Jump to content

Photo

Slovenija

• Please log in to reply
1514 replies to this topic

#401 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 04 September 2018 - 11:44 AM

Priporočate kakšen glamping za dva? Mami bo kmalu stara 60 in rabimo nekaj za darilo. Vem, da sta bila letos samo na kavi tam na Bledu ali v Bohinju, kjer je nekaj takega in jima je bilo ful všeč videti, tako da bi ji(ma) morda dve nočitvi nekje vzeli, pa da bo dobra destinacija za kakšne okoliške izlete...

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#402 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 04 September 2018 - 09:04 PM

A ni za glamping že malo hladno? :D
  • 0

#403 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 05 September 2018 - 05:46 AM

Sej to bi šla lahko spomlad :P
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#404 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24550 posts

Posted 28 September 2018 - 01:36 PM

Slavni britanski komik raziskoval Slovenijo in pil mleko iz mlekomata

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#405 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46030 posts

Posted 28 September 2018 - 04:10 PM

Sem pogledala. :D Travel Man mi je ena ljubših popotniških serij. Je taka quirky in drugačna kot so te serije običajno. Pa Richard Ayoade mi je ful faca. Glede te epizode posnete v Sloveniji pa nič kaj posebnega, je bila čisto v stilu serije. :)

• 0

#406 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24550 posts

Posted 01 October 2018 - 07:42 AM

Dobra sta bila. Ne vem zakaj, ampak meni je Eddie nekaj posebnega, ga full rada gledal (v kateri koli vlogi je že :)

Richarda sem parkrat videla na Grahem Nortonu in mi je bil všeč. Pa slišala sem veliko pohval za The IT Crowd. Moram enkrat pogledat. Nisem pa vedela, da ima to oddajo.

• 0

Put A Kilt On It!

#407 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 01 October 2018 - 12:21 PM

The IT Crowd je nama pomoje najljubsa humoristicna serija. Sva gledala cca 5 let nazaj, pa imava se vedno en kup internih for, povezanih z njimi :)

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#408 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 21 October 2018 - 07:48 PM

Mene zanima, ce pozna katera kak apartma/hiso za 8 ljudi kjerkoli v Sloveniji za aktivni oddih. Kolegice iscemo za en vikend druzenja. Fajn bi bilo, da je dovolj velik in da ima v blizini kaj za pocet. Kaksna savna tud ne bi bila slaba...
  • 0

#409 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 22 October 2018 - 08:13 AM

A hočete bit skupaj? 

Me smo bile v Sončni hiši v Banovcih. Majo svoj jacuzzi in savno. Verjetno bi morale vzet ene 3 ali 4 sobe. Smo se lahko fajn zmenile za ceno. 

Velika planina ima mislim, da tudi precej velike hišice. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#410 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 22 October 2018 - 08:21 AM

Okrog Pohorja kaj mogoce? Sicer nisem sigurna, ampak za Veliko planino bi rekla, da je mogoce ze malo pozno zdaj (zaradi vremena, sploh pa megle). Bi bilo za preverit, da nisi potem po sili razmer ujet med stiri stene do nadaljnjega. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#411 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24550 posts

Posted 22 October 2018 - 08:42 AM

Me smo hodile kar nekaj let v Topolšico v tiste lesene hiške. So apartmaji 2+2 (dvojčki; torej ravno 8 oseb v eni hiši, le ločena apartmaja za spat). V wellnesu imajo dobro javno savno, lahko se pa dogovorite tudi za privat (invalidno) savno kjer ste same notri in lahko po mili volji klepetate. Lahko pa prehajate iz ene v drugo. Luštna okolica za pohode.

Prej smo bile še v Zrečah in Vivatu.

Letos gremo prvič v Mozirje. Poročam, če bo OK.

• 0

Put A Kilt On It!

#412 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 22 October 2018 - 09:20 AM

Jaz iščem za mesec marec. Ker imamo toliko različnih stvari, se do takrat ne bomo uspele dogovorit. Bi pa bile rade skupaj. Pohorja ravno ne bi, ker smo blizu doma in ga poznamo že preveč dobro. Kami pričakujem poročilo :D Kako pa je z Veliko planino v marcu...še prehitro?

• 0

#413 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 02 November 2018 - 04:34 PM

Danes smo bili v Postojnski jami. Kaj naj recem, je lepo, je urejeno. Glede tega nimam nic za pripomnit. Tudi vodicka je ravno prav govorila in povedala zanimive stvari. Ogled je razgiban z ravno prav postanki.
Totalni minus je: guzva. Ta je menda vedno. Priporocam da kupite vstopnice preko interneta vnaprej. Jaz sem samo prisla, jih prevzela in sla. Cakajoci v dolgi koloni so cakali in cakali....slisala sem da je enemu pri sosednjem okencu rekla da mogoce dobijo termin ob 15.00 (tam smo stali ob 10.30).
Cena je oderuska, okrog 55 e za nas tri, s tem da je B. 5 e. Stiriclanska druzina se lahko kar poslovi od stotaka za ogled.
Drugi minus je pa parkirnina, ki je 5 e in univerzalna lepo za cel dan. Ce je ze vstopnina tako draga bi bila vsaj parkirisca lahko zastonj (wcji pa zacuda so!). Mali je bil navdusen, tako da to mi je vazno. Na meni nekega wau efekta jama ni pustila. Saj je lepa a tudi ce ne bi sla, ne bi nic zamudila :) Skocjanske jame imam v lepsem spominu.
Priporocam za otroke po 4. Letu. Mu smo ze lani mislili it, pa dobro da nismo sli, ker ne bi hodil toliko casa, imel bi kak izpad trme in tudi zanimivo mu ne bi bilo.
Hodijo pa tudi z dojencki in marela vozicki, ker ni nobenih stopnic....meni to ni, kakor za koga no. Razumem ce imas starejsega otroka, pa v tem primeru boljse da gre sam z enim od starsev kot pa da se po sili razmer vlaci v jamo male otroke, ki niti ne vedo da so tam.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#414 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 02 November 2018 - 10:09 PM

