Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4121 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24557 posts

Posted 25 May 2022 - 10:55 AM

Men se pa dviga pritisk ko vidim kako drugace smo tretirane ker nimamo priveskov, kako so drugačna pricakovanja.

Se strinjam. Ta neenakost me precej razkuri, se posebej odkar imam hci
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4122 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 May 2022 - 12:17 PM

https://www.rtvslo.s...za-janse/628440

Janša spet obsojen. Revček, njemu se pa res same krivice dogajajo v življenju.  :lol:  :devil:

• 0

#4123 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 25 May 2022 - 12:25 PM

V naši branži pa se zdaj že očitno pojavljajo tendence po zaposlovanju moških. Sodstvo se je v zadnjem desetletju izredno feminiziralo, kar gre politiki pa še komu tudi izredno v nos.  Ampak, da smo si na jasnem, do tgea ni prišlo zato, ker bi si  ženske na kakršenkoli način to pozicijo izborile, temveč zato, ker je plača sodnika nezanimiva za moške. En okrožni sodnik namreč dobi cca 2000 eur neto plače in nič več, okrajni sodnik pa nekaj več kot 1500 eur neto. Pa kdo ti bo s pravosodnim izpitom delal to delo, ko ti vsak lahko po glavi skače in te blati v medijih, če pa lahko za 1000 eurov več zaslužiš v vsaki drugi firmi ali zavarovalnici celo brez PDI- ja.  In zdaj ob vsakem razpisu za sodniško mesto, bo zaposlitev dobil prej moški kot ženska, da bo pa ja med spoloma vsaj neko ravnovesje. Na zadnjem razpisu sta bila izbrana dva (edina) moška od več kot 30 prijavljenih kandidatov.

Jaz sem tudi mnenja, da imajo vsaj okrajni in okrožni sodniki prenizke plače. En bivši sošolec s faksa je bil sekretar poslanske skupine in sem šla čisto iz firbca pogledat, kakšna je plača za to delovno mesto. Izhodiščni plačni razred je 49. Nisem mogla verjet, ker sem si predstavljala, da je to pač en pomočnik, tajnik poslancev. Okrajni sodnik pa začne v 47. plačnem razredu, ta primerjava mi je nora, ker ima sodnik za moje pojme veliko bolj odgovorno delo.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4124 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16826 posts

Posted 25 May 2022 - 12:48 PM

Dobrodosli v Sloveniji.
Sorry not sorry, ampak zato sem bila zadnjic tudi razkurjena zaradi dviga minimalne place. Ja pravje da se dvigne, ampak ne da bo pol ena cistilka imela tok kot zacetnik s faksom. Pol dvignite tudi njemu.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4125 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27347 posts

Posted 25 May 2022 - 12:57 PM

A ne gre osnova gor skup z minimalno placo? To se zadnjic nisva mogla zedint s S, minimalna placa je osnova, kadar se dvigne gre vse gor.
  • 0

#4126 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85955 posts

Posted 25 May 2022 - 01:01 PM

Ne, ne gre. Razen ce govoris za javni sektor, za tam pa nimam pojma.
Jaz sicer razlikovanja med spoloma v svojem okolju ne zaznavam.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4127 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6791 posts

Posted 25 May 2022 - 01:16 PM

Ne gre osnova gor v javnem sektorju.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#4128 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 25 May 2022 - 01:37 PM

Marmelada, sorry, ampak sekretar poslanske skupine ni pomočnik/tajnik poslancev. 

• 0

#4129 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 25 May 2022 - 06:54 PM

Kaj vse pa dela? No saj pravim, da sem jaz mislila, da je neke vrste pomočnik in mi ni bilo jasno, zakaj tako visoka plača. Očitno sem se zmotila.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4130 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17288 posts

Posted 09 June 2022 - 09:08 PM

Umiram ob mega skandalu v Narodni galeriji. Ne vem, lahko bi vsaj google uporabili. Pa razen imen in slogov (nekaterih) nimam glih pojma o tem.
Frcica? :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4131 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 June 2022 - 10:14 PM

Narodnem muzeju slovenije😉
Kaj naj recem? Sramota in blamaza.
Koordinatorja na videz poznam, ni um. zgodovinar. Zakaj so se tako na horuk odlocili za to razstavo, vejo oni. Da gre za cudna dela, vidim tudi jaz, kolikor sem jih lahko videla v medijih. Degas in Chagall sta res cudna Nisem pa ekspert, ampak imas pa kataloge del.
Beti zerovc je v odmevih dobro povzela in bi res morali zvoniti alarmi. Najkasneje pri neobstojeci zavarovalnini. Mi, pa smo mini muzej, jo imamo ob izposoji predmetov. Dela, potencialno vredna milijone, pa kar ne?
Ko je nekaj predobro, da bi bilo res, ponavadi ni res.
Dobro je, da je direktor odstopil in se zgodba s tega vidika zakljuci. Ustanova si pa je nedvomno krepko okrnila ugled.
Dodala bi se to, da taksne razstave sodijo v galerije. Taka razstava ni v skladu s poslanstvom muzeja. Ce njihove stalne razstave ne pritegnejo biskovalcev je resitve treba iskati drugje.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4132 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17288 posts

Posted 09 June 2022 - 10:19 PM

Uf, pa res :D Ravno Chagallovo najdem samo eno (morsko deklico). Zgleda nekako tako, ampak dalec od tega.
Tale lastnik je velik lisjak.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4133 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 10 June 2022 - 04:00 AM

Kaj pa, ce je bil to samo poskus, da se tega cloveka odstrani?
  • 0

#4134 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 June 2022 - 05:13 AM

Sem tudi na to pomislila. Upam, da ne. Zaradi ustanove, upam da ne. Muzej si tega res ni zasluzil.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4135 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16826 posts

Posted 10 June 2022 - 07:09 AM

Kaj pa tole podjetje z ribami, spremlja katera?
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4136 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 June 2022 - 07:28 AM

Spremljam.

Nič druače kot je bilo pred več kot 10 leti z delavci Hilde Tovšak. Kar pomeni, da država nima varovalk proti tovrstnemu početju. S tako malo inšpektorji pa jih tudi težko ima.

Je pa res, da ponekod inšpektorji iščejo iglo v senu, ponekod pa je obravnava očitno površna.

Po drugi plati, brez prijave pa tudi težko ukrepajo.

• 0

#4137 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17615 posts

Posted 17 June 2022 - 01:52 PM

https://onaplus.delo...1qUrA&fs=e&s=cl
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4138 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85955 posts

Posted 21 June 2022 - 06:14 PM

https://youtu.be/R0TlnXFi5v8
  • 0

― V. Van Gogh

#4139 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85955 posts

Posted 08 July 2022 - 07:35 PM

https://n1info.si/no...-in-posvojitvi/
  • 0

― V. Van Gogh

#4140 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16826 posts

Posted 08 July 2022 - 07:47 PM

Itak, sdsovci prodani so bli proti. K sreci nimajo vecine.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users