Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4608 replies to this topic

#3981 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32327 posts

Posted 21 April 2022 - 05:42 PM

Jaz bom Goloba, ker ima edini moznost zmagat pred Janšo.
  • 0

#3982 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 21 April 2022 - 06:04 PM

Meanwhile absolutno nihče od prijateljev v tujini ni dobil glasovnic... 

Moz je dobil, jaz pa se kar ne. :butl: Katastrofa.
  • 0

#3983 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 21 April 2022 - 07:25 PM

Meni so kot Oliviji všeč Pirati, ampak tudi ne vidim smisla,tako da se še odločam.
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#3984 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 21 April 2022 - 08:51 PM

Tudi meni imajo Pirati zelo vsecen program, ampak kot ostale trenutno ne vidim smisla. Najbrz bom dala priložnost GS.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#3985 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 22 April 2022 - 07:44 AM

Katere predvolilne ankete spremljate? Ravno sem gledala pri Mediani, da sta stranki Piratov in Resnica tik pod pragom. Tako da sem zdaj spet v dilemi. :) Si pa res ne želim, da Resnica pride v parlament. 

• 0

[Napoleon]

#3986 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17294 posts

Posted 22 April 2022 - 07:52 AM

Se malo o najpomembnejsi temi (menda se Slovenija ogreva hitreje od evropskega?/svetovnega? povprecja in nasa prst je precej v pi*di) in o podnebnih programih.

https://www.umanoter...ovati-mi-lahko/
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#3987 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 April 2022 - 10:17 AM

Podgana, hvala da si toleizpostavila.

Vs soočenja in intervjuje čakam, da bo kdo izpostavil to temo. To je daleč najpomembnejša tema, vse ostale so proti temi nič. Ne bom rekla, da sem gledalal vse, bi pa prekosocialnih omrežil zasledila to temo, če bi se jo na katerem lotili. Neverjetno mi je, kako je ta tema vsem obrobna. Očitno tudi ljudem, sicer bi jo novinarji izpostavili,. Namesto tega se pogovarjajjo o plači Goloba. Noro!

Jaz živim ob Savi. Zato mi je delovanje DPRS in Andreje SLameršek, Umanotere in drugih organizacij izjemno pomembno. Eden ključnih vidikov pri moji odločitvikako bom volila, je odnos strank do He na Savi. Koga sem že volila ne bo težko uganiti.

Govoriti ob alarmantnem stanju podnebja, da se strinjaš z SDS ali NSi me je zato neodgovorno do vseh prihajjaočih generacij. Ob tem, da volijo te dve stranki ljudje, ki dejansko otroke imajo.

Pogrešam tudi izpostavljeno temo o politični kulturi. Nihče si ni upal Janšo soočiti z njegovo toksično komunikacijo. So pa izpostavili Kordišaiz Levice. Da se razumemeo, mi ni všeč njegov način komunikacije in ga tudi zaradi načina govora težko poslušam. AMpak njegov vpliv se ne more primerjati z Janševim.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3988 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 22 April 2022 - 10:38 AM

Frčica, super zapis, se strinjam.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#3989 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 22 April 2022 - 10:42 AM

Se strinjam z obema. In se mi zdi nizkotno kar gledam na kaj so kazali in katere teme so preslisane
  • 0

#3990 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24558 posts

Posted 22 April 2022 - 11:20 AM

Jaz bi volila po svojih prepricanjih Vesno ali Pirate (iskreno prebrala nisem nic, za vecino strank sem vceraj prvic slisala).
Ker verjetno ne bo sel noben cez prag, bo glas vrzem stran.

Od preostalih ne bi nikogar, ne bi pa imela JJ se na oblasti.

