Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#401 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16812 posts

Posted 19 January 2013 - 08:25 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#402 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 19 January 2013 - 09:42 AM

Moj fant ima pa neko fiksno idejo, da bi jaz morala prevzeti njegov priimek, in mojega dati stran. Jaz se pa s tem niti pod razno se strinjam. Brez težav seveda sprejmem

še njegov priimek, ampak svojega tudi nočem dati stran. Sva se o tem že večkrat pogovarjala, pa ne popušča, jaz pa seveda tudi ne.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#403 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 19 January 2013 - 09:54 AM

Jaz se imam željo poročiti... S S. nisva imela ravno nekih velikih debat okoli tega (itak sva skupaj šele pol leta), ampak je že spremenil odgovor iz "ne bom se poročil" v "nisem še razmišljal o tem" :lol:

Imam neko ... "idejo, oziroma željo", da bi imela z otroci isti priimek. Družina pač...

To seveda ne pomeni, da bi otroci imeli mojega sedanjega :P

• 0

#404 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 19 January 2013 - 10:07 AM

Po drugi strani pa se meni poroka po npr. 10 letih zveze zdi brezpredmetna, ker poroke ne jemljem kot formalnost in bi zame po tolikšnem času izgubila čar. 

Ej, točno to, jaz se iz tega razloga ne bi več poročila, se mi zdi po tolikih letih čisto brezveze, nobenega čara ne bi imela moja poroka. Poleg tega bi imela občutek kot da sem ga po tolikih letih komaj uspela prepričati. :D Druga stvar je ta, da sem se jaz vedno želel poročiti mlada in bi mi bilo ful bedno zdaj hodit pred oltar, kot neka stara devica, moj je zamudil ta vlak, ker je vedno hotel počakati, zdaj pa bo čakal do smrti.

Te finte glede zaročnega prstana so mi pa totalno mimo, to je taka ameriška fora iz filmov, ki smo jo seveda spet pograbili. Jaz ne pomnim, da bi se kdaj prej snubilo z zaročnimi prstani, nato moraš pa še poročnega kupit. Navada pri nas je takšna, da par pač skupaj izbere poročne prstane in je to to. 

• 0

#405 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 19 January 2013 - 10:14 AM

ne bom se poročila. moj bi se danes, če bi ilo treba, jaz pa vztrajam na tem, da je najina poroka otroka in skupen kredit za stanovanje. okoli priimka je pa tako, da tudi, če se kdaj poročiva, bom jaz ostala to kar sem in nikoli ne bom prevzela njegovega priimka. sicer ima zelo lep priimek, ampak moj je redek in me determinira. zaradi priimak sem to kar sem. čeprav je tamali sedaj že začel: "Jaz sem...., oči je ....., mami je..... Mami tudi (njun priimek)."

• 0

#406 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27431 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 19 January 2013 - 10:17 AM

Moj fant ima pa neko fiksno idejo, da bi jaz morala prevzeti njegov priimek, in mojega dati stran. Jaz se pa s tem niti pod razno se strinjam. Brez težav seveda sprejmem

še njegov priimek, ampak svojega tudi nočem dati stran. Sva se o tem že večkrat pogovarjala, pa ne popušča, jaz pa seveda tudi ne.

Midva sva se tudi pogovarjala s fantom o priimkih (ker imam jaz v glavi že celo pravljico in koliko otrok bom imela in kako se bojo klicali in vse, nekoč, nekje XD) in v bitvu ne bi svojega nikoli, nikoli, nikoli dala stran, ker mi je ful lep, ker je tako redek, po drugi strani pa niti njegovega ne bi dajala zraven, ker je tak brezvezen, vsak drugi ga ima, če že, bi vzela smo prvo črko priimka. :lol: Ampak mi je ful grdo videt, ko ima mama en priimek, otroci in oče drugega, kot da ne bi bili družina.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#407 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 January 2013 - 10:23 AM

Jaz bi vzela njegovega in ga vturila na sredino, tako da imam še vedno svojega in ga uporabljam, njegov je pa zraven za identifikacijo, da spadamo skupaj :D

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#408 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 January 2013 - 10:26 AM

Meni zaroka pomeni zaobljubo partnerju in mi je full lepo, če se to izrazi med drugim tudi s prstanom. Js sm itak cheap shit in sem si prstan, ki ga lahk uporabim za zaročnega, že sama kupila, obična srebrna rinka za 12€. :D 

Ahahaha, prvič mi je zginlo pol posta! :woot:

Priimek: dodala bi še njegovega, da se ve, da sem prvenstveno še vedno od atija. :lol:

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#409 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 19 January 2013 - 10:29 AM

Hevea, katerega pa (ima dva :D)?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#410 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 19 January 2013 - 10:34 AM

Treh pa res ne rabim :lol: H., itak samo tega uporablja. Ampak mi je moj lepši.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#411 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 January 2013 - 10:39 AM

Jaz pa hočem zaročni prstan :) Mi je ful všeč, pač. Ampak ni treba da stane par tisoč €, sama simbolika mi je ful lušna. Poročni pa je druga reč, če kdaj do tega pride, tadva itak izbereva skupaj, bi Catrierja.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#412 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 19 January 2013 - 10:42 AM

Jaz sem si zdaj par let želela, da bi mela zaročni prstan s kakega potovanja in sem si to željo na Lanki izpolnila. :) Ga zdaj nosim na desni roki, zaročenec pa, če/ko bo čas, mi ga bo pa na levo prestavil. Easy peasy. Za poročnega pa tut ne bi neke fensijade, kak lep kos iz belega zlata, po možnosti mat, pa je.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#413 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27664 posts

Posted 19 January 2013 - 10:56 AM

Glede skupnih priimkov sem tudi jaz že razmišljala sedaj, ko je otrok pri hiši. Vem, kako je mene "motilo" oz. so se vsi zatikali ob to, da ima mami drugačen priimek kot midva s fotrom. In jaz sem bila zmedena, nisem vedela, kaj je narobe s tem, čutila pa sem, da je drugače kot pri večini (fakin čreda :mellow:). Res je bilo to mnogo let nazaj in je danes drugače, ampak vseeno. Ne bi pa pod nobenim pogojem spreminjala svojega priimka, to sem jaz. Pač dodala bi še enega.

Iz podobnega razloga se mi zdi primerno imeti tudi enak naslov prebivališča. Sicer zame banalnosti, ampak v glavi otroka lahko pomenijo marsikaj.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#414 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 19 January 2013 - 10:57 AM

meni je bilo fule lepo kako sta rešila s prstani moja prijateljica in njen mož. v času veze sta si ob različnih priložnostih kupila tiste energetske prstane (on ga je dobila, ko je rodila od njega). in sta jih uporabila za poročne prstane. hčerki, ki je stara 4 leta in se je "poročila" zraven, pa sta ob poroki kupila tak prstan. in to je to. oba nosita te prstane že nekaj časa in so edini, ki jih nosita. jima nekaj pomenijo. in to je to.

• 0

#415 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 19 January 2013 - 11:08 AM

Priimka ne bi prevzemala njegovega in on to ve. Ni mu sicer (100%) prav ampak razume. Otrok ne bova imela, tako da tukaj ne bo dodatne problematike. Maximalno kar bo, bom dodala zraven njegovega, čeprav mi tudi ideja dveh priimkov ne diši najbolj. Še najraje bi samo prvo črko njegovega dala na sredo, potem pa mojega. Itak imam jaz bolj italijanski priimek od njega :D.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#416 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 19 January 2013 - 11:12 AM

Jaz pa bi prevzela priimek od fanta, ker mava ful podobna. Oba iz 6 črk, zadnje tri so enake, oba sva ***ole, mi je lep in podoben priimek, kariere pa sama nimam ravno hude, da bi se na to ozirala. Če mi pa fantov priimek ne bi bil všeč (pa če bi vseboval šumnike npr. ) pa ne vem kaj bi naredila. :D

• 0

After all this time?

Always.

#417 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 19 January 2013 - 11:25 AM

Jst bi se rada poročila, pomojem bi tudi priimek prevzela normalno (če ne, pa ga dodala), kdaj, pa je tako... Rada bi se pred otrokom, pa ko bi s fantom živela že nekaj časa skupaj.

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#418 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27664 posts

Posted 19 January 2013 - 11:57 AM

kariere pa sama nimam ravno hude

še ; )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#419 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85940 posts

Posted 19 January 2013 - 03:27 PM

Par tisoč evrov??????

Ja, toliko so diamantni Bvlgari, Tiffany, Cartier ipd.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#420 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 19 January 2013 - 04:49 PM

Jaz zaročnega prstana ne bi imela. Poročila bi se zelo rada. On pravi, da on ne bi imel poročnega prstana, tako da bi ga imela samo jaz... Pa bi bil ta bolj poseben- ne bi bil tist klasičen poročni, ampak takšen, ki bi mi bil res všeč. Na desni roki že tako imam en prstan od staršev, katerega nosim non stop, na levi bi pa bil potem poročni in to bi bilo zame dovolj.

Bi imela pa rada lepo enostavno poroko. Ta trenutek bi res rada delila z ljudmi, ki so mi pri srcu. Povabila bi moj del žlahte (kakšnih 20) in nekaj svojih prijateljev in z njegove strani prijatelje. Mislim, da bi bilo zelo zabavno in se po tihem že veselim tega dneva...

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users