Jump to content

Photo

Nega mešane in / ali mastne kože

• Please log in to reply
1454 replies to this topic

#401 lilika

lilika

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 29 March 2007 - 08:42 PM

zanima me zakaj je potrebno po washgelu uporabiti še tonik. A ne uničis s tem ves učinek washgela?
  • 0

#402 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17609 posts

Posted 29 March 2007 - 09:10 PM

Kaj?
Čistilni gel ima funkcijo, da kožo nežno, ampak temeljito očisti in tonik tu nima nobene veze. Tonik je poglavje zase. Že res, da če si umivaš zraven še ličila, je priporočljivo uporabiti tonik, da odstraniš morebitne ostanke - sicer pa uporaba tonika ni nujna. Kakor ti paše.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#403 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 March 2007 - 09:49 PM

QUOTE(lilika @ 29. 3. 2007 - 21:42) View Post

A ne uničis s tem ves učinek washgela?

Ne, ker nimaš kaj uničit. Čistilni gel namreč nima nobenega drugega "učinka" razen čiščenja.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#404 lilika

lilika

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 29 March 2007 - 10:03 PM

Torej ko si najprej umijem obraz z scheler washgelom melisa in potem še uporabim garnier clean & fresh ne uničim zadaj delovanje washgela?

A nima ta washgel, vsaj tako piše tudi učinek čiščenja kože ter preprečevanja nastajanja novih aken in izločanja loja?
  • 0

#405 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 March 2007 - 10:30 PM

"piše"
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#406 lilika

lilika

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 29 March 2007 - 11:05 PM

aha torej je to le marketinška poteza. Če te prav zastopim noben washgel nima tega čeprav vsi to obljubljajo.
  • 0

#407 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 March 2007 - 06:12 PM

Ni res. Ampak ti gel spereš s kože. In potem ni učinka. Nobenega.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#408 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 01 April 2007 - 10:14 AM

QUOTE(lilika @ 29. 3. 2007 - 19:42) View Post

zanima me zakaj je potrebno po washgelu uporabiti še tonik. A ne uničis s tem ves učinek washgela?

Čistilni gel lahko izsuši kožo in potem rabiš tonik, da jo spet navlažiš.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#409 lilika

lilika

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts

Posted 01 April 2007 - 11:36 AM

hvala za razlago. Zanima me samo še to, vsi govorijo da more biti koža navlažena. Zakaj je to boljše kot če je suha?
  • 0

#410 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 01 April 2007 - 11:44 AM

Ja suha koža zateguje, peče, grdo izgleda - to pa preprečiš s tem, da jo navlažiš, da vzpostaviš normalno stanje. Sej, če nimaš suhe kože potem ti ni treba dodatno vlažit.
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#411 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 01 April 2007 - 11:50 AM

A lahko uporabljam schellerjevo vlažilno kremo korenček in pomaranča tudi ponoči?
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#412 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 April 2007 - 01:19 PM

Če ti odgovarja, itak da lahko.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#413 mila

mila

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 08 April 2007 - 11:44 AM

Živjo vsem.

Imam eno vprašanje. Pozna kdo Exfoliac krema 10. Jo je priporočljivo uporabljati ali ne.

Sedaj uporabljam schallerjev gel ali loreal pure zone in garnier tonik ter vlažilni kremi avon m24 in garnier TF., ampak še vedno se mi pojavljajo mozolji. S čim bi se jih dalo zaustaviti oz omejiti da bi prišel samo kakšen na mesec. Bi Exfoliac krema 10 pomagala pri tem ali ne?

Baje zvečer ni priporočljivo nič devat na obraz ker naj bi se koža sama borila proti mozoljem, je to res? Nekaj časa sem sanjala da bi zvečer uporabljala Neutrogena Clear Pore ampak sedaj sem si premislila ker baje ni dobra.

Moja starost 22 let.
  • 0

#414 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 08 April 2007 - 12:07 PM

par informacij tukaj

pa se par postov, ki jih je iskalnik vn zabrisal pod 'exfoliac 10':

Coco*:
glede teh exfoliac krem in tega ti povem, da jst uporabljam čistilni gel, NC gel, in kreme. Najprej sem mela Exfoliac 15 (ta je močnejša, namenjena koži s srednje do močno izraženimi aknami) pa mi je mozolje ful izsušilo, pa ful mam lepšo kožo zdej. Sem pa pred par dnevi porabla 15ko pa sem kupla Exfoliac 10 (ta je za malo do srednje izraženimi aknami). Kreme so ful u redu in FUL POMAGAJO! Tko da se splača odštet tistih 10 jurjev za kolekcijo.

