Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#401 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 February 2013 - 07:45 PM

Je relativno dobro, lahko kaj malega dodaš, ga narediš malo bolj osebnega.

Sicer pa jaz motivacijsko pismo prilagajam glede na delovno mesto / podjetje / osebo. Nimam nekega univerzalnega vzorca vnaprej napisanega in to pol pošiljam vsem, ampak prilagodim vedno na novo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#402 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 26 February 2013 - 07:53 PM

Ja, to itak. Pač da imaš enega že napisanega, potem pa ga vsakič prilagodiš, glede na to, kam pošiljaš.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#403 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 26 February 2013 - 07:53 PM

Sicer pa jaz motivacijsko pismo prilagajam glede na delovno mesto / podjetje / osebo. Nimam nekega univerzalnega vzorca vnaprej napisanega in to pol pošiljam vsem, ampak prilagodim vedno na novo.

Enako.

• 0

#404 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 26 February 2013 - 08:11 PM

Kaj pa tisto, če iščeš službo na drugem koncu Slovenije, omenite kaj v zvezi s tem?

• 0

#405 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 26 February 2013 - 08:15 PM

Nikoli ne iščem službe na drugem koncu Slo :P

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#406 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29880 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 February 2013 - 08:17 PM

Prošnjo kar črtaj, zadostuje motivacijsko pismo, CV naj ne presega dveh strani (raje manj). In ja, sproti prilagajaj motivacijsko.

Ne vem, če je vsem logično, da se boš preselil (znani so primeri, ki so prijavljeni v PM, da vlečejo potne stroške), jaz bi omenila pripravljenost selitve.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#407 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32525 posts

Posted 26 February 2013 - 08:27 PM

Jaz tudi; pa spet bom ponovila, da na koncu dodaj tudi to, da lahko z delom pričneš takoj, to je namreč tvoja prednost pred nekom, ki menjuje službo in se prijavlja na nek razpis, ko je še zaposlen drugje (odpovedni rok).

• 0

#408 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 26 February 2013 - 08:39 PM

Meni je to s selitvijo logično, najbrž pa ni vsem. Ne vem, kdo bi se npr. iz Kopra v Maribor vsak dan vozil 3 ure v eno smer. Točno _M_, ne smem pozabit napisat, da lahko začnem takoj. :)

Jaz imam stalno prebivališče na Primorskem, iščem pa primarno na Štajerskem. Jaz pa nimam tam niti začasnega prebivališča, ampak se misliva s fantom preselit, ko bi dobila službo, pač tja, kjer bi jo.

• 0

#409 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29880 posts

Posted 26 February 2013 - 08:46 PM

Sej ne gre za to, da bi se kdo dejansko vozil, pač prijavljeni so v KP, stanujejo in delajo pa npr. v Ljubljani, razliko potnih stroškov pa pač dajo v žep. Mislim pa, da je/bo vedno manj dopuščanja tega.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#410 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 26 February 2013 - 09:22 PM

Poleg tega so se nekateri dejansko pripravljeni voziti, saj dobijo vrnjene potne stroške. Zato bi jaz omenila, da si se pripravljena preseliti, da ne boš že v štartu odpadla. 

Mimogrede - tisti primer motivacijskega pisma mi je beden, dolgočasen in ritolizniški, jaz nikoli ne bi takšnega motivacijskega pisma poslala. 

Me pa zanima, a vi v vsaki prijavi dodate še priloge kot je npr. potrdilo o diplomiranju? 

• 0

#411 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24726 posts

Posted 27 February 2013 - 10:14 AM

Meni je to s selitvijo logično, najbrž pa ni vsem. Ne vem, kdo bi se npr. iz Kopra v Maribor vsak dan vozil 3 ure v eno smer. Točno _M_, ne smem pozabit napisat, da lahko začnem takoj. :)

Jaz imam stalno prebivališče na Primorskem, iščem pa primarno na Štajerskem. Jaz pa nimam tam niti začasnega prebivališča, ampak se misliva s fantom preselit, ko bi dobila službo, pač tja, kjer bi jo.

kolega se bo iz LJ vozil v ZG. Moja direktorica se iz NG vozi v LJ ... ni samoumevno in res poudari selitev!

Me pa zanima, a vi v vsaki prijavi dodate še priloge kot je npr. potrdilo o diplomiranju? 

NE. Vedno napišem, da dodatna/potrebna dokazila lahko prinesem na razgovor.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#412 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32525 posts

Posted 27 February 2013 - 10:43 AM

K nam se tudi vozi  (OK, sam še jutri pride :P ) sodelavec iz Kamnika, sam ne vem, men je to nepredstavljivo… poleg  8-urnega dela  preživi še cca 3 ure na dan v avtu???

• 0

#413 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6798 posts

Posted 27 February 2013 - 10:47 AM

Marmelada, tam ko si rekla, da nimaš nobenih izkušenj...če si slučajno delala tisto prakso v okviru MZP, PEU? Jaz bi napisala praksa na sodišču v okviru predmeta itd. 

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#414 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29880 posts

Posted 27 February 2013 - 11:11 AM

Marmelada, ti ne pišeš prijave, pač pa ponudbo in v bistvu ne rabiš zadostovat nobenim razpisanim pogojem (ker se pač ne prijavljaš na razpis in jih ni). Jaz bi dokazilo o diplomiranju priložila, ostale morebitne solate pa ne (referenčna pisma itd) in napisala, da jo lahko dobijo naknadno.

