Jump to content

Photo

Recepti - MEŠANO

• Please log in to reply
1540 replies to this topic

#381 fifa

fifa

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5418 posts
  • Interests:Finding out how the world works ... :)

Posted 24 December 2009 - 10:15 AM

Za PJ:

Piščanec v limonini omaki

Sestavine:

2 fileja piščančjih prsi
sok 1/4 limone
80 g pora
150 ml čiste juhe
1/8 l kisle smetane
1 čajna žlička peteršilja
sol
poper
3 žlice olja
1 žlica masla

Piščančje meso narežemo na približno 1,5 cm velike kocke, začinimo jih z limoninim sokom in poprom. Previdno premešamo in pustimo stati nekaj minut. Por prerežemo po dolžini, operemo in narežemo na 1 cm debele rezine.
V ponvi segrejemo 3 jedilne žlice olja, meso na obeh straneh dobro zapečemo, ga vzamemo iz ponve in postavimo na stran. V preostali maščobi segrejemo 1 žlico masla, zapečemo por, prilijemo juho in zavremo. Kislo smetano z metlico za sneg hitro vmešamo v omako in 1 minuto rahlo vremo.
Meso in peteršilj vmešamo v omako in pogrejemo.

Jaz sem dodala še malo sira in potem na koncu vse to zmešala s širokimi rezanci. Meni je super recept in sploh ne težek. smile.gif

Aja, recept je za 2 osebi. wink.gif

• 0

A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.

(taoistična modrost)

#382 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 24 December 2009 - 10:44 AM

w00t2.gif Najlepša hvala! Sej če ne bo za danes pa za drugič. biggrin.gif
  • 0

#383 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 24 December 2009 - 11:39 AM

Tudi za PJ:

Pečeni piščanec s pomarančo in paprikami:

za 4 osebe:

3 pomaranče
1,5kg piščanca brez drobovine
nekaj vejic peteršilja
1 glavica česna razdeljenega na stroke
sol in črni poper
1 žlička rdeče paprike
ščepec kajenskega popra (jaz sem izpustila)
15g zmehčanega masla
1 očiščena in na kocke narezana rdeča paprika brez semenja
75ml vinjaka (ali konjaka)
90ml pomarančnega soka
sesekljana sveža bazilika za okras

1. 2 pomaranči podolžno narežemo na četrtine, a ju ne olupimo. Tretjo pomarančo olupimo in jo razdelimo na krhlje

2. trebuh piščanca nadevamo s peteršiljem, četrtinami pomaranč in polovico česnovih strokov

3. piščanca natremo s soljo, poprom, papriko, kajenskim poprom in maslom. S prsno stranjo navzdol ga položimo v pekač. Dodamo na kocke narezano papriko in preostali česen.

4. Pečemo v pečici, ki smo jo pred tem ogreli na 190°C, pri čemer za vsakih 500g piščanca pečemo po 20 minut, nato pa še dodatnih 20 minut. Vmes piščanca obrnemo, tako da je prsna stran zgoraj

5. V kozici segrejemo vinjak, z njim prelijemo piščanca in ga prižgemo z vžigalico

6. Ko plamen ugasne, piščanca, koščke paprike in česen vzamemo iz pekača. Iz trebuha odstranimo peteršilj, pomaranče in česen ter piščanca razrežemo na kose. rezine piščanca, papriko in stroke česna položimo na ogret pladenj in shranimo na toplem.

7. Posnamemo vso maščobo s pekača in prihranimo le 1 žlico maščobe, v pekaču pa pustimo sokove, ki so se nabrali med pečenjem. Dodamo pomarančni sok in pustimo vreti, dokler ne povre. Dodamo rezine pomaranče in segrejemo.

8. S pomarančnimi rezinami in omako prelijemo piščanca, ga potresemo z baziliko in takoj ponudimo.
  • 0

#384 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 25 December 2009 - 08:39 PM

Za vse kuharce, ki rade poskusite kaj novega:

Skuhate njoke. Neodtaljeno jagodičevje daste v ponev in jo zalijete z mlačno vodo, da se hitreje odtali. Sladkate, vsaj 100g cukra, ker jagodičevje bo itak obdržalo tisti svoj mal kiselkast okus, ampak meni je všeč. Ko se odtali, prilijete sladko smetano dokler ne zavre. Omako z jagodičevjem polijete po njokih.

Zelo je fino to in zelo nasitno.
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#385 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 25 December 2009 - 09:28 PM

Ubogi njoki! ohmy.gif Ne, sej kul za tiste, ki radi eksperimentirajo, ampak meni se zdi zločin jest testenine z nekimi sladkimi prelivi. Recimo kombinacija špageti + sladkor + orehi mi je nepredstavljiva.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#386 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 25 December 2009 - 10:49 PM

^^ Enako. -)
Pa nasploh imam rajši njoke skuhane + malo popečene, njami.
Lačna sem.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#387 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 26 December 2009 - 11:04 AM

Makaroni s cukrom woot.gif Neki naaaaajboljšega oops.gif Pa tale recept se tudi sliši slaastno smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#388 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 26 December 2009 - 12:03 PM

meni so pa noro dobri rezanci z maslom in drobtinami. njamnjam! pa še piščanec zraven... oops.gif
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#389 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 26 December 2009 - 12:03 PM

Čokolatini podobni unim ferrero:

10 - 15 dag mletih lešnikov (količina variira, ker daš lešnikov toliko, da je masa ravno prav gosta)
10 dag mlečne čokolade
8 dag nutele

Mlečno čokolado stopiš nad paro, ji dodaš mlete lešnike in nutelo ter dobro premešaš. Maso popolnoma ohladiš (jaz dam ponavadi za ene 15 min u zmrzovalnik) oblikuješ krogljice in na vrh daš cel lešnik smile.gif njami.

Ful je preprosto in res dobro tongue.gif
  • 0

#390 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 26 December 2009 - 12:29 PM

QUOTE(Izgubljena @ 26. 12. 2009 - 12:03) View Post

meni so pa noro dobri rezanci z maslom in drobtinami. njamnjam! pa še piščanec zraven... oops.gif

Tudi njam.gif

Moja babi si pa najprej naredi makarone z drobtinami, potem da pