Jump to content

Photo

Kaj najraje jeste za zajtrk?

• Please log in to reply
516 replies to this topic

#401 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 10 March 2019 - 07:31 AM

Kruh s sadjem? Al zmiksam sadje s skuto in naredim kot namaz ali pa narezem sadje cez kak skutin namaz, cez arasidovo maslo tudi recimo, to mu je nuja :D ceprav moj kruh je ze apriori manj skrobnat in bolj masten. Meni je ful dobro narezat kaksno jabolko cez pa preostanek potem takk pojem ali pa banano, granatno jabolko, jagodicevje :) njama.
  • 0

#402 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 10 March 2019 - 07:37 AM

Hvala, sem popravila naknadno, ker je bilo namenjeno Fioni:)
Arašidovo maslo na kruhu mi je pa too much, že samo po sebi je hudo mastno in nasitno, meni še najbolj paše ob narezanem jabolku (za malico).
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#403 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27305 posts

Posted 10 March 2019 - 07:50 AM

Aha :D mene nasiti za eni 2 do 3 uri tak zajtrk. Ogromno pojem sploh zadnje case pa se mi rebra med joskami vidijo tako da izbiram bolj kaloricne in kompleksnejse zajtrke v kolikor je le mozno.
  • 0

#404 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 10 March 2019 - 09:00 AM

Super vprašanje _M_. Rada preberem kaj jeste, da dobim kako novo idejo.

Jaz velikokrat jem tole kašo od Alnature: https://www.alnatura...brei-basis-500g

Včasih dodam še arašidovo ali mandljevo maslo, banano. Na novo sem navdušena tudi nad sparovo kokosovo kremo, tako da bom še to vključila v zajtrk, v kombinaciji s sadjem in kosmiči. Mi je pa ta kokosova krema dobra tudi sama.

A so kje navodila kako prilepim samo sliko? 

• 0
Never be embarrassed about something you like.

#405 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 10 March 2019 - 09:17 AM

Matilda: ajdove kase si skuham cel lonec. Pol jo imam v hladilniku in samo jemljem ven za obroke. Skuham jo na vodi.
V lonec dam kaso, malo lanenih semen, zlico arasidovega masla, maline in mandljevo mleko. Ker so maline zamrznjene zavrem, toliko da je toplo in da se zmehcajo. Na koncu dodam se med za sladkobo. Isto si delam s kvinojo :)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#406 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 10 March 2019 - 09:27 AM

Mi nismo znale definirati, kaj je "zdrav zajtrk". Smo se edino glede jajc strinjale.
  • 0

#407 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3353 posts

Posted 10 March 2019 - 10:21 AM

Midva jeva razen na vikenda vsak dan muesli in sicer jih kupujeva od Zlatega Polja (sport, sadni in čokoladni, pa jih menjava da se ne naveličava).

Vem da to ni ravno 100% zdrav zajtrk ampak naju pa nasiti za 4-5 ur, precej bolj kot karkoli s kruhom.

Za vikend pa jeva kaj s kruhom, tudi crunchije z jogurtom, jajca, čisto odvisno kaj nama zapaše
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#408 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 10 March 2019 - 11:32 AM

Jaz sicer ne rabim necesa, da me ful nasiti, ker mi je bližje "teorija", da imamo po 5 obrokov in imam zato vedno nekaj sabo za malico v službi. Ob 11:30 imamo pa itak že kosilo. Tako da zajtrk ob pol sedmih, okrog pol desetih pa še v službi kakšno sadje, jogurt ali vaflji, vcasih tudi kruh, če mi ravno ostaja kaj doma.
  • 0

#409 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 10 March 2019 - 11:46 AM

