Kako šparate in kje živite?
Posted 16 January 2021 - 07:47 PM

Posted 21 January 2021 - 12:25 PM
Ja, to je sicer res. Vrednost denarja pada ker ga lahko neomejeno printajo in ga je bolje "materializirati" v stvari, ki vsaj ohranjajo vrednost.Ne more bit isto. Denar izgublja vrednost.
Hocem rect, da je pac pomembno vedet pri sebi, zakaj bi nekam vlagal in kaj od tega pricakujes. Zlato je dober ohranjevalec vrednosti, podobno pa napovedujejo za kriptovalute (da se bo vrednost stabilizirala), ker so ravno tako kot zlato v omejenih kolicinah.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 21 January 2021 - 12:31 PM
Posted 21 January 2021 - 12:51 PM
Saj si, ker verjetno več stvari za gospodinjstvo kupiš ergo porabiš več denarja
Posted 21 January 2021 - 12:55 PM
Meni bi šel že tak pogovor na živce.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 21 January 2021 - 01:41 PM
Posted 21 January 2021 - 02:04 PM
Meni gre na jetra ker S misli,da sem jaz ful bolj potratna.
Nek tak odgovor dobim jaz, ko mojemu non stop težim glede cigaret, koliko on zapravi za to na mesec. Mi reče, da toliko, kot dam jaz za frizerja in za vso svojo kozmetiko. Kar pa seveda niti približno ni res. Za frizerja dam pol manj kot en za čike, pa še to samo na vsake 3 mesece. Ko kupim neko kremo, pa jo tudi imam za več mesecev. Če daš večkrat po manj denarja, je mogoče res občutek, kot da ful manj zapraviš.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 January 2021 - 07:01 PM
P. mi meče pod nos, koliko denarja zapravim/o za ... papirnate brisačke. Jaz sem pač velik porabnik, ker veliko brišem z njimi, mi je najlažje (kuha, poliva ipd. se pa pri nas tako brez konca in kraja).
Me zanima, kaj bi rekel, če bi bila res razsipna (kar niti slučajno nisem).
Posted 21 January 2021 - 07:42 PM
R. je bil na začetku pandemije en čas zelo kosmat, potem si je pa masinco za lase/brado kupil in bo pomoje kar ostal pri tem ... Je res ful hitro, nič ne rabiš čakat, nikamor it, nobenih rezervacij ... Pa še prisparas. Edino mogoče bi bilo fajn še kak filmček pogledat na YT, da da frizuri malo več oblike.
Posted 22 January 2021 - 10:31 AM
Planet, mislim da je škatla po novem 4 €.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 January 2021 - 07:35 PM
Anouk, meni je odveč tolikokrat prati. : ) Pa ne predstavljam si mastnih stvari brisati s pralnimi krpami, se mi zdi, da jih ne moreš nikoli dobro oprati.
Posted 22 January 2021 - 07:38 PM
To pa verjamem, jaz moram ze zaradi plenic, pa mi potem ni neka frka se 15 drugih cunj zraven fliknit Mastnih stvari pa res ne brisem veliko, za to bi pa verjetno prej posegla po kaksni viledi ali papirnatih brisacah, ja.
Posted 22 January 2021 - 07:59 PM
Posted 15 February 2021 - 05:05 PM
A si ve kaj razporedite denar po kategorijah, koliko lahko oz predvidevate zapravit za posamezno zadevo na mesečni ravni? In če ja, po kakih procentih?
Ne vem, hrana 300€, oblačila in obutev 70e, prevoz, osebno ali pa po procentih?
Berem še eno knjigo do Ane Vezovišek in piše, da bi si moral, ne samo zapisovati stroške, ampak jih tudi razporediti po kategorijah in se poskušati tega tudi držati. Zanimivo mi je, priznam, nisem na tak način razmišljala. Sploh ne vem kako se nikoli prej nisem kaj o osebnih financah poučila in bolj razmišljala o tem. Ko zdaj berem si mislim, koliko bi lahko našparala, če bi bila bolj vestna in predvsem organizirana.
[Napoleon]
Posted 15 February 2021 - 05:08 PM
Posted 15 February 2021 - 05:17 PM
Posted 15 February 2021 - 05:27 PM
Malo tezje je sicer konkretno sparat, ce poleg ogromnih stroskov za (pre)veliko hiso placujes se racune od dementnega pijanca, ki cel dan laufa klimo in nabije po 175 € racuna za elektriko mesecno, ampak to je ze druga zgodba.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 February 2021 - 06:06 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 February 2021 - 06:29 PM
Posted 15 February 2021 - 07:19 PM
Jaz nimam kategorij.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users