Korona virus / Covid-19
Posted 04 January 2021 - 02:31 PM
Posted 04 January 2021 - 02:33 PM
Naš zdravnik (35 let) je zbolel s hujšo obliko, njegova partnerka tudi, imata 5-mesečnega dojenčka, ki je tudi zbolel, potem je imel še vnetje srednjega ušesa in niso vedeli, ker so pač s pediatri komunicirali samo telefonsko. Jokal je dneve in noči, dokler mu ni potem bobnič počil in ful gnoja izteklo. V glavnem, lahko bi umrl. Imata še 3-letnika, ki pa ni zbolel, je pa valda moral biti 14 dni v karanteni v bloku. :S
Posted 04 January 2021 - 02:35 PM
Nisem anti vaxx ampak rajsi tvegam z virusom kot pa s cepivom, pri katerem nihce ne ve kaksni so dolgorocni ucinki in je bilo razvito na hitro in pod pritiskom farmacevtskih lobijev.
V koncni fazi obstaja moznost, da bodo stranski ucinki taksni, kot pri tem "dolgorocnem" covidu.
Posted 04 January 2021 - 02:36 PM
Posted 04 January 2021 - 02:37 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 January 2021 - 02:39 PM
Pljučnica.
Posted 04 January 2021 - 02:48 PM
Posted 04 January 2021 - 03:17 PM
Drugace pa korona ni prva viroza ki lahko povzroca dolgorocne posledice. Ljudje razvijejo avtoimuna obolenja po vse sorte boleznih. To ni nic novega.
Zame so cepiva smiselna pri res hudih boleznih, kot so vsa v okviru obveznega cepljenja, cepimo se tudi za klopa, ker zivimo na okuzenem obmocju.
Meni recimo se je avtoimun odziv razvil po virozi iz leta 2012. Od takrat imam koprivnico. K sreci ni vec tako huda oblika, je pa blazno nadlezna.
Mene ne moti da se boste nekateri cepili. Se mi pa zdi da ni nobene osnove enaciti covid z boleznimi, kot so hemoragicna mrzlica in podobne. Procent umrljivosti je zdaj, po enem letu, znan. Je pa jasno, da to da je tam kategoriziran mnogim pase.
Posted 04 January 2021 - 03:24 PM
Naš zdravnik (35 let) je zbolel s hujšo obliko, njegova partnerka tudi, imata 5-mesečnega dojenčka, ki je tudi zbolel, potem je imel še vnetje srednjega ušesa in niso vedeli, ker so pač s pediatri komunicirali samo telefonsko. Jokal je dneve in noči, dokler mu ni potem bobnič počil in ful gnoja izteklo. V glavnem, lahko bi umrl. Imata še 3-letnika, ki pa ni zbolel, je pa valda moral biti 14 dni v karanteni v bloku. :S
To je pa moj letnik. A je bil slučajno to T.Š. ali je še kateri drugi doktor tak mlad na vašem oddelku?
Posted 04 January 2021 - 03:25 PM
Je pa jasno, da to da je tam kategoriziran mnogim pase.
What?
― V. Van Gogh
Posted 04 January 2021 - 04:51 PM
To je pa moj letnik. A je bil slučajno to T.Š. ali je še kateri drugi doktor tak mlad na vašem oddelku?
Jaa 😁 sošolec?
Posted 04 January 2021 - 05:01 PM

Posted 04 January 2021 - 05:35 PM
Posted 04 January 2021 - 05:41 PM
― V. Van Gogh
Posted 04 January 2021 - 06:03 PM
Verjetno bom jaz prva cepljena od nas tukaj.
Jaz sem tudi že v vrsti, potem pa 'ko nas pozovejo', lahko je to jutri, konec meseca, ne vemo še
Če se lahko zaščitim pred okužbo, zakaj se ne bi... toliko bolj, ker sem izpostavljena na delovnem mestu. In več se nas bo cepilo, manj bo imel virus možnosti krožit okrog. Ne vem za ostale, ampak jaz bi se rada čimprej vrnila v normalo, cepivo pa je temu trenutno najboljša bližnjica.
Meni je še prehlad zelo neprijetno prebolevat, ker sem navajena bit zdrava kot dren, zato me mal stisne, da kdo piše, da raje počaka na COVID...
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 January 2021 - 06:54 PM
Posted 04 January 2021 - 07:26 PM
Sem že napisala, da časovna korelacija ni enako vzročna, se mi zdi da to kar naprej mešaš. Preveri dejstva.
Cepljenje z do sedaj edinim odobrenim cepivom ne more povzročiti COVID-19 in ne nudi takojšnje zaščiteV zadnjem času se namreč pojavljajo informacije, da so posamezniki po cepljenju proti COVID-19 zboleli za to boleznijo.A) Cepivo je povzročilo COVID-19.To ne drži, saj edino na slovenskem trgu dostopno cepivo, Comirnaty, t.i. celih virusov ne vsebuje. Temelji na mRNA tehnologiji in vsebuje informacijo zgolj za virusni protein, ki sam po sebi ne more sprožiti razvoja COVID-19 bolezni.Cepivo proti COVID-19 ni učinkovito.
Trditev prav tako ne drži. Za ustrezno zaščito sta potrebni dve dozi v razmaku 21 dni, naš imunski sistem pa je polno pripravljen šele nekaj dni po drugi dozi. V Sloveniji smo začeli cepiti pred zgolj nekaj dnevi. Cepivo prav tako prepreči “le” približno 19 od 20 primerov bolezni, ne vseh.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 January 2021 - 07:49 PM
― V. Van Gogh
Posted 04 January 2021 - 07:49 PM
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 04 January 2021 - 09:29 PM
Nimam navade brati 24ur (no, zadnje čase se zavoljo lastnega miru izogibam vseh novic), ampak mi je ravno ven vrglo ta članek.
https://www.24ur.com...PFpvuikR9oDFq5M
A so tega kriptovalutnega šarlatana izgnali z Balija, da je lagano sportski dobil ta posel? Tip s polovico možganov in pravo politično opredelitvijo maja kupil podjetje, decembra rešil Slovenijo, haha. Džizus Krajst, kot da živim v Burkini Faso.
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users