Ampak ne vem, če to paše pod moj problem, ki je 1 dan več pavze.

Kontracepcijske tablete
Posted 19 April 2013 - 07:59 AM
Posted 19 April 2013 - 08:05 AM
Če pozabiš prvo tabletko, naj bi še cel prvi teden uporabljal kondome. Kasneje ni več panike.
After all this time?
Always.
Posted 19 April 2013 - 08:07 AM
OK, se mi je zdelo, da bo nekaj takega. Bom še danes v lekarni vprašala. Hvala.
Posted 19 April 2013 - 08:09 AM
ti spadaš v prvi teden.... tako, kot je Nincha rekla.
Posted 19 April 2013 - 08:09 AM
Jaz sem ziher, da je tko, kao prvi teden je najbolj riskanten. Ampak jaz sem skoraj vsak mesec v prvem tednu eno tabletko pozabila, nikoli nisem zraven uporabljala kondoma, nikoli ni bilo nič. Mogoče je bila pa samo sreča.
After all this time?
Always.
Posted 19 April 2013 - 08:13 AM
Ziher?
Včeraj bi morala, pa grem šele danes iskat. Mi je bilo pa ul čudno, sem šla v dežurno lekarno in mi ni hotela ene škatlice prodat (ker imam recept drugje), pa mi je mami pred kakšnega pol leta kupila škatlico, cimra pred kratkim sebi tudi...
Čisto prav je naredila, da ti ni dala škatlice! Potem bi lahko kakšna vsak mesec hodila v dežurno k drugi magistri in vsakič povedala isto zgodbo in vsakič dobila škatlico, ki je sicer na recept? Ne ne... Tega se ne dela, ker nima vpogleda v tvojo terapijo in recepte... Pa tukaj se ne gre samo za KT, so tudi ostali, ki imajo svašta zdravil in mislijo, da jim moramo na besedo verjeti in izdati zdravilo. V dežurnih pa sploh ne.
Drugo je, če greš v svojo lekarno in prosiš, da ti izdajo škatlico, založiš $, ki jih dobiš nazaj, ko prineseš recept, ker v svoji lekarni lahko pogledajo da kakšno stvar že dalj časa jemlješ...
Posted 19 April 2013 - 08:28 AM
Saj ne pravim, da ni prav, da mi je ni dala, ampak da sem bila presenečena, ker prej s tem nisem imela problemov, ostali, ki jih poznam, pa tudi ne.
Posted 19 April 2013 - 08:30 AM
Jaz sem ziher, da je tko, kao prvi teden je najbolj riskanten.
zakaj pa je prvi najbolj riskanten? Po tej logiki ravno med ovulacijo lahko sname kondom.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 April 2013 - 08:38 AM
Pomojem zato, ker si med tedensko pavzo najbolj "očiščen" hormonov, po 14 dnevih se pa že spet toliko naflaš, da tudi če eno spustiš, ni spet takšna panika. Zato v tretjem tednu ni bad, če kakšno pozabiš oz. lahko celo prej zaključiš s škatlo - če si zaščiten po 21h dneh jemanja še naslednje 4 dni brez jemanja, preden dobiš M, potem bi moralo zdržat tudi 1 dan, če tabletko pozabiš. Tako si jaz predstavljam.
After all this time?
Always.
Posted 19 April 2013 - 08:51 AM
Hvala bogu, da uporabljam Persono
Posted 28 April 2013 - 02:57 PM
Posted 05 May 2013 - 10:58 PM
Najboljši je komentar spodaj:
ženske,
never ending story.
kadar vas rabimo vas ni,
kadar pa ne ste povsod.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 29 June 2013 - 10:13 AM
Nadaljujem v tej temi ...
jaz poznam primer, ko je punca pozabila tabletko v tretjem tednu (eno tabletko) in drugi dan sta s fantom seksala. Potem pa je vzela dve takoj ko se je spomnila. Zdaj imata leto dni staro hči.
Posted 18 July 2013 - 09:12 PM
Meni se je to že kar parkrat naredilo, pa hvala bogu še nisem zanosila
Posted 09 August 2013 - 10:33 AM
Povsem prepričana sem, da smo imeli temo "Prenehanje s tabletkami" pa je ne najdem, a sem slepa?
