila običajno, zdaj nisem
več imela. Sem pa poskusila v tem tednu, da sem si četrti dan oprala lase in sem imela zopet veliko
prhljala. Lasišče me zdaj več ne srbi, le prhljaj in mastni lase po dveh dneh. Kombiniram z Alverde
šamponom za lase (Birke@salbe), je nežen mi.
Prej sem pa poskusila z L'Oreal -Citrus. Ni ugajal. Pa še Dan na dan -za mastne lase (kopriva)...
Head@Shoulder's mi je ugajal nekaj mesecev nazaj, sem nekako odstranila prhljaj. Potem pa zopet,
zato sem poskusila z Oronazolom.
Ker si barvam lase, rdeče pramenčke imam -razmišljam, če bi bila zame primerna kakšna maska?
V trgovini piše na vseh maskah, da so le za suhe in poškovane. Če pa za barvane, pa verjetno spet,
dolge in suhe lase. Kaj vem. Imam pa čisto kratke lase. Niso dolgi.
* Mislite, da bi bila zame kakšna maska primerna, da ne bi mastila las?
*In kaj še storiti, da bi odpravila prhljaj? Namreč mislim, da Oronazol precej hitro spere dol barvo.
Mesec dni je, kar mi je frizerka barvala lase in mi je do danes že precej šla dol. REs je tudi, da
se rdeča barva hitreje spere kot ostale. Pa vseeno se mi zdi kar hitro tole, da se po enem mesecu
toliko spere.
* In kako naj ukrepam, da se mi ne bi tako hitro mastili lasje? Če lahko še izvem; ali šampon za
barvane lase kaj hitreje zmasti lase? Nekatere pravijo, da ja. Enkrat je frizerka omenila, da taki
šamponi tudi hitreje zmastijo lase. No, jaz takega šampona še nisem uporabljala. Zato vprašam,
kaj bi torej bilo zame primerno?
Vem, da sem dolga. Upam, da me ne boste kregali z mojim dolgim postom.
Hvala vam za vsako prijaznost ter pomoč.
Posted 23 April 2008 - 08:55 PM
Maska ti ne bo mastila las v primeru, da jo po vsaki uporabi res temeljito spereš, da ne bo na lasišču ostalo niti malo ostankov. Ja, pa seveda je ne namerno nanašat na lasišče. Jaz bi ti priporočala Nivea Protein Repair masko, pa kakšen kvaliteten regenerator, kot je na primer Alverde aloe vera/hibiskus, ki tudi krasno poneguje lase in ni 'pretežek'. Masko/regenerator uporabljaš po pranju na dobro obrisane oz. sfrotirane lase ter jo pustiš učinkovat kakšnih 10 minut (lahko tudi dlje). Seveda ti bo pomagala tudi podaljšat obstojnost barve, kar je pri rdečih laseh še posebej dobrodošlo.
Posted 24 April 2008 - 07:34 AM
Bom tako upoštevala in bom podaljšala zdaj z uporabo Oronazola. Ko si ga nanesem, ga
uporabim 2x za nanos in tudi obakrat pustim kake 3 minutke gor.
Če smem le še to vprašat: kolikokrat si naj nanesem masko na lase? -po vsakem pranju
ali kako drugače? Je to maska morda v pokončni obliki ali v lončku? Malce me je zmedlo,
ker menda je tudi v lončku. Pa raje vprašam, da kaj ne zamešam