Npr. pišeš v neko xy podjetje/institucijo in želiš morda zasesti mesto pravnika-pripravnika (ne vem, na pamet govorim) - jaz bi seveda v tem primeru poslala kopijo dokazila o diplomiranju.

Js že komi čakam jutri, ker bo vse potekalo v angleščini. :)

• 0

#415 riddle

riddle

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 355 posts
  • Interests:vse po malem :)

Posted 27 February 2013 - 11:39 AM

Jaz bi tudi selitev definitivno omenila. Opazila sem tudi (ko sem izbirala študente za delo), da jih veliko ne napiše, ali imajo svoje prevozno sredstvo ali ne. To je morda za nekatera podjetja pomembno.

• 0

#416 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 27 February 2013 - 06:16 PM

Marmelada, tam ko si rekla, da nimaš nobenih izkušenj...če si slučajno delala tisto prakso v okviru MZP, PEU? Jaz bi napisala praksa na sodišču v okviru predmeta itd. 

Ne, nisem šla na tisto prakso v okviru MZP in PEU. Saj sedaj mi je malo žal, ampak takrat se mi je zdelo pomembneje se učit za izpite in nisem šla na nič od tega. Šla sem edino v okviru delovnega prava poslušat obravnave na delovno sodišče in potem napisala poročilo. Ampak to je potekalo samo en dan, tako da v bistvu to ni nobena praksa in se mi ne zdi niti omembe vredno.

Mimogrede - tisti primer motivacijskega pisma mi je beden, dolgočasen in ritolizniški, jaz nikoli ne bi takšnega motivacijskega pisma poslala. 

Imaš mogoče kakšen primer res dobrega motivacijskega pisma? Na internetu nisem nič kaj veliko našla. Moram še bolj podrobno prebrskat.

• 0

#417 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32525 posts

Posted 27 February 2013 - 06:28 PM

Motivacijsko pismo? A to se zdaj prijavi/ vlogi tako reče?

Jaz sem pred 6 leti poslala CV in en dopis (spremno pismo ?), ki je bil v grobem razdeljen na 3 dele:

Zakaj vam pišem?, Kdo sem? in Katera so moja znanja in sposobnosti?

Vsak del je oblikovno zamišljen kot samostojen odstavek z zgoraj zapisanimi naslovi, v naslovu Zadeva pa sem napisala Ponudba za zaposlitev, nadaljuješ pa lahko s stavkom: Morda boste v vašem podjetju kmalu potrebovali novega sodelavca? Delo v vašem podjetju, me zanima, ker … (v bližini doma, se hitro razvija, zaposluje nove delavce, se ukvarjate s področjem, na katerem se izobražujem / me zanima / mi je blizu / imam izkušnje..).
V drugem in tretjem delu pa navedeš izobrazbo in izkušnje, če jih imaš, dodatna znanja in izpostaviš pozitivne osebnostne lastnosti.

• 0

#418 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46099 posts

Posted 27 February 2013 - 07:51 PM

Marmelada, če nimaš veliko praktičnih izkušenj, se osredotoči na izobrazbo - izpostavi znanja in sposobnosti, ki si jih pridobila. Tudi to, da si bila na sodišču in si poslušala obravnave lahko vključiš eno izmed obveznosti, ki si jih opravila v okviru faksa.

• 0

#419 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 27 February 2013 - 08:11 PM

Hvala vsem za nasvete. Jutri se probam lotit pisanja. Danes sem se šla prijavit na zavod in s svetovalko sestavila zaposlitveni načrt. Poslala sem tudi prijave za sodniško pripravništvo, čeprav trenutno ne zaposlujejo, niti ne vejo, kdaj spet bodo. Za volontersko pa se zaenkrat ne bom prijavila.

• 0

#420 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23393 posts

Posted 28 February 2013 - 08:12 PM

Znanje tujih jezikov v europass življenjepisu si sam oceniš, glede na tiste opise kategorij, ne? Joj, sem ugotovila, da je moje znanje italijanščine zelo slabo. Kar sem znala v srednji šoli, sem ogromno pozabila. Najbolje, da se dam v najnižjo, A skupino. :/ Nočem se delat nekega poliglota in me zanima, katere jezike ve navajate? Tiste, ki jih res vsaj kolikor toliko znate, ali tudi tiste, ki jih slabo? Ker pod A1 opis bi se lahko marsikdo uvrstil, glede marsikaterega jezika. Da znaš prebrati meni, posamezne besede, prebrati plakat, čisto osnovne besede na tv-ju...to znam jaz tudi v nemščini, ki pa je drugače sploh ne znam. Razumem pa hrvaščino, brez problema gledam hrvaške tv programe, berem podnapise v filmih, znam prebrat tiskana besedila in bi rekla, da 80 % sigurno razumem, glede govorjenja pa sem slabša. Nisem pa nikoli npr. rekla, da znam hrvaško, ker pač ne poznam njihove slovnice, nisem se prav učila jezika. Mislim, da nas večina v veliki meri razume hrvaščino in/ali srbščino, ker sta precej podobni našemu jeziku in me zanima, če ve v življenjepise to navajate pod znanje tujih jezikov?

Pa še eno vprašanje. Europass življenjepis pustite v obliki tabele, kot ti vrže ven na europassovi strani, ali samo po alinejah naštevate?

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users