Koliko časa po prenehanju jemanja tabletk se vam je koža umirila? Pri meni se je po pol leta začela štala s kožo, pa me zanima, koliko časa naj bi to zdaj trajalo.
After all this time?
Always.
Posted 09 August 2013 - 11:29 AM
jaz sem 14 mesecev po prenehanju doživela izbruh....ki še traja (brez sem 2 leti).
Posted 09 August 2013 - 03:23 PM
Pa res! Jaz sem jo še par mesecev nazaj brala, nimam pojma, kam je izginila.
Jaz sem imela kake 3, 4 mesece po prenehanju ful lepo kožo in sem se sama sebi čudila češ 'a ne bi mogla zdej koža ponoret, hm, kaj se dogaja' in mi je bilo potem hudo žal za svoje misli, haha. En čas je bila grozna, po nekaj mesecih se je malo uredila, ampak pred vsako M dobim izbruh (ki je vsakič drugače natempiran; v določenem obdobju se mi je dogajalo, da imam 2 tedna pred M grozljiv izbruh in bule po obrazu, ki se po enem tednu umirijo in imam pred M dejansko ful lepo kožo, spet drugič se je dogajalo to, da sem imela izbruhe ravno dva dni pred M, v zadnjih dveh mesecih pa se mi dogaja to, da imam ves čas ful lepo kožo in se je situacija ful poslabšala po M. o.O) Zdaj je naokoli dobro leto odkar sem nehala in je koža v glavnem okej, ni ravno popolna, ampak nisem vsa bulasta (razen ko ponori, jasno).
Pablo Picasso
Posted 12 October 2014 - 02:30 PM
Zdravo punce! Jaz sem se odločila ustaviti in napisat svojo izkušnjo glede prenehanja s KT, ker pač vem, da so mene osebno ful zanimale izkušnje drugih preden sem prenehala in sem to temo prečesala po dolgem in počez. Iz tabletk sem šla novembra 2013, torej bo zdaj kmalu eno leto. Zgodbo o mojih težavah s kožo poznate in komaj zdaj, ko gledam za nazaj (po spominu in slikah) se zavedam, da je takrat koža bila končno vredu. Po vseh kremah, tabletih, Roaccutane, vglavnem celi arhiv dermatoloških izvidov v razponu petih let, se je stanje umirilo, koža je bila čista. Prvih par mesecev po prenehanju se ni zgodilo nič, nobene krvavitve, nobenega mozolja. Februarja sem prvič dobila neko vmesno krvavitev, koža še vedno okej. Spomladi še enkrat manjša krvavitev, manjši izbruh na koži, ki ga nisem pripisovala hormonskemu neravnovesju ampak bolj pomanjkanju spanca, stresu, alkoholu, razhod s fantom, skratka predvsem psiha. Do junija se je koža začela spet čistit, spet vse po starem, lepa čista koža. V začetku julija sem pa prvič dobila prvo pravo menstruacijo in moji koži se je počasi začelo mešat. Dobila sem par mozoljev po hrbtu, kjer jih nisem imela že najmanj tri leta, zapacal se mi je dekolte, dobila sem enih par bolečih mozoljev po bradi/čeljusti. Takrat sem šla na morje, koža se je malo popravila, ampak kmalu je spet prišlo do novega poslabšanja zaradi naslednje menstruacije. Ko sem menstruacijo dobila že tretjič zapored, sem vedela, da je to to - po 9 mesecih se mi je "reproduktiven sistem obnovil", spet sem imela cikluse, redne menstruacije in s tem je koža šla v maloro. Trenutno mislim, da je stanje najslabše kar je bilo. Itak je občutek res beden - celo življenje je bila koža moja borba, ko si jo končno spravim v red se zgodi to, in spet se počutim kot da sem v prvem letniku srednje šole. Zanimivo je to, da mozolje dobivam skoraj izključno po čeljusti in bradi. Sicer imam zapacan cel obraz, ogrci, vse.. ampak tiste boleče bule so omejene na brado in čeljust.