Jaz med tednom jem vedno isto varianto, ker se mi casovno super iztece - v mleku kuhani ovseni kosmici z otrobi, ko je kuhano, dam noter nasekljano banano. To jem ob 5.30, ob 9.00 mi ponavadi ze kruli in zvrnem en sadni ali zelenjavni smuti, ob 11.30 je pa uradno malica in spet jem nekaj konkretnega.
Med vikendom pa zajtrk varira, ker imam vec casa in si v easy naredim vse, kar mi v tistem trenutku zapase, od prepecenih kruhkov z avokadovim namazom in jajc, do raznih kas in palacink z nutelo (ampak okej, to je druga zgodba, to ni zdravo :lol: ).
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#410 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 10 March 2019 - 03:36 PM

Jaz enako kot Ora. Pazim, da so v obroku vsa 3 makrohranila in vlaknine, da me dobro nasiti. Najraje imam domač pirin kruh s semeni z avokadom in jajci na oko, to me nasiti za najdlje. Potem kakšne kaše, muesliji s sadjem in mandljevim maslom, sendviči, chia puding z banano, pz kruh z maslom in medom ali marmelado in jogurt.
  • 0

#411 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32265 posts

Posted 10 March 2019 - 09:06 PM

Danes sem si iz cistega firbca vseeno kupila tisti kokos (kremo-jogurt) v Sparu. Pa ene polnozrnate kosmice, ker sem nazadnje v Hoferju dobila neke čist svetle, prej so bli pa vedno temno rjavi (tud PZ kao)
  • 0

#412 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 16 March 2019 - 10:57 PM

Innn? =)
Midva pa kosmiče kupujeva izključno najbolj plain ovsene, v modri ali rumeni vrečki v Hofru, za 45 centov.

Nameravam pa v kratkem namešat domač čokolino. Jaz sem to jedla 3/4 otroštva, uboga mami je zapravila celo premoženje, ker smo skos to žrli :lol: in še vedno bi, če ne bi imelo toliko cukra.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#413 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 16 March 2019 - 11:19 PM

Cokolino baby nima dodanega sladkorja pa mesa se ga z vodo. Slucajno vem, ker sem dobila tester, drugace mi je tak ali drugace ogaben od nekdaj. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#414 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 16 March 2019 - 11:29 PM

U, a res nima sladkorja? Sem se že spraševala, kdaj se bodo spomnili. Najbrž lahko zmešaš tudi z mlekom? (Otrok rad je. : ))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#415 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85852 posts

Posted 16 March 2019 - 11:42 PM

Ja, je pa noter mleko v prahu, zato se ga mesa z vodo.

Eh, zdaj ko sem pogledala sestavo, sem se spomnila, da to Matildi nic ne koristi.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#416 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17584 posts

Posted 16 March 2019 - 11:45 PM

Občasno si kupim Čokolino Fit, ki naj bi imel 30 % manj sladkorja od običajnega.
  • 0

Bill Bullard

#417 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 17 March 2019 - 12:37 AM

Jaz si ze nekaj casa delam domac cokolino, ful je dober, ceprav je res, da ko hocem redkejsega, nima tiste 'listicaste' konsistence kot industrijski cokolesnik. Cokolesnik forever. ♥
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#418 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 17 March 2019 - 12:46 AM

Aha, ima mleko v prahu, ok.

Ja, jaz tudi kupujem Čokolino fit.

Coco, iz česa pa narediš domačega?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#419 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25874 posts

Posted 17 March 2019 - 06:11 AM

S sestro sva pred leti odkrili neke prosene kosmiče v Mullerju (od Milupe?). So bili fajn za zmešat z rastlinskimi mlekom in pretlačenimi jagodami/kivijem :D
Cokolinota/Čokolešnika pa najbrž nisem več jedla, odkar je bratec na druge stvari presaltal.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#420 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16772 posts

Posted 17 March 2019 - 07:01 AM

Jaz za tamalega kupujem kinder knuspermusli v dm-u. Notri so koruzni,ovseni, kvinoja, proseni, pa se suhe maline in malo cokoladnih koscov a je kar se cukra tice dober kompromis in ga nima veliko. Jih pa pri nas je samo tako da mu naredim smoothie in notri vsipam ene dve zlici.
Jogurta ne je.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users