Jump to content

Photo

Španija

• Please log in to reply
812 replies to this topic

#401 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 22 October 2016 - 09:19 PM

:lol:

Sam mi deluje manjse mestece, pa tudi nic posebnega nimam v planu, in po eni strani ne bi nic posebnega planirala ali si obetala, ampak malo se pa moram pripraviti. (:

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#402 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 23 October 2016 - 08:48 AM

Jaz sem tudi bila v Malagi, ker je bila sestra tam na izmenjavi. Glede transferjev in prenočišča ne morem pomagat, ker smo rentali avto na letališču in spali pri sestri. Drugače priporočam ogled Alkazare, ki je na hribu nad mestom in imaš zelo lep razgled. Nočno življenje tudi ni švoh, ker tu ljudje do jutra žurajo in tudi ko smo šli ob petih zjutraj domov, so bile ulice polne tako da se mi je zdelo varno mesto. Imajo tudi nekaj super tapas barov, kjer za vsako naročeno pijačo dobiš tapase zastonj ampak se ne spomnim več kje so bili. Mesto je fajn za sprehod in šoping, ker imaš v eni ulicu vse trgovine in takoj si na plaži, ki je sama mivka.
  • 0

#403 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 23 October 2016 - 09:38 AM

Mmmmm. Fino se sliši. Hvala!  

Včeraj je padla odločitev, da greva od tam še v Gibraltar.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#404 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 23 October 2016 - 09:59 AM

Olivija, priporocam Marbello.
Sem pa ze pisala na dolgo in siroko o tem - malo nazaj ;).
  • 0
Viens, reste ici!

#405 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 23 October 2016 - 10:28 AM

O, fino.

Ej, tole je padlo kot strela iz jasnega, nikoli si nisem prej posebej ogledovala te destinacije, zato ji nisem namenjala pozornosti, če so bili zapisi na to temo tu. Hvala!

• 0

#406 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4151 posts

Posted 23 October 2016 - 10:28 AM

Gibraltar je krasen. Od samega mesta do kraških jam in seveda opic :) Nas je okoli vozil taksist, ki je hkrati vodič in res izveš ogromno o sami zgodovini. Priporočam pa (če bosta rentala avto), da avto pustiš na španski strani na njihovi plavi coni, ki je poceni in greš peš čez ožino. Pa obvezno na pečini počakat tako dolgo, da vidiš kako vzletajo letala tam.
  • 0

#407 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 23 October 2016 - 01:24 PM

Bova z avtom, ja, potem greva se do Tarife.

1b4d0f5566429523bba45459d560a292.jpg

• 0

#408 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 12 January 2017 - 04:37 PM

Čez dva tedna grem spet malo nazaj v Valencio pogledat po šestih letih. Preplavlja me cela vrsta čustev, od navdušenja, do nervoze, žalosti, nostalgije. :)

• 1
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#409 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 August 2017 - 09:03 AM

Eno vprašanje za tiste, ki se znajdete v Barceloni....

Konec septembra grem sama v Barcelono z letalom, pa se moram nekako znajti in priti do Plaça d'Espanya station iz letališča...

Grem zelo na low budget, tako da me zanimajo praktični nasveti... pa poceni.

Je kakšna direktna linija (bus) do tja? Sicer lahko poguglam, ampak če ima katera info iz prve roke, se priporočam. :)  

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#410 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 24 August 2017 - 10:28 AM

Z letališča do mesta vodi direktno železnica, ki je tudi del te njihove podzemne kolikor se spomnim, jo lahko koristiš tudi, če kupiš npr. paket 10 voženj s podzemno, ni potrebna posebna karta. Potem pa prestopiš na modro linijo. https://www.tmb.cat/...7c-cf31e0d368c0

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#411 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 24 August 2017 - 10:38 AM

Na letališču greš na linijo L9, na postaji Europa Fira izstopiš in presedlaš na L5. Izstopiš na tretji postaji.

Kupi T10 karto, ki ti velja za 10 voženj. Vožnja, kjer prestopiš, se ne šteje kot nova. - v tem primeru, ko bi šla do Plaça d'Espanya, bi ti štelo eno vožnjo.

https://www.barcelon...lona-metro.html

mapa-metro-barcelona-2017-01.png

• 0

#412 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 24 August 2017 - 12:14 PM

Hvala! :)

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#413 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 04 October 2017 - 01:35 PM

Olivija, daj prosim malo napiši za Malago, kam sta šla, kaj sta videla, kje sta jedla, cene ipd. Januarja gremo namreč tja, in bom najbrž jaz zadolžena za organizacijo in vodenje :)

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#414 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts

Posted 04 October 2017 - 07:57 PM

Tam sva prenocila samo 2x, pa se to samo kot izhodisce, prvi dan za pot proti Tarifi in Gibraltarju, drug dan sva pa picila dalje.

Se jutri usedem zraven, da si mal spomin osvezim :) 

• 0

#415 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 October 2017 - 06:12 PM

Jaz sem danes rezervirala apartma v čistem centru Valencie, tako da imava v planu večinoma hodit po mestu. :) Moram reči, da sem presenečena nad ugodnimi cenami za tako dobro lokacijo, v rangu od 50-60 € dobiš res super nastanitev v apartmaju ali hotelu. Pa še letališče je tako blizu, da bova šli verjetno kar s taksijem, ker pozno prideva. 

Tasika, če imaš še kakšen nov predlog, kaj si morava nujno ogledati in kje dobro jesti pa kar napiši. :)

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#416 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 October 2017 - 06:16 PM

Olivija, daj prosim malo napiši za Malago, kam sta šla, kaj sta videla, kje sta jedla, cene ipd. Januarja gremo namreč tja, in bom najbrž jaz zadolžena za organizacijo in vodenje :)

Jaz sem o Malagi pisala dve strani nazaj. :)

• 0
Viens, reste ici!

#417 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 October 2017 - 06:30 PM

Spanija je poceni, jaz sem bila v centru Barcelone (na Rambli) za cca 40€ na noc.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#418 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 October 2017 - 06:39 PM

Midva sva tudi dala nekaj takega, ampak ni bil lep apartma pa precej iz centra. :/ Sva prav rekla, da morava drugič dat malo več. Od takrat načeloma za J Evropo gledam za ok. 60 € na noč in potem dobim kar dobim za ta denar, do zdaj sem bila vedno ful zadovoljna.

Drugače se mi pa Španija ne zdi ekstra poceni, hrana v večjih mestih stane pribl. toliko kot pri nas. Pa javni prevoz tudi ni prav poceni.

• 0

― V. Van Gogh

#419 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 08 October 2017 - 06:52 PM

Nastanitve so se mi zdele poceni, narobe sem se izrazila.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#420 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 08 October 2017 - 07:09 PM

Veliko je tudi odvisno od tega, koliko prej iščeš. Pa v zadnjem času se je Airbnb pozdražil, tako da se celo iste nastanitve ful bolj splača rezervirati prek Bookinga.

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users