Sem se naročila pri dermatologinji, je bila jezna name, ker sem šla iz KT, češ, kako sem neumna, da to je pa ja super stvar za kožo in me je hotela dati nazaj na KT, in s tem preprosto težave pomesti pod prag, ampak sem vztrajala, da ne. Predpisala Belakne gel in Doxy antibiotike. Zdaj sem na tem 14 dni, kot je tudi rekla bi naj po tem času prišlo do poslabšanja, potem pa bi se naj koža začela čistit. Če temu ne bo tako, je že vnaprej predlagala novo rundo Roaccutane, česar res ne želim.
Kožo na stran: splošno počutje boljše, več energije, manj celulita, večji libido, sicer sem se zredila in to kar 10kg, ampak to pripisujem težavam s ščitnico, plus tega mi tako v bistvu bolj odgovarja in nimam namena shujšati, saj se mi zdi, da sem bila prej presuha.
Kljub vsem poznanim škodljivim učinkom KT, bom dala koži čas dobro leto, če se stanje ne bo izboljšalo je precej verjetno, da se bom "vdala" in šla nazaj na tabletke, ker je preprosto preveč stresno se dan za dnem obremenjevati s to prekleto kožo. Sem že pozabila kako je, ko nočeš nikamor brez pudra, v bistvo nasplošno nočeš toliko ven, ker se ne počutiš dobro, muka je vsako jutro vstat in se pogledat v ogledalo, vglavnem groza. Prebrala sem miljon člankov na temo preprečevanja posledic prenehanja s KT, in sem se ravnala po vseh nasvetih - veliko vode, zeliščnih čajev, prehranski dodatki (cink, ribje olje, multivitamin), spanje itd. ampak se mi zdi da nič ne naredi razliko, treba bo samo dati času čas in upam, da čimprej mine.
Če zaključim, res nočem, da bi s tem kogarkoli odvrnila od tega, da neha jemati KT, ker osebno bi k temu vzpodbujala čisto vsako punco in tudi večina prijateljic je prenehala z jemanjem. Upoštevati je treba tudi to, da sem jaz imela težave s kožo že od nekdaj in vem, da tako hudih težav ni pri vseh, je pa res da do zdaj vse kar jih poznam in so nehale, se jim je koža vsaj minimalno zapacala. Dejstvo pa je, da če bi zavrtela čas nazaj, jih NIKOLI ne bi začela jemati, ker komaj zdaj vidiš, kakšno štalo naredijo tvojemu telesu..
Mogoče, če bi vam že svetovala kaj konkretnega na podlagi svoje izkušnje je to, da če pride do tega, ne zapravljajte denarja za kreme, prehranske dodatke ipd., ker nima smisla. V osnovi pač res čimbolj zdrav način življenja, dosti tekočine, spanja, in happy mindset, to je tista osnova, s katero lahko sam prispevaš k temu, da se ravnovesje čimprej spet vzpostavi.
Posted 13 October 2014 - 10:49 PM
Dejstvo pa je, da če bi zavrtela čas nazaj, jih NIKOLI ne bi začela jemati, ker komaj zdaj vidiš, kakšno štalo naredijo tvojemu telesu..
Enako.
Posted 14 October 2014 - 05:56 AM
Jaz sem jih nehala jemat jeseni 2010, se mi zdi. Bila sem presenečena, ker je koža za nekaj časa obdržala učinke tablet. Nekaj časa je bilo OK, nato pa je po preteku 1 leta (jeseni 2011) od jemanja sledil izbruh, ki je trajal kakšna dva meseca. Nobena naravna "žavba" ni pomagala. - podkožni boleči mozolji ob čeljusti do ušes in delno tudi po vratu (ki so seveda hormonske narave) ter po hrbtu. Seveda nisem želela nazaj na kontracepcijo, zato sem potrpela. Čez eno leto (jeseni 2012) spet en izbruh...in seveda - like clockwork - tudi jeseni 2013 izbruh. Na srečo lani po obrazu ni bilo tako hudo, imam pa stalne težave s hrbtom, kjer imam boleče gnojne podkožne mozolje. Lani sem šla na tisto testiranje - imunointoleranco na hrano in se v veliki meri držim tega, česa ne smem jest (gobe, piščanec, kvašene zadeve...). Po kakšne pol leta sem opazila rezultate - na obrazu nimam več tolikšnih težav, zmanjšujejo se pa tudi na hrbtu. Kaj se bo dogajalo letos...ne vem. Upam, da nič drastičnega
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users