Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#4001 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 14 October 2014 - 08:01 AM

Mah, jaz pa sploh ne vem vec, kaj naj. Vcasih je res ze ful fajn in si mislim - hvala bogu, koncno konec te pubertete, potem pa naslednji teden spet - wham! In sploh ni povezano z nicemer, ce mene vprasas (ok, pred menstruacijo je koza malo bolj necista, ampak to itak pricakujes in vzames v zakup). Sem nehala skoraj vse mavze za obraz uporabljat, ker je po parih dneh (ali v primeru pudra/concealerja naslednji dan) vedno sledilo poslabsanje. Glede na to, da jih imam vecinoma po celjusti in vratu pa kaksnega na bradi vsake toliko jih lahko na momente delno skrijem s salom ali cem, ce ravno grem ven, drugace se pa poskusam ne pretirano obremenjevat s tem se dodatno. 

Sem pa zadnjic brala, da nekaterim izbruhe mozolje povzrocajo vitamini v obliki prehranskih dodatkov (bodisi same spojine ali - se pogosteje - pomozne snovi). 

Mogoce bom v kratkem narocila chasteberry ali black cohosh, da vidim, ce bo to kaj vplivalo na hormonsko ravnovesje.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4002 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19319 posts

Posted 14 October 2014 - 08:27 AM

Meni je tudi žal, da sem jih jemala tako dolgo. Sicer težav s kožo nimam, niti jih pred jemanjem nikoli nisem imela. Sem pa dobila ful slabe lase. Pa zdaj je že leto in pol, odkar sem jih nehala jemati, pa še vedno nimam urejenega ciklusa.

• 0

#4003 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15247 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 October 2014 - 08:35 AM

Zlatolaski poskusam poslat ZS, pa ne gre.

Skratka, jaz sem naivno verjela, da bo mene to vse obslo po skoraj 7h letih jemanja, pa me seveda ni. Jaz sem z jemanjem nehala avgusta 2013. Do aprila, maja nekje se mi je postimal mesecni cikel, takrat se je pa zacela stala s kozo, celom, hrbtom, dekolte, vrat! Isto sem poskusala na razlicne nacine omiliti izbruhe in sem polagala upe v Cosmerbo, kokosovo maslo, karkoli naravnega. Niti ni bilo spremembe, zdaj delam eno basic nego z Alverde izdelki, ki so mi ok. Ne delajo cudezev, ne slabsajo mi pa situacije. Jaz sem se shujsala precej, kar je pospesilo izlocanje toksinov iz mascobnih zalog v telo, kar je na koncu samo potenciralo kakrsnekoli tezave. Za nekoga, ki je imel prej cisto kozo brez problemov, resnicno, edina nega sta bila voda + obcasno krema, na katero je kasneje zacela koza reagirati z rdecico in mozolji. Nic mi ni bilo jasno. Sedaj se stanje z vmesnimi izbruhi normalizira. Reagiram na mlecne izdelke in psenico, mogoce tudi na paradiznik, pa arasidi so pod vprasanjem. Morala bi narediti ta test, ki ga je AP omenila. Te vse stvari vplivajo tako na kozo kot na pocutje, se mi zdi, da sem ravno zaradi KT postala preobcutljiva na ta zivila. Jaz si tudi nisem nikoli mislila, da bi lahko nastala taksna stala. 

Koza se mi zdaj popravlja, cisti se, strupi morajo ven, pika. Vsi strupi, jaz sem imela ene svoje tezave z zdravjem, res se mi zdi, da hormonska kontracepcija samo spotencira morebitne tezave v telesu. So eden izmed dejavnikov, ki to dodatno otezi eno problematicno stanje. Telo ni sposobno vsega sranja presnovit, ki ga dajemo vase.

Ceprav me zadnje tedne resno obremenjuje problem izpadanja las. Nikoli v zivljenju nisem imela tako redkih las, ze v osnovi niso nevem-kaj, ma zdaj so pa res zalostni. Vem, kaksno je bilo stanje prej, vem, da je normalno, da imamo obdobja izpadanja cupe, ampak to moje gre pa ze malo predalec. Moram it do frizerja, da mi jih malo spravi v eno obliko. Ah... Zanima me, ce se je Ninchi ze kaj stanje umirilo. To je res ena taka prednost tega foruma, se ze toliko casa poznamo in imamo neke podobne izkusnje, da se lahko obrnes na nekoga in ti bo pomagal, te potolazil, da nisi sam, da nisi noben medicinski fenomen, da je normalno, je nadloga, ampak prezivis. Pac, kot sem rekla, wake up call.  Poskrbi za svoje telo, ker vedno ne more poskrbet zase, vsega ne more pozret.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4004 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18621 posts

Posted 14 October 2014 - 08:53 AM

Hjoj, mene je kar malo bolelo, ko sem vse to brala, ker sem totalno podozivela svojo agonijo lansko leto. Na splosno je bila moja tezava identicna Zlatolaskini. 9 mesecev sem bila brez M, v tem casu pocutje odlicno, koza se vedno popolna, lasje lepi. Avgusta sem koncno dobila M, takrat je moje telo ocitno koncno "zalaufalo", in takrat se je zacela stala. Ampak ce vas potolazim - mine!!!

