Parlamentarne volitve 2008
Posted 22 September 2008 - 12:48 PM

Posted 22 September 2008 - 12:53 PM

Zato je tudi bedno soditi politike po tem, kako so kradli, če pa to vsi delajo. Koga sploh briga njihovo premoženje.
Pomembno je le to, kdo bo v resnici kaj naredil za ljudstvo.
Posted 22 September 2008 - 12:58 PM
Ampak kdo za vraga bi Jelinčiča volil?

Slovenci nikoli ne bomo enotni.....jaz se s 'takšnimi ljudmi' niti nočem istovetiti.
Počakajmo. Pred Pahorjem je težka naloga, koliko bo stotjenega za ljudstvo po pokazal čas.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 22 September 2008 - 01:15 PM
Kar se pa Jansevih napak tice jih bom nekaj nastela: SCT, onkoloski institut- se ni premaknilo v 4 letih nic, izginjanje dokumentacije, jaz konkretno sem zaradi socialnih trransferjev dobila nizji regres pri penziji, pa sem vsa prejsnja letadobivala visjega, uvedba dosmrtne jece, izbrisani, problematika romov, ukrepi Zvera(lahko konkretno nastejem ce te zanima), sprememba pri studentskem delu kar se tice obdavcitve....

Posted 22 September 2008 - 01:46 PM
Stvari, ki so mene motile pri tej vlado je to, da ni ločevala cerkve od države. Druga večja zadeva pa so vse te zasebne fakultete in univerze, ki se financirajo tudi iz proračuna.
Posted 22 September 2008 - 01:56 PM
Can't wait!

Še ena gnida nevredna imena človek je zame Vasko Simonitti, drugače tudi veliki playa na oddelku za zgodovino na FF v LJ.
Bodoče študentke - pazite se ga.

Ojoj, on pa mene čaka.

Posted 22 September 2008 - 01:56 PM
Afera Patria, to da ima 20 let mlajšo partnerko,

Posted 22 September 2008 - 02:15 PM
In še nekaj...jaz sem verna, čeprav me k maši ni bilo že vsaj 5 let. Nekateri vero jemljejo kot sramoto, jaz pa sem nanjo ponosna. V vseh severnih,.zahodnih državah je biti veren ponos, tukaj je bolj sramotno kot kaj drugega. Kar se pa tiče pedofilije in to...Če še ne veste, se pedofilija dogaja povsod, ne samo v cerkvah in tudi duhovniki so le ljudje,torej takšni in drugačni. Cerkev kot sistem je tudi danes malenkost zgrešena, vendar jaz osebno nisem pristaš cerkve, temveč vere kot take. Ne verjamem v institucijo, temveč v tisto nekaj več.
Po mnenju večine straješega prebivalstva bi te šteli za sramoto cerkvi, ker face it - za večine mamic in dedkov biti veren ni dovolj, pravo vero se kao pokaže šele z rednim prisostvovanjem mašam, črednem nagonu pod poveljstvom župnikov in podpori cerkvi na vseh plateh. Morda se v večjem mestu to ne občuti, a verjemi, je tako. Sem doživela in slišala že take izpade da res ni.
Žal Slovenija ne stremi k napredku in se ne zgleduje po EU, vsaj na veliko pordročjih še ne, ker večina prebivalstva še vedno lepo goji svoja malomeščanska/kmetavzarska prepričanja. Lih vera je eno izmed teh področij, ki je v očeh velikega dela prebivalstva še vedno trdno povezana s cerkvijo, oz. eno brez drugega ne more obstojati (pač nisi pravi vernik če te ni v cerkev). Žal.
Če študiraš tako kot treba itak nimaš časa, da delaš toliko, da lahko presežeš tisti cenzus. Itak se po mojem mnenju preveč izkorišča status študenta in napotnice.
Tudi tu je zelo zelo odvisno kaj študiraš in kaj delaš. Dobro veš da so nekatera dela prek ŠSja mastno plačana in da ni neki problem preseč ta cenzus, kljub rednemu študiju.
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 22 September 2008 - 02:18 PM
crna, to je res. Ampak če tako pogledaš koliko študentov "prodaja" napotnice. Ne mi rečt, da še nisi nikoli dobila ponudbe, da v zameno za napoitnico dobiš % od tega zneska. Tega je bilo včasih ful več, zdaj pa je takim težko dobit napotnico. Pa po moje, če bi bilo manj študentskega dela bi potem tudi marsikje namesto študentov zaposlovali neštudente, ker bi bili prisiljeni v to. Študenti so zaenkrat še vedno najcenejša delovna sila, zato marsikje raje dajo prednost študentom. Saj ne rečem, da ni super, da imamo v času študija tudi možnost kaj zaslužit. To je itak fajn in se tega ne branim.
Posted 22 September 2008 - 02:21 PM

