Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#401 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 09 November 2006 - 07:17 PM

Samoplačniške so pri nas samo Yarina, te imam jaz.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#402 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 09 November 2006 - 07:20 PM

Ee, pa Yasminelle tud.
Zdejle sm šele prebrala, Frcica, te so. Yasminelle majo to not, kao nek hormon za gud počutje. Pa pomoje so ful okej, je rekla ginekologinja da mata njene dve punce tudi te tabletke. Plačajo se neki čez 2 tisoč na mesec.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#403 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 November 2006 - 07:41 PM

Za te pa še nisem slišala. Meni je ginekologinja kot samoplačniške omenila samo Yarino. Se bom malo pozanimala za te Yasminelle.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#404 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25905 posts

Posted 09 November 2006 - 07:42 PM

yasminelle so cist frisne (al pa js nism vec tok v tem, da bi bla na tekocem) wink.gif
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#405 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 November 2006 - 07:49 PM

Sem šla na net gledat in izbrskala na enem forumu tole (sem malo preuredila in združila, da se lažje bere):

Yasminelle je nova KT od Scheringa, vsebuje enaki učinkovini kot Yarina (tudi Yarina je od Scheringa), samo da je etinilestradiola (sinteznega estrogena) manj, in sicer 0,02mg (pri Yarini 0,03mg). Glavna sprememba pri Yasminelle in Yarini je, da vsebujeta drospirenon (druge KT vsebujejo druge vrste preogesterona). Drospirenon ima to prednost, da ima tudi pozitivne učinke na kožo (zmanjša se izločanje sebuma) in zmanjša se zastajanje vode.

Razlika je torej v tem, da lahko pri Yasminelle pričakujemo manj določenih neželenih učinkov od estrogenov, ampak ne za tretjino manj - pač čisto malo manj, razlika ful ni velika. In pisalo je še, da utegnejo biti te tablete zato prešibke (kar se tiče zaščite pred zanositvijo). In po testiranjih so zasledili, da je ta vsebnost 0,02mg zadnja meja, da so tablete še sploh učinkovite, če je manj, potem niso več.

Bom jaz kar pri Yarini ostala.
  • 0

#406 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 09 November 2006 - 07:53 PM

Yasminele nimajo pa nobenega sreča hormona noter laugh.gif laugh.gif
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#407 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 09 November 2006 - 07:55 PM

Nope. tongue.gif
  • 0

#408 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 09 November 2006 - 08:14 PM

Ko sem to prebrala so se mi pa zelo zasvetile oči..že sem si začela domišljat stvari (možgani so se prebudili-alarm)laugh.gif laugh.gif
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!

#409 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 09 November 2006 - 09:18 PM

sex pa čokolada za hormon sreče tongue.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#410 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 November 2006 - 09:33 PM

A ga res nimajo? cry.gif
Sem se že veselila in razmišlala da bi presedlala nazaj na tabletke....
Ja no, pravijo ko nekaj zgleda prelepo da bi blo res, tud dejansko ni res...
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#411 _Sončica_

_Sončica_

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 288 posts

Posted 10 November 2006 - 09:06 AM

Frcica...ne nimajo hormona sreče....lahk pa grem k splošni dohtarci, pa ji rečem za antidepresive, pa se ga zatabletam pa mir wink.gif
  • 0
Sončen pozdrav od _Sončice_

WARNING: I Have An Attitude And I Know How To Use It!

#412 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 10 November 2006 - 12:20 PM

Sončica, men se je tud po Femoden čist utrgal. Kr naenkrat sm ratala full depresivna, nisem imela nobene volje, ni mi blo do sexa, vse mi je šlo na q..., skoz mi je blo slabo, z želodcam sm mela probleme, glavoboli in nasploh vsesplošno slabo počutje. Najprej nism imela pojma, kaj mi je pol sva pa z eno kolegico ugotovile, da se nama čist isto dogaja in sva se odločle, da nehava s tabletkami. Šlo je pa do te mere, da se je men obračal že k sm pomisnla na tisto mejhno nagnusno tabletko. Fuuuj! Jemala sem jih pa skoraj 5 let. Zj jih že skoraj 1 leto ne jemljem in spet se počutm supeeeer!! Pa takoj k sm jih nehala jemat je blo bolš. Pomoje je zravn vsega še psiha dost nardila. Ampak čudno, ker nikol nism imela nobenih problemov prej, niti takrat k sm jih začela jemat. Vse je blo ql, do takrat, ko mi je dopizdil! laugh.gif Ko jebe tabletke! twisted.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#413 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 November 2006 - 11:20 PM

