Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#401 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 27 March 2020 - 07:46 PM

Matilda, sem pisala par dni nazaj, da se delajo kot da se zdrave populacije ne tice in resujejo predvsem gospodarstvo.
  • 0

#402 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 27 March 2020 - 07:47 PM

Šoping, kavice, nohti, trepalnice, obrvi, frizer, pivo s kolegi, špricer po šihtu s sodelavci, deci belega ob šanku... Vsi ti trpijo muke ježeve :lol:
  • 0

#403 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 27 March 2020 - 08:04 PM

Matilda, sem pisala par dni nazaj, da se delajo kot da se zdrave populacije ne tice in resujejo predvsem gospodarstvo.

Aha, sem mislila da imaš še kakšne nove info. A niso šli tudi oni ta teden v precejšen lockdown?

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#404 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 27 March 2020 - 08:14 PM

Ne nic novega se, ker sam lovi zadnje priloznosti za rep, dokler se sme delat, ker nima drugega prihodka, sociala pa ni urejena. Sta oba s punco kar v dreku.

Zaprli so sole, izolirali so starostnike. Pa ze zdaj je ful ljudi brez sluzb.
  • 0

#405 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16829 posts

Posted 27 March 2020 - 08:35 PM

Boze mili no, pa nisem napisala da mam problem ker zdej ne morem na kofe.
Najboljse je pa vse iz konteksta vzet.
Mi je pa neprijetno v smislu, da bi se to vleklo vec mesecev. Sori ce mi je. Tako zelo asocialna vseeno nisem. In ne mislim se opravicevat za to. Pa ne govorim o kavi ampak o eni splosni svobodi.
Pa o tem da lahko gres kamor zelis in kadar zelis. Se pa ukrepov drzim 100%, in se jih bom dokler bodo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#406 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 March 2020 - 08:36 PM

Jaz sem šla prej teči ven. Ljudi zunaj polno, kar me na lepo vreme ne preseneča... Mi gre pa na k, da če si s kom prideš nasproti na pločniku ipd., se ne premaknejo niti za mm stran. Bi pričakovala, da če kdorkoli lazi zunaj, se bo vsaj minimalno potrudil, da se ohranja neka distanca, pa je za nekatere to očitno več kot preveč.

• 0

#407 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 March 2020 - 08:39 PM

Sori ce mi je. Tako zelo asocialna vseeno nisem. In ne mislim se opravicevat za to. 

:lol:  :lol:  :lol:

• 1

#408 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 27 March 2020 - 08:40 PM

Fiona, mislim, da ni nihče imel tebe v mislih, ko so opisovale te jamraške ekstreme ;) 

Sinnaia, jaz hodim na Golovec, večina se jih umakne na skrajni rob, držijo/mo distanco, eni celo počakajo, da greš mimo. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#409 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 March 2020 - 08:41 PM

Zanimivo, tu na mojem koncu je res izpadlo, da vse boli briga.

• 0

#410 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 27 March 2020 - 08:42 PM

Fiona, noben ni tega tako razumel, tudi Kami ni nic takega napisala, le nerazumljivo nam je nekaterim kako si lahko tako crnogleda in kako posrkas ves negativizm nase, v koncni fazi to tebi skodi. Na tvojem mestu bi ae raje oaredotocila na to, kaj imas pozitivnega v zivljenju, za kaj si lahko hvalezna, kaj je tisto, zaradi cesar bos ta moment nepogresljiva, ce izginea z oblicja tega planeta in for heaven sake, kaj vse si v zivljenju ze dosegla, kako mocna in samostojna zenska si in kaksno sreco v bistvu imas, da zivis zivljenjw kot ga zivis, da imas v tem (za vecino) krutem obdobju, kje bivat, kaj jest in se kaj...ostalo je vse stvar navad in pespektive, ki so pa v tvojih rokah! Ne vzemi te prilike za padanje v vlogo slovenske matere :D ok?:)
  • 0

#411 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85958 posts

Posted 27 March 2020 - 08:47 PM

Mi gre pa na k, da če si s kom prideš nasproti na pločniku ipd., se ne premaknejo niti za mm stran. 

