Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10360 replies to this topic

#4121 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14301 posts

Posted 14 March 2011 - 10:37 PM

QUOTE(Sarah @ 14. 3. 2011 - 22:35) View Post

Saj pišemo v temu namenjeno temo, kje je problem? laugh.gif

da da, dajmo najprej izvajat lov potem pa vse skupaj relativizirat

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4122 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 March 2011 - 10:42 PM

Jaz sem samo napisala kaj mi gre na živce, normalno.. v temo kamor se to piše. Ti si pa potem začela z "menda sme", itd.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#4123 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26065 posts

Posted 15 March 2011 - 03:04 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 14. 3. 2011 - 22:31) View Post

včasih se je pač lažje izrazit v angleščini, ali pa je njihov izraz primernejši, prevod preveč okoren...

Ja, tako nekako. Poleg tega se mi zdi, da je težko primerjat pisanje v angleščini s pisanjem v italijanščini, ker je angleščina vseeno bolj razširjena in razumljiva večini forumašic. Priznam pa, da včasih čisto avtomatsko kakšno stvar v angleščini napišem - iz čiste prikladnosti in navajenosti komuniciranja v tem jeziku na dnevni ravni.

QUOTE(Braunkopf @ 14. 3. 2011 - 18:24) View Post

Da ene forumašice ful pišejo v angleščini; mater ne znaš slovensko? Niti ene stavek brez angleške besede ali fraze? Lol no.

Ta tvoja replika je res odličen primer poznavanja in uporabe slovenščine, ja. hmm.gif

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4124 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27509 posts

Posted 15 March 2011 - 07:18 AM

Mene osebno bolj živcirajo, pa niti ne živcirajo, ker jih ne berem, nekateri posti v slovenščini napisani. Od parih oseb objav ne berem več. Verejtno kdo tudi mojih ne bere, se ne sekiram. Včasih se težko spomnim kako besedo, oz. ima zame drug pomen kot za nekoga drugega. Včeraj smo meli malo nesporazuma v službi s kanotjerami laugh.gif , ker jo primorci večinoma uporabljamo za vse vrste majic na naramnice, v originalu pa je bolj spodnja majica.

Ah ja, grejo mi pa na živce nekateri, ki so totalno nesposobni prilagoditve, mam nekoga posebnega v mislih, ki je prišel nekam, kjer se resnično ne spodobi vse to narečje pa te zadeve, ampak ta oseba očitno uživa v tem. Pa dobro, saj jaz tud nisem iz Ljubljane, pa se ne trudim na vse pretege, da bi vsi to opazili. Mogoče že v štartu nism tako kmečka kot ta oseba.
  • 0

#4125 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14301 posts

Posted 15 March 2011 - 07:21 AM

QUOTE(Sarah @ 14. 3. 2011 - 22:42) View Post

Jaz sem samo napisala kaj mi gre na živce, normalno.. v temo kamor se to piše. Ti si pa potem začela z "menda sme", itd.

težko me boš prepričala, da je isto če izpostaviš neko lastnost, ki ti gre na živce ali lastnost nekega posameznika, ki je tu pristoten. Nadaljna debata ni potrebna.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4126 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 15 March 2011 - 11:34 AM

QUOTE(Anouk @ 15. 3. 2011 - 3:04) View Post

Ta tvoja replika je res odličen primer poznavanja in uporabe slovenščine, ja. hmm.gif

Oprosti, ker imam mnenje no. Pa a sem kje omenila, da karkoli leti direkt in samo nate?

MORAM še dopisat, da cela stvar "na živce mi gre" ni bila mišljena v nekem iber sovražnem tonu. Pač me mal iritirajo taki stavki, večinoma jih pač ne preberem, pa je. Nimam sicer nič proti članicam, ki se tako izražajo.

• 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#4127 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26065 posts

Posted 15 March 2011 - 12:04 PM

Ne, Sarah je omenila, da jaz pogosto kaj v angleščini napišem, pa sem potem pojasnila stvar. Tvoj post sem pa citirala, ker je bil tako prikupno poln napak in angleških izrazov/izpeljank, čeprav si malo prej udrihala po rabi angleščine in (domnevnem) neznanju maternega jezika tistih, ki po slovenskih forumih ne pišejo v slovenščini.

Peace out. (In ne, ni mišljeno provokativno.)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4128 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 March 2011 - 04:20 PM

Sovražim, kadar mi neki naključni ljudje zvonijo na vratih! mad2.gif

Nalašč nimam napisanega priimka na vratih, samo na zvoncu pri vhodu bloka je.
Tisti, katere pričakujem, se z mano dogovorijo po telefonu, drugi pa nimajo kaj iskati.

