Hvala Dragica!

Vaša naj naj kava
Posted 14 November 2013 - 03:15 PM
Posted 29 November 2013 - 04:29 PM
Mi predlagate eno Instant kavo prosim? Jaz čisto nič ne poznam, bi pa eno, da nima sladkorja na prvem mestu (kot Nescafe Capuccino, ki sem ga kupila zdaj )
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 29 November 2013 - 05:40 PM
To pa je meni najboljša kava! Pijem jo samo, brez sladkorja in mleka. Ni kisla (meni zelo pomembno, ker mi je večina
kav ogabno kislih), v glavnem - the best!
Fluffy je tole ful hvalila. Jaz se je še nisem spravila probat.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 29 November 2013 - 06:20 PM
Mhm, meni jo je sodelavka (S ;p ) predlagala in še vedno vztrajam, da je najboljša.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 29 November 2013 - 09:23 PM
Hvala! Brala sem, da je zelo pohvaljena tudi Jacobs Cronat Gold, tako da bom eno izbrala med tema dvema.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 29 November 2013 - 09:38 PM
Jaz to Nescafe pijem že leta, Jacobsova mi ni tako dobra pa šibkejša je.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 16 January 2014 - 12:19 PM
Jaz sploh nisem vedela, da so instant kave tako drage. Ta Nescafe je okrog 10 €. A se je vsaj manj porabi kot navadne kave?
Jaz sem pa zdaj porabila dve kavi z okusom iz Caffetina, lešnik in irish cream. Obe sta mi ful dobri, lešnik celo še bolj. Bom sigurno še kupila, ko bo prilika.
Posted 16 January 2014 - 12:37 PM
Meni se zdi, da se jo porabi isto, kot navadne kave - pri obeh dam jaz 1 čajno žličko.
Jaz kave z okusom iz Caffetina mešam z navadno kavo - 50/50. Mi je bolj prijetnega okusa. Drugače pa prisegam na Barcaffe Selection.
Posted 12 September 2014 - 10:33 AM
Meni je zmanjkalo moje omiljene kave in sem včeraj kupila Alnaturino kavo v zeleni vrečki, ki je boljša in cenejša od Barcafeja. Sicer imajo v DM tudi Britt Organic, mojo ljubico, ampak stane 340 g neljubih 9€ - a so zmešani?! Alnatura je pa 10€ za kilo.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 02 June 2015 - 01:33 PM
V soboto sem naredila ledeno kavo po temle receptu: http://www.naredilaa...ledenakava.html
Minus je, da moraš namočiti kavo dan prej, jo imaš pa potem lahko nekaj dni v hladilniku. Super je!
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 June 2015 - 01:41 PM
Nescafe, ki jo je nalimala FTSE je zelo dobra, čeprav je instantna. Kava nikoli ne sme biti kisla, če je, je z njo nekaj ni v redu. Jaz sicer pijem Illy. Kakor že je odlična, nima veze s kavami iz Kolumbije, da o Blue Mountain z Jamajke ne govorim.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 02 June 2015 - 02:06 PM
Kava nikoli ne sme biti kisla, če je, je z njo nekaj ni v redu.
Zakaj?
Posted 02 June 2015 - 02:40 PM
Hm, ne znam ti reproducirat te kemije. Vem, da rata kava kisla, če jo toplo (torej frišno zmleto) zapreš v posodo za kofe. Tudi hudo drisko lahko dobiš od kave.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 02 June 2015 - 02:54 PM
Ampak nekatere kave so vedno mal kiselkaste, a to tudi pomeni, da je nekaj narobe?
Posted 02 June 2015 - 06:15 PM
Errol, ampak moras locit med acidity in sourness.
http://www.coffeeres...ce/sourmain.htm
http://www.sweetmari...ds-taste-coffee
Posted 02 June 2015 - 07:55 PM
Ooo fajn! Hvala.
Posted 02 June 2015 - 08:10 PM

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 02 June 2015 - 08:54 PM
Jaz zdaj večkrat v Caffetinu kupim kavo. Probala sem nekaj navadnih, ampak so mi tiste z okusom ful boljše. Zdaj imam vanilijo, imela pa sem pred časom tudi lešnik in irish. Lešnik mi je bil najboljši. Naslednjič bom spet to vzela.
Sicer pa mi je dobra tudi Barcaffe Irish coffee. Tiste z okusom čokolade pa še nisem poskusila.
Posted 03 June 2015 - 07:40 AM
Meni v Cafetinu zaenkrat vodi Sumatra. Kupim pa vsakič drugo.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 03 June 2015 - 07:46 AM
To pa, samo post sem bral, kakor da to dvoje ni razločeno.
PS Nespresso mi je nenormalno dober kofe. Tle se ne dobijo kapsule, ponje je treba ven. A so Dolce gusto tudi kapsule?
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users