Dva meseca so mi na hard izpadali lasje. Pol leta sem mela kozo tako v k*, da sem vsak dan jokala in nisem hotla iz hise. Mozolji po hrbtu, dekolteju, obrazu. In pa kaksne pol leta je bil moj libido tako bolece visok, da sem prav tezko funkcionirala v normalnem svetu. Kot da bi se sprostili vsi hormoni izpred petih let nazaj, metalo me je kot ta najhujso pubartetnico.

V glavnem, Zlatolaska in Olivija, ne obupat. Bo minil, tko kot je kar naenkrat prislo, tut kar naenkrat mine. Jaz sem se aprila en dan zbudila in zacela jokat od srece, ker je moja koza prvic po parih mesecih bila skoraj ista kot prej. Ko gledam slike za nazaj, me pa se vedno boli.

In se strinjam z Zlatolasko, NIKOLI VEC in prav prekleto zal mi je, da sem takrat sla na to. Mam raje otroka, kot da se spet s tem zajebavam.

Lasje se mi spet gostijo. Zgornjih 20cm je super, ce bi se postrigla na paza bi imela spet svojo normalno gostoto. Mladih laskov mam ogromno, ampak sem jih zacela opazat sele letos poleti (torej eno leto po izpadanju). Zdaj pac zadevo zacasno resujem s podaljski. Ne bom rekla, da se NIC ne vidijo, vsekakor pa se vidijo manj kot pri povprecni uporabnici podaljskov. :D ostalo mi je par brazgotin oz. flekov, za katere upam, da bodo v prihodnjih letih izginili.

Ce sem se jaz iz sebe kaj naucila, ni resitve, samo treba je cakat, da stvar mine. Dobra novica je ta, da dejansko mine. Treba je dat nekih pol leta, vmes probat nekak prezivet, ker je grozljivo, in potem spet posije sonce. :D
  • 3

After all this time?

Always.

#4005 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15247 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 October 2014 - 10:07 AM

:closedeyes:

Fino, saj nekako racunam na to, vcasih se zasekiram, v osnovi sem pa ok, pac, jebiga, kaj naj. Je pa fajn slisat od tebe, da SE normalizira, scasoma.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#4006 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 14 October 2014 - 01:47 PM

Jaz sem Zlatolaski med drugim že svetovala Biodermino kremo Sebium Global. Sem ji že pisala hvalnice na forumu v primernih temah. Sem imela tudi jaz mozolje hormonske narave (sicer nič v povezavi s KT, ker jih nikoli nisem jemala), pa na dolgi rok nobena krema ni imela učinka. Zdaj pa se mi samo še tu in tam pojavi kakšen (okoli M), koža je v celoti neprimerljivo lepša. Res priporočam. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#4007 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 14 October 2014 - 04:24 PM

Ko take stvari berem, sem res še toliko bolj vesela in ponosna, da nikoli nisem jemala KT. Jina, meni se zdi, da zdaj tudi meni Bioderma Sebium Global pomaga. Uporabljam jo samo zvečer, povrhnjica pa ni več izsušena. Piling si delam kar s sodo bikarbono, 1x do 2x na teden in je stanje zaenkrat super, že nekaj tednov se mi koža nič ne lušči. Jo bom ponovno kupila. Bom videla, kako bo, ko bo hladnejše vreme. Če se mi bo povrhnjica spet sušila, bom zmanjšala uporabo. Koža je bolj čista. Sicer tudi prej nisem imela nekih velikih problemov, pač kakšen mozolj občasno, včasih po več naenkrat, ampak nič katastrofalnega. Glede ogrcev ne znam ocenit, če jih je sploh kaj manj. 

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#4008 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 14 October 2014 - 04:29 PM

Kako pa naredis ta piling s sodo?

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#4009 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 14 October 2014 - 04:45 PM

Ko take stvari berem, sem res še toliko bolj vesela in ponosna, da nikoli nisem jemala KT. Jina, meni se zdi, da zdaj tudi meni Bioderma Sebium Global pomaga. Uporabljam jo samo zvečer, povrhnjica pa ni več izsušena. Piling si delam kar s sodo bikarbono, 1x do 2x na teden in je stanje zaenkrat super, že nekaj tednov se mi koža nič ne lušči. Jo bom ponovno kupila. Bom videla, kako bo, ko bo hladnejše vreme. Če se mi bo povrhnjica spet sušila, bom zmanjšala uporabo. Koža je bolj čista. Sicer tudi prej nisem imela nekih velikih problemov, pač kakšen mozolj občasno, včasih po več naenkrat, ampak nič katastrofalnega. Glede ogrcev ne znam ocenit, če jih je sploh kaj manj. 

Super. :)

Piling se pa naredi čisto preprosto, jaz si je nasujem za eno žličko v roko, dodam toliko gela, kot ga sicer uporabim, malo spenim in sperem. Si ga pa ne delam tako pogosto.

• 0

― V. Van Gogh

#4010 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 14 October 2014 - 04:59 PM

Jaz pa si sodo kar v dlan stresem, en kupček, po občutku in dodam malenkost vode, da nastane gosta pasta in potem nanesem na obraz. Ful poceni in učinkovit piling, zame ravno prav grob.

• 0

#4011 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 14 October 2014 - 05:57 PM

Aha, nic ne puscate na obrazu potem kot neke vrste masko, good to know. 

• 0

#4012 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 14 October 2014 - 06:20 PM

Ne, ne, kot mehanski piling je to. Nekaj časa masiraš in spereš.

• 0

#4013 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26017 posts

Posted 14 October 2014 - 06:38 PM

Aha, hvala :) Jaz si ponavadi glineno masko naredim (zmesam glino z jabolcnim kisom ipd.), in mi fajn kozo spolira. Bom poskusila s sodo enkrat za hec.

• 0

#4014 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 14 October 2014 - 06:42 PM

Aja, jaz pa glineno masko samo kot masko uporabim, nič ne pilingiram z njo.

• 0

#4015 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32506 posts

Posted 14 October 2014 - 06:48 PM

Jaz sem jih zelo dolgo jemala, ampak s kožo nisem imela nobenih težav ne prej in ne potem, pa tudi med samim jemanjem ne. Pomoje bi lahko na prste ene roke preštela, kolikokrat se mi je v življenju nardil kakšen mozolj ali karkoli na koži pač... :wink1:

• 0

#4016 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 14 October 2014 - 06:52 PM

Tudi jaz po jemanju nisem imela problemov.

Menstruacijo sem dobila takoj, koža, lasje, .. vse je ok.

Sem jih pa nehala jemat avgusta 2013, tako da niti ne pričakujem sprememb.

• 0
Viens, reste ici!

#4017 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17012 posts

Posted 14 October 2014 - 07:11 PM

Jaz sem vse svoje tezave okrog ciklusov in pocutja valila na KT, tudi pomanjkanje libida, pa sem vedno bolj prepricana, da za vse skupaj pri meni niso bile nikoli krive KT ampak manjko kg.

Me prav zanima kdaj se bo prva M pojavila sedaj.Z libidom pa nimam vec tezav odkar imam par kg vec.Zdaj me drzi nazaj samo se zelena luc pri ginekologu.

Bom pa tudi jaz morala najti eno zascito zdaj...hormonska mi prav nic ne disi, me zanima kaj mi bo predlagal...da bi moj pazil ali uporabljal kondome je pa itak utopija.

Olivija, si morda pomislila da so tvoje tezave pa mogoce tudi povezane z izgubo teze?V marsikaterem simptomu se namrec prepoznam...

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#4018 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 14 October 2014 - 09:48 PM

Jaz tudi zdaj že nekaj časa razmišljam, da bi nehala s KT, pa se kar ne morem odločiti za ta korak. Imam občutek, da bi že takoj zanosila, ker sem že pozabila, kako in kaj moje telo deluje... Mi je zdaj veliko lažje ne mislit. Otroka pa še ne misliva met. Pred kratkim sem mu rekla, da še eno leto jemljem, potem pa konec. 

• 0

#4019 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86376 posts

Posted 14 October 2014 - 10:30 PM

Ko prenehaš s KT, vsaj nekaj mesecev ni niti teoretične možnosti, da zanosiš, četudi bo hotela. Mislim, da gin. priporočajo, da začneš delati na otroku najmanj eno leto od prenehanja, saj drugače lahko pride do komplikacij/anomalij na plodu.

Fiona, verjetno ti bo predlagal diafragmo, saj drugih nehormonskih opcij skoraj ni. Osebno niti pomislila nisem nanjo, ker se mi upira cel proces vstavljanja in dajanja ven. Mi (dobri) kondomi še vedno prekašajo vse drugo.

• 0

― V. Van Gogh

#4020 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23384 posts

Posted 14 October 2014 - 10:35 PM

Fiona, zakaj pa je utopija, da bi fant kondome uporabljal?

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users