Imam precej problem
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#3991 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16991 posts

Posted 22 April 2022 - 11:42 AM

Glede na to koliko ljudi slišim, da bi volilo Pirate pa bi mogoče koga drugega, kar bo zagotovo v parlamentu. Če bi vsi ti volili Pirate, bi mogoče celo zlezli čez prag. :D

• 0

[Napoleon]

#3992 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23298 posts

Posted 22 April 2022 - 04:23 PM

Jaz tudi nisem odločena. Sem šla še na voliprav rešit vprašalnik. Na prvih mestih mi je dalo Naša prihodnost/Dobra država, Vesna, LMŠ, Levica, SAB.

Ne vem, nekako se med SD in Golobom odločam. SAB ne bi, ker mi Bratuškova ni všeč, Levica me s tovariši in rdečimi zvezdami tudi ne pritegnejo. Za Goloba se tudi bojim, da na koncu ne bo nič, da bo obupal kot Šarec ali kaj podobnega.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#3993 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 22 April 2022 - 04:45 PM

Glede Goloba imam tudi sama podoben obcutek, da ne bo dobil podpore/bo obupal/vstavi poljubno... Se res bojim, da bi na koncu na istem pristali, prav plasi me to.
  • 0

#3994 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 22 April 2022 - 04:51 PM

Meni je vsakič znova fascinantno, kako selekiven spomin imajo ljudje glede Janše. Dobesedno vse se spregleda (ali pomete pod preprogo), oprosti in pozabi. Še čistilka v OŠ rabi za opravljanje službe imet potrdilo o nekaznovanosti, predsednik vlade pač ne, LOL. Pa ne bom začela z naštevanjem vseh njegovih idiotizmov, ker jim ni konca. Ampak again... vse se pozabi (ne apeliram na forumašice). Meni je to strašljivo.

Eden izmed mojih bližnjih je imel pred kratkim zanimiv komentar, da je mnenja, da ljudje po določeni starosti (70, 80, whatever) sploh nimajo več kaj delat na volitvah (ali pa bi njihov glas štel manj), ker se običajno večinski del programov strank njih sploh več ne tiče (npr. šolstvo, stanovanjska politika, in še in še). Ker odločajo o prihodnosti, ki v resnici pripada mlajšim generacijam, ne njim (vsaj v večini). 

• 0

#3995 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17618 posts

Posted 22 April 2022 - 05:59 PM

Z zadnjim odstavkom se pač ne morem strinjati, temelj demokracije je, da ima vsak (polnoleten) slehernik glas. Če pa se starejši v večjem deležu udeležujejo volitev (in s tem oblikujejo prihodnost mladih), mladi pa ne, je to problem mladih. In je ravno obratno, zaradi pasivnosti mladih se marsikateri program strank sploh ne ukvarja bistveno s problemi mladih.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3996 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 22 April 2022 - 07:33 PM

Volila sem Pirate.
Njihov program mi je zelo vsec. Ce bi vsi volili pirate, ki pravite da bi jih, bi prisli v parlament.
Ce ne pridejo oni pa upam da pride resnica. Vsaj eni novi pac.

Golob mi je totalen cudak.sploh na vcerajsnjem soocenju...kdo plese, jaz ne vem.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3997 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16830 posts

Posted 22 April 2022 - 07:34 PM

Spet soocenja na pop tv. Jansa citira pesmice. Zgleda jih bo celo oddajo.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#3998 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27351 posts

Posted 22 April 2022 - 07:35 PM

Meni resnica nima vsecnega programa.
  • 0

#3999 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 22 April 2022 - 08:44 PM

Glede na to koliko ljudi slišim, da bi volilo Pirate pa bi mogoče koga drugega, kar bo zagotovo v parlamentu. Če bi vsi ti volili Pirate, bi mogoče celo zlezli čez prag. :D

Točno mojem misli danes 🙂
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#4000 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6707 posts

Posted 22 April 2022 - 09:20 PM

Spet soocenja na pop tv. Jansa citira pesmice. Zgleda jih bo celo oddajo.

Kaj je to bral? Nisem prav stekala?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users