Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#401 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 06 February 2007 - 02:55 PM

QUOTE(Šišyka @ 31. 1. 2007 - 16:16) View Post
jst če bi mela možnost bi šla kj v zvezi s fitoterapijo oz botaniko študirat (zdravilne rastline, uporaba, zdravljenje...) skratka neki v tem stilu, baje je v tujini to velik bl razširjen kot pri nas zaenkrat. v sloveniji bi blo neki temu podobnga farmacija sam tja itak ne bi prlezla - pa še pol bi na fizki tok letela de bi se kr kadil oops.gif no ja mam vsaj sredno tako narjeno... faks bom pa pač en drug zbrala

Kaj pa recimo biologija? Že v prvem letniku imaš npr. Biologijo rastlin...
Ali pa mogoče biotehnologija (npr. en izmed predmetov - rastlinske tkivne kulture)... celo agronomija (v 1. letniku je že predmet botanika pa potem v drugem rastlinska genetika....)

Sej so tut na naših faksih čist uredu študiji. Sam vsi mislijo, da če greš npr. agronomijo študirat, si potem diplomiran kmet. mad.gif

• 0

#402 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 06 February 2007 - 03:05 PM

sj sm bla vpisana na biotehniško smer agronomija vsš pa sm že nekje napisala da me je čist razočarala. tko da rajš ne bi šla več nazaj se mi ta fax ne dopade več kokr se mi je. mi je tud biotehnologija fajna sam vrjetn ne bom pršla gor če bi se vpisala (premal pik bi mela pomoje)
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#403 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 06 February 2007 - 03:07 PM

QUOTE(Šišyka @ 6. 2. 2007 - 15:05) View Post
sj sm bla vpisana na biotehniško smer agronomija vsš pa sm že nekje napisala da me je čist zaročarala. tko da rajš ne bi šla več nazaj se mi ta fax ne dopade več kokr se mi je. mi je tud biotehnologija fajna sam vrjetn ne bom pršla gor če bi se vpisala (premal pik bi mela pomoje)

Ja no... zdej so se sicer programi mal spremenil smile.gif

P.S. Si mela Cedilnika? biggrin.gif

• 0

#404 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts

Posted 06 February 2007 - 03:11 PM

uf ne thank god ... sm pa slišala de če nrdiš mato pr nemu si z eno nogo že v drugem letniku.
že to da sm mela uno kajfeževo za klimo pa tajnška za poljedelstvo je blo too much. sploh so mi bli vsi foxi čist adijo
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#405 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 06 February 2007 - 03:14 PM

Am ja, 4x sem ga šla delat... vsakič za 0,5% zgrešila tisto blesavo 6. Ko sem pa plačala izpit, sem pa z 8 nardila. So se mi kar nebesa pokazala biggrin.gif
  • 0

#406 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts

Posted 06 February 2007 - 03:16 PM

hehe... ja sj pol k je pa za plačat ti pa vrjetn še rajš da uno šestko al pa kj več biggrin.gif
a ti si na UNI agronomiji? kter letnik pa si če smem prašat
  • 0
IPB Image

#407 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 06 February 2007 - 03:19 PM

Ne, jst sem na UNI Mikrobiologiji, 4. letnik.
  • 0

#408 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 07 February 2007 - 06:49 PM

QUOTE(frcica @ 10. 11. 2006 - 17:38) View Post

Špelca, zakaj pa jok? Ti ni všeč?

ne...sovražim faks down.gif ampak sem se sprijaznila da ga nardim (sem 2.letnik)...tak, da je še sam eno leto...pol se pa vpišem še kam...čeprav imam v glavi še neke druge težko izvedljive variante tongue.gif
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#409 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 07 February 2007 - 10:48 PM

Mene pa zelo zanima študij biologije ali pa biotehnologije na Biotehniški fakulteti. Ali mogoče študira kdo kej od tega?Pa ali je težko pridet na ta faks? Kakršnakoli informacija je dobrodošla biggrin.gif
  • 0

#410 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 08 February 2007 - 10:26 AM

Če boš želela na katerega koli od teh študijev, se boš morala malce potrudit, saj je bila v zadnjih letih vedno omejitev (75-80 točk).

Jst sicer študiram mikrobiologijo, in sem zato srečala tudi kakšnega profesorja, ki uči na biologiji. Svojega študija jst za nič na svetu ne zamenjam. Pojdi na informativni dan (jst sem se šele po informativnem dnevu odločila, da bom dala mikro na 1. mesto).

Tule imaš predstavitev prenovljenega (po bolonjski) študijskega programa za smer biologije, tule pa za smer biotehnologije.

