Posted 28 June 2024 - 12:40 PM
Scrunch (ta mi e samo za na vogal lol, pa za v postljo al kaj, da deda rajcas ce mu je to lajf) in pajkice nasplosno pa so meni samo za sport in za nic drugega...folk pa hodi v njih k zdravniku, v trgovino, v vrtec po otroke, na roditeljske sestanke....
Folk je zgubu kompas kaj pomen se oblect primerno situaciji.
Drugo je ce je zraven tunika in cel stil, ampak sam fakin navadne pajkice in kratka majcka, to mi je pa za sportna udejstvovanja/pohajkovanje po gozdu, kolo in slicno.
Tak kot mi je ta swy krilce za na tenis ali kolesarit, ne pa tkonmal za naokrog.
Posted 28 June 2024 - 12:46 PM
Meni je pa čist enako, če imam za v trgovino, vrtec ipd. pajkice (ne prav športnih, Lelosi npr.) ali pa sp. del "trenirke" v stilu yoga pants. Kaj je razlika? Čez rit je oboje oprijeto.
Pri brazilkah se pa samo vprašam, zakaj bi rit kazala. Ne vidim potrebe. Motijo me pa tudi ne, čeprav res vidiš svašta na plažah.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 28 June 2024 - 01:01 PM
Ampak tudi v teh ne bom sla v vrtec, k zdravniku itd.
Ker se mi zdi, da mi bikinke naredijo grdo rit, zato imam te. Tudi gate samo take nosim.
Posted 28 June 2024 - 01:05 PM
― V. Van Gogh
Posted 28 June 2024 - 04:06 PM
Posted 29 June 2024 - 10:58 AM
Ful mi gre na zivce, ker izgleda da danes "za zraven" ne mores zasluziti nic, ce se noces izpostaviti na socialnih omrezjih.
Jaz bi si rada spet omogocila nek dodaten zasluzek. Obviously se ne vem kaj tocno bi delala, ampak imam skoz obcutek, da je ideja za vogalom. Ampak ne zelim (vec) sebe izpostavljati na insta ali socialu.
Verjamem da se da tudi brez tega. Ampak Tamara trdi da ne in da je tezje.
Kaj pa ve mislite o tem?
Posted 29 June 2024 - 11:50 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 29 June 2024 - 01:15 PM
Posted 29 June 2024 - 01:21 PM
Jaz bi lahko za popoldanski sp delala podobne stvari kot v redni sluzbi pa se za to ne bi rabila izpostavljat na SM. Se nisem niti takrat, ko sem ga imela. Se mi zdi, da je veliko takih panog, kjer to ni potrebno.
Mi je pa hecno, ker je vprasala tiste sledilce, ki imajo krepko nadpovprecne prihodke (ker je bila debata, s kaksnimi placami imajo koliko kredita in imajo nekateri pari skupno 7-9k mesecno), kaksne sluzbe imajo, javilo se je pa vec kot pol takih, ki imajo podpovprecne place.

― V. Van Gogh
Posted 29 June 2024 - 01:41 PM
Fiona, kako to mislis - za zraven? A ni bil plan, da se bos priucila family biznisa in tudi tam delala x ur na teden/mesec?
Malo mi je tudi fascinantno, da izpostavljas dodatni zasluzek, priznam. Mogoce zato, ker sama (podobno kot ti) nisem ravno zapravljiva in potem v tem ne vidim neke hude dodatne vrednosti, glede na to, da imate stvari 'porihtane' in ste preskrbljeni. Prej bi nekaj 'za zraven' iskala za duso ali neko 'visje dobro'.
Posted 29 June 2024 - 03:13 PM
Seveda, family biznis je se vedno opcija,oziroma se bo itak zgodil.
Zadnjic mi je blo tok fajn pisat, ko sem tiste dve zahvali pisala. Verjamem da je moja slovenscina tukaj na forumu bolj bleh, ker se mi ne da, ampak v srednji sem imela eseje 5 in ce se potrudim, znam kaj res dobro napisat, sploh ce je avtenticno in izhajam iz sebe.
Seveda finance niso problem, vsaj zaenkrat ne. Da bi rekla da ne gledam kje trosim in koliko bi se pa zlagala.
Priznam pa da mi je tistih 600 e na mesec od joge takrat se kako prav prislo. Vmes se je zgodila tudi inflacija. Bilo je bolj lagodno

