Jump to content

Photo

Menstruacija

• Please log in to reply
942 replies to this topic

#401 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 29 December 2009 - 12:24 PM

Men tud že en mesec zamuja no, za znoret. ermm.gif Test sem delala par dni nazaj in ni nič. Sicer je res, da nimam nikoli čist redne, ampak vseeno.. Bo treba po novem letu h ginekologu. hmm.gif
  • 0

#402 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 31 December 2009 - 03:10 PM

Limona, brezveze hodit. Meni je zamujala 3 mesece in sem brala na med.over.net, da sploh ne jemljejo resno, če zamuja en mesec (razen v primeru, da planiraš zanositi). Normalno je, da lahko M zamuja tudi 3 mesece, šele potem naj se gre h G.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#403 Limona

Limona

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 899 posts

Posted 03 January 2010 - 07:40 PM

A res a kaj? Saj na srečo sem jo dobila, samo če bi mi pa tok časa zamujala bi bila pa zihr že precej panična. Nevem, 3 meseci so vseeno kr dolga doba. ermm.gif
  • 0

#404 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 03 January 2010 - 07:41 PM

Tako piše. Vsaka ženska doživi v ordni dobi zamik M zaradi različnih vzrokov. Če delaš na potomstvu, potem je to zaskrbljujoče, sicer ne.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#405 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 May 2010 - 03:54 PM

Pozna katera menstrualni koledarček, ki ti po parih vnosih SAM približno zračuna ovulacijske dneve?
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#406 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 May 2010 - 04:01 PM

http://www.menstruacija.si/
  • 0
Viens, reste ici!

#407 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 May 2010 - 04:05 PM

Ej, a mate ve tud odpor do te besede? Jaz sploh ne vem, če sem v življenju že kdaj na glas rekla to besedo. laugh.gif Jaz sem tok zadrta kar se takih stvari tiče, joj. oops.gif
  • 0

#408 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 29 May 2010 - 04:06 PM

MENSTRUACIJA
  • 0
Viens, reste ici!

#409 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 29 May 2010 - 04:11 PM

laugh.gif laugh.gif
  • 0

#410 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 May 2010 - 04:16 PM

Meni je grda kot beseda in čudno se izgovorjava. Še grša mi je pa "menstra". Najpogosteje rečem kar "perilo" ali pa "vsakomesečna zabava/žurka". Se najde še kaka druga izpeljanka biggrin.gif

Ana, čudovita.si. cool1.gif tnx
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#411 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 29 May 2010 - 04:50 PM

A to je zanesljivo da maš takrt ovulacijo? smo vse isto sprograminrane kar se tega tiče? biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#412 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 29 May 2010 - 04:53 PM

ni zanesljivo, je pa okvirno...pri meni vidim, da kar drži, ker sem v zelenih dnevih precej bolj horny biggrin.gif
  • 0

#413 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 29 May 2010 - 04:54 PM

Ne, nismo. Naj bi bilo takrat, čeprav enim se začne O takoj po koncu M, enim pa šele kakšen teden pred naslednjo M, pa odvisno je tut od dolžine ciklusa pa kok so redni pa to.. Čeprou pomojem tko splošno gledano to večinoma kr drži hmm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#414 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 29 May 2010 - 05:04 PM

Jaz poznam eno, ki namesto besede menstruacija, reče, da ima koline. sick.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#415 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 29 May 2010 - 05:10 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 29. 5. 2010 - 17:53) View Post

ni zanesljivo, je pa okvirno...pri meni vidim, da kar drži, ker sem v zelenih dnevih precej bolj horny biggrin.gif

ja, pr men tud biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#416 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 29 May 2010 - 05:15 PM

QUOTE(Immortelle @ 29. 5. 2010 - 18:04) View Post

Jaz poznam eno, ki namesto besede menstruacija, reče, da ima koline. sick.gif

laugh.gif
  • 0

#417 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 May 2010 - 05:27 PM

Jaz se bom zdaj začela malo bolj opazovat. Nisem bla prej nikoli pozorna na to. Vem le, da se mi opazno poveča libido kaki teden prej oz. v prehodu na perilo.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#418 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 May 2010 - 05:30 PM

če čutiš špikanje, v levem ali desnem jajčniku, takrat je kao ovulacija ermm.gif
  • 0

#419 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 May 2010 - 05:32 PM

^^ Ravno prišla nalepit biggrin.gif

Načini ugotavljanja ovulacije

Najzanesljivejša metoda ugotavljanja ovulacije je opazovanje svojega telesa in sprememb skozi ciklus.

1. Izcedek iz nožnice (cervikalna sluz) – na začetku ciklusa (takoj po koncu menstruacije) je moten, lepljiv, gost ter ga je malo, vendar s približevanjem plodnemu obdobju postaja obilnejši, se zbistri in postane vlečljiv. Zadnji dan vlečljivega izcedka je ženska najbolj plodna, takrat nastopi ovulacija. Naloga izcedka je, da olajša semenčicam prehod v maternico. Po končani ovulaciji količina ponovno upade in izcedek postane gost in lepljiv.

2. Povišanje telesne temperature (bazalne temperature) – v času ovulacije (ob sprostitvi jajčeca) se telesna temperatura poviša za 0,3 do 1 stopinje zaradi hormona progesterona, ki pa potrebuje nekaj časa, da v telesu povzroči učinek povišanja temperature. To pomeni, da so plodni dnevi 2-3 dni pred povišanjem temperature in morda še na dan povišane temperature. Po ovulaciji ostane temperatura do naslednje menstruacije na višji ravni, tudi v primeru nosečnosti. Pri ugotavljanju ovulacije po tej metodi je pomembno, da si nekaj časa zjutraj redno merite temperaturo in si jo zapisujete v tabelo (graf). Po nekaj mesecih rednega merjenja bazalne temperature bo dan povišane temperature znan in s tem čas ovulacije (2-3 dni prej). Merjenje bazalne temperature: Bazalna temperatura se meri takoj zjutraj po prebujenju (preden sploh vstanete s postelje ali se pretegnete) po vsaj 6 urnem mirnem spanju pod jezikom ali v danki. Meri naj se vsak dan ob enakem času. Na bazalno temperaturo lahko vplivajo pomirila, uspavala ali poživila.

3. Bolečina v spodnjem delu trebuha
– približno petina žensk ovulacijo »začuti« kot rahlo ali utripajočo bolečino v spodnjem predelu trebuha, ki lahko traja od nekaj minut do nekaj ur.

4. Ovulacijski testi – ugotavljajo povečano količino luteinizirajočega hormona (LH) v urinu, ki ga tvorijo možgani in povzroči ovulacijo. Ti testi so bolj natančni od merjenja telesne temperature in lahko napovejo ovulacijo do 36 ur prej, vendar pa niso stoodstotni. Napovejo lahko tudi lažno sprostitev jajčeca, saj podajo samo negativen ali pozitiven rezultat, ne pa vrednosti, možno pa je, da LH naraste tudi brez ovulacije. Testa ne uporabljamo vsak dan v ciklusu, ampak nekaj dni pred sredino ciklusa (v 28 dnevnem ciklusu 11 dan).

Ovulacijo lahko ugotavljate tudi v primeru, ko ne želite zanositi, vendar morate vedeti, da je ta način tudi v primerih rednega ciklusa in točne ovulacije nezanesljiv.

Vir: http://www.ringaraja...i-dnevi_56.html
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#420 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 29 May 2010 - 05:40 PM

eno vprašanje oops.gif

če sexaš v času ovulacije brez zaščite, a takrat 100% zanosiš ???

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users