Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4101 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17616 posts

Posted 17 May 2022 - 06:46 PM

Ma lepo te prosim, to ne gre kar tako :D koalicijska pogodba je nekaj popolnoma drugega kot njeno izpolnjevanje.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4102 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 17 May 2022 - 07:51 PM

Koalicijska pogodba je dogovor med koalicijskimi partnerji o programu. Kolikor sem jo brala niso zapisani izvedbeni nacrti. Tako, da pustimo casu cas, kaj se bo zgodilo. Ne bo vse zapisano v pogodbi zacelo veljati z nastopom mandata vladi. Tukaj je se zakonodajni okvir, socialni dialog, itd.
  • 0

#4103 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 17 May 2022 - 08:17 PM

Ja saj nisem nic dramaticna ali pa zaskrbjena, ce je tako izpadlo iz mojega sporocila. Ce bi me slisali reci to bi bilo bolj v posmehljivo sarkasticnem tonu :lol:
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4104 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 19 May 2022 - 09:39 AM

Ste kaj prebrale o rdecih cevljih v parlamentu? Meni je ful dobra fora 🙂
  • 0

#4105 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 19 May 2022 - 10:51 AM

Sem šla pobrskat po spletu. Ma daj, da so pa rdeči čevlji kamen spotike... Naj se zavlečejo nazaj pod kamen.

• 0

#4106 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 19 May 2022 - 11:10 AM

Odlična reakcija poslank. Grozljivo pa ob kaj in s kakšnimi izrazi se spotikajo. Ni pomembna vsebina, pomembno je, da ima nova predsednica DZ rdeče čevlje in potem to analizirajo. Mene je strah kam gre ta svet. Leta 2022 se vračamo v neko mračno obdobje.

• 0

#4107 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 19 May 2022 - 11:24 AM

Meni se tudi zdi,da so super reagirale 🙂 boljse kajle ne bi mogle zabit. Je pa res prav tezko verjet, s kaksnimi stvarmi se sooco zenske v teh casih. Seksizem na vrhuncu. Zadnjic sem nekje naletela na objavo, ce je splav tako nedopusten, naj pa pri fantkih opravijo vazektomijo, pa ko bodo presodilo, da je dovolj zrel to sanirajo, ne da se od zensk pricakuje, da bodo edine skrbele za nacrtovanje druzin...
  • 0

#4108 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 19 May 2022 - 11:44 AM

Pa kje je ta novica? Jaz nic ne najdem in ne vem za kaj se gre...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4109 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 19 May 2022 - 01:03 PM

npr https://www.slovensk...ni-obleki-foto/

• 0

#4110 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 20 May 2022 - 08:12 AM

Ksenija Benedetti: "V realnosti je vse drugače. Ženske na položaju takoj začnejo ocenjevati po videzu. Ali se je kdaj govorilo o čevljih, ki jih je nosil kakšen moški? Lahko so 'pošvedrani' in ponošeni, a nikoli ne boste slišali besede o tem. Če pa ženska pokaže malo ženstvenosti, se takoj pojavi težava. Spominjam se, ko smo šli s premierko Alenko Bratušek v Rim, takrat je imela tisto tigrasto obleko. Ko je v tej obleki prišla na letališče v Trst, sem jo vprašala, ali se bo preoblekla (smeh). Odvrnila mi je, da ne. Sama sem ji rekla, da bodo o tem obisku pisali predvsem o obleki, ne pa o vsebini obiska, kar se je tudi zgodilo. Tudi sama imam podobno izkušnjo iz leta 2001, ko se je zgodil vrh Bush-Putin. Druga novica na komercialni televiziji je bila barva moje obleke. Bila je oker, a na soncu je žarela, v medijih je bilo vse narobe z mojo obleko. To me je prizadelo, na televiziji so celo naredili anketo, kdo je za in kdo je proti ... Na koncu sem bila vesela, da je bila edina napaka barva moje obleke, z organizacijo pa je bilo vse v redu. Zaradi te izkušnje sem se nato oblačila črno, temno modro, poleti tudi v svetle odtenke. Škoda je, da obleka zasenči vsebino. Se pa to dogaja predvsem ženskam. Ste slišali, da bi kdo govoril o frizuri britanskega premierja? O frizurah političark pa je bilo že veliko rečenega. Ko ljudem zmanjka argumentov, se spravijo na videz, ker drugega ne znajo."

Se še zdaj spomnim njenega kostima ob Bush-Putin obisku :) Meni je res deloval živo rumen in ne oker.

https://www.rtvslo.s...na-videz/627763

• 0

#4111 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 20 May 2022 - 08:16 AM

Tole sem pa prej brala in se cisto strinjam. Res ni pravicno. Johnson bi se lahko vsaj kdaj pocesal :lol:
  • 0

#4112 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 25 May 2022 - 07:56 AM

Menda je Jansa na nocni dopisni seji ze uvrstil opicje koze v isto skupino nalezljivih bolezni kot covid.
Upam, da ne bo to star scenarij v novi preobleki :lol:
  • 0

#4113 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 25 May 2022 - 08:38 AM

Jaz sem ravno včeraj poslušala pri Šaleharju na Valu 202 o rdečih čevljih in o tem, kaj se šteje za nespodobno oblačenje pri ženskah in moških ipd. So spraševali ljudi na ulici in so bili nekateri odgovori res wtf. Se vidi, da je tudi v splošni populaciji še vedno veliko tega, da se ženske ocenjuje po videzu, moški pa lahko obleče in obuje skoraj karkoli, pa bo vse ok.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4114 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 25 May 2022 - 08:41 AM

Ja, mene to cedalje bolj iritira.
  • 0

#4115 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 25 May 2022 - 09:10 AM

Vse to drzi, ampak mene ne iritira vec. Oblecem se kot mi pase in boli me k za cel svet. Vem da je drugace ce si medijsko izpostavljen, pa ne bi smelo biti. Na nas zenskah je, da to spremenimo. Samo od sebe se zal ne bo.
  • 0

#4116 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 25 May 2022 - 10:07 AM

Fiona, ne bo enak scenarij, ker niso tako nalezljive, so poznana bolezen in tudi življenjska ogroženost je minimalna.

• 0

#4117 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 25 May 2022 - 10:25 AM

Men se pa dviga pritisk ko vidim kako drugace smo tretirane ker nimamo priveskov, kako so drugačna pricakovanja.
  • 0

#4118 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 25 May 2022 - 10:28 AM

Misliš obeskov?

• 0

#4119 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4164 posts

Posted 25 May 2022 - 10:42 AM

V naši branži pa se zdaj že očitno pojavljajo tendence po zaposlovanju moških. Sodstvo se je v zadnjem desetletju izredno feminiziralo, kar gre politiki pa še komu tudi izredno v nos.  Ampak, da smo si na jasnem, do tgea ni prišlo zato, ker bi si  ženske na kakršenkoli način to pozicijo izborile, temveč zato, ker je plača sodnika nezanimiva za moške. En okrožni sodnik namreč dobi cca 2000 eur neto plače in nič več, okrajni sodnik pa nekaj več kot 1500 eur neto. Pa kdo ti bo s pravosodnim izpitom delal to delo, ko ti vsak lahko po glavi skače in te blati v medijih, če pa lahko za 1000 eurov več zaslužiš v vsaki drugi firmi ali zavarovalnici celo brez PDI- ja.  In zdaj ob vsakem razpisu za sodniško mesto, bo zaposlitev dobil prej moški kot ženska, da bo pa ja med spoloma vsaj neko ravnovesje. Na zadnjem razpisu sta bila izbrana dva (edina) moška od več kot 30 prijavljenih kandidatov.

• 0

#4120 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 25 May 2022 - 10:42 AM

A to bi bila sopomenka za apendikse? Skratka penis, testisi in pleša 😁
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users