Znanje tujih jezikov v europass življenjepisu si sam oceniš, glede na tiste opise kategorij, ne? Joj, sem ugotovila, da je moje znanje italijanščine zelo slabo. Kar sem znala v srednji šoli, sem ogromno pozabila. Najbolje, da se dam v najnižjo, A skupino. :/ Nočem se delat nekega poliglota in me zanima, katere jezike ve navajate? Tiste, ki jih res vsaj kolikor toliko znate, ali tudi tiste, ki jih slabo? Ker pod A1 opis bi se lahko marsikdo uvrstil, glede marsikaterega jezika. Da znaš prebrati meni, posamezne besede, prebrati plakat, čisto osnovne besede na tv-ju...to znam jaz tudi v nemščini, ki pa je drugače sploh ne znam. Razumem pa hrvaščino, brez problema gledam hrvaške tv programe, berem podnapise v filmih, znam prebrat tiskana besedila in bi rekla, da 80 % sigurno razumem, glede govorjenja pa sem slabša. Nisem pa nikoli npr. rekla, da znam hrvaško, ker pač ne poznam njihove slovnice, nisem se prav učila jezika. Mislim, da nas večina v veliki meri razume hrvaščino in/ali srbščino, ker sta precej podobni našemu jeziku in me zanima, če ve v življenjepise to navajate pod znanje tujih jezikov?
Pa še eno vprašanje. Europass življenjepis pustite v obliki tabele, kot ti vrže ven na europassovi strani, ali samo po alinejah naštevate?