Jump to content

Photo

Kateri operater - Mobitel, Simobil..?

• Please log in to reply
699 replies to this topic

#401 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17676 posts

Posted 08 March 2015 - 12:07 AM

Ta paket imam jaz, je res full poceni pa vse neomejeno in me res nikoli ne rabi skrbeti, da bi kaksne dodatne stroske imela.
Samo Tus omrezje je pa druga zgodba, jaz sem kar nekaj casa imela tezave oziroma bolje receno so jih drugi klicatelji imeli, ko so me probali dobiti...velikokrat se je zgodilo, da jim je pri polni dosegljivosti javilo, da sem kao zasedena, v 2.poskusu je pa recimo zvonilo normalno. Zdaj je malo boljse. Prej sem imela Si.mobil in po sami kvaliteti omrezja je le-ta boljsi, ampak razmerje med ceno in kolicino ponudbe ima pa Tusmobil najboljso.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#402 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 27 April 2015 - 05:58 PM

Kakšno klošarsko politiko imajo na Simobilu, v primeru, da si koristil tisti popust pri naročnini za prvih 6 mesecev. Hotela sem si kupit nov iphone in mi je v profilu pisalo, da lahko nov telefon brez doplačila vzamem šele januarja 2017  :shock: , kar bo ravno 2 leti od takrat, ko sem spremenila paket, ali pa doplačam zanj 31 €. Ker se mi je zdelo nelogično, saj sem prejšnjo naročnino ob menjavi paketa itak odplačala, telefon pa sem tudi vzela na keš, ne na obroke, sem klicala tja. So mi rekli, da ni prišlo do napake, ampak da sem se jaz januarja dejansko vezala še za dodatni 2 leti in da če bi takrat vzela nov aparat, bi ga lahko brez doplačila, ne bi pa dobila popusta na naročnino. Tega mi takrat sploh niso povedali, niti ne piše v pogodbi. Če zdaj pogledam, sem z znižano naročnino dejansko prihranila samo ubogih 30 €, če bi zdaj vzela novega, ker itak ni variante, da ga bom imela do 2017.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#403 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 April 2015 - 06:43 PM

Meni pa je to logicno.
Po dveh letih kolikor se vezes, podaljsas narocnino in lahko izkoristis dve ugodnosti. Ali vzames nov telefon (malo ceneje ali pa sploh ne), ali pa dobis nekaj eur popusta na narocnino. To je zdaj nasloh, potem imajo pa ves cas nove akcije.
Meni potece decembra narocnina in odplacala bom telefon. Ne vem se kaj nardit - kupit novega in tega prodat (dobesedno brez praske je in deluje popolno), ali imet tega se dve leti?...
  • 0
Viens, reste ici!

#404 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 27 April 2015 - 07:04 PM

Vse, kar ne pise v pogodbi, ni logicno. To ni bila akcija, kjer bi se odlocila med predcasno menjavo paketa z znizano narocnino ali predcasnim nakupom novega telefona. Ta sploh ni bil vezan na narocnino, ker sem ga vzela po polni (subvencionirani) ceni, ne na obroke. Bom sla kar v poslovalnico s pogodbo in se pozanimala. Zdaj sem hotela menjat, ker je moj ravno se v garanciji in je akcija na iphone 6 za moj paket.
Saj ko ga bos odplacala, se lahko kadarkoli odlocis za menjavo, ti ni treba spet 2 leti cakati.
  • 0

― V. Van Gogh

#405 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 04 August 2015 - 03:54 PM

Jaz imam zdaj na Simobilu paket Orto u nulo in sem že pred časom vklopila opcijo, da imam lahko paket za vedno, ne samo do 31. leta. Plačujem pa cca 15 eur skupaj z davkom, ker imam za vedno še popust na opcijo 201. Sicer mi količine čisto ustrezajo in nikoli ne porabim (1000 min v Simobil, 201 min v druga omrežja, 1000 sms-ov, 1000 mms-ov), edino prenosa podatkov nimam skoraj nič, 100 MB. Enkrat v kratkem bi vzela nov telefon in več prenosa podatkov. Orto Tripster se mi zdi v redu paket. A ve katera, če je ob prehodu s starega Orto paketa na novega mogoče obdržati tisto opcijo, da ga imaš za vedno? Verjetno ne gre... Ker se mi sicer ne splača it na nov Orto paket samo za 1 leto. Paket Ultimativni in Optimalni pa mi niso všeč in dragi se mi zdijo za to, kar ponujajo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#406 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 04 August 2015 - 04:05 PM

Ja, obdržiš, dokler gre še vedno za enega izmed Orto paketov. Itak jih skos spreminjajo in mogoče ob menjavi tel. sploh ne boš imela več opcije, da bi ostala na istem paketu. 

Jaz sem tudi imela popust na opcijo 201, ampak sem potem menjala paket, ker mi je bilo premalo in sem šla vedno čez. Tripster ima pa tudi neomejeno, vidim.