V bistvu pomojem iscem bolj nekaj za duso spet....
Posted 29 June 2024 - 03:32 PM
Nekaj za dušo in dodatni zaslužek tut ni nujno, da gresta vedno z roko v roki. Socialna omrežja pač odvisno, kaj delaš. Recimo, da bi te veselilo štrikanje in bi pletla neke dekice ipd. za tamale, pač lahko narediš ig pa ni nujno, da sebe snemaš. Drugače pa odpri fiverr in poglej, kaj vse se da outsourcat. Najbolj easy, brainless job, ki mi pride takoj na pamet, je pisanje SEO člankov. Samo nabijanje besed, pomagaš si s chat gpt-jem pa tut slovnice ne rabiš kej preveč. Ali pa copy writing, ampak tukaj že rabiš več kreativnosti. Pisanje blogov za neko podjetje, ki se ukvarja s stvarmi, ki te zanimajo. Vodenje socialnih omrežij za kakšen brand, če maš smisel za pisanje captionov in fotkanje. Drop shipping 1000 in ene stvari, en frend dela in izdaja pobarvanke za odrasle, canva templati na etsyu, če maš znanje kakšnega specifičnega programa lahko kakšen projekt posebi. Jaz obvladam Make (IFTTT program) in mi mož velikokrat omeni, da bi lahko kakšne projekte sprejela, ker so firme pripravljene plačat ogromno za neke (zame) simple avtomatizacije. Pač vse je odvisno, kakšen commitment si pripravljena sprejet pa kok se ti dejansko da temu posvetit. Pa a bi ti ta "hobi za dušo" še predstavljal nekaj "za dušo", ko bi to spremenila v službo.
After all this time?
Always.
Posted 29 June 2024 - 03:52 PM
Samo tako kot Tamara dela (oz. je delala do izgorelosti), meni ni normalno, sori. Otroka jo večino časa gledata delat (itak v vrtec skoraj ne hodita) in pakete odpirat in se navduševat nad materialnimi stvarmi. Res lepa popotnica in vrednote.
Poleg tega sem mnenja, da če ob familiji delaš več kot 8 ur na dan, je kvaliteta življenja slaba. Tudi to je pri njej več kot očitno.
― V. Van Gogh
Posted 29 June 2024 - 05:15 PM
Za fiverr sem ze slisala

Moram malo precekirat. Ko to pises ne morem verjet od cesa vse folk zivi.
Ja to ja, pisanje kakih blogov za koga...
Sam to zdaj lahko vse s chat gptjem ze naredis, a ni res?
Kaj pa je drop shipping in SEO clanki? To se nikoli niti slisala nisem.
Posted 29 June 2024 - 05:30 PM
Ja, čedalje več. To področje je do zdaj chatgpt še najbolj pokril.
Pri dropshippingu deluješ kot posrednik med kupcem in dobaviteljem, torej ne rabiš nobenega skladišča/zaloge.
SEO = search engine optimization, torej SEO članki so prilagojeni za boljši organski doseg in upoštevajo algoritme iskalnikov - večji obisk spletnih strani.
Veliko zastonj/ugodnih tečajev je za to področje.
― V. Van Gogh
Posted 29 June 2024 - 06:40 PM
LOL, ta z Denar na dlani jamra, kako dopust z otrokom ni dopust in da se morajo skos tamali prilagajat ... Obenem pa ji je čisto zjebala bioritem - pozno hodijo spat, pozno vstajajo, na plažo pa hodijo ob 12ih in imajo potem tam težave z uspavanjem. No shit.
― V. Van Gogh
Posted 29 June 2024 - 10:39 PM
Pod to se pa podpišem. Če hočeš nekaj za zraven zaslužit, moraš v to vložit nek čas in trud. Meni osebno se ob redni službi, ko si zdoma najmanj 8 ur na dan, imaš družino, skrbiš za gospodinjstvo itd, ne bi dalo ukvarjat še z nekim delom za dodaten zaslužek. Najbrž je drugače za tiste, ki delajo skrajšan delovni čas, so brez otrok, brez nekih dodatnih obveznosti.Samo tako kot Tamara dela (oz. je delala do izgorelosti), meni ni normalno, sori. Otroka jo večino časa gledata delat (itak v vrtec skoraj ne hodita) in pakete odpirat in se navduševat nad materialnimi stvarmi. Res lepa popotnica in vrednote.
Poleg tega sem mnenja, da če ob familiji delaš več kot 8 ur na dan, je kvaliteta življenja slaba. Tudi to je pri njej več kot očitno.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 July 2024 - 10:44 PM
Ko to pises ne morem verjet od cesa vse folk zivi.
Sem enako pomislila. Za vsaj 1/2 stvari nisem vedela, da obstajajo.
Posted 03 July 2024 - 07:05 AM
Uu, tale Fiverr zgleda pa zanimivo. Samo kako preko tega plačuješ oz si plačan, rabiš nek popoldanski s.p. vsaj, ali?
Itak, sej je tudi Tamara izpostavila, da za dodatni zaslužek je potrebno kar nekaj časa in truda vložit, da ne pade kar od sebe. Jaz sem samo debelo zijala, ko sem videla kakšne mesečne prihodke imajo nekateri, ampak seveda večina teh ni povedala s čim se ukvarjajo. Na drugi strani, pa gre trend v smeri, da brez dodatnega zaslužka si boš težko kaj ustvaril/privoščil, glede na stanje plač in trenutne cene.
[Napoleon]
Posted 03 July 2024 - 12:04 PM
Popoldanski sp, ja.
Ali pa tole, ta bejba je osebna kuharica na domu :
https://www.instagram.com/nikakrmec/
Glede plač pa tole:
https://www.instagram.com/p/C88RqWHRiLt/
Čeprav sem mnenja, da si v večini primerih na boljšem, če menjaš službo na nekaj let, povišice večinoma temu težko konkurirajo.
Pa pomoje se veliko ljudi ne zaveda, da nadpovprečne plače redko pridejo brez sorazmernih zadolžitev in odgovornosti.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users