Meni je ta najboljši od teh, ki se jih dobi pri nas:
Posted 05 June 2017 - 05:03 PM
Meni je ta najboljši od teh, ki se jih dobi pri nas:
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 June 2017 - 05:05 PM
Posted 05 June 2017 - 08:58 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 05 June 2017 - 09:23 PM
Bila sem v Leclercu in Mercator Supernova in niso imeli. So pa imeli v Leclercu za moje pojme kar fajn izbiro koruznih in riževih testenin, sem nabavla tri različne juhuhu
Posted 22 June 2017 - 02:13 PM
Posted 22 June 2017 - 02:25 PM
Par trikov, do katerih je prišel moj mož, ki redno peče kruh:
- moraš ga dobro zamesiti, najbolje na roke (se splača)
- 2-3x vzhajati
- na dno pečice daš pekač/posodo z vodo, da je dovolj vlage
- zadnjih 45 minut temp. znižaš na max. 180 stopinj
- ko je pečen, ga takoj pokriješ z mokro krpo in kruh se tudi hrani v krpi, ne v papirnati vreči ali celo plastiki
Mogoče ti kaj od tega pomaga. Je pa za domač kruh normalno, da se drobi bolj kot kupljeni, ki so polni dodatkov.
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2017 - 03:04 PM
Bellini, res toplo priporočam knjigo o kruhu Klemna Koširja Kruh moj vsakdanji. Če želiš kakšnega posebnega ti skeniram, imaš pa od rženega do kajzeric, baget, aldovega....
Trajajo malo dlje, zamesiš predtesto večer prej večinoma, ker uporablja minimalno kvasa. ampak se splača, ker je potem kruh dolgo svež. Se tudi drobi ne, kar se sicer res pogosto.
Se pa strinjam z Jino, dolgo vzhajanje, gnetenje na roke, ker tako dobiš občutek za testo, ki ti ga noben recept ne more dati, vlaženje pečice in spuščanje temperature na koncu.
Jaz pa ne maram zavijanja v krpo, ker imam rada trdo skorjo. Nikoli, nikoli ne hranim kruha v vrečki, ga pa ohlajenega hranim v krpi. Baje bi morala biti lanena, zakaj pa ne vem.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 June 2017 - 03:29 PM
Jaz imam tudi rada trdo skorjo, ampak mi je pretrda, če ni kruh takoj pokrit z mokro krpo. Na ta način se ne izsuši takoj in ko je hladen, ga večino zamrzneva, ker ga zelo malo pojeva. Čez noč se odtaja in je kot svež.
― V. Van Gogh
Posted 22 June 2017 - 03:39 PM
Jaz ga specem v Le creuset pokriti posodi, tako da ne dodajam vode v pecico, kruh pa potem tudi hranim zavitega v krpo kar v isti posodi (jo imava itak skos na kuhinjskem pultu).
Drugace pa hvala za nasvet, si bom poskusila knjigo sposodit, ko bom spet kaj v Slo, ker peke kruha se nisem tako vesca, kot bi zelela bit.
Posted 22 June 2017 - 09:23 PM
Posted 12 September 2017 - 03:47 PM
Imam 5 banan, ki so ready-to-say-bye-bye.
Ne lušta se mi smutijev, banana pancakes, bananabreada ali sladoleda.
Na kak način naj se jih znebim s stilom (in okusom)?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 12 September 2017 - 04:19 PM
Speci palacinke/banana bread in jih podari prijazni sosedi?
Tasca mi je enkrat omenjala, da sta lani v neki fensi restavraciji jedla juho, v kateri so bile (zmiksane) banane. Ji je bilo ful vsec, ampak ni znala povedat, kaj drugega je se bilo notri, tako da sem hitro opustila idejo o googlanju in testiranju znj receptov, da bi morda nasla kaj uzitnega vmes Meni banane pac najbolj pasejo v sladke jedi.
Posted 12 September 2017 - 04:29 PM
Posted 12 September 2017 - 05:21 PM
Poznam, karamelizirane banane.. jaz jih imam rada z mlečnim rižem z vanilijo.
Hvala za idejo.
Iščem dalje mogoče bi naredila neko varianto čokoladnega mousse-a..
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 12 September 2017 - 07:00 PM
Posted 12 September 2017 - 08:33 PM
Posted 12 September 2017 - 09:20 PM
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2017 - 06:58 AM
Looks interesting. Sprobam, ko dobim arašide (5kg mam naročenih, a bi jih še katera mela? Mamo 5kg viška ) in si naredim peanut butter
Posted 13 September 2017 - 07:01 AM
― V. Van Gogh
Posted 13 September 2017 - 09:45 PM
0 members, 1 guests, 0 anonymous users