Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#401 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 24 June 2008 - 12:58 PM

možno res, da je bilo zaradi krčev, in vsega skupaj in začetniške sreče, ker zna všasih pecelj, kadar je predoljg zares najedat. Ampak, ko boš pri volji probaj še enkrat, magar na suho brez menstruacije z lubrikantom. Sem skoraj 100% da ti rata.smile.gif
  • 0

#402 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 24 June 2008 - 01:00 PM

Sej mene je tut ene 2x zabolelo zadnjič (taka res neprijetna bolečina), ko mi je malo preveč gor zlezla in vakum ni hotel popustit. Pa sem počakala 5 minut, da se je umirilo in šla potem zadevo dokončat tako kot se spodobi.
  • 0

#403 sunshine*

sunshine*

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 30 June 2008 - 09:02 AM

mene pa zanima če je možno mooncup-ko kupit še kje drugje al samo prek neta in v DM-u? ermm.gif
  • 0

#404 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 30 June 2008 - 09:04 AM

Mislim da ne.
Kaj pa je?
  • 0

#405 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 01 July 2008 - 10:40 AM

Danes sem si tudi jaz kupila Lunette, ker imam občutek, da bom dobila menstruacijo ravno takrat, ko bom na morju. S tamponi pa se ne mislim ubadat, posebej pa ne plavat v morju (kar s to skodelico brez problema)...

Sem tudi že poskusila z vstavljanjem in ugotovila, da so dolgi nohti zelo moteči in da jih bom morala skrajšati...
Skodelice se skorajda ne čuti, ko je enkrat noter.

Sem se pa kar malo ustrašila, ker sem pričakovala, da bo izdelana iz mehkejšega silikona, ki se ga bo dalo lažje upogibati.

Drugače pa mislim, da bo super, ko se je bom navadila... smile.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#406 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 01 July 2008 - 10:48 AM

Sej bo hitro ratala mehkejša.
  • 0

#407 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 01 July 2008 - 10:50 AM

Včeri sem bla pri ginekologinji in me je spraševala kako mi gre zdej s skodelico...na koliko časa jo praznim itd.

Je rekla, da njim itak nič ne povejo - razen kar sami najdejo po raznih forumih, TVju ali revijah. In so pač vsake informacije dobrodošle. Če bi slučajno imela še kakšno pacientko, ki bo to uporabljala. Sem ji povedala, da je ful fajn. Ful higienično, nič ne smrdi... skratka super.

Je bla ful zadovoljna, ker sem jo "usposobila".
  • 0

#408 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 01 July 2008 - 11:02 AM

QUOTE(Frida @ 1. 7. 2008 - 11:48) View Post

Sej bo hitro ratala mehkejša.

Aja?! A se sčasoma zmehča? hmm.gif

No, to me pa veseli! smile.gif

• 0

#409 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 01 July 2008 - 11:08 AM

Ja ja. Sploh ustje je ful trdo na začetku, zmehča se ful hitro. Pred prvo uporabo prekuhaš, po koncu menstruacije spet prekuhaš in pri drugi menstruaciji je že mehka.
  • 0

#410 Rejci

Rejci

sramežljivec

• Člani
  • 47 posts
  • Interests:Igranje kitare,druženje s prijatelji,plavanje,risanje na steklo,slikanje,vožnja s kolesom...

Posted 11 July 2008 - 05:17 PM

js pa te skodelice ne bi mogla nikol uporabit zdi se mi celo hujš kotampon pa še to da morš pol to prekuhavat ne hvala
  • 0

#411 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 11 July 2008 - 09:00 PM

Eeeeh, zakaj hujse? A ni isto, ce ne se boljse? biggrin.gif

Jaz razmisljam, da si kupim skodelico... saj jo pa dobim v lekarni tudi al kako?
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#412 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 12 July 2008 - 01:11 PM

no js sm se dans opogumla, kupla dvojko, malo prejle prekuhala in jo že uporabljam. z vstavljanjem nisem imela nobenih težav, je res čist na začetku, kr sama je šla narazen, je bil pa malo hecn filing hmm.gif no zdejle po parih minutah sm se že skor navadla, verjetno bom pa mogla še pecelj odrezat. zdej se sam bojim, da bo zlezla kam v luft, pa upam, da mi jo bo ratal odstrant.

men to pušča sad.gif
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#413 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 12 July 2008 - 08:13 PM

no js sm svojo skodelo že spakirala v vrečko in jo za nedoločen čas zakopala nekam v omaro. nočm je več vidt!!!
  • 0

#414 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 13 July 2008 - 06:12 AM

what happened?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#415 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 13 July 2008 - 08:52 AM

ne glede na to, kako sm jo not dala, mi je vedno puščala, po ene štirih poskusih in obkrožanju skodele s prstom in vrtenjem in vse živo, me je vse bolel in pekl, tko da sm se ji do nadaljnega odpovedala. stran vrženih 31 eur in čist brez živcev po celem dnevu
  • 0

#416 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 July 2008 - 09:01 AM

Škoda no. ermm.gif
Men pa ful fajn služi tale stvar in mi ni niti malo žal za nakup.
  • 0

#417 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 13 July 2008 - 10:36 AM

Sem včeraj dobila menstro in danes prvič dejansko uporabljam tole skodelico.

Vstavljanje je bilo lažje kot prejšnjič, bolečin nič, edino malce peclja čutim, ampak ni krize.

Enkrat sem jo že izpraznila, tudi ven je šla brez problemov. Malce je treba napet mišice, da jo potisnejo ven, pa je.

Všeč mi je, da lahko vidim, koliko krvi dejansko je. Sem presenečena, ker sem vedno mislila, da jo je veliko več. smile.gif

Skodelica se potem spere, pa vstavi nazaj.

Priznam, da je malce več dela kot s tamponi ali vložki, ampak je pa za moje pojme veliko boljši občutek (tamponi so meni delali težave), pa tudi nobenih neprijetnih vonjav ni. biggrin.gif
Mi tudi nič ne prepušča. smile.gif

V glavnem - bye bye vložki in tamponi! biggrin.gif
Sem zelo vesela da sem jo kupila.

• 0

#418 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 13 July 2008 - 12:38 PM

men je na morju zadnjič mal puščala - mi je morska voda not pršla somehow. sam nimam še ful izkušenj z njo, tk da ... in progress smile.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#419 janja27

janja27

sramežljivec

• Člani
  • 6 posts

Posted 13 July 2008 - 02:05 PM

QUOTE(pinga @ 13. 7. 2008 - 9:52) View Post

ne glede na to, kako sm jo not dala, mi je vedno puščala, po ene štirih poskusih in obkrožanju skodele s prstom in vrtenjem in vse živo, me je vse bolel in pekl, tko da sm se ji do nadaljnega odpovedala. stran vrženih 31 eur in čist brez živcev po celem dnevu

Meni tudi pušča verymad.gif
Pri prvi m mi je držala, zdaj pa več ne down.gif
Samo jo še vedno uporabljam, ker mam m v prvih dneh zelo močno in ponavadi takrat uporabljam vložek+tampon. Ker pa mi tamponi ne pašejo preveč, mam pač namesto tampona skodelico!!
  • 0

#420 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 13 July 2008 - 04:10 PM

Ali je pametno uporabljati to skodelico, če imaš glivično vnetje? Res da jo potem razkužim, pa me je vseeno malo strah, da bi se skodelica česa "nalezla".
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users