Jutranje ceremonialno vstajanje
Posted 13 January 2012 - 12:26 AM
Meni se velikokrat nitka razcefra, ker pač imam tudi zobe bolj skupaj (razen pri prvih dveh nimam problema,
haha, med tista dva bi še šla kaka špaga), ampak je neverjetno, koliko ostane v takih majhnih kotičkih zob.
Odkar to vem, imam nitkarsko obsesijo.
Nincha, meni bi bilo pa slabo, če si jih ne bi takoj, ko se vstanem. Ne vem, upira se mi ideja, da bi najprej
nekaj spila na to 'jutranjo ustno votlino', šele nato pa si šla umit zobe.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 13 January 2012 - 12:26 AM
Porabim brez zajtrka 20min in z zajtrkom 30min.
Za vikend: se upočasni tempo. V izi vstanem, kava tajm, bluzim, čekiram net, jem zajtrk...
Posted 13 January 2012 - 12:27 AM
'jutranjo ustno votlino', šele nato pa si šla umit zobe.
Meni ponavadi, sploh zadnje čase, paše, da zjutraj, ko grem na WC - torej pred zajtrkom in vsem, usta poplaknem z mrzlo vodo.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 January 2012 - 12:28 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 January 2012 - 12:28 AM
Sarah, to je po mojem mnenju vsekakor boljše kot nič.
Kinky, ja, to je res, ampak meni samo prvi trije požirki, potem pa se znormalizira.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 13 January 2012 - 12:30 AM
Jaz lahko nosim med prvima zobotrebec, seveda solidno potisnjen mednje.

Posted 13 January 2012 - 12:33 AM

After all this time?
Always.
Posted 13 January 2012 - 12:37 AM
No, jaz tega ne počnem, a oznanjam, da lahko. XD
Posted 13 January 2012 - 12:43 AM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 January 2012 - 12:49 AM
Samo doma. In po krčmah.

Posted 13 January 2012 - 06:00 AM

Da ne bom čisto OT - del moje jutranje (in večerne) rutine je nitkanje zob. Si pa zobe nerada umivam takoj po jedi, ker je takrat sklenina najbolj občutljiva in jo s ščetkanjem lahko poškoduješ.
Posted 13 January 2012 - 07:21 AM

Jaz porabim eno uro, da vse porihtam. Sovražim budilko in se vedno premetavam še vsaj 20 minut preden vstanem. Potem umit zobe, grem pogledat maco kaj dela, velikokrat hoče ven, potem pride nazaj in ji dam za jest. Potem se pa vsedem pred računalnik, pregledam mejle, fb, forum, novice. Pol dam gor kakšno nadaljevanko, da se vrti v ozdaju, medtem ko se mažem in odločam kaj bom oblekla. Jem redko, ponavadi je to sadje, drugače pa rogljiček ob espressu pol ko sem že v mestu. No in to zna trajat komot eno uro. Drugače pa bi se dal tud v pol ure, če bi morala.
Kinky, tvoj opis - totalno si smešna. Pa ne najdem in ne najdem tvojega sestavka iz kurnika, kjer si opisala vsakodnevno dogajanje na forumu. A se spomniš kdaj je to bilo? Ful bi rada še enkrat prebrala, ker je blo noro smešno.

Posted 13 January 2012 - 07:37 AM
ura zvoni ob 5.10 in ker sem padla pod slab vpliv ne vstanem več takoj(fant pravi, da sem bila na začetku zveze kot v vojski, takoj vstala in ga napizdila da jaz ne poleževam, ker je to le odlašanje neizogibnega). Pol se prekotalim k fantu in še mau dremava. Okol pol šestih se zvlečem iz pojstle in grem po dihurki.
Sledi crkljanje na kavču pod deko dokler se ne prebudita

Preden greva jima še pripravim oz. pospravim kletko, spijem maco, včasih vzamem malico ali sadje za v službo in odrviva v službo.
Zrihtana sem od trenutka ko dejansko vstanem v 45-50 minutah.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 January 2012 - 08:41 AM

