Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#4001 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 22 April 2022 - 09:37 PM

Tudi jaz nisem dojela. Kao naj bi to talal SD na stojnici in omenjal je svetlano makarovic. To o tej podganji stranki vem da je nekje objavila, cakaj mogoce najdem.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4002 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 22 April 2022 - 09:42 PM

Vladavina muh :)

https://www.mladina....gospodarja-muh/

https://www.kl-kl.si..._novosti/35442/

https://www.rtvslo.s...v-stiski/620102
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4003 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 23 April 2022 - 06:07 AM

Zdaj so na nova tv zaceli blatit druge stranke, komedije 🤦
  • 0

#4004 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 23 April 2022 - 06:27 AM

Tiste, ki ste bolj informirane. Ali je bolje volit nekoga, ki je sigurno cez prag, da bi JJ za nekaj let spet sel na zasluzen pocitek ali poskusit s kaksno "novo stranko" in upat, da se prebije (Pirati ali Vesna).

Jaz sem vseh teh "pogumnih, zanesljivih, korektnih, brez eksperimentov" fac res tako sita. Golob me tudi ni kupil in sem sita, da vsake volitve nekdo nov prileti notri z neko vecino, skok za premiera in potem tema. To smo imeli ze parkrat.

Jaz bi nekaj obrobnega, a meni pomembnega, ampak ce pa ne pridejo cez prag, pa spet nisem naredila veliko. JJ pa res ne bi naslednje par let.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#4005 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 23 April 2022 - 07:43 AM

Razumem dilemo, ampak meni se zdi res v prvi (in drugi in tretji) vrsti pomembno, da SDS s satelitskimi strankami ne bo spet največja. Tako da je, kar se mene tice, opcija med Golobom in Levico. Jaz sem potem pogledala se njihova mnenja glede nekaj meni pomembnih tem, npr. okolja/trajnostnega razvoja in LGBT tematike, in sem potem pristala na Levici. Meni se ne zdijo slaba izbira, pa nekaj malega kilometrine tudi že imajo za sabo, tako da upam, da jim bo to v prid, če bodo deja smo dobili priložnost nekaj narest. Na kaksno manjšo stranko tokrat ne bi upala stavit, sploh glede na to, da veliko ljudi v tujini sploh ni dobilo glasovnic in da ti v povprecju glasujejo bolj progresivno. Kar srh me spreleti, ko pomislim, koliko dolgoročne škode lahko JJ se naredi v parih letih na oblasti. Kar se tega tiče, je pa res sposoben in zagnan, tega pa res ne gre zanikat.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4006 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 23 April 2022 - 07:58 AM

Jaz sem mnenja da se ne sme volit takticno.
Voli glede na to, kaj ti je vsec, kdo ti ima vsecen program. Seveda bo na koncu vprasanje golob ali jansa, ampak ce samo pogledam koliko vas je ze v to temo napisalo da je majhne brezveze volit ker ne pridejo v parlament....ni brezveze ker vsak glas steje. Novi obrazi bodo prisli samo, ce jih bomo izvolili!
  • 0

#4007 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 23 April 2022 - 08:09 AM

Jaz bom tudi za Levico. Ampak doma pa ne bom o tem razpravljala. Po moji strani so vsi desni (imajo pa koristi od tega, niso (totalni) idioti :D).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4008 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 23 April 2022 - 08:16 AM

To, da se ne voli takticno, je v teh casih privilegij, ki ga vecina zal nima. Ze tako bo slo zelo verjetno na milimetre. Desnica ima zvesto publiko (da ne omenjam satelitskih strank, ker neumni pa niso), medtem ko je center-levica zelo razdrobljena, in to pac potegne neko drugo realnost za sabo. Dejstvo.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4009 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 April 2022 - 10:00 AM

Se strinham z Anouk. Ima Fiona prav, ampak se zasleduje visji cilj.
Moja sestra se ni bila odlocena kaj na levi naj voli in sem ji zato predlagala lms ali sab. Le zato, da prideta cez prag.

A s tem, kar zdele pisemo, krsimo volilni molk? 😁
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4010 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19160 posts

Posted 23 April 2022 - 10:13 AM

Ja, haha. Raje v zaprtem delu dalje.
  • 0

#4011 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 April 2022 - 11:14 AM

:lol:
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4012 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 23 April 2022 - 04:17 PM

Po zadnjih anketah se baje Piratom obeta preboj v parlament.

Tiste, ki ste se bolj poglobile v programe strank, med Golobom, SD, Levico, SAB, LMŠ, Pirati, kdo se najbolj zavzema za varstvo okolja?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4013 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 23 April 2022 - 04:39 PM

Nisem prebrala programa, sem pa prebrala prispevek okoljevarstvenikov na to temo. Levica in Pirati. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4014 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 23 April 2022 - 04:53 PM

Pirati so za NEK. To je bilo meni pomembno.
  • 0

#4015 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 23 April 2022 - 04:58 PM

Jaz sem sicer bolj proti NEK, čeprav najbrž ni realno, da bi vso elektriko lahko pridobili samo z vodo, soncem, vetrom.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4016 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 23 April 2022 - 05:03 PM

Ce bo z vodo, bo pa na Savi :) Na prejsnji strani sem nalepila, Marmelada. Pa se Frcica je nekaj prispevala.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#4017 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 23 April 2022 - 05:42 PM

Soncne niso resitev, slabe so za omrezje, tako da jih v distibuciji v bistvu ne maramo. Ja res so cista energija, ampak omrezje pa zjebejo. Prosim ne me sprasevat o podrobnostih zakaj, ker ne vem, vem samo to, da se pri nas za vsako novo vlogo za SFE zavija z ocmi.
Z vetrom ne bo slo, za MHE smo pa rekli da jih nocemo vec ob rekah, a nismo?
  • 0

#4018 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 23 April 2022 - 05:43 PM

Meni je kljucna povezava varovanja okolja in podnebne krize ter spremembe kaitalisticnega misljenja, ki ima pred seboj le visji bdp. To ze zdaj ne gre skupaj.
Kolikkir vem, imajo edini v programu toLevica, Vesna in Pirati.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#4019 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 23 April 2022 - 05:49 PM

Hvala vsem za informacije, jaz to res preslabo poznam.
  • 0

#4020 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 23 April 2022 - 08:48 PM

Ja Frcica, drzi.
Ceprav Levica mislim pa da je proti NEK in Vesna tudi?
Je bila Levica tista, ki bi brezplacne vrtce in malice in vse zivo ali je bil to SD? Morda celo oboji...
To me je takoj odbilo. Jaz ne rabim brezplacnega vrtca in verjamem da se marsikdo ne. Naj imajo brezplacen vrtec tisti, ki ga ne morejo placati.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users