Sam mi deluje manjse mestece, pa tudi nic posebnega nimam v planu, in po eni strani ne bi nic posebnega planirala ali si obetala, ampak malo se pa moram pripraviti. (:
Posted 22 October 2016 - 09:19 PM
Sam mi deluje manjse mestece, pa tudi nic posebnega nimam v planu, in po eni strani ne bi nic posebnega planirala ali si obetala, ampak malo se pa moram pripraviti. (:
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 October 2016 - 08:48 AM
Posted 23 October 2016 - 09:38 AM
Mmmmm. Fino se sliši. Hvala!
Včeraj je padla odločitev, da greva od tam še v Gibraltar.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 October 2016 - 09:59 AM
Posted 23 October 2016 - 10:28 AM
O, fino.
Ej, tole je padlo kot strela iz jasnega, nikoli si nisem prej posebej ogledovala te destinacije, zato ji nisem namenjala pozornosti, če so bili zapisi na to temo tu. Hvala!
Posted 23 October 2016 - 10:28 AM
Posted 23 October 2016 - 01:24 PM
Bova z avtom, ja, potem greva se do Tarife.
Posted 12 January 2017 - 04:37 PM
Čez dva tedna grem spet malo nazaj v Valencio pogledat po šestih letih. Preplavlja me cela vrsta čustev, od navdušenja, do nervoze, žalosti, nostalgije.
Posted 24 August 2017 - 09:03 AM
Eno vprašanje za tiste, ki se znajdete v Barceloni....
Konec septembra grem sama v Barcelono z letalom, pa se moram nekako znajti in priti do Plaça d'Espanya station iz letališča...
Grem zelo na low budget, tako da me zanimajo praktični nasveti... pa poceni.
Je kakšna direktna linija (bus) do tja? Sicer lahko poguglam, ampak če ima katera info iz prve roke, se priporočam.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 24 August 2017 - 10:28 AM
Z letališča do mesta vodi direktno železnica, ki je tudi del te njihove podzemne kolikor se spomnim, jo lahko koristiš tudi, če kupiš npr. paket 10 voženj s podzemno, ni potrebna posebna karta. Potem pa prestopiš na modro linijo. https://www.tmb.cat/...7c-cf31e0d368c0
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 August 2017 - 10:38 AM
Na letališču greš na linijo L9, na postaji Europa Fira izstopiš in presedlaš na L5. Izstopiš na tretji postaji.
Kupi T10 karto, ki ti velja za 10 voženj. Vožnja, kjer prestopiš, se ne šteje kot nova. - v tem primeru, ko bi šla do Plaça d'Espanya, bi ti štelo eno vožnjo.
https://www.barcelon...lona-metro.html
Posted 24 August 2017 - 12:14 PM
Hvala!
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 04 October 2017 - 01:35 PM
Olivija, daj prosim malo napiši za Malago, kam sta šla, kaj sta videla, kje sta jedla, cene ipd. Januarja gremo namreč tja, in bom najbrž jaz zadolžena za organizacijo in vodenje
Posted 04 October 2017 - 07:57 PM
Tam sva prenocila samo 2x, pa se to samo kot izhodisce, prvi dan za pot proti Tarifi in Gibraltarju, drug dan sva pa picila dalje.
Se jutri usedem zraven, da si mal spomin osvezim
Posted 08 October 2017 - 06:12 PM
Jaz sem danes rezervirala apartma v čistem centru Valencie, tako da imava v planu večinoma hodit po mestu. Moram reči, da sem presenečena nad ugodnimi cenami za tako dobro lokacijo, v rangu od 50-60 € dobiš res super nastanitev v apartmaju ali hotelu. Pa še letališče je tako blizu, da bova šli verjetno kar s taksijem, ker pozno prideva.
Tasika, če imaš še kakšen nov predlog, kaj si morava nujno ogledati in kje dobro jesti pa kar napiši.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 08 October 2017 - 06:16 PM
Olivija, daj prosim malo napiši za Malago, kam sta šla, kaj sta videla, kje sta jedla, cene ipd. Januarja gremo namreč tja, in bom najbrž jaz zadolžena za organizacijo in vodenje
Jaz sem o Malagi pisala dve strani nazaj.
Posted 08 October 2017 - 06:30 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 October 2017 - 06:39 PM
Midva sva tudi dala nekaj takega, ampak ni bil lep apartma pa precej iz centra. :/ Sva prav rekla, da morava drugič dat malo več. Od takrat načeloma za J Evropo gledam za ok. 60 € na noč in potem dobim kar dobim za ta denar, do zdaj sem bila vedno ful zadovoljna.
Drugače se mi pa Španija ne zdi ekstra poceni, hrana v večjih mestih stane pribl. toliko kot pri nas. Pa javni prevoz tudi ni prav poceni.
― V. Van Gogh
Posted 08 October 2017 - 06:52 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 October 2017 - 07:09 PM
Veliko je tudi odvisno od tega, koliko prej iščeš. Pa v zadnjem času se je Airbnb pozdražil, tako da se celo iste nastanitve ful bolj splača rezervirati prek Bookinga.
― V. Van Gogh
0 members, 0 guests, 0 anonymous users