Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#401 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 July 2012 - 03:38 PM

Ja, to ga bom definitivno doma stehtala, hvala za opozorilo. Ko sem prišla iz Pariza, sem ga za foro dala na tehtnico in je mel 14 kil, ročna prtljaga, sploh nevem, kako ga je mogoče tok nabasat. :lol:
  • 0

After all this time?

Always.

#402 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 July 2012 - 05:27 PM

Javi če ga ne najdeš, ti ga lahko jaz posodim. :) Imam 2, en bi ti bil prevelik najbrž, drugi pa bi ti bil zagotovo OK, je še malo manjši kot mora biti.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#403 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 July 2012 - 05:38 PM

Ooo hvala, ja v skrajnem primeru tebi zatežim, 100€ za kovček zaradi dveh cm preveč mi je res.. Bolano. HVALA! :kiss:
  • 0

After all this time?

Always.

#404 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 July 2012 - 05:39 PM

Itak, javi mi do jutri, ti ga lahko kam dostavim. :)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#405 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 15 July 2012 - 05:51 PM

Ah ne ne ne ne, če bom slučajno rabila, se jaz pripeljem iskat, itak pa nisva tako zelo daleč in Zadobrovo vsaj malo poznam. :D Upam, da je kufer od fantovega očija vseen pravih mer no, joj.
  • 0

After all this time?

Always.

#406 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 15 July 2012 - 09:28 PM

Če presega za 2 cm, bi ga morda lahko še tolko stisnila, da bi šel v tisti zaboj, ampak ne bi smel bit nabito poln.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#407 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 July 2012 - 05:43 PM

Ne vem, če je že bilo govora o tem...

Zanima me, če lahko imam na letalu poleg ročne prtljage (večja torba) še svojo osebno torbico (srednje veliko)?
Vedno, ko kam grem z letalom, razmišljam o tem, pa potem na koncu samo eno torbo vzamem...
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#408 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 24 July 2012 - 05:45 PM

Ne, ponavadi ful težijo, na Raynairu sploh, tut tipom z lakostkami in celo fantu, ki je mel okrog pasu uno torbico za zapet so težili. Jaz ne bi mela.
  • 0

After all this time?

Always.

#409 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 24 July 2012 - 05:48 PM

Jaz ti lahko samo za ryanair povem, ker z drugo družbo še nisem letela. Pri njih je striktno zgolj en kos ročne prtljage. Jaz sem morala na letališču pri check in-u torbico dat v kovček oz. nahrbtnik, vendar sem jo potem vzela ven in imela pri sebi na letalu.
  • 0

#410 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 July 2012 - 06:02 PM

Hvala! :)
Grem z Adrio, pa sem že tudi našla, da lahko imam še posebej torbico:
http://www.lju-airpo...rtljaga?ID=1098

Poleg ročne prtljage lahko potnik (kar pa ne velja za majhne otroke) na letalo vzame še naslednje predmete:
- en plašč ali odejo;
- en dežnik ali sprehajalno palico;
- eno žensko ročno torbico;
- fotoaparat/manjšo kamero ali daljnogled;
- primerno količino knjig, časopisov in revij.
  • 0

#411 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 24 July 2012 - 06:04 PM

Immortelle, če greš z Adrio maš lahko kaj hočeš. Pa najbrž greš na čarter? Ne skrbi, ljudje nosijo zraven svašta, še pogledali te ne bojo.
  • 0
Viens, reste ici!

#412 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 July 2012 - 07:01 PM

:thumbup:
  • 0

#413 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 24 July 2012 - 07:14 PM

Na Adriji nič ne težijo glede ročne prtljage, niti na rednih letih ne.
  • 0

#414 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 July 2012 - 05:15 PM

Nujno!

Na Ryanair skušam rezervirat let ampak potem ko poskušam plačat na seznamu ni Slovenije, WTF?

EDIT: Okej, rešila.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#415 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 16 August 2012 - 10:14 AM

http://www.rtvslo.si...h-ukinja/289523
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#416 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 16 August 2012 - 12:45 PM

Škoda. :(
  • 0

#417 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 04 September 2012 - 02:02 PM

A je možna opcija pri Easyjetu, da imam kovček za check in, se pravi dodatni kovček, ne ročne prtljage, samo v eno smer?
  • 0

#418 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 04 September 2012 - 02:12 PM

Na Easyjetu mislim da je. :)
  • 0

After all this time?

Always.

#419 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 04 September 2012 - 02:20 PM

Ne, ni možno. Ko vse lete namečeš v košarico, ti avtomatsko prišteje prtljago za let v obe smeri.
Edina možnost da rezerviraš prtljago samo v eno smer je, da narediš rezervacijo dveh enosmernih vozovnic, ampak se ti glede na to da moraš potem 2x plačat administration fee in dodatek za plačilo s kreditno kartico ne splača.
  • 0

#420 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 September 2012 - 02:51 PM

Če letim z Adrio - lahko imam na letalo (carry on) torbo za fotoaparat + nahrbtnik? Ali moram vse v nahrbtnik spravit?

Ročna prtljaga

Na letih z Adrio Airways lahko na letalo vzamete en kos ročne prtljage, kot so manjše potovalne torbe, prenosni računalniki ali poslovni kovčki.
Seštevek vseh mer ročne prtljage ne sme presegati 118 cm (npr. 55 x 40 x 23 cm). Največja dovoljena teža ročne prtljage je 8 kg.
Svetujemo vam, da v ročni prtljagi hranite:
  • dragocenosti (npr. denar in nakit),
  • kamere in fotoaparate,
  • prenosne telefonske aparate,
  • zdravila,
  • pomembne poslovne dokumente, ključe,
  • nujne osebne potrebščine,
  • vedno tudi svoj osebni računalnik.
To vam bo olajšalo morebitne nevšečnosti, če vaša oddana prtljaga ne bi prispela na cilj hkrati z vami.
Ročno prtljago predpisane velikosti shranite med poletom pod sedež pred vami ali v prtljažni prostor nad sedežem. Glede na tip letala oziroma prostor, ki je v kabini letala namenjen shranjevanju prtljage, včasih nastopijo še dodatne omejitve, kar predvsem velja za manjša letala (npr. tip Canadair Regional Jet). V tem primeru so potniki obveščeni, da morajo posamične večje kose ročne prtljage pred vstopom v letalo oddati in jih takoj po izkrcanju iz letala tudi prevzeti (prtljaga, označena kot »Delivery at Aircraft«).

Poleg tega lahko v kabino vzamete tudi plašč, dežnik, bergle, fotoaparat, daljnogled, primerno količino knjig in revij, košaro ali zložljiv voziček za dojenčka in primerno količino hrane za dojenčka.

Tole me bega - piše, da lahko poleg 1 torbe vzamem fotoaparat. Če je v svoji torbici in ga nosim čez ramo, mi ne bodo komplicirali, right?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users