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 13 January 2012 - 09:01 AM
vstanem, grem lulat, (operem in posušim lase, če je treba) umijem zobe, naličim, stopim na vago in se zgražam nad številko, se grem oblečt (pač poiščem kaj mi tisti dan pade v oko) in pičim v službo. V 20 minutah sem zrihtana (oziroma 30, če rabim prati lase).
Posted 13 January 2012 - 09:07 AM
Jaz pa vstajam približno 45 minut pred odhodom, budilko imam naštimano 30 min prej, ker moram imeti snoozije, da se lahko sprijaznim s kruto usodo. Tako se vstanem približno ob 5.45 in takrat se dirka začne:
- dam kuhat kavo, medtem si umijem zobe, obraz, letim nazaj zakuhat kavo
- nazaj v kopalnico: krema, leče, make-up
- letim v spalnico iz postelje potegnem mojadva, J.-ja zanesem na kavč, ga pokrijem, letim delat mleko (tako pridobim2 min za ostale pripravke), mali pije, jaz delam zajtrk K.-ju, istočasno še sendviče za obadva
-letim po obleke za obadva (vse pripravim zvečer razen zase, ker bi mi vzelo preveč časa, zjutraj pa moram to opraviti ekspresno, padem v manjšo depresijo, ker seveda nimam dobesedno nič, in se bojim da bom kje srečala npr. Ano

- potem smo vsi na kavču moj poje zajtrk, pijem kavo, zraven na hitro izvedem jutranji trening kung-fuja (preobllačim J.-ja, ki se seveda bori z vso močjo, da mi ne bi uspelo, za dobro jutro seveda zgubim vse živce, nato mi le uspe)
- letim se sama oblečt, v najboljšem scenariju J. medtem gleda risanko, v najbolj pogostem, pa ali kje teži za mano, ali pa uničuje kak sobni inventar)
-letim nazaj v kopalnico po parfum, dam tamalega v jakno, poskrbim, da ima moj vse s sabo (ker drugače bi 3/4 stvari pozabil), oblečem in obujem še sebe.
ODHOD
Potem sledi 15 min pogovora z J. do vrtca, "Mami taktol, mami kopač, mami bala, mami taktol, mami tolica, mami šolo?, ati lužbo, juji ne jokal" Ga na hitro oddam, potem pa 20 min meditacije do MB.
Posted 13 January 2012 - 09:43 AM

Nato grem na wc in v kopalnico in se potem takoj oblečem. Oblačila si zvečer nikoli ne pripravim, zato včasih čepim pred omaro tudi po 5 minut. Nato grem v kuhinjo vzet kaj za jest, obvezno vsako jutro jem pa tudi, če samo kakšno malenkost in zraven ponavadi spijem 2,3 dcl vode, ker za pripravo česa drugega nimam časa.

To je, če moram vstati tam do 7h, zdaj, ko sem vstajala ob 8h pa sem vmes še celo imela čas malo poviseti na računalniku.
Če mi ni treba nikamor se pač zbudim, ko se in prva stvar je, da prižgem računalnik. Potem grem na wc in nato v kopalnico kjer si najprej umijem zobe, ker ne grem takoj jest. Potem ponavadi visim na računalniku v pižami še lep čas dokler ne postanem res lačna. Potem se oblečem in grem v kuhinjo obvezno pristavit čaj, zraven pa brskam po hladilniku. Potem pojem, spijem čaj ponavadi si potem še nalijem in vzamem skodelico še za v sobo, mažem pa se ne, če sem doma.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 13 January 2012 - 09:51 AM
Kinky, tvoj opis - totalno si smešna. Pa ne najdem in ne najdem tvojega sestavka iz kurnika, kjer si opisala vsakodnevno dogajanje na forumu. A se spomniš kdaj je to bilo? Ful bi rada še enkrat prebrala, ker je blo noro smešno.

A ste opazile kako potekajo naše debate zadnje čase na Čudoviti?
Nekdo nekaj napiše, recimo:
Rdeča je lepa barva.
Potem sledijo 3 odgovori: JA, tudi meni je rdeča full lepa barva. Po možnosti citiranje, oz. kar ta smajli:

Nato se nekdo ne strinja: Meni pa rdeča ni lepa barva, in ne štekam kako je ljudem ta barva sploh lahko lepa.
Potem uleti nekdo s pripombo: rdeča barva je čefurska, ne paše nobeni.
In spet nov komentar: nobenemu, razen meni. LOL HAHA
Sledi: rdeča je lepa, ampak magenta je pa grda.
34 postov kasneje pride rea: Kaj je to magenta?

Vname se huda debata; napetost razbije Errol, ki pove, da kako gara, in kako komaj čaka, da gre domoL jest sarmo.

Ali pa Ančka in Anouk, ki ali:
- prilepita eno LOLCAT sliko ali
- podata neko trditev, ki jo podpreta s fizikalnimi dokazi
In pač tako naprej.

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users