Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#401 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 August 2008 - 10:11 PM

Poročilo - ni kot puding, ampak je jogurt - kremasto tekoč.
Trenutno jem malino/pasijonko in je izredno okusen.
Seveda se čuti sojast priokus, ampak je to meni zelo všeč.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#402 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 08 August 2008 - 10:41 PM

Js sm se 2 mesca nazaj odločila, da bom postala veganka. Sem prebrala knjigo Mrha koščena in me je čist navdušla! Pa nisem se odločila samo na podlagi te knjige, mi je pa dala dost za mislt kakšno svinjarijo sploh jem in da ni čudn da se tko shity počutm in mam preveč kil.
Zadnja dva mesca se tko prehranjujem in se počutm super, končno vem kaj jem, čist sm nafilana z energijo, shujšala sem pa za 10 kg. Po dolgem času sem zadovoljna sama s sabo in čisto nič ne pogrešam mleka, sira, tortic in podobnega sranja.
Sem se pa odločila za veganstvo tud zato, ker obožujem živali in mi je totalno nesprejemljivo to kar delajo z njimi, sem si pogledala ene par filmčkov, čista groza kakšna goveda smo ljudje down.gif
Vem, da zdj zaradi mene ne bo nič manj živali trpelo, ampak s tem ko ne uživam nič živalskega ne podpiram mučenja.
Res da je hrana draga, se pa splača. Itak pa obstajajo nadomestki za vse- sojina margarina, jajčni nadomestek, sojino mleko, jogurti, pudingi, različne paštete itd. Pa vse je tko okusno eat.gif

• 0

#403 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 August 2008 - 12:53 AM

Prej si bla navadni prehranjevalec al si bla vegi al kako?
Sj tortice še lah ješ, sam veganske, hehe, nika baje zlo dobre dela, hihih smile.gif
Kok si mela pa prej kg, če ni skrivnost?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#404 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 09 August 2008 - 07:32 AM

laugh.gif

ja, sam se bom mogla ustavit, ker moje kile ne grejo dol biggrin.gif

drugač pa Rory - super wink.gif pridi kaj pogledat na veganforum.com, je dost zanimivih in uporabnih stvari gor (poleg raznih anket in podobno smile.gif).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#405 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 August 2008 - 10:06 AM

Jaz sem zdajle v toplicah in lahko v bistvu jem kar mi paše in ne tist kar skuha mami...Pa sem se odločila za teden brez mesa...Jem ribe,sojo,ogromno zelenjave... A moram razlagat da se počutim ful bolje? Nisem si mislila....Mogoče ni vse samo v mesu, pa je še kaj drugega,ampak jaz se počutim lahko....Mogoče tud zato,ker OH-je praktično konzumiram samo zjutraj...Mislim,zvečer se jim zdajle vsaj v krompirjastih in njokastih oblikah v velikem loku izogibam...
Jaz vegan ali vegetarjanec,ne vem če bi bila, vsekakor pa ne pogrešam mesa in moram rečt da ko se spokam na svoje bo moja kuha drugačna...Veliko zelenjave in takih reči in malo OH-jev.
Pa še gibljem se ogromno,kar se doma sploh ne....Škoda ker nimam pred nosom olimpijskega bazena doma,bi ziher vsak dan hodila plavat. Pa potem čez leto....Spet ;)
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#406 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 August 2008 - 12:01 PM

Sj zelenjava je OH!
  • 0

#407 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 09 August 2008 - 12:09 PM

Ma ja,vem....narobe sm napisala.Še vseen ga ma pa dost manj kot krompir. Zelenjava je dober oh,ampak švoh po energijski vrednosti.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#408 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 09 August 2008 - 02:55 PM

QUOTE(rea @ 9. 8. 2008 - 1:53) View Post

Prej si bla navadni prehranjevalec al si bla vegi al kako?
Sj tortice še lah ješ, sam veganske, hehe, nika baje zlo dobre dela, hihih smile.gif
Kok si mela pa prej kg, če ni skrivnost?

Bla sm navadn prehranjevalec, razen tega da salam nisem jedla in jih ne jem že ene 8 let, meso pa sem jedla enkrat na teden. Sem mela pa rada ribe in mlečne izdelke.
Prej sem jih mela tam nekje 74, zdj jih mam 64 pa še mi grejo dol.

Zdj grem pa jest v vegansko restavracijo eat.gif
  • 0

#409 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 August 2008 - 06:07 PM

Kje pa to je?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#410 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 09 August 2008 - 09:17 PM

Vegedrom, v Šiški na Vodnikovi.

Ful majo fajn za jest, tud indijske in kitajske jedi, samo postrežba je bol tak. Sladice so pa fajn, mnjami smile.gif
V Sparu sem našla lešnikov namaz ala Nutella brez mleka w00t2.gif Tko da v kratkem padejo palačinke z banano, kokosom in tem namazom, mmmm.
  • 0

#411 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 09 August 2008 - 09:20 PM

Dj Rory, povej mi kaj je s postrežbo v Vegedromu, prosm!
Pa a lah pol prepišš ime tega čokolešnika al pa če prlepš sliko! Hvala smile.gif
  • 0

#412 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 09 August 2008 - 09:21 PM

Njihove jedi, sklepam po menijih na njihovi strani, delujejo čist okej za vegane. Edin ne vem kaj je s temi omakami.

