SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja
Posted 21 April 2022 - 05:42 PM
Posted 21 April 2022 - 06:04 PM
Moz je dobil, jaz pa se kar ne.Meanwhile absolutno nihče od prijateljev v tujini ni dobil glasovnic...

Posted 21 April 2022 - 07:25 PM
Posted 21 April 2022 - 08:51 PM
[Napoleon]
Posted 22 April 2022 - 07:44 AM
Katere predvolilne ankete spremljate? Ravno sem gledala pri Mediani, da sta stranki Piratov in Resnica tik pod pragom. Tako da sem zdaj spet v dilemi. Si pa res ne želim, da Resnica pride v parlament.
[Napoleon]
Posted 22 April 2022 - 07:52 AM
https://www.umanoter...ovati-mi-lahko/
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 22 April 2022 - 10:17 AM
Podgana, hvala da si toleizpostavila.
Vs soočenja in intervjuje čakam, da bo kdo izpostavil to temo. To je daleč najpomembnejša tema, vse ostale so proti temi nič. Ne bom rekla, da sem gledalal vse, bi pa prekosocialnih omrežil zasledila to temo, če bi se jo na katerem lotili. Neverjetno mi je, kako je ta tema vsem obrobna. Očitno tudi ljudem, sicer bi jo novinarji izpostavili,. Namesto tega se pogovarjajjo o plači Goloba. Noro!
Jaz živim ob Savi. Zato mi je delovanje DPRS in Andreje SLameršek, Umanotere in drugih organizacij izjemno pomembno. Eden ključnih vidikov pri moji odločitvikako bom volila, je odnos strank do He na Savi. Koga sem že volila ne bo težko uganiti.
Govoriti ob alarmantnem stanju podnebja, da se strinjaš z SDS ali NSi me je zato neodgovorno do vseh prihajjaočih generacij. Ob tem, da volijo te dve stranki ljudje, ki dejansko otroke imajo.
Pogrešam tudi izpostavljeno temo o politični kulturi. Nihče si ni upal Janšo soočiti z njegovo toksično komunikacijo. So pa izpostavili Kordišaiz Levice. Da se razumemeo, mi ni všeč njegov način komunikacije in ga tudi zaradi načina govora težko poslušam. AMpak njegov vpliv se ne more primerjati z Janševim.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 April 2022 - 10:38 AM
Pablo Picasso
Posted 22 April 2022 - 10:42 AM
Posted 22 April 2022 - 11:20 AM
Ker verjetno ne bo sel noben cez prag, bo glas vrzem stran.
Od preostalih ne bi nikogar, ne bi pa imela JJ se na oblasti.
Imam precej problem
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 22 April 2022 - 11:42 AM
Glede na to koliko ljudi slišim, da bi volilo Pirate pa bi mogoče koga drugega, kar bo zagotovo v parlamentu. Če bi vsi ti volili Pirate, bi mogoče celo zlezli čez prag.
[Napoleon]
Posted 22 April 2022 - 04:23 PM
Ne vem, nekako se med SD in Golobom odločam. SAB ne bi, ker mi Bratuškova ni všeč, Levica me s tovariši in rdečimi zvezdami tudi ne pritegnejo. Za Goloba se tudi bojim, da na koncu ne bo nič, da bo obupal kot Šarec ali kaj podobnega.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 April 2022 - 04:45 PM
Posted 22 April 2022 - 04:51 PM
Meni je vsakič znova fascinantno, kako selekiven spomin imajo ljudje glede Janše. Dobesedno vse se spregleda (ali pomete pod preprogo), oprosti in pozabi. Še čistilka v OŠ rabi za opravljanje službe imet potrdilo o nekaznovanosti, predsednik vlade pač ne, LOL. Pa ne bom začela z naštevanjem vseh njegovih idiotizmov, ker jim ni konca. Ampak again... vse se pozabi (ne apeliram na forumašice). Meni je to strašljivo.
Eden izmed mojih bližnjih je imel pred kratkim zanimiv komentar, da je mnenja, da ljudje po določeni starosti (70, 80, whatever) sploh nimajo več kaj delat na volitvah (ali pa bi njihov glas štel manj), ker se običajno večinski del programov strank njih sploh več ne tiče (npr. šolstvo, stanovanjska politika, in še in še). Ker odločajo o prihodnosti, ki v resnici pripada mlajšim generacijam, ne njim (vsaj v večini).
Posted 22 April 2022 - 05:59 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 22 April 2022 - 07:33 PM
Njihov program mi je zelo vsec. Ce bi vsi volili pirate, ki pravite da bi jih, bi prisli v parlament.
Ce ne pridejo oni pa upam da pride resnica. Vsaj eni novi pac.
Golob mi je totalen cudak.sploh na vcerajsnjem soocenju...kdo plese, jaz ne vem.
Posted 22 April 2022 - 07:34 PM
Posted 22 April 2022 - 07:35 PM
Posted 22 April 2022 - 08:44 PM
Glede na to koliko ljudi slišim, da bi volilo Pirate pa bi mogoče koga drugega, kar bo zagotovo v parlamentu. Če bi vsi ti volili Pirate, bi mogoče celo zlezli čez prag.
Točno mojem misli danes 🙂
Posted 22 April 2022 - 09:20 PM
Kaj je to bral? Nisem prav stekala?Spet soocenja na pop tv. Jansa citira pesmice. Zgleda jih bo celo oddajo.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users