SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 24 April 2022 - 08:01 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 24 April 2022 - 08:15 PM

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 24 April 2022 - 08:37 PM
Posted 24 April 2022 - 09:45 PM
Jaz sem pa razocarana, da je slo volit samo 66%. Pri toliko "jamranja" sem resno mislila, da bodo ljudje stali za tem in poskusali sprememit. Kavc komentatorji na vseh podrocjih
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 25 April 2022 - 02:12 AM
Matilda, kaj je pa vaju odvrnilo od Levice?
Posted 25 April 2022 - 04:54 AM
- dejstvo je, da se glede cepljenja proti covid dolgo niso mogli zediniti med sabo in so se javno izogibali opredelitvi, ker ko so vendarle se, so jasno izgubili kar nekaj priticepilskih volilcev
- lotevanje problemov v javnem zdravstvu z napačnega konca in nastrojen diskurz proti zdravnikom. Nekaj o tem piše tudi prof. Ihan
- posredno nosijo delež odgovornosti za razpad Šarčeve vlade
- glede na to, da se imajo za najbolj levo stranko, pa so se na soočenjih z Golobom 1:1 strinjali skorajda z "vsem" in se je človek resno vprašal, kakšna je potem sploh razlika med enimi in drugimi, čeprav sodeč po programih še vedno precejšnja
- prodajali so se kot podaljšek civilne iniciative in pristali kot čista parlamentarna stranka
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 April 2022 - 10:47 AM
Posted 25 April 2022 - 11:08 AM
Jaz sem danes dobila volilno gradivo.
Poslano 15.4.22.
Posted 12 May 2022 - 08:01 AM
Vidim, da so ministrstva razdeljena. Rahlo me skrbi ukinitev dopolnilnega zavarovanja, upam, da tu ne bo kakšne bedarije.
[Napoleon]
Posted 12 May 2022 - 09:42 AM
Je sicer to nekaj, kar bi morali že zdavnaj ukiniti.
https://www.delo.si/...a-samo-prevara/
Bill Bullard
Posted 12 May 2022 - 09:53 AM
Po eni strani kako se bo denar nadomestil, po drugi strani pa da ne pride zmanjševanja pravic iz javnega zdravstva.
[Napoleon]
Posted 12 May 2022 - 09:56 AM
Bill Bullard
Posted 12 May 2022 - 10:01 AM
Od kje, a bodo kar od plače vzeli ali kako? Priznam, da se nisem poglabljala glede tega.
Pa a kdo ve, zakaj dejansko prihaja do takih čakalnih dob v zdravstvu? A je to zaradi omejevanja programov oz posegov, da se veča zaslužek zavarovalnice oz zzs-ja, normativi ne štimajo, ni kontrole nad opravljanim delom in se dosti naredi tudi na privat v uradnem času (okoli LJ ortopedije je menda bilo precej haloja), kaj tretjega?
[Napoleon]
Posted 12 May 2022 - 10:06 AM
Bill Bullard
Posted 12 May 2022 - 10:08 AM
Pa te čakalne dobe so fiktivne. Pač neka birokracija dejansko.
No, nekaj jih je resničnih, veliko pa ne. Ker se veliko ljudi, ki so opravili storitev privat samoplačniško ali pač kje drugje, ne briše iz čakalnih vrst, ker sistem ni urejen. Ljudje se ne odjavijo.
Posted 12 May 2022 - 10:11 AM
Se pravi namensko ustvarjanje čakalne dobe, da se potem postrani/privat zasluži. Niti mi ni jasno kaj točno oz čemu točno je namenjen denar, ki bi naj poskrbel za skrajševanje čakalnih vrst? A bodo nadure zdravnikov iz tega krite? Al bo spet dobila ZZZS velik delež tega, da bo požegnala več programa? Ne vem no, meni se to zdi spet neko mešanje dreka in pretakanje denarja v privat žepe.
[Napoleon]
Posted 12 May 2022 - 10:13 AM
Ne, ni v tem smislu, ampak kot sem zgoraj dodala. Ni pregleda.
Pacientov je ogromno, zdravnikov premalo.
Tako jaz vidim, z našega zornega kota, seveda možno, da so kakšne mučke odzadaj, za kar jaz nimam informacij.
Posted 12 May 2022 - 10:15 AM
Aha, nisem videla. Pa se s tem sistemom nobeden ne želi ukvarjati ali je prezapleten?
Na kak način pa ZZZS dela letni plan oz. zakaj ni bolj v skladu s potrebami?
[Napoleon]
Posted 12 May 2022 - 10:24 AM
Bill Bullard
Posted 12 May 2022 - 10:33 AM
Pablo Picasso
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users