In danes mi zvonita dve ženski. Tista mojih let je bila prav vztrajna in je zvonila kot nora, čeprav sem bila v stanovanju čisto tiho. Potem sem stopila do vrat in pogledala skozi kukalo, pa je bila čisto pri vratih in prisluškovala, če se notri kdo premika. blink.gif
Potem je gledala skozi kukalo (na srečo ni mogla videti nič). Pa še bolj zvonila, stala pri vratih par minut, spet poslušala. Ona druga jo je dvakrat prišla nekaj vprašat, ta pa je še kar stala, prislanjala uho na vrata in še naprej gledala skozi kukalo. ohmy.gif

Prav napadeno se počutim, no. cry.gif

Pojma nimam, kaj si naj mislim o takih, ki mi takole zvonijo. V bistvu me ful zanima, kaj hočejo, ampak vseeno nočem nobenemu neznancu odpirat, ker sem že imela slabe izkušnje.
Pa ponavadi nisem ravno "prezentabilno" oblečena, ko mi kdo zvoni. Ali pa sem kot zakleto ravno izpod tuša. Teh dveh nisem še nikoli prej videla in mi je čudno, ker sta prišli samo meni zvonit, nikomur drugemu. ermm.gif

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#4129 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 15 March 2011 - 04:33 PM

Jaz bi se zadrla, da sem doma in ne mislim odpreti in da naj odjebeta u skokovima.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#4130 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6777 posts

Posted 15 March 2011 - 04:34 PM

^^Hmm, kaj če bi vprašala, kdo je al pa kej? Sej verjamem, da te je strah odpirat neznancem, ni najbolj prijetno, ampak če sta bili tolk vztrajni sta te verjetno kej rabli. No, pa sej...te ni blo doma, če bi blo kej nujnega, bi te poklicali biggrin.gif
  • 0

#4131 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 15 March 2011 - 04:38 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 15. 3. 2011 - 16:33) View Post

Jaz bi se zadrla, da sem doma in ne mislim odpreti in da naj odjebeta u skokovima.

lol1.gif thumbup.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4132 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 March 2011 - 04:49 PM

laugh.gif

Jaz sem nekako ugotovila, da je zame najboljše, če sem lepo tiho, kadar ne mislim odpirat.
Se mi je enkrat zgodilo, da sem skozi zaprta vrata vprašala, kdo je, pa se potem tisti osebek ni dal odgnati, jaz pa sem na hitro morala poiskati hlače pa majco, ker sem bila samo v spodnjem perilu in z mokrimi lasmi. oops.gif Bil je pa hišnik, ki je nekaj popisoval, kar sploh ni bilo nujno. mad.gif

Ful mi je čudno, ker načeloma nihče ne ve, kje točno stanujem (št. stanovanja), razen tistih nekaj prijateljic in moj fant, pa družina.
Tudi "sosedi" iz bloka me redkokdaj vidijo. Tako da me je danes kar šokiralo, da je nekdo tako zelo vsiljivo preverjal, če sem doma.
Obnašali sta se pa res tako, kot da je nekaj nujnega, ampak nista nobenemu drugemu zvonili, pa potem sta šli direktno ven, iz bloka. Res mi ni nič jasno. huh.gif
Pa malo mi je srhljivo. ph34r.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#4133 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 March 2011 - 02:13 PM

naj odjebeta u skokovima.

laugh.gif
  • 0

• Guests

Posted 16 March 2011 - 02:22 PM

Ne vem no, meni se zdi pa tudi malo pretirano. ermm.gif Saj je čisto možno, da nekdo rabi prav tebe in ne kogarkoli v bloku, pa je vseeno nujno. Lahko pa rečem, da bi se mi precej neumno zdelo, če bi pri kom zvonila in slišala, da je v stanovanju pa se delal, da ga ni doma. Saj lahko skozi vrata vprašaš, kaj hočejo, če si ne upaš odpret. hmm.gif
  • 0

#4135 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 March 2011 - 02:26 PM

Mene je včeraj ful zmotilo to, da sem sedela na busu na tistem malo širšem sedežu, in se potem ena ženska postavi zraven mene (stoji), in eno svojo vrečo uturi meni na zic. Saj sem mogoče jaz občutljiva, pa če bi vsaj kulturno vprašala ne bi bilo nikakršnega problema, sem se pa tudi jaz počutila, kot da mi nekdo invazira v osebni prostor.
  • 0

#4136 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 March 2011 - 02:26 PM

Če bi kdo rabil prav mene, se bi menda prej najavil. Če pa ju ona ni poznala, pa ne vem no.
Jaz nepoznanim ne odpiram, ker vedno, ko sem, sem se hudo nategnila.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#4137 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 16 March 2011 - 02:29 PM

Jaz tudi ne odpiram vrat nepoznanim.
  • 0

#4138 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6777 posts

Posted 16 March 2011 - 02:51 PM

Ma jaz pa odprem. Če vidim, da je kakšna prodaja ali promocija, jih pač skenslam po hitrem postopku.

Se mi je zgodila zanimiva zgodba enkrat, ko sem mal cvikala ali bi odprla neznancu ali ne in na koncu sem mu in je bil prijatelj iz Nizozemske, ki je bil pri nas, ko sem bla majhna in se ga sploh nisem več spomnila. Oh, kaki fajn pogovor sva potem imela v angloslovenščini laugh.gif
  • 0

#4139 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86775 posts

Posted 16 March 2011 - 02:54 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 16. 3. 2011 - 14:26) View Post

Jaz nepoznanim ne odpiram, ker vedno, ko sem, sem se hudo nategnila.

laugh.gif oops.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4140 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 16 March 2011 - 02:56 PM

Če pa res. Nazadnje sem odprla nekemu predstavniku Jezusa ali kojega kurca.
Ni bil dobrodošel.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users