Je pa ta maska od Nivee-ki si mi jo priporočala za mastne lase? ali je bistvo vsega, da si
res potem fino spereš z las?
Kaj pa če potem nadaljujem z Alverde -Birke@Salbe, da ga porabim do konca?
Upam, da ti nisem preveč tečna in še enkrat hvala za pomoč.
Posted 24 April 2008 - 08:43 AM
Ker vidim, da si bolj nova v tem, ti bom napisala še nekaj splošnih smernic:
Velja splošno pravilo, da so maske bolj negovalne od balzamov/regeneratorjev, a to seveda niti ne drži. Obstajajo kvalitetni regeneratorji, ki so lahko tudi veliko bolj hranljivi in negovalni od kakšne povprečne maske, razlika med regeneratorjem in masko pa je v večini primerov samo v tem, da so maske bolj goste oz. koncentrirane. Ti, ki imaš mastno lasišče, lahko brez problema raje posežeš po balzamu oziroma regeneratorju, jaz ti toplo priporočam Alverde aloe vera/hibiskus, ki se mi zdi zelo kvaliteten, pa še poceni in naraven je. Dobri so tudi Nivea regeneratorji, imaš veliko različnih sort glede na tip las, kar pa me pripelje do naslednje bedarije. Balzami se večinoma ne razlikujejo tako zelo, kot nam dajo slutit napisi na embalažah. Če dam primer - Nivea balzami so vsi narejeni na enaki kremasti osnovi, tudi tisti za mastne lase/lasišče. Balzamom za mastne lase je potem večinoma dodan ekstrakt kakšnega citrusa (limona, pomaranča) ali kakšen mentol, ki daje občutek svežine, vendar to seveda ne vpliva na hitrost maščenja, ker gre še vedno za negovalen balzam. Poleg tega ga ne vtiraš v lasišče, da bi imel tam kakšne zdravilne učinke. Na splošno je vseeno, kakšen balzam ali masko vzameš, izogibaj se samo takih, ki vsebujejo veliko silikonov in olj. To dvoje po mojem mnenju ne paše na mastne lase, vsaj ne v večjih količinah. Silikoni zato, ker so zeeelo mastne teksture in se prilepijo na površino lasu, kar pa je v kombinaciji s hitro mastečim lasiščem big no-no. Glede olj pa je vejetno itak jasno, da ne spadajo na že v osnovi mastno lasišče. Zato pač bodi pozorna, da tvoj izbrani produkt ne vsebuje teh stvari, pa ne boš imela problemov ne glede na to, kaj piše na embalaži.
Vse balzame/regeneratorje/maske uporabljaš tako, da jih naneseš po pranju na dobro sfroritane lase. Ne vmasiravaj direktno na lasišče, posebej pa se posveti konicam in vanje preparat dobro vmasiraj. Ne se bat, če kej slučajno zaide na lasišče, samo glej, da boš potem res temeljito vse sprala dol. Preparat pustiš učinkovat kakšnih 10 minut (ne glede na to, kaj piše na pakungi), spiraš kasneje z mlačno (ne vročo) vodo. To je vse! Jaz bi ti priporočala za začetek kakšen regenerator v tubi, če pa nujno želiš masko v lončku, pa naj bo to že omenjena Nivea Protein Repair. Kar se tiče balzamov/regeneratorjev, pa recimo kakšen od Nivee - so poceni in kvalitetni.

Posted 24 April 2008 - 09:17 AM
Sem zdaj malo zmedena.
Potem je torej zame bolje, da uporabim raje regenerator? Če sem prav razumela. In da izključim potem masko? In če uporabim regenerator, naj bo to Alverde ali Nivea?
Upam, da sem prav razumela. Hvala ti za odgovor

Posted 24 April 2008 - 09:28 AM
Posted 24 April 2008 - 03:01 PM
Sem bila danes v DEM-u, malce pasla očke in pregledovala še neke nove regeneratorje
od Nivee.
So za barvane lase oz. s prelivom (hitra verzija Express),
, potem Brillant Colour (balzam za barvni lesk z UV filtrom). Kaj pa meniš o teh dveh?
Bi morda dodatno kaj zmastili lase?
[attachmentid=4428]
Ali torej raje ostanem na tej tvoji verziji; Protein Repair (iz tvoje prve slikice)?
To te še lepo prosim. Da si malo razjasnim zdaj to. Hvala ti!