Ftse, na njihovi spletki piše:

Vegedrom je specializirana vegeterijanska restavracija s klasično vegeterijansko, vegansko in bio vegansko hrano.

Nism vidla, da si umaknila post.
  • 0

#413 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 09 August 2008 - 09:28 PM

Jaz tudi premišljujem o veganstvu (sem vegeterijanka) samo pri nas mami kupuje hrano in dvomim, da bo sam zame kupovala vse te nadomestke ( veganstvo se mi zdi še dražje kot vegeterijanstvo). Že tko ne podpira mojega vegeterijanstva. closedeyes.gif Sama pa tut nimam nekih bajnih prihodkov (oz. stalnih prihodkov nimam sploh laugh.gif ). Mogoče, ko bom na svojem. sleep.gif
  • 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#414 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 August 2008 - 09:29 PM

O dejte kaj več o Vegedromu napisat, se sliši zelo zanimivo. Hkrati bi prosila za kako oceno same restavracije oops.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#415 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 09 August 2008 - 09:34 PM

Ocene- http://lakom.odpri.s...tero=lj-ve#kome

Spletka z meniji-

http://www.vegedrom.com/

• 0

#416 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 09 August 2008 - 09:35 PM

rea,
sem umaknila ja, ker se mi je zdel nepotreben.

Sem se pa jaz že razpisala enkrat o Vegedromu, mislim, da kar tam v ustrezno temo.
Da najdem... KLIK
Moram pa spet v kratkem enkrat iti, ker sem čedalje večji navdušenec nad zelenjavo in malo manj nad mesom.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#417 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 09 August 2008 - 09:39 PM

Joj moram povedat, kaj sem včeraj jedla : neke vrste lepinjo z narezanimi olivami zakvašenimi noter. Veste kako je to dobro njam.gif . OMG. Samo recept še nekje staknem, pa se vračam med ljubitelje kruha (ga sicer ne maram preveč).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#418 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 09 August 2008 - 09:47 PM

Ni neki ful zrihtan, sm prčakvala da je mal bl fejst restavracija. Kelnarca je kr ena starejša ženska, ni znala nič povedat kaj je v kakšni omaki, niti se ni potrudla da bi šla vprašat. Predlagala je tud bl tak, prt je bil umazan in ne da bi ona dala novga gor, je samo enga čez dala, kao k lih zapirajo pa se ji ne da menjat(eno uro preden se je zaprlo sva prišla ke). Pa tko, karkol sm jo vprašala je kr z muko odgovorila. Čist taka ženska, brez energije pa volje do dela. Sej vem da ni lahko, ker tud sama delam v neke vrste restavraciji, pa je folk tečen pa si slabe volje pa se ti ne da, ampak stranke to ne zanima pa tud teb nej bi blo v interesu da strankam ponudiš čimveč informacij in da si prijazen in vse, pa še več potem dobiš napitnine in one se še kdaj vrnejo.
Drugače sva pa s fantom naročila neke indijske prigrizke, pa je blo vse ful dobro- ogromno zelenjave povsod, edino malo preveč pikantno. Sladici sta bli pa fenomenalni- lešnikove palačinke z ovseno smetano pa čokoladna tortica- vse bio, brez mleka in jajc, res super.
Drago je pa še kr no, tam 15 evrov je prišlo na enga pa se nisva neki ful preseravala.
Splošna ocena tam nekje trojka, zaradi izgleda in natakarce.

Tist namaz je pa od firme Valsoia, v takem kozarčku je ko Nutella. Pa ful majo fajn sladkarije od te firme, pa pudinge, jutri bom še jogurte probala. Ma miljon stvari se najde =)

Drugače pa za vse navdušenke knjige Skinny Bitch- izšla je druga knjiga Skinny Bitch In The Kitch, not so recepti ki predvidevam da so ful fajn=) Mogoče jo dobim iz Amerike, ker je pri nas še ni pa je ena frendica lih v Ohiu pa sm ji pisala da mi jo prinese smile.gif
  • 0

#419 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 09 August 2008 - 10:46 PM

Sam kle bi dala eno info- ko vem da sm 1x iskala zadno minuto pred peko ene torte agar agar- zgoščevalo iz alg, namest želatine pač.
Zdj sm pa našla pr fantu doma od Dr. Oetker Gustin-fini jedilni koruzni škrob ( za izboljševanje kolačev, piškotov in sladic, za zgoščevanje juh, omak, sadnih in zelenjavnih jedi ).

Gustin fini jedilni škrob je čisti koruzni škrob, ki ne vsebuje glutena in ni izdelan iz GM- koruze.

Fajn
  • 0

#420 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 09 August 2008 - 10:58 PM

Ko grem naslednjič v Lj grem zagotovo v Vegedrom. happy.gif Upam samo da ne naletim na uno natakarico.

Skinny Bitch sem tud jaz gledala in verjetno bom nabavla kar skupaj v boxu obe knjigi. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users