Koook mamo blemov s temi tabletkami. Kdaj jih bodo izuml za tipe? laugh.gif Da bodo končno prevzeli kakšno odgovornost nase... rolleyes.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#414 _Sončica_

_Sončica_

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 288 posts

Posted 11 November 2006 - 12:20 AM

Miss*69 TOČNO ISTO!!!! blink.gif Isti simptomi!!!! WTF?!?!?! hmm.gif
Bom jaz tud po hitrem postopku ukinla to sranje!!!! mad.gif
  • 0
Sončen pozdrav od _Sončice_

WARNING: I Have An Attitude And I Know How To Use It!

#415 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 11 November 2006 - 10:14 PM

QUOTE(_Sončica_ @ 11. 11. 2006 - 2:20) View Post

Miss*69 TOČNO ISTO!!!! blink.gif Isti simptomi!!!! WTF?!?!?! hmm.gif
Bom jaz tud po hitrem postopku ukinla to sranje!!!! mad.gif

Ja najbolš nardiš, zakaj bi se mučla za brez veze. Jst sm se zj že kr na kondome navadla pa sploh ni tko slabo kokr sm misnla, da bo laugh.gif . Čeprav sm ga prej srala brez zaščite vmes. No ampak zj sm k pamet pršla! tongue.gif
  • 0

Jordan Belfort

#416 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 04 December 2006 - 08:34 PM

Mal čudno vprašanje verjetno, ampak zdej nekaj o tem razglabljam biggrin.gif Je med jemanjem kt potrebno delat kake 'pavze'? Mislim v stilu, da jih nekaj let jemlješ, pa pol se za kako leto vstaviš pa pol spet itd. Al to pri 'današnjih' KT ni potrebno?
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#417 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 December 2006 - 09:26 PM

QUOTE(Princeska @ 10. 11. 2006 - 23:20) View Post

Koook mamo blemov s temi tabletkami. Kdaj jih bodo izuml za tipe? laugh.gif Da bodo končno prevzeli kakšno odgovornost nase... rolleyes.gif

Sej baje so jih že, nekaj mesecev nazaj že sem o tem nekaj brala, potem pa nisem več nič slišala. Pri nas jih pa itak še ni in jih najbrž še nekaj cajta ne bo rolleyes.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#418 inchika

inchika

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1186 posts
  • Interests:vse pozitivno

Posted 04 December 2006 - 11:09 PM

QUOTE(Sarah @ 4. 12. 2006 - 23:26) View Post

Sej baje so jih že, nekaj mesecev nazaj že sem o tem nekaj brala, potem pa nisem več nič slišala. Pri nas jih pa itak še ni in jih najbrž še nekaj cajta ne bo rolleyes.gif

tudi če bodo tablete za moške to njim ne bo panike...koneckoncev je ženska še vedno tista, ki je noseča, ne glede kdo bo tabletke jedel. Pa kdo bi moškemu zaupal, da bi jih redno jemal... biggrin.gif se raje nase zanesem wink.gif
  • 0
Nobena pot ni dolga, če po njej hodimo s prijateljem...

#419 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 04 December 2006 - 11:11 PM

Okej zdaj pa meni res nekaj ni jasno z tem tabletkami in sem čist prestrašena že počasi.Vsi govorijo da če jemlješ tablčetke in ti izostane menstruacija da najbolje da test naredišš-torej sem jaz misla da je to pokazatelj..kaj naj pol vsake pol leta delam test da bom sigurna....
Gosh z tem je tolko problemov da je že preveč..
  • 0

#420 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 04 December 2006 - 11:21 PM

Bluberry, jst te ne zastopm. Zakaj vsake pol leta delat test?
  • 0

Jordan Belfort

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users