Ne bi te rada prestrašila ali pa odvrnila od študija (mene niso prestrašili, pa se zavedam resnice).... Zaradi pomanjkanja delovnih mest za mikrobiologe (in sem bodo kmalu spadali tudi biologi in biotehnologi), se vprašaj, če imaš doma oz. tam kjer boš živela, možnost dobiti službo. Drugače ti pa še vedno ostane LEK. Vsaj mikrobiologe pridno jemljejo.

• 0

#411 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 08 February 2007 - 02:36 PM

Hvala Ančka.
Bom šla na informativni dan tja pogledat ja...A so te smeri študija (biotehnologija, biologija, mikrobiologija) vse na Biotehniški fakulteti?

kolko pa je 75-80 točk? Oz. kako uspešen moraš bit v šoli/maturi? (sem šele v 3.letniku gim. pa se že vseen malo zanimam..)
Moja druga želja je pa še medicina, samo tja pa naj bi blo ful težko gor pridet. rolleyes.gif

• 0

#412 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 08 February 2007 - 02:45 PM

Ja, to so vse na biotehniški. Za mikrobiologijo pa biotehnologijo je na katedri za živilstvo, biologija pa na biologiji (nasproti ZOO).

Hmm... jst sem bla v 3. in 4. dobra pa 21 pik na maturi in sem mela 74 točk.

Hja no... je blo tut že tako, da so na medicino težje prišli kot pa na BF.
  • 0

#413 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 08 February 2007 - 04:24 PM

QUOTE(bubbles @ 8. 2. 2007 - 14:36) View Post

kolko pa je 75-80 točk? Oz. kako uspešen moraš bit v šoli/maturi? (sem šele v 3.letniku gim. pa se že vseen malo zanimam..)
Moja druga želja je pa še medicina, samo tja pa naj bi blo ful težko gor pridet. rolleyes.gif

Če si v šoli povprečno uspešen in maturo pišeš solidno, pol zlahka nabereš čez 85 pik. Glede tega te nima kej skrbet. Ta fama o medicini je samo urban legend, sploh ni težko gor pridet.
  • 0

#414 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85959 posts

Posted 08 February 2007 - 06:14 PM

Študij v tujini

Mi smo meli na šoli seminar o Hakesu, pa je res ful zanimivo. Ampak jaz bi najprej tukaj študirala, potem pa mogoče šla v Anglijo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#415 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 February 2007 - 09:38 PM

QUOTE(Jinadaze @ 8. 2. 2007 - 18:14) View Post

Študij v tujini

Mi smo meli na šoli seminar o Hakesu, pa je res ful zanimivo. Ampak jaz bi najprej tukaj študirala, potem pa mogoče šla v Anglijo.

ja mi isto. ja, jst bom tud najprej kr tuki, potem pa v tujino ;)

• 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#416 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 08 February 2007 - 10:40 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 8. 2. 2007 - 14:45) View Post

Ja, to so vse na biotehniški. Za mikrobiologijo pa biotehnologijo je na katedri za živilstvo, biologija pa na biologiji (nasproti ZOO).

Hmm... jst sem bla v 3. in 4. dobra pa 21 pik na maturi in sem mela 74 točk.
Hja no... je blo tut že tako, da so na medicino težje prišli kot pa na BF.

QUOTE(Darla @ 8. 2. 2007 - 16:24) View Post

Če si v šoli povprečno uspešen in maturo pišeš solidno, pol zlahka nabereš čez 85 pik. Glede tega te nima kej skrbet. Ta fama o medicini je samo urban legend, sploh ni težko gor pridet.

No fajn, hvala vama biggrin.gif
  • 0

#417 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 09 February 2007 - 04:09 PM

Pri medicini se pike računajo malo drugače:
35% matura
20% uspeh v 3. in 4. letniku
45% uspeh pri posameznih predmetih na maturi: tuji jezik, matematika, en naravoslovni predmet

Torej obvezno moraš imeti na maturi en naravoslovni predmet (kemija, fizika, biologija).
  • 0

#418 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 09 February 2007 - 04:15 PM

Hm...To pa vem ja...Sam na medicini morš full garat an...Nevem če bi jst to lohka... rolleyes.gif Dons sm bla tam na informativnem pa je stavba čist u razsulu, nisem vedla da je tok zanemarjena ta univerza...Mislm prou strah te je k prideš noter...
  • 0

#419 celia

celia

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1626 posts

Posted 09 February 2007 - 04:21 PM

^^ a v Lj? hm, se strinjam glede stavbe
  • 0

#420 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 09 February 2007 - 08:36 PM

Jazst sem bila dans na veterini.
Mi je blo vse skupi zelo všeč. Mpak to ni zame...preveč učenja. tongue.gif
Najverjetneje grem na pedagoško- socialna pedagogika.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users