Sama se z njenimi izjavami po večini strinjam (ne me zdaj spraševat katere so to točno ble, ker si spet tega ne zapomnem), podpiram jo v politiki, podpiram jo da se združi s Pahorjem. Pa saj je logično - iste ribe skupaj plavajo, nova vlada pa potrebuje sposobne ljudi.
Jelinčič je za moje pojme en taki nacionalist, da smrdi od njega. Kot je že ena rekla; če ne bi imel poslanske imunitete, bi ga sam Bogec reševal pred zaporom. Pa kako so ga hoteli atentirat, pa ena in iste reči stalno pogreva, kot pokvarjena šplošča je. Zdaj se je pa še z JJ spečal. Kolkor je JJ krcal medije, jih zdaj Jelinčič srdito napada. Res človek je tak malomeščan.
vuelvo a vos,
Posted 22 September 2008 - 02:54 PM
Nihče ni to točno določeno rekel. Jaz sem samo povedala, da je Jelinčič dosti ustvaril, ne pa samo kradel(kar pač velja za vse) in smi je zdelo mimo, da je bilo to sploh omenjeno.
Sem pa omenila ravno SD, ker zgleda, kot da se zdijo vsim najbolj nedolžni. Meni se pač ne zdijo.
Sicer pa je vsako govorjenje nesmiselno. Zdej bo treba počakat 4 leta in bomo videli kako bo ta vlada uspešna/neuspešna.
Se popolnoma strinjam ... SD so izpadli kot največji revčki in kar nenadoma večina pričakuje, da se bosta cedila med in mleko v času njegovega mandata (roko na srce pa meni deluje kot en maneken, ki ga vodijo drugi, mene z načinom govora in vsebino osebno nikakor ne prepriča). No, saj je nesmiselno res karkoli govoriti - bomo že videli slej ko prej, če bo res prišlo do tako hudih izboljšav, kot se je govorilo in pisalo.
Njegova zmaga - pokrajinsko gledamo je zmagal v samo 3 treh pokrajinah, v dveh pa je bila največja koncentracija prebivalstva. Zanimivo. Jasno, za regionalni razvoj v centru itak ne bodo. Večina jih skrbi za svoje riti, žal.
No, to je moje mnenje.
Posted 22 September 2008 - 04:07 PM

Da se izkorisca se strinjam, ne strinjam pa se da udari po zepu studenta ne delodajalca. Ce zelijo zmanjsati kolicino studentskega dela naj spremenijo zakonodajo pri zaposlitvi.
Najbolj mi gre pa na zivce Jansev nonsalantni in vzvisen odnos, recimo do upokojencev, da jim bo on placeval razliko do dolocenega zneska pa njegov odgovor da ni revscine v Sloveniji ce on vidi struce kruha v smeteh.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 September 2008 - 04:13 PM

Rasisti in nacionalisti. Sedaj vidiš, koliko jih je.

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
Posted 22 September 2008 - 04:52 PM
Se popolnoma strinjam ... SD so izpadli kot največji revčki in kar nenadoma večina pričakuje, da se bosta cedila med in mleko v času njegovega mandata (roko na srce pa meni deluje kot en maneken, ki ga vodijo drugi, mene z načinom govora in vsebino osebno nikakor ne prepriča). No, saj je nesmiselno res karkoli govoriti - bomo že videli slej ko prej, če bo res prišlo do tako hudih izboljšav, kot se je govorilo in pisalo.
Njegova zmaga - pokrajinsko gledamo je zmagal v samo 3 treh pokrajinah, v dveh pa je bila največja koncentracija prebivalstva. Zanimivo. Jasno, za regionalni razvoj v centru itak ne bodo. Večina jih skrbi za svoje riti, žal.
No, to je moje mnenje.
Jaz se tudi precej s tem strinjam.
Hočem pa še povedat samo to, da v 4ih letih noben ne more naredit čudežev. Kar je zasrano že od prej je zasrano. Vrjamem, da se bo nova vlada trudila to popravit (vsaj upam, no), vendar pa bodo mogoče tudi oni kmalu pogruntali, da le ni tako simpl rešit vse probleme v naši državi.
Sploh pa...obljube za študente, upokojence, dijake itd., se mi zdijo malo tako tako. Kje na primer bodo dobili toliko denarja? Bodo iz svojega žepa dali?

