Jump to content

Photo

Razna vprašanja glede prehranjevanja!

• Please log in to reply
5052 replies to this topic

#4041 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 March 2018 - 08:59 AM

Jaz navadno uporabljam kar Barilline, sem pa imela že tudi Angesi pa ni bilo razlike v končnem izdelku. 

• 0

#4042 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 13 March 2018 - 09:39 AM

Midva dava ponavadi te, je pa res, da se lazanjo redko kdaj spraviva delat in nimava tone izkusenj z ostalimi vrstami testenin. Te so fajn, ker so tanke in jih ne rabis predhodno kuhat. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4043 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19141 posts

Posted 13 March 2018 - 09:42 AM

Tasika, od Despar so čisto ok, pol cenejše kot Barilla, rezultat je isti.

V tujino verjetno ne bo šla po testenine za lazanjo. :hooray:

• 0

#4044 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 13 March 2018 - 09:58 AM

Meni je vazno samo, da nimajo jajc :D

Anouk, kateri recept uporabis? Enkrat bi rada naredila "mesno". Nisem se spravila delat lazanje ze vec kot 1 leto, mi je pa noro dobra jed.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4045 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 March 2018 - 11:39 AM

Kaj je Coolhouse? :D Sklepam da je samo v Lj?

Je v Ljubljani ja, pa včasih je bil tudi v Novi Gorici, samo ne vem če je se. Morelli testenine imajo tudi v vecjih Mercatorjih.
Barbarina, to sem samo informativno napisala, itak da nau noben hodu v Trst po skatlo makaronov. Kadar grem tja, si pa naredim zalogo, ker majo mal bolj zabavno izbiro testenin, kot v Sloveniji.
  • 0

#4046 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 13 March 2018 - 11:51 AM

Matilda, lahko uporabis sejtanov hase, ki ga prej poprazis na cesnu in cebuli, dodas zelenjavo po zelji ... Midva na ta nacin pripravljava tudi musako.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4047 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 March 2018 - 11:53 AM

Kako pa nardis besamel, a ga sploh?
  • 0

#4048 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19141 posts

Posted 13 March 2018 - 12:51 PM

Barbarina, to sem samo informativno napisala, itak da nau noben hodu v Trst po skatlo makaronov. Kadar grem tja, si pa naredim zalogo, ker majo mal bolj zabavno izbiro testenin, kot v Sloveniji.

Trst še ni toliko problem, bolj sem mislila Anouk in Kalypso.

• 0

#4049 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 13 March 2018 - 12:54 PM

Kako pa nardis besamel, a ga sploh?

Normalno, saj nisva vegana. Sigurno obstaja veliko receptov, bolj je problem dobiti pravi okus nadeva. Sojini kosmici npr. meni niso tako okusni.
  • 0

― V. Van Gogh

#4050 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17599 posts

Posted 13 March 2018 - 12:57 PM

Sej se da tud z veganskimi sestavinami.

Kje pa dobis ta sejtanov hase?
Jaz mam doma suhe sojine koscke.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#4051 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 March 2018 - 01:01 PM

Normalno, saj nisva vegana. Sigurno obstaja veliko receptov, bolj je problem dobiti pravi okus nadeva. Sojini kosmici npr. meni niso tako okusni.

Jaz tudi naredim normalno, ceprav bi mogoce probala z drugim mlekom, sam si ful ne predstavljam okusa, nocem da bi bilo zanic. Mogoce z ovsenim edino, samo nocem da prevladuje.
  • 0

#4052 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 13 March 2018 - 01:02 PM

Interspar, hipermarket Mercator. Od ene slovenske znamke je, mislim da Greenland. Veliko ga uporabljava za testenine, sploh v bolonjskih omakah.
  • 0

― V. Van Gogh

#4053 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 13 March 2018 - 01:05 PM

S sojinimi drobljencem naredim skoraj duplikat mesne omake po bolonjsko. Začinit jih je treba precej, malo posladkat, pa vino doda še eno dimenzijo.. pa dober korenček, domač paradižnikov koncentrat, česna, dovolj paprike, lovorov list.. in tudi na dovolj čebule in maščobe prepražit. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4054 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 13 March 2018 - 01:17 PM

Za foro probaj se s tem sejtanovim hasejem, meni je se veliko boljse. :) Se pa strinjam, da so dobre zacimbe bistvene, pa domaca zelenjava, ce je mogoce. Jaz imam za celo leto v kozarcih domaco paradiznikovo omako z raznovrstno zelenjavo, mi ful prav pride.
  • 0

― V. Van Gogh

#4055 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19141 posts

Posted 13 March 2018 - 01:22 PM

Kak se mi je zdaj lazanje zluštalo, nooo :cry1:

Jaz še bučko naribam v omako, naredi še ful bolj sočno vse skupaj.

• 0

#4056 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 13 March 2018 - 01:53 PM

Trst še ni toliko problem, bolj sem mislila Anouk in Kalypso.

Barilla se pa menda dobijo v Sloveniji, ali pač? :lol: Agnesi je pa tud znamka, ki je prisotna v več evropskih državah, je pa res, da ne vem ali tudi v Sloveniji. :) 

• 0

#4057 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25894 posts

Posted 13 March 2018 - 03:12 PM

Tasika, od Despar so čisto ok, pol cenejše kot Barilla, rezultat je isti.

V tujino verjetno ne bo šla po testenine za lazanjo. :hooray:

Itak da ne :D Najbrz se kaj podobnega dobi, taki bolj tanki cik cak listici so, inventure slovenskih trgovin zal nimam vec v mezincu ;)

Nazadnje, ko sem delala lazanjo, sem dala kot polnilo spinaco, gobe, hokkaido buco in "skuto" iz oresckov in tofuja. Mislim, da niti nisem delala besamela (drugace pac das sojino mleko ali kaj podobnega), da sem izmenicno po plasteh dala paradiznikovo omako in sojino smetano, najbrz kaj v tem stilu. Ponavadi je itak malo po trenutnem navdihu in improvizirano, tako da bi tezko recept spisala ;)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4058 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 19 March 2018 - 05:39 PM

Kaj se dogaja z Ek? Zaprli so ga, zdaj pa je spet odprt, z drugim imenom, isto opremo, podobnim menijem, istimi kuharji... wtf?

• 0

#4059 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85920 posts

Posted 19 March 2018 - 05:42 PM

:o Kako pa se zdaj imenuje? Pred kratkim smo se o tem pogovarjali in je Olivija napisala, da so lastnikom Eka tako podražili najemnino, da jim ni več zneslo. 

• 0

― V. Van Gogh

#4060 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 19 March 2018 - 05:44 PM

Zdaj se imenuje __bistro. Kdo ve kakšna mutna posla so to.

Kar mi je uspelo zvedet je to, da je bistro odprl lastnik prostora. Ek je vrgel ven in zdaj ima svoj bistro. A ni to malo noro?? Iz moralnega vidika bi lahko vsaj spremenil podobo in ponudbo...

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users