Druga stvar pa so ogrci ki jih maš v koži že od prej. Te je treba pravilno iztisnit al pa it h kozmetičarki. Teh se moraš znebit, ker ti sicer ostanejo luknjice v koži. Pol pa samo z Exfoliacom skbet pa to, pa bo vse ok

DiLeMa:
Exfoliac krema 15 je močna, torej verjetno izredno učinkovita zadeva ... ima zelo veliko vsebnost kislin ... AHA kisline, ki so malic acid, glycolic acid in lactic acid, potem pa še BHA kislino oz. salicylic acid. Tole mora bit po moje blazno učinkovito.

Je tudi Exfoliac 10 krema v redu, vendar pa ne vsebuje nič ključne salicilne kisline in ti zato bolj priporočam 15ko.

Mislim, da nikakor ne moreš zgrešit, če tole nabaviš ... je boljše, kot Proactiv Solution. Nabavi kremo, za umivat pa nekaj zelo nežnega, priporočam Apotheker Scheller Mineral Balance gel.

sonchika:
krema je povprečna. Ima res AHA kislino, ampak je skoraj brez antioksidantov. Kreme z AHA kislinami so samo za ponoči, ker z njimi ni pametno hoditi na sonce, ker lahko nastanejo poškodbe kože.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#415 mila

mila

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 08 April 2007 - 12:31 PM

hvala za hiter odgovor, veliko tega sem že prebrala samo so zelo različni odgovori, enim ne pomaga drugim pomaga tako da mi ni ravno jasno ali res deluje ali ne in ali jo je piporočljivo uporabljat ker ima kisline ali ne.

Podobna naj bi bila avene clanance K krema o kateri sem tudi veliko prebrala samo tudi ne vem če ravno pomaga kolikor obljubljajo pa veliko kislin ima.

Na trgu je toliko vsega, da res ne veš kaj je v redu in kaj ne. Kozmetičarka mi je rekla da kislin nikakor ne smem uporabljati ker je več škode ko koristi, da se mozoljev ne da trajno odstranit ampak da z leti izginejo, da se jih pa ublažiti z čistilnimi geli, ki imajo antibaketrisjki učinek in zmanjšujejo nastajanje lubja. Ne vem pa če je to res!

Aja pa še to. Kolegica mi je rekla da ji pomaga slana voda na obrazu. Je to priporočljivo?
  • 0

#416 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17609 posts

Posted 08 April 2007 - 01:34 PM

QUOTE(Zlobica @ 8. 4. 2007 - 13:07) View Post

glede teh exfoliac krem in tega ti povem, da jst uporabljam čistilni gel, NC gel, in kreme. Najprej sem mela Exfoliac 15 (ta je močnejša, namenjena koži s srednje do močno izraženimi aknami) pa mi je mozolje ful izsušilo, pa ful mam lepšo kožo zdej. Sem pa pred par dnevi porabla 15ko pa sem kupla Exfoliac 10 (ta je za malo do srednje izraženimi aknami). Kreme so ful u redu in FUL POMAGAJO! Tko da se splača odštet tistih 10 jurjev za kolekcijo.

A se ti da prepisat sestavine za 15ko oziroma 10ko?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#417 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 08 April 2007 - 01:39 PM

ves kako je to - odvisno, kako koza reagira na kremo. lahko 99im pomaga, tebi pa ne, tako da kot merilo, a je krema za sprobat, vzemi kvalitetno sestavo. je pa vec moznosti, da ti pomaga nekaj, kar vecini.

kisline pomagajo pri hitrejsemu obnavljanju koze in s tem h histrejsemu 'celjenju' mozolja, je pa treba uporabljati cez dan uva pa uvb zascito, ker se koza tok pospeseno obnavlja, da jo lahko sonce se bolj poskoduje, kot sicer. uporabljat jih je treba zmerno, 1x na dan al pa 1x na dva dni.

kar se soli tice ti pa ne morem odgovorit, na kaksen nacin deluje. je pa res, da se nekaterim stanje koze na morju izboljsa. ceprov verjetno ma tud kej (ne)izpostavljenost stresu za opravit zraven.

je bilo pa govora na forumu tudi ze o eni soli kar se koze tice, se mi zdi, ampak se ne spomnim zdejle, kje bi to lahko bilo.

MateYa:
exfoliac 10

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#418 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17609 posts

Posted 08 April 2007 - 02:21 PM

O tenx! smile.gif

Je bilo pa govora o negi s himalajsko soljo. =)
  • 0

Bill Bullard

#419 Lualah

Lualah

sramežljivec

• Člani
  • 20 posts

Posted 14 April 2007 - 10:24 AM

Zmanjkalo mi je scheller waschgela z meliso, ki ste mi ga priporočile pa sem rekel punci ko rada hodi po trgovinah naj mi ga kupi. Baje ga niso imeli in zato dobim nek Loreal pure zone kjer piše da so z njim pore 82% čistejše ima pa v sebi salicilno kislino. Je to pametno uporabljati oz je boljši od scheller waschgela?

hvala
  • 0

#420 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 April 2007 - 10:48 AM

To mislim da je že blo ocenjeno, najdi pod sestavinami.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users