Zakašljaj. :lol:

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#412 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 27 March 2020 - 08:48 PM

Sem tudi na to pomislila.  :evilgrin:

• 0

#413 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16829 posts

Posted 27 March 2020 - 08:49 PM

Ora, hvala za tvoj zapis.
Imela sem super vzornico celo zivljenje, zato mi je to, da vse vidim crno del osebnosti.
Se pa zavedam na drugi strani vseh stvari ki jih imam in imamo in verjemi mi da sem zanje dnevno hvalezna. Ampak na forume pa ponavadi pridem pojamrat in povedat kar me skrbi, muci ali tezi.
Je pa proces obracanja miselnih vzorcev tezka zadeva. Zelo tezka. Sploh ce se ti v eno smer vrtijo 30+ let.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#414 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 27 March 2020 - 08:53 PM

Vem, zato sem se pa cutila poklicano, da ti to povem :D cetudi ne spada v to temo, ampak imej vcasih v mislih, da je tudi kaka soforumasica na tanki meji in ji lahko skodis ;)
  • 0

#415 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 27 March 2020 - 08:54 PM

Mene tudi skrbi, najbolj zaradi dopusta, za ostalo mi je bolj ali manj vseeno (pod pogojem, da ostanemo vsi zdravi) tudi če nikoli več ne grem v službo, men je boljše, ko sem doma.
  • 0

#416 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 27 March 2020 - 08:57 PM

Vsaj pri vrtcu bomo prisparali 😁
  • 0

#417 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 27 March 2020 - 09:36 PM

Kami in Ora, zelo lepo napisano, se strinjam. Jaz tudi nisem črnogleda glede tega. Zavedam se, da bo to lahko trajalo še nekaj mesecev, ampak sem prepričana, da se bo prej ali slej vse postavilo v normalo. Saj bodo naredili cepivo, se bomo prekužili, kaj jaz vem, saj ni to prva in ne zadnja epidemija. Če pa bo kaj drugače, pač bo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#418 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 27 March 2020 - 09:44 PM

Fiona, preveč se osredotočaš na stvari, ki niso v tvojih rokah in jih ne moreš nadzirat in to ne pelje nikamor. Osredotoči se na tisto, kar lahko.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#419 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 27 March 2020 - 10:02 PM

Boze mili no, pa nisem napisala da mam problem ker zdej ne morem na kofe.
Najboljse je pa vse iz konteksta vzet.
Mi je pa neprijetno v smislu, da bi se to vleklo vec mesecev. Sori ce mi je. Tako zelo asocialna vseeno nisem. In ne mislim se opravicevat za to. Pa ne govorim o kavi ampak o eni splosni svobodi.
Pa o tem da lahko gres kamor zelis in kadar zelis. Se pa ukrepov drzim 100%, in se jih bom dokler bodo.

Pa kje kdo tebe omenja?  :roll:  Govorila sem kaj slišim in berem na splošno od ljudi v teh časih - še pomislila nisem nate. 

Ma saj ne vem kaj se sploh daljše poste spravljam pisat itak se vedno nekdo najde, ki nekaj osebno vzame, kar se mi kasneje itak ne da še 5x utemeljevat, razložit in se po možnosti še opravičevat. 

• 1

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#420 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 27 March 2020 - 10:06 PM

Jaz vidim recimo razliko med mano in brezposelno kolegico - kakor meni za zdaj še vedno čisto paše malo odklopa doma, pa čeprav moram delati, ona počasi obupuje, ker je bila vajena vsak dan ven na kavo itd, imela je svoj "mir", očitno ji tole zdaj predstavlja precejšen izziv, ko je sama doma s tremi otroki, medtem ko mož še vedno dela na polno...
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users