Attached Files
Posted 24 April 2008 - 03:08 PM

Posted 25 April 2008 - 07:13 PM
DiLema, naj ti sporočim, da sem danes kar vzela tisti Express regenerator za barvane lase s UV zaščito.
od Nivee. Sem gledala, nima med sestavinami silikonov. Saj za silikone, pomeni da je s končnicami -methicone,
a ne? Je morda še kaka taka sestavina, ki je škodljiva? Dimethicone, je tudi silikon, a ne.
Hm, vzela sem pa tudi Diamond Gloss -negovalni sprej za bleščeč sijaj. Gledala sem sestavine,
nisem našla nič silikonov. Sem si prejle po pranju malo posprejala.
Veš, sploh nisem bila pozorna na te silikone. Pa sem imela doma od Subrine -Shine Spraj.
In vidim, koliko ima v sebi silikonskih sestavin in končnic z methicone.
Sem ga takoj dala na stran. Morda mi tudi on kaj masti lase. Kaj vem

In še eno vprašanje imam. Poleti, ko sem na morju in zelo uniči lase morje. Kaj bi mi priporočila,
da takrat oz. v poletnem času še več uporabim? Zasledila sem nek sprej od Balee -rumena
flaška, ki naj bi imela UV zaščito. Morda veš za ta sprej? Oz. kaj bi bilo še bolje. Bi potem tudi
mi to kaj dodatno mastilo lase?
Posted 26 April 2008 - 07:13 AM

Posted 04 May 2008 - 12:55 PM
Vem, da silikoni niso dobri za lase, ampak mi je vseeno bolj všeč, da imam lase bolj obtežene, kot da mi frčijo po zraku, in zgledam kot ovca.

Posted 04 May 2008 - 02:10 PM
Posted 11 May 2008 - 10:08 PM
Posted 21 May 2008 - 08:31 AM
Iščem nadomestek, ki bo vseboval VSE, kar potrebujejo k suhosti nagnjeni lasje.
Doma imam tudi LAVERA Mango. Kako je z njim? Ga lahko nadomesti ali moram na lov za čem "kvalitetnejšim"?
Primerjava treh, ki so v ožjem izboru, s tem, da OH odpade, ker je predrag.
Tigi Catwalk Oatmeal & Honey Conditioner
Water (Aqua), Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado Fruit Extract), Wheat Amino Acids, Quaternium-79 Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Oat Beta Glucan, Panthenol (Vitamin B5), Tocopherol, Buxus Chinensis (Jojoba Seed Extract), Stearalkonium Chloride, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Cetrimonium Bromide, Fragrance (Perfum), Mel l Santalum Album (Sandalwood Oil), Pogostemon Cablin (Patchouli Oil), Juniperus Communis, Cananga Odorata (Ylang Ylang)
Lavera Mango
Water (Aqua), Alcohol*, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sodium Lactate, Cocus Nucifera (Coconut) Oil*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Perea Gratissima (Avocado) Oil*, , Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Dicaprylyl Ether; Lauryl Alcohol, Lauroyl Sarcosine, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract*, Camelia Oleifera Leaf Extract*, Oryza Sativa(Rice) Extract*, Gossypium Herbaceum (Cotton) Extract, Biotin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Sodium Hyaluronate, Tartaric Acid, Citric Acid, Lactic Acid, Hydrogentaed Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance (Parfum)**, Limonene**
* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils
Lush Retread
Agar Seaweed Infusion (Gelidium cartilagineum), Soya Milk (Glycine soja), Propylene Glycol, Fresh Cantaloupe Melon (Cucumis Cantalupensis), Natural Yoghurt, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Olive Oil (Olea europaea), Avocado Oil (Persea gratissima), Perfume, Lanolin, Cetrimonium Bromide, Cetearyl Alcohol, Jojoba Oil (Simmondsia chinensis), Synthetic Musk, Violet Leaf Absolute (Viola odorata), Orange Blossom Absolute (Citrus dulcis), Neroli Oil (Citrus amara)
Že vnaprej hvala za odgovore.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 21 May 2008 - 09:47 AM
Posted 21 May 2008 - 09:53 AM

Imam razlog za zapravljanje

Retread it is, torej!

Kar danes! In American cream!

Ah, bo to dovolj.

Racionalizirajmo, racionalizirajmo

Ja, Maja. Popolnoma normalna deluješ, ko se sama s sabo meniš!

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 21 May 2008 - 10:10 AM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users