Ali pa umik?

Kontracepcijske tablete
Posted 15 October 2014 - 05:41 AM
Posted 15 October 2014 - 06:36 AM
Noce kondomov, umika tudi ne.On v bistvu zeli se enega otroka in noce da merkava, ker kao je prvic toliko casa trajalo in bo zdaj itak tudi in da itak ne bom takoj zanosila.
Jaz pa vem da ni malo parov kjer so bile prej tezave po porodu pa so zenske takoj zanosile.No meni ne pride na pamet, da bi imela otroka st.2. Dokler ta ne bo star eno leto ne razmisljam o tem da bi sploh obstajala moznost zanositve!
Tko da tu se bova mogla ali resno pogovorit ali pa bom vzela obrocek pomoje...Baje obstaja nek nov, Jaydess se mu rece.Pozna katera?Mirena je za 5 let....
Posted 15 October 2014 - 07:04 AM
Pa se nekaj postov gor, ko je Jina pisala o kontaracepcijskih in caso od prenehanja do zanositve. Ko sem jaz nehala s tabletami, mi je ginekologinja rekla, da naj kaksne tri mesece paziva, da se telo precisti. Menstruacijo sem dobila po 33 dneh in cikluse sem imela takoj normalne. Po prenehanju sem dobila dve menstruacije, tretje pa ze ni bilo vec, ker sem bila noseca. In ni bilo nic narobe.
Po porodu sem pa eno leto jemala cerazette. Potem pa mi niso vec ustrezale, raven hormona je bila prenizka ( to so edine tablete zdruzljive z dojenjem). Sedaj sva brez kontracepcije, paziva. Nekako se ne morem odlocit za mireno, ceprav mi jo je ful svetovala in jo vsi ful hvalijo.
Posted 15 October 2014 - 07:40 AM
Ce dobis takoj menstruacijo in se ti cikel takoj vzpostavi, zakaj ne bi bilo teoreticne moznosti?
V bistvu lahko zanosis tudi med jemanjem KT (ce katere prvi ali zadnji teden ne vzames pa se sploh!).
Posted 15 October 2014 - 08:25 AM
Tudi če zanosiš in še dalje jemlješ KT (ker ne veš), so možnosti za anomalije ploda zelo zelo majhne. Ravno smo imeli tak primer v službi in sem brala neke raziskave o tem.
Fiona, če moj fant ne bi hotel umaknit ali kondoma, bi mu rekla, ok, potem pa ne bova seksala. Halo?!?
Obroček je tudi hormonska zaščita.
Posted 15 October 2014 - 11:32 AM

Posted 15 October 2014 - 01:00 PM
Fiona, če moj fant ne bi hotel umaknit ali kondoma, bi mu rekla, ok, potem pa ne bova seksala. Halo?!?
Ful mi gre na živce, da se nekateri moški tako otepajo teh kondomov, kot da so nekaj najbolj groznega na svetu.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 October 2014 - 01:09 PM
Jaz imam na take tipe posebno vrsto alergije. Na srečo nisem imela nikoli opravka s takim, ampak ko bi to naznanil, bi se takoj poslovila.
Moja mama je takoj prvi mesec po prenehanju s KT zanosila. Pa ni bilo nic narobe s plodom.
Ce dobis takoj menstruacijo in se ti cikel takoj vzpostavi, zakaj ne bi bilo teoreticne moznosti?
V bistvu lahko zanosis tudi med jemanjem KT (ce katere prvi ali zadnji teden ne vzames pa se sploh!).
Ker je % tistih, ki dobijo M takoj po prenehanju, zanemarljiv. V nasprotnem primeru pa logično, da je mogoče.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 15 October 2014 - 02:02 PM
Nikoli se nisem ful poglabljala v to, ne vem kakšna je "uradna" statistika, ampak prebrala sem ogromno forumov na to temo, pa pogovarjala sem se z vsemi prijateljicami, ki so jemale KT. Rekla bi, da je nekje 50-50, ne bi rekla da je zanemarljiv.
Posted 15 October 2014 - 02:09 PM
Verjamem, da imajo nekatere tezave z vzpostvitvijo ciklusa, ampak vedno je tezko posplosevati. Tukaj bi dejansko rabili realne podatke in ne rekla kazala sistem.
Posted 15 October 2014 - 02:10 PM
Ko take stvari berem, sem res še toliko bolj vesela in ponosna, da nikoli nisem jemala KT.
Podpis,
Ko prenehaš s KT, vsaj nekaj mesecev ni niti teoretične možnosti, da zanosiš, četudi bo hotela.
Se strinjam z Ano. Jaz poznam precej takih primerov, ki so se zanašali na to, da po porodu tako še nekaj časa ne moreš zanosti. Zdaj pa imajo 2 otroka, ki sta narazen ravno leto.
[Napoleon]
Posted 15 October 2014 - 02:38 PM
Dvomim, da drži tole, kar je Jina napisala... moj G mi je celo rekel, da ni potrebno po prenehanju jemanja tabletk nič čakati, ampak se gre lahko takoj v akcijo za zanositev.
Posted 15 October 2014 - 03:05 PM
Meni je gin. govorila o tem, pa tudi prebrala sem večkrat, poglabljala pa se nisem, ker me ne zadeva. Dobro leto nazaj me je zaradi močnih bolečin med M in ovulacijo hotela za par mesecev dat na KT (na kar nisem pristala) in me ob tem vprašala, če imam namen v bližnji prihodnosti zanosit, ker bi potem ta opcija odpadla.
Ne poznam pa niti ene, ki bi se ji ciklus uredil takoj. Pa redna M niti slučajno ni pokazatelj, da je hormonsko vse v redu, še manj pa, da so izpolnjeni pogoji za normalno zanositev.
― V. Van Gogh
Posted 15 October 2014 - 03:09 PM
Posted 15 October 2014 - 03:14 PM
Jaz sem imela takoj po prenehanju jemanja točne menstruacije, nikoli nobenega zamujanja ali česarkoli problematičnega pač.
Posted 15 October 2014 - 03:24 PM
Sem šla še enkrat brat tvoj prvi post, Jinadaze in me res čudi, kar si napisala... Teoretično naj ne bi bilo možnosti za zanositev po prenehanju jemanja tabletk? Zakaj pa ne? In tole o enoletnem čakanju na poskus zanositve mi je tudi malo za lase privlečeno.
Posted 15 October 2014 - 03:51 PM
Ko prenehaš s KT, vsaj nekaj mesecev ni niti teoretične možnosti, da zanosiš, četudi bo hotela.
To pa sploh ni res? A ni celo ena na forumu pisala, da je zanosila zelo kmalu po prenehanju s KT... Ena pa celo, ko jih je še jemala.
Edit: Sorry, nisem prebrala postov pred mano.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 October 2014 - 04:03 PM
_M_, mogoče bi morala še enkrat prebrat, saj sem govorila za tiste, ki se jim ciklus ne normalizira takoj.
Pogojev, ki morajo biti izpolnjeni za zanositev (in normalen potek nosečnosti) je pa nešteto in reden ciklus je samo eden od njih. Telo se lahko po prenehanju čisti do enega leta. Ne vem, kaj je tu nejasnega.
― V. Van Gogh
Posted 15 October 2014 - 04:11 PM
Iz tvojega posta jaz razberem, da govoriš čisto na splošno... tudi nisi nobeni konkretno odgovarjala...
Posted 15 October 2014 - 05:10 PM
Ne vem, kateri post točno misliš, saj sem jih več napisala. Prvi je bil pa namenjen Ananas, ki je rekla, da misli, da bo zanosila takoj po prenehanju.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users