Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4061 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 24 April 2022 - 08:01 PM

Ja, sem se že v jezik ugriznila, lol.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#4062 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 24 April 2022 - 08:15 PM

Midva sva glasovala za GS. Prej sva volila Levico in imava svoje razloge, da sva shiftala glas. Me vseeno preseneča, da nas je takih bilo očitno veliko :D, ker trenutno kaže, da bodo moorda za mišji repek ujeli prag.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4063 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 24 April 2022 - 08:37 PM

Ena neumesna, malo na fb gledam komentarje razpleta smrti tistega novinarja, ki ga je zena zabodla. Po vsem casu me se vedno presenca koliko je sovinizma, koliko je komentarjev s strani moskih, ki opravicujejo,da je bil on do nje nasilen in koliko takih, ki so mnenja da je popolnoma drugace ce moz vara kot ce zena vara. Varianta da kaj je pa krota mislila, da bo kot fasala jih,ce se je pa spogledovala s sodelavcem 😮
  • 0

#4064 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 24 April 2022 - 09:45 PM

Ora, se zelo strinjam. Ne vem kaj je bila zgodba zadaj, nisem nic sledila, ampak karkoli je bilo, na zenska dejanja se se vedno gleda drugace. Zalostno.

Jaz sem pa razocarana, da je slo volit samo 66%. Pri toliko "jamranja" sem resno mislila, da bodo ljudje stali za tem in poskusali sprememit. Kavc komentatorji na vseh podrocjih
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4065 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 25 April 2022 - 02:12 AM

Meni se zdi pa kar visoka glede na povprecje, okrog 70%. Zdaj pa se glasovnice iz tujine počakamo, me res zanima še ta statistika.

Matilda, kaj je pa vaju odvrnilo od Levice?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4066 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 25 April 2022 - 04:54 AM

Uh, no pa da naštejem samo nekaj

- dejstvo je, da se glede cepljenja proti covid dolgo niso mogli zediniti med sabo in so se javno izogibali opredelitvi, ker ko so vendarle se, so jasno izgubili kar nekaj priticepilskih volilcev
- lotevanje problemov v javnem zdravstvu z napačnega konca in nastrojen diskurz proti zdravnikom. Nekaj o tem piše tudi prof. Ihan
- posredno nosijo delež odgovornosti za razpad Šarčeve vlade
- glede na to, da se imajo za najbolj levo stranko, pa so se na soočenjih z Golobom 1:1 strinjali skorajda z "vsem" in se je človek resno vprašal, kakšna je potem sploh razlika med enimi in drugimi, čeprav sodeč po programih še vedno precejšnja
- prodajali so se kot podaljšek civilne iniciative in pristali kot čista parlamentarna stranka
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4067 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 25 April 2022 - 10:47 AM

Aha, hvala. Bomo videli, kako bodo zdaj zvozili dalje, eni in drugi.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4068 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 25 April 2022 - 11:08 AM

Jaz sem danes dobila volilno gradivo. :butl: :butl: Poslano 15.4.22. :butl: 

• 0

#4069 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 12 May 2022 - 08:01 AM

Vidim, da so ministrstva razdeljena. Rahlo me skrbi ukinitev dopolnilnega zavarovanja, upam, da tu ne bo kakšne bedarije. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#4070 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 12 May 2022 - 09:42 AM

Kaj te skrbi, a na kakšen način bi potem ta denar nadomestili?
Je sicer to nekaj, kar bi morali že zdavnaj ukiniti.

https://www.delo.si/...a-samo-prevara/
  • 0

Bill Bullard

#4071 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 12 May 2022 - 09:53 AM

Po eni strani kako se bo denar nadomestil, po drugi strani pa da ne pride zmanjševanja pravic iz javnega zdravstva. 

• 0

[Napoleon]

#4072 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 12 May 2022 - 09:56 AM

Do zmanjševanja pravic ne bi smelo priti, saj fond denarja bo ostal podoben. Priporočam članek, ravno te zasebne zavarovnice del vsega tega fonda poberejo zase za "posredništvo".
  • 0

Bill Bullard

#4073 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 12 May 2022 - 10:01 AM

Od kje, a bodo kar od plače vzeli ali kako? Priznam, da se nisem poglabljala glede tega. 

Pa a kdo ve, zakaj dejansko prihaja do takih čakalnih dob v zdravstvu? A je to zaradi omejevanja programov oz posegov, da se veča zaslužek zavarovalnice oz zzs-ja, normativi ne štimajo, ni kontrole nad opravljanim delom in se dosti naredi tudi na privat v uradnem času (okoli LJ ortopedije je menda bilo precej haloja), kaj tretjega? 

• 0

[Napoleon]

#4074 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 12 May 2022 - 10:06 AM

Vsega po malo, kar si naštela, vendar je dejstvo, da ZZZS ne plača vsega programa, ki bi bil lahko realiziran. Zakaj je temu tako, ja neke vrsto plansko financiranje, izrazito zastarelo. Potem pa ostalo se opravi privat.
  • 0

Bill Bullard

#4075 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 12 May 2022 - 10:08 AM

Pa te čakalne dobe so fiktivne. Pač neka birokracija dejansko.
No, nekaj jih je resničnih, veliko pa ne. Ker se veliko ljudi, ki so opravili storitev privat samoplačniško ali pač kje drugje, ne briše iz čakalnih vrst, ker sistem ni urejen. Ljudje se ne odjavijo.

• 0

#4076 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 12 May 2022 - 10:11 AM

Se pravi namensko ustvarjanje čakalne dobe, da se potem postrani/privat zasluži. Niti mi ni jasno kaj točno oz čemu točno je namenjen denar, ki bi naj poskrbel za skrajševanje čakalnih vrst? A bodo nadure zdravnikov iz tega krite? Al bo spet dobila ZZZS velik delež tega, da bo požegnala več programa? Ne vem no, meni se to zdi spet neko mešanje dreka in pretakanje denarja v privat žepe. 

• 0

[Napoleon]

#4077 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 12 May 2022 - 10:13 AM

Ne, ni v tem smislu, ampak kot sem zgoraj dodala. Ni pregleda.

Pacientov je ogromno, zdravnikov premalo.

Tako jaz vidim, z našega zornega kota, seveda možno, da so kakšne mučke odzadaj, za kar jaz nimam informacij.

• 0

#4078 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 12 May 2022 - 10:15 AM

Aha, nisem videla. Pa se s tem sistemom nobeden ne želi ukvarjati ali je prezapleten? 

Na kak način pa ZZZS dela letni plan oz. zakaj ni bolj v skladu s potrebami?

• 0

[Napoleon]

#4079 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 12 May 2022 - 10:24 AM

V skladu z zastarelo zakonodajo, ne najdem pa trenutno članka, ki preprosto razloži, v čem je problem. Politično nezanimanje pa seveda igra ogromno vlogo. Konec koncev pa iz proračuna namenjamo precej manj sredstev kot nekatere druge razvite EU države, tudi tu bi se dalo narediti veliko razliko.
  • 0

Bill Bullard

#4080 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 May 2022 - 10:33 AM

Dodatno bi po mojem mnenju morali ukiniti že zdavnaj. A ni bila že pred leti neka pobuda? Kolikor vem, so zdravniki večinoma zadovoljni z Bešić Loredanom na tej poziciji, sem že pred volitvami slišala komentarje z več strani, da bo tole še zanimivo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users