• 0

― V. Van Gogh

#407 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 04 August 2015 - 04:26 PM

A res? Super! :) Par tednov nazaj sem bila na Simobilu in so mi rekli, da bi tudi ob nakupu novega telefona lahko ostala na tem starem Orto paketu. To glede menjave in da ga imaš za vedno, pa sem pozabila vprašat. Skupaj z davkom bi sicer Tripster prišel skoraj 25 € na mesec, kar se mi sicer zdi veliko. Sploh, ker ne kličem veliko, pa tudi sms-ov pošljem recimo okrog 200 na mesec. Tudi prenos podatkov mi je bil zaenkrat ok, ker nimam pametnega telefona in ne hodim veliko na internet, ker je preveč počasen in če se da, vklopim wi-fi. Ampak zdaj mi pa to že malo najeda, ker včasih kje zunaj nujno rabim kaj pogledat na internet in sem cela živčna, ker se 100 let nalaga. Z novim telefonom pa bi rabila več prenosa podatkov. Tripster pa ima v primerjavi z Orto Bombastikom za enako ceno več prenosa podatkov in večjo hitrost. Koliko podatkov se sploh porabi, če povprečno uporabljaš internet? Da ne visiš skoz gor, ampak greš recimo nekajkrat na dan kaj pogledat? Je že 1 giga čisto dovolj?

• 0

#408 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 04 August 2015 - 04:45 PM

Ja, več kot dovolj, itak se skoraj povsod lahko povežeš na wi-fi.

• 0

― V. Van Gogh

#409 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 04 August 2015 - 07:40 PM

Ok, hvala. Če bo šlo tole z Orto paketom za vedno, bom izbrala Tripster, sicer bi pa najbrž Ultimativni S. Kakšna pa je hitrost prenosa podatkov 20/3 Mbit/s (ta je pri Ultimativni S paketu)? Je to ful počasno ali dovolj, da ti hitro odpira?

• 0

#410 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 04 August 2015 - 08:23 PM

To je FUL hiter net.

• 0

― V. Van Gogh

#411 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 04 August 2015 - 08:27 PM

Haha, jaz res nimam pojma. :lol: Orto Bombastik ima 40/5 Mbit/s, Orto Tripster pa 150/50 Mbit/s, zato nisem imela občutka. Hvala za pomoč. :)

• 0

#412 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86388 posts

Posted 04 August 2015 - 08:31 PM

NP. :) Tripster je meni njihov najboljši paket do zdaj in se mi zdi vreden naročnine. Bi mi ful prav prišli podatki, ki bi jih lahko porabila v tujini.

• 0

― V. Van Gogh

#413 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23388 posts

Posted 04 August 2015 - 08:44 PM

Ja, to za tujino je res fajn, če greš večkrat kam. Za to ceno se res najbolj splača ta paket. Upam, da bo šlo, da si ga uredim za vedno. Pred kratkim so baje imeli neko akcijo, z nekimi letaki in si ga je en znanec uredil celo za 18 €, če ne še manj.

• 0

#414 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 04 August 2015 - 09:11 PM

Jaz imam tripster. 3GB doma, 1GB v tujini in ostalo neomejeno (doma). Komaj preživim s tem. :D

• 0
Viens, reste ici!

#415 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 06 August 2015 - 06:43 AM

A je katera mogoče na T2? Izkušnje?
  • 0

#416 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 06 August 2015 - 06:46 AM

Meni je super, ker mobitel malo uporabljam. Minus je, da nimajo toliko paketov s telefoni.

Je pa cena skupaj s tv, stacionarnim telefonom in internetom in dva mobitela res nizka.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#417 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26157 posts

Posted 06 August 2015 - 07:06 AM

Saj zato sprašujem...imajo paket, ki bi mi istrezal. Zdaj za tv (L paket + časovni zamik) in internet plačujem 48€, za SiMobil pa še dodatnih 20€. Če vzamem na T2 paket z vključenim 1 telefonom, me pride za prvi dve leti (vzel bo fant kot nov naročnik) cca 46€, potem pa dodatnih 20%, pri čemer še vedno ne pridem na ceno, ki jo plačujem sedaj.
  • 0

#418 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 06 August 2015 - 11:24 AM

midva sva imela prej T2 ... bila sva blizu centrale in sva bila zadovoljna (imela sva TV in internet).

Kolega je bil dlje od centrale in je bil precej nezadovoljen. Niti ne vem, ali so potem to rešili ali ne.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#419 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 21 August 2015 - 02:30 PM

A je katera že menjavala navadno SIM kartico za mikro oz. nano SIM pri Simobilu? Zamenjajo brezplačno ali moraš plačat?

• 0

#420 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 August 2015 - 02:42 PM

Meni so jo obrezali. Zastonj.
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic