Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#401 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 20 October 2019 - 09:18 PM

Kul.

Jaz imam tudi Hot Maxi paket in mi več kot zadostuje. Samo mi imamo potem še vseeno posebej internet (Telekomov).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#402 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 21 October 2019 - 07:02 AM

Midva plačujeva 43€ za trojček pri Telemachu. Se mi zdi kar veliko, po drugi strani pa od kar sva tukaj še nisva imela težav z internetom. Pri starših pa so bile z Telemachom vedno neke težave. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#403 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 21 October 2019 - 08:36 AM

Midva plačujeva 45 za trojček in oba mobitela pri t2.

Upoštevajte da imava osnovno tv shemo, nitine vem kakšno hitrost interneta, mobitela pa ne uporabljam veliko. Veliko več službeni telefon.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#404 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 23 October 2019 - 08:09 AM

ora, a vi nimate televizorja?

• 0

#405 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 23 October 2019 - 10:31 AM

Ne. Imamo ga fizicno no, ampak nimamo nobenih programov, sheme zakupljene.
  • 0

#406 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 18 November 2019 - 08:02 AM

bob zdaj ponuja 200 GB podatkov za 14 €.

Mi je všeč ta Orina ideja, da sploh nimaš zakupljene TV sheme. V LJ smo že leta brez in prav nič ne pogrešamo. A se na TV sploh še kaj pametnega predvaja razen poročil in sem ter tja kak dokumentarec? Zdaj se itak večino da že prek spleta pogledat.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#407 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 18 November 2019 - 08:53 AM

Nove filme zakupi samo se nacionalka, tako da sta to edina programa, ki se ju splaca pogledati. Na spletu krozijo bolj kot ne samo visokoproracunski oskarjevski filmi, teh pa ne gledam, zato mi prav pride RTV, da vidim filme z evropskih festivalov.
Aja pa alpinisticne dokumentarce. Teh je na mojo sreco veliko :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#408 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 18 November 2019 - 02:29 PM

Ja, kakšne evropske filme in serije vrtijo, to mi je všeč.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#409 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 18 November 2019 - 08:13 PM

Podgana, kje gledaš alpinistične dokumentarce?
  • 0

#410 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 18 November 2019 - 08:25 PM

Na RTVju (predvsem na dvojki). Spremljam kdaj bodo. V zadnjih 14 dneh sem gledala enega o sveti gori (Ama Dablam) in enega ful zanimivega o Tatrah in tradiciji nosenja materiala za koce na hrbtu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#411 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46012 posts

Posted 18 November 2019 - 08:40 PM

Daj lepo prosim prilepi priporocila kateri so dobri v primerno temo.
  • 0

#412 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 18 November 2019 - 09:33 PM

Nove filme zakupi samo se nacionalka, tako da sta to edina programa, ki se ju splaca pogledati.

Tega pa nisem vedela, je pa dejstvo, da tudi jaz najraje pogledam kakšen dokumentarec, film, serijo na nacionalki. Všeč so mi tudi nekatere oddaje njihove lastne produkcije npr. TV klub.
Na splošno pa gledam malo TV in sem tudi že razmišljala o “spremembi” programske sheme.

Nazadnje sem gledala včeraj Pulp fiction in del ene epizode The morning showa.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#413 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 November 2019 - 04:36 PM

Midva sva pred kratkim izračunala, da porabiva ok. 450 € na mesec za hrano + plenice ipd., WTF. :mellow:  

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#414 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 19 November 2019 - 04:48 PM

Midva sva pred meseci naracunala okoli 250. Mi je bilo sprejemljivo in nisem vec spremljala. Wrooong. Prejsnji mesec sva bila na 2/3 meseca ze na 400.
Smotano se mi zdi predvsem zato, ker z manjsim budgetom ne jemo nic manj in nic manj zdravo.
  • 0

Tumblr

#415 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 November 2019 - 04:52 PM

Kako? :D Midva nimava kje prišparat oz. niti nočeva pri hrani, pa odkar mali toliko poje, se dejansko precej pozna. S tem da je vsa solata domača in mesa sploh ne kupujeva. V toplejših mesecih je na račun domače zelenjave manj. 

• 0

― V. Van Gogh

#416 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 19 November 2019 - 05:26 PM

Mi smo nekje tam vmes z vsem skupaj. Od 250 do 400 gre za hrano, plenice, kreme...
  • 0

#417 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 19 November 2019 - 05:39 PM

V bistvu razen avokada in banan ne kupujem nobene druge eksotike. Se mi zdi, da gre tu lahko kar veliko. Pa rogljickov ne kupujem vec tako pogosto :D Bolj lokalno in sezonsko, niti nisem pristas #10nadan :) Smo pa zihr na ene +50 odkar res je vse obroke.
Fizolovka ftw :D
  • 0

Tumblr

#418 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 19 November 2019 - 06:02 PM

Če Oli je fižol, serje 8x na dan. :lol:

Saj tudi midva ne kupujeva eksotike, poleg naštetega kdaj še mango. To sva seštela za pretekli mesec, zdaj bo šlo manj za plenice zaradi kahle in za hrano zaradi vrtca, ampak bo treba vrtec plačat. :D

• 0

― V. Van Gogh

#419 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23277 posts

Posted 19 November 2019 - 06:03 PM

Jaz šele odkar si vpisujem porabo v aplikacijo, vidim, koliko sploh porabim. Vsak mesec je bilo vsaj 400 €, tudi zdaj, ko sem na porodniški. Pa če tako pomislim, mi sploh ni jasno, kam gre toliko denarja. Sploh zdaj, ko že dolgo nisem nič za obleči zase kupila, pa bolj malo ven hodim. Ampak ja, če greš v trgovino naredit en večji nakup, je takoj okrog 100 €, potem so računi, vsake toliko jaz najin avto tankam in se hitro nabere.
Koliko zapraviva za hrano ne vem, nisem nikoli posebej po kategorijah seštevala.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#420 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32281 posts

Posted 19 November 2019 - 06:08 PM

Jaz bi tudi težko prišla na cisto s stroški za gospodinjstvo, ker nimava enga sistema, kupuje kdor pač lahko gre v trgovino, brez neke organizacije, placujeva v glavnem s kartico in bi rabila pol izpiske karticnega poslovanja od obeh. Na pamet in zeli površno rečeno pa pomoje vsak teden pustimo v trgovini min. 50€.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users