^^
Mi smo tudi šli pred kratkim, prvič z otrokom, smo tudi preventivno kupili vstopnice online, čeprav gneče na blagajni potem ni bilo. Se strinjam glede cen, se kar nabere, je bilo pa tudi meni simpatično, čeprav pač zelo turistično, ampak vodič zanimiv, ravno prav govoril, naš otrok (7 let) mu bil je na koncu stalno za ritjo. : ))
Smo šli pa tudi v Predjamski grad, sem bila prvič in me je čisto očaral s svojo zgodbo/zgodovino. Pa še sami smo bili med obhodom (zadnji ogled za tisti dan, za nami je skrbnica zaklenila velika grajska vrata z veliikim ključem). : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#415 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 03 November 2018 - 01:49 PM

Meni je malo skoda da nismo sli pogledat se gradu, ampak nas mulc je bil preutrujen potem in mi je spal od pol 4 do 5 doma na kavcu kar se ne zgodi nikoli (ob vsem ropotu in prizganih luceh). Cez kaksni dve leti bi pa slo, ja :)
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#416 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27675 posts

Posted 03 November 2018 - 02:21 PM

Fiona, ja, B. je le še toliko manjši. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#417 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24550 posts

Posted 05 November 2018 - 09:45 AM

Smo šli pa tudi v Predjamski grad, sem bila prvič in me je čisto očaral s svojo zgodbo/zgodovino. Pa še sami smo bili med obhodom (zadnji ogled za tisti dan, za nami je skrbnica zaklenila velika grajska vrata z veliikim ključem). : )

Jaz sem zaljubljena v Erazma že iz moje OŠ. Mi je ati kupil en strip, ki sem ga znala na pamet. In sem to ljubezen prenesla tudi na otroka. Sta bila že 3x tam, tudi jaz se vsakič znova zaljubim v grad in okolico/legendo. Za otroke 6+ vsekakor priporočam. Noro uživajo, če jim je vsak malo zgodovina blizu.

Za jamo pa čakam, da jih bodo s šolo peljali. Nas so in upam, da bodo njih tudi. Nimam potrebe še enkrat pogledat, sploh ne za tako ceno.

• 0

Put A Kilt On It!

#418 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24550 posts

Posted 12 November 2018 - 08:32 AM

Mi smo zaključili vsakoletni ženski vikend in tokrat je odločitev padla, da gremo v Mozirje.

Da razložim, nas je cca 10 punc, želimo biti skupaj, ne spimo (več) na turbo maksimusih in podobnih ležiščih in pogoj nam je tudi privat savna. Wellness je zaželjen, saj jih kar nekaj gre na masažo in nege. Vedno imamo tako, da v enem apartmaju je vsa hrana in druženje, v ostale gremo samo spat.

Spali smo v Apartmajih Korošec in lahko samo pohvalim. Vzeli smo večja sosednja apartmaja, v vsakemu 4 postelje v zgornjem nadstropju, vsak apartma ima še konkretno dodatno ležišče (kot postelja, le da je na tleh). Sta dve kopalnici, ena z banjo, ena s tuškabino, vse opremljeno (velik hladilnik, toaster, microvalovna pečica, majhen pomivalni stroj, gobice, detergent, brisače,...),

Kar je pa najbolj, da je direkt pod apartmaji savna (sicer je zunanji vhod, ampak brez problema skočiš s crocsi in v plaščku). Imajo turško, finsko, naravno in infra. So malo manjše (2-3 ležišča; infra lahko dve sedita, malo je stisnjena); je velik počivalni prostor, kjer so 4 ležalniki, zakonska vodna postelja, 2 tuša, potoček za knajping, mrzel bazen in izhod na majhno zagrajeno teraso.

Vse je zelo lepo urejeno, čisto, ljudje noro prijazni.

Ostale so se odločile bolj za nege in masaže, s kolegico sva šli pa na "sprehod", ker je bil lep dan. Malo naprej sva našli dve sprehajalni krožni poti, ena za eno uro hoje, druga za uro in pol. Midve sva tako klepetali, da sva nekje kiksnili in sva na koncu hodili skoraj 3 ure po res lepih vasicah. Ko sva stali pred zemljevidom in ugotavljali, kje sva, se je en gospod z avtom kar ustavil in vprašal, če rabiva pomoč. Res so neverjetno prijazni, odprti ljudje.

Nad masažami so bile navdušene, nad samo nego pa ne toliko; sploh manikure so bile precej slabe.

Za naslednje leto imamo že rezerviran termin :D

• 1

Put A Kilt On It!

#419 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4162 posts

Posted 12 November 2018 - 08:36 AM

Hvala za to!

• 0

#420 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 12 November 2018 - 09:01 AM

Jaz sem bila lani v tocno teh apartmajih s prijateljicami (ampak nas je bilo samo pet ) in lahko potrdim vse, kar je Kami napisala. No, za savne ne vem, ker smo bile sredi poletja. So pa res zelo zelo prijazni.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users