Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#4081 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25892 posts

Posted 17 June 2018 - 02:45 PM

KexRyhQ.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4082 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 17 June 2018 - 06:16 PM

Ojoj, jaz tudi junk :/. Mozoljava sem bila grozno, trenutno je bolje.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#4083 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27650 posts

Posted 17 June 2018 - 09:48 PM

Hvaala! : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#4084 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16980 posts

Posted 20 June 2018 - 03:45 PM

Nekje sem zasledila, da bi se naj pri refluksu izogibal raznim pripravkov kot so vegeta, jušna kocka ipd. Kaj bi lahko potem uporabila kot alternativo?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4085 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 June 2018 - 03:47 PM

Sveza zelisca?

Ali ce ze, kupis posebej vse zacimbe loceno pac. Ne vem, jaz ne uporabljam raznih Veget in jusnih kock ker mi je to vse yuck.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#4086 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25892 posts

Posted 20 June 2018 - 03:51 PM

Mogoce ves, katera sestavina (ali kombinacija sestavin) naj bi bila problematicna? Drugace pa sol, poper, druge zacimbe (paprika, koriander, kumina, cesen ipd.) in zelisca, kvasni kosmici - to je ponavadi v jusnih mesanicah. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4087 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85917 posts

Posted 20 June 2018 - 03:55 PM

Jaz vse kupujem na https://zacimbe.si, imajo ogromno izbiro. S svežimi se mi ne da ukvarjati.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4088 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16801 posts

Posted 20 June 2018 - 04:16 PM

Opa hvala za tale link!

Jaz sem dolgo v vsako jed tiscala kocke....odkar uporabljam zacimbe in se mi je okus prilagodil, ima hrana sele okus po hrani. Prej je imela hrana okus po kocki..

Jaz uporabljam sol, poper, cesen, baziliko, petrsilj,muskat,cebulo, curry, sojino omako...
Vecino te.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4089 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85917 posts

Posted 20 June 2018 - 04:35 PM

Meni je fajn, ker imajo mešanice, kvaliteta začimb se ne more primerjati s trgovinskimi in lahko naročiš različne količine.

Od mešanic so mi najljubša provansalska zelišča, vrtna, harissa in magic mushroom. Od klasičnih največ uporabljam timijan in kurkumo.

Vedno imam vsaj 10-15 različnih na zalogi pa vsakič mi ob naročilu dodajo še kakšno gratis.

• 0

― V. Van Gogh

#4090 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16980 posts

Posted 20 June 2018 - 05:36 PM

Problematicen je predvsem cesen in cebula, tudi poper in paprika.
Hmn, svezih zelisc ne maram prevec. :)
  • 0

[Napoleon]

#4091 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 20 June 2018 - 05:44 PM

Jaz obozujem zelisca oz zacimbe, uzivam v tem.
Tudi susim sama kar mi da mama iz njenega zeliscnega vrticka.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#4092 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3356 posts

Posted 22 June 2018 - 02:53 PM

tudi jaz obožujem sveže začimbe, na balkonu imam mini vrtiček s svežim peteršiljem, baziliko, drobnjakom, timijanom... pa lepo sproti režem kar rabim, je neprimerno boljšega in močnejšega okusa kot sušene začimbe, sploh bazilika ki je masikje sušene sploh ne moreš uporabljat

• 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#4093 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25892 posts

Posted 22 June 2018 - 03:01 PM

Baziliko jaz najraje kar v obliki pesta kupim, ima ful okusa in arome, enostavno je za uporabit in vedno jo lahko imas na zalogi. 

Nama je tik ob hisi med tlakovci zacel rozmarin odganjat, sploh ne veva, od kod :D Tako da sva odstranila par tlakovcev in mivko zamenjala s prstjo, pa zraven zasadila se timijan, zajbelj in meto. Baziliko, petersilj in koriander imava pa v lonckih, ker niso tako trpezni in jih morava vsake toliko zamenjat. 

• 0

#4094 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85917 posts

Posted 22 June 2018 - 03:07 PM

Mene pri svežih moti, da tako hitro ovenijo, sploh bazilika, ki se je zaradi močnega okusa res malo porabi. Mi je pa boljša za poletne solate, sploh cimetova.

• 0

― V. Van Gogh

#4095 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16980 posts

Posted 25 June 2018 - 11:08 AM

Kje kupujete kvasne kosmiče?

Bi to lahko uporabila za pripravo omak namesto pasiranega paradižnika in raznih smetano-sirnih omak? Iz česa veganke pripravljate omake za testenine? 

• 0

[Napoleon]

#4096 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85917 posts

Posted 25 June 2018 - 11:22 AM

Ne vem, zakaj je vprasanje naslovljeno na veganke, lahko pa odgovorim - bolonjsko delam s sejtanovim hasejem (sojini koscki so mi v primerjavi z njim neokusni), dodam sojino omako in domaco paradiznikovo omako z zelenjavo (korenje, bucke, paprika, jajcevci), zacimbe in vcasih malo vina. Velikokrat testenine zmesam samo z razlicno prazeno ali duseno zelenjavo in koscki popecenega tofuja, kaksnimi orescki (celimi ali zblendanimi), sezamom. Za kremne omake dosti uporabljam kokosovo smetano. V glavnem delam testenine in rizote z ogromno zelenjave, ki jo imam na voljo. Pa na gobe ne smem pozabit, jih imam vedno na zalogi (zmrznjene in posusene). Kvasnih kosmicev se nisem probala.
  • 0

― V. Van Gogh

#4097 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17595 posts

Posted 25 June 2018 - 11:26 AM

Kvasni kosmici se dobijo v Kalcku, eLeclerku, kaksnih drugih bio trgovinah, Kama spletni trgovini. Lahko se jih uporabi za "sirne" omake. Npr. zblendas indijske orescke, malo soli, limonin sok, kvasne kosmice in skrob pa to segrejes, da se zgosti. Receptov je polno, lahko googlas nutritional yeast ali nooch.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4098 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25892 posts

Posted 25 June 2018 - 12:12 PM

Jaz ga v glavnem dodajam kot posip na kaksne rizote, ajdovo kaso, juhe in podobno, drugace pa delava "mac&cheese" z njim (v velikem loncu skuhas testenine in brokoli/cvetaco; narezes papriko in sampinjone; odpres kozarcek cicerike; zmiksas sojino mleko, olje, kvasne kosmice, suhe paradiznike iz olja, cesen, sol, mleto papriko in gorcico v gladko omako in vse sestavine v loncu dobro premesas in das pect v pecico se za kakih 20-30 min). 

Pa pokovka z malo soli in kvasnimi kosmici je tudi super ;)

Druga imena za kvasne kosmice so se zlahtni kvas in jedilni kvas (ce te bodo slucajno kje cudno gledali, ko bos povprasevala po njem). Hrani doda "umami" okus, se pa od znamke do znamke okus malenkost razlikuje. 

Drugace pa od kremnih omak za testenine ponavadi uporabiva kar Alpro sojino smetano za kuhanje, s katero zalijeva preprazeno zelenjavo + dodava zacimbe in zelisca po okusu. 

• 0

#4099 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17278 posts

Posted 11 July 2018 - 04:45 PM

Jaz vse kupujem na https://zacimbe.si, imajo ogromno izbiro. S svežimi se mi ne da ukvarjati.

Tole je pa ful fajn, jih ze uporabljam. Nisem prej poznala. Hvala za priporocilo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4100 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85917 posts

Posted 11 July 2018 - 05:11 PM

Ni problema. :) Jaz tudi nisem poznala, dokler fotr ni zacel omak prodajati tu.
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users