Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 27 October 2017 - 03:42 PM
[Napoleon]
Posted 27 October 2017 - 04:02 PM
Pustim ga v trgovini, ker je zanič.
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 27 October 2017 - 04:08 PM

Men je tud zanic, nisem ga se pa probala spect, baje je v pecici pecen najboljsi, mu bom se dala eno priloznost.

Posted 27 October 2017 - 04:16 PM
Skoraj do konca skuhanega vržem v ponev s popečenimi drobtinami in strokom česna. Ali pa v kakšni zelenjavni juhi. Midva ga imava ful rada.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2017 - 04:20 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 27 October 2017 - 04:36 PM
Pablo Picasso
Posted 27 October 2017 - 04:40 PM
Ja, z mandlji je tudi ful dober. Pa brokoli na tak način in z malo limonine lupine.
― V. Van Gogh
Posted 27 October 2017 - 05:21 PM
Skoraj do konca skuhanega vržem v ponev s popečenimi drobtinami in strokom česna.
Drobtine popečene na maslu in ohrovt čez. Odličen je.
Posted 27 October 2017 - 05:26 PM
Jaz ga pripravim v voku, narezanega na cetrtine, skupaj z rdeco cebulo, ingverjem, cilijem in papriko (+zacimbe ala timijan po trenutnem navdihu). Pred serviranjem dodas se rozine, na male kocke narezano jabolko, prazene indijske orescke/pinjole ipd. Fantova babica to ful dobro naredi, se riz skuha zraven in imas super vecerjo.
Posted 27 October 2017 - 05:32 PM

Posted 27 October 2017 - 06:27 PM
Jaz bi pokombinirala od Anouk predlog s predhodnicami - opečen na maslu/gheeju z drobtinami, z garam masalo (noro dobra indijska začimbna mešanica, ki naredi vsako jed dobro ), rozinami in indijskimi oreščki. Lahko celo popražen na čebuli. Jed bo potegnila na sladkasto. Za sprobat! #note to self
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 28 October 2017 - 07:49 PM
Popražen na drobtinah, kot ste že omenjale, ali narezan na ploščice in popečen, začinjen s sojino omako ali samo posoljen.
Sem se ga pa tudi jaz dolga leta izogibala, dokler nisem našla načina, kako prikriti njegov značilni okus.
Surovi lističi v solati so mi tudi presenetljivo dobri.
Posted 30 October 2017 - 07:44 AM
Hvala za predloge. Včeraj sem ga kr v zelenjevno juho zraven vrgla, je bilo čisto fino. bom pa poskusila še popečenega.
[Napoleon]
Posted 30 October 2017 - 07:40 PM
Jaz ga pripravim v voku, narezanega na cetrtine, skupaj z rdeco cebulo, ingverjem, cilijem in papriko (+zacimbe ala timijan po trenutnem navdihu). Pred serviranjem dodas se rozine, na male kocke narezano jabolko, prazene indijske orescke/pinjole ipd. Fantova babica to ful dobro naredi, se riz skuha zraven in imas super vecerjo.
Jaz bi pokombinirala od Anouk predlog s predhodnicami - opečen na maslu/gheeju z drobtinami, z garam masalo (noro dobra indijska začimbna mešanica, ki naredi vsako jed dobro
), rozinami in indijskimi oreščki. Lahko celo popražen na čebuli. Jed bo potegnila na sladkasto. Za sprobat! #note to self
Danes sem naredila kombinacijo teh dveh receptov - brez jabolk, z garam masalo (imam ta pravo, iz Indije) idr. začimbami in tofujem, zraven pa PZ kuskus.
― V. Van Gogh
Posted 03 November 2017 - 02:15 PM
Kako je najbolje pripraviti tofu? Ga marinirate preden ga popečete ali omako dodate medtem ko ga že pečete?
Ali je treba indijske oreščke kaj prepraži ali jih lahko kar tako vmešam v stir-fry?
[Napoleon]
Posted 03 November 2017 - 02:29 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 03 November 2017 - 02:42 PM
V cem ga pa imas namen marinirat? Ce iz tofuja odtisnes del tekocine, menda bolje vsrka marinado. Mene sicer ne moti, ce je marinada bolj mila oz. ce tofu najprej popecem (vcasih mi celo uspe narest neko skorjico, ma to je bolj kot ne ponesreci), pa potem take kocke vmesam v omako.
Indijski so pa meni boljsi tisti, ki jih ze kupis prazene in soljene, lahko das pa seveda tudi neprazene not. Doma jih pa se nisem poskusila prazit.
Posted 03 November 2017 - 03:08 PM
V sojini omaki, ampak se bojim da bo preveč slano, če ga bom pustila predolgo noter.
[Napoleon]
Posted 03 November 2017 - 04:20 PM
Se mi zdi, da sem recept našla tu, na forumu (in ga prilagodila : ))
https://www.jamieoli...-tofu-stir-fry/
Posted 17 November 2017 - 01:29 PM
V tem tednu sem že 2x pripravila bstični ohrovt, najprej pokuhan, nato popražen na drobtinah z jabolki, rozinami in arašidi. Ful dobro!
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users