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 22 September 2008 - 05:32 PM
Tisti, ki govorite, da Jansa ni nic nardil, ocitno ne spremljate redno aktualnih dogodkov v drzavi. Ce bi ta vlada ostala na oblasti, bi gospodarstvo pocasi slo v maloro, ljudje pa z njim, tako bi se zadolzili, da bi nam samo se rastli davki, inflacija.. skratka, ne bi blo konca. Pa to je primer samo iz enega podrocja delovanja. Saj vredu, vsak ma svoje mnenje in vsak voli po svoji vesti, mislim pa, da je treba bit vsaj malo objektiven in gledat na splosen interes in dobro, in ne skrbet samo za lastno rit, in volit glede na to.
Saj ne recem, da levica nima grehov, majo pa vsaj moralne nazore dosti boljse kot desnica, pa tudi v drugo smer delujejo. Js verjamem, da bo Pahor dober mandatar, predvsem zarad politike konsenza, ki je dober nacin vodenja drzave. In tudi najbolj demokraticen. Zadnje 4 leta demokracije pac na zalost ni bilo.. (ce ne gremo v filozofsko debato, kaj demokracija sploh je, oziroma da je v bistvu tk nikjer po svetu vec ni).
Posted 22 September 2008 - 05:39 PM
Posted 22 September 2008 - 05:47 PM
vuelvo a vos,
Posted 22 September 2008 - 05:48 PM
Posted 22 September 2008 - 06:37 PM
In še nekaj...jaz sem verna, čeprav me k maši ni bilo že vsaj 5 let. Nekateri vero jemljejo kot sramoto, jaz pa sem nanjo ponosna. V vseh severnih,.zahodnih državah je biti veren ponos, tukaj je bolj sramotno kot kaj drugega. Kar se pa tiče pedofilije in to...Če še ne veste, se pedofilija dogaja povsod, ne samo v cerkvah in tudi duhovniki so le ljudje,torej takšni in drugačni. Cerkev kot sistem je tudi danes malenkost zgrešena, vendar jaz osebno nisem pristaš cerkve, temveč vere kot take. Ne verjamem v institucijo, temveč v tisto nekaj več.
Mislim, da se ne jemlje vere kot sramote, meni je v bistvu popolnoma vseeno v kaj ti veruješ, je čisto tvoja osebna stvar. Sem pa zelo konkretno proti Cerkvi kot instituciji.
Človek, ki celo življenje zapiše temu, da bo cele dneve molil, delal dobro itd. se že ne bo iz ljubega dolgčasa spravljal na mulce. Razen izjem seveda. Biti duhoven človek ni preprosto in zahteva celega človeka.
Jaz se strinjam z zadnjim stavkom. Zato pa smo zopet pri Cerkvi kot instituciji, ki si je izmislila celibat, ki je ena izmed bolj neumnih oblik mučenja spolnega posameznika.
Dragica, pozabila si na Kresalko - ta ima pa res keša, Jelničič je proti njej mala riba

Jelinčič je bil pred osamosvojitvijo pravnomočno obsojen in zaprt zaradi kraje po cerkvah.
Posted 22 September 2008 - 07:14 PM
Vojna z mediji in novinarji. JJ se mora naučiti, da je kritika del demokracije, ne pa vsakič zganjat kalimera, ko se kak novinar ali medij drzne vtaknit vanj.
Osebna nesposobnost priznavanja napak, vsakokratno ustvarjenje kriznih razmer in iskanje notranjega sovražnika (ponavadi so to komunisti in upokojenec iz Murgel).
Pomanjkanje razumevanja, da zmaga na volitvah ni bianco menica za vse p.izdarije, ki se jih lahko spomni.
Uporaba retorike: "tisti prej so tudi, a mi pa ne smemo." Izvoljen si bil zato, da boš boljši, ne enako slab.
Nesprijaznjenost z lastno zgodovino. Vsako jutro bi moral pred ogledalom 30x ponoviti: Tudi sam sem bil član Zveze komunistov, dokler me iz nje niso vrgli ven.
Preprosto ignoriranje kateregakoli predloga druge politične opcije. Še razpravljanje o tem jim je malo odveč in bi najraje kar po hitrem postopku speljali vse zakone čez.
Zakon o javni (državni) televiziji, ki ga je napisal kolega Grims.
Patria - nakup tega bi zamerila katerikoli poltični opciji, le da je bila leva glede Falcona toliko pametna, da ga ni obdržala.
Rupel (vse).
Plagiatorstvo, ki pa ga načeloma še lahko odpustim, vendar težje odpustim to, da človek ni sposoben priznati tega in se tega lotiti na PRovsko primeren način.
Sprememba davčne zakonodaje, pri čemer navečji zaslužkarji plačujejo manjši davek kot prej, srednji zaslužkarji pa višjega.
Skrajšanje časovnega obdobja za starševski dopust iz 8 na 3 leta.
Kvazi zmanjšanje bresposelnosti na račun brisanja ljudi iz evidence
Metanje peska v oči narodu z "brezplačnim vrtcem za drugega otroka," pri tem pa se vedno pozabi povedati, da je vrtec brezplačen samo toliko časa, kolikor sta oba otroka hkrati v vrtcu. Poleg tega še vedno neverjeten procent staršev išče zasebno varstvo, ker ne dobi prostora v vrtcu.
Metanje peska v oči narodu s "toplimi malicami". Hkrati so pozabili na to, da tople malice zahtevajo kuhinjo in primerne prostore za prehranjevanje in tako so odgovornost za izvajanje preložili na ramena učiteljev.
Vinjete, ki jih sicer podpiram, vendar sem prepričana, da so trenutne nizke cene nastavljene zaradi volitev in da se bodo po njih nujno morale dvigniti, če bodo z njimi hoteli poplačati dolg gradnje avtocest.
Neumorno poskušanje financiranja zasebnega šolstva (in Jambrekove univerze in Ruplove univerze itd.).
Odpuščanje davka cerkvam, ki mimogrede že dobivajo proračunska sredstva.
Na začetku mandata so kot po tekočem traku odvzemali proračunska sredstva mnogim neprofitnim organizacijam in društvom, sedaj se pa hvalijo s proračunskim presežkom.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users