Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#3981 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86549 posts

Posted 26 December 2020 - 02:52 PM

Itak nikoli ne bo vsem prav, v enem obdobju so testirali samo tiste z ustreznimi simptomi in se tisti z rizicnimi kontakti niso prisli na vrsto, zdaj pa spet prehajajo na mnozicno testiranje. Dejstvo je, da se tako zmanjsa stevilo okuzb.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3982 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17694 posts

Posted 26 December 2020 - 02:56 PM

Kdor se ne bo cepil, ne bo ucil.
Kdor se ne bo cepil...
Ne bo sel na morje
Ne bo sel na koncert
Ne bo sel v hotel
Ne bo sel smucat
Ne bo sel v kino
edino na Brezje k masi bo lahko sel necepljen.

Tisti, ki se bomo cepili, bomo imeli mir, ostali pa kakor vejo. : ) Sicer mislim, da cepljenje ne bo obvezno, kot tudi za gripo ni.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3983 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 26 December 2020 - 03:40 PM

Jaz proti testiranju nimam nic.
Za cepljenje pa sem malo skepticna pa drugace nisem proti cepljenju. V tem primeru bi rajsi pocakala vsaj dokler nimam otrok, ker dejansko na tem podrocju nimajo nobenih raziskav tako, da ne hvala.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3984 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17131 posts

Posted 26 December 2020 - 07:51 PM

Kmalu zatem, ko smo se sami vracali domov, so cesto proti kranjski gori in planici zaprli. Razlog, ki so ga navedli so bila "prepolna parkirisca v okolici ratec in planice". Razlog je laz. So bili ljudje ampak dalec od prepolnih parkirisc, dalec od guzve. Ne spostujejo odlokov, ki so jih sami napisali. Ta vlada je noro represivna, to je zame represija. Upam da Krvavec jutri znova zazenejo in jim pokazejo sredinca.

Edit: ocitno ne bo nic. Bogsivedi s cim so mu zagrozili da je se tekmovanje odpovedal....zalostna sem, res. Ne jezna, zalostna, ker ubijajo ljudi, dolgorocno. Folk se te izogiba ko da mas kugo, gres na Pokljuko, otrok rece "mami tistele otroke bom vprasal ce si zamenjamo bob za lopatke"...pa jaz njemu ne, ne smes, korona je.
Fuuuuu.k. pa jaz bi, samo za une ne vem kako so s tem. To mi je bilo res, res zalostno. Potem sem mu na dolgo in siroko razlozila da je to samo zacasno, pa nisem vec prepricana. To se bo vsidralo v ljudi in odrasli bodo gor otroci, ki jim bo mar zase, socloveku pa ne bodo pomagali, ker ima lahko kaj nalezljivega. Tako to vidim, ce bo slo to tako dalje...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3985 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27480 posts

Posted 26 December 2020 - 08:25 PM

Jaz bi pa hotla vedet, da koga po nepotrebnem ne ogrozam.
  • 0

#3986 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12080 posts

Posted 26 December 2020 - 09:48 PM

Ne videt vsega tako črno na dolgi rok. Na ta način si delamo škodo, škoda časa in momentov. 

Jaz mislim, da ko bo tega obdobja konec, bomo spet normalno zaživeli. Če gledaš v preteklost, je vsakemu takemu obdobju sledil preporod in tudi tukaj bo tako. Jeba je edino to, da moramo pregurati ta čas. 

• 0

#3987 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17131 posts

Posted 26 December 2020 - 09:56 PM

To je bolj moment sibkosti, kot da bi skoz razmisljala o tem in gledala tako crno. Sem se pa v tistem trenutku to vprasala, logicno, pa zdaj ko gledam te stale s smucanjem, tudi.
Boljse bo najbrz ze ko se vlada zamenja, ce se sploh bo, korona gor ali dol.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3988 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12080 posts

Posted 26 December 2020 - 10:14 PM

Itak bo boljše, čeprav bi tudi katerakoli druga vlada imela ukrepe, ki bi se nam zdeli represivni. Jaz Janše in teh kretenov ne morem videt, pa Kacin! Fak. 

Kdaj so volitve? 

• 0

#3989 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19400 posts

Posted 26 December 2020 - 10:15 PM

Seveda bi, saj nimamo samo pri nas takih ukrepov.
  • 0

#3990 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12080 posts

Posted 26 December 2020 - 10:44 PM

Ja ja, itak. 

• 0

#3991 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32617 posts

Posted 28 December 2020 - 12:38 PM

Berem zdaj spet novice in baje bomo do 50 € dodatka na otroka upravičeni vsi oz.ni več omejeno na dohodkovni razred.
  • 0

#3992 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17131 posts

Posted 28 December 2020 - 01:26 PM

Smucarji so se uprli, cas je da se se solniki.

https://www.rtvslo.s...ako-mejo/547158

Baje naj bi celo otroke testirali?!

Komentar na Mjin zapis: itak, vlada ve da se ji maje stolcek, pa bo tako kot Orban zdaj denar razdelila, da bo druga vlada lahko resevala ves drek, ki so ga ti skuhali in ga se kuhajo...
  • 0

#3993 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32617 posts

Posted 28 December 2020 - 01:39 PM

V bistvu ministrica včeraj na prvem programu zvečer v oddaji s Tanjo Gobec ni niti omenila datuma vračanja otrok v šolo, rekla je samo, da upa, da bo to še januarja. Tako da sem že skoraj brez upanja, da bodo 4.res šli.
  • 0

#3994 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17131 posts

Posted 28 December 2020 - 01:45 PM

Marca bodo sli na koncu...haha upa da januarja. To ze vemo kam pes taco moli....
  • 0

#3995 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6755 posts

Posted 28 December 2020 - 02:27 PM

Ma sej so se uprli s sindikata. Meni se po pravici niti ne da več ubadat s tem. Otroci s pp pa kolikor vem, morajo it s 4.1.,ne vem, kaj je Janša palamudil, da UPA, da bodo lahko šli...
  • 0

#3996 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32617 posts

Posted 28 December 2020 - 02:29 PM

Aja? No super, jaz se že namreč že dolgo čudim, da ni vidnejšega upora proti zaprtim šolam v naši državi.
  • 0

#3997 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6755 posts

Posted 28 December 2020 - 05:11 PM

Mja, kaj ti jaz vem, kaj delajo, so poudarjali, da bomo spoštovali stroko, vendar je zdaj res ena burleska nastala iz vsega skupaj. Najprej zapret frizerje, zdaj pa lahko spet delajo. Cerkve tudi. Ne vem, zakaj potem šole ne bi.

• 0

#3998 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32617 posts

Posted 28 December 2020 - 07:22 PM

https://www.24ur.com...e-dan-prej.html
  • 0

#3999 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15795 posts

Posted 28 December 2020 - 07:23 PM

Faaak, sta slišale, še kar ne gremo v šolo.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#4000 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32617 posts

Posted 28 December 2020 - 07:25 PM

Ja. In kam naj ucitelji teh otrok s PP dajo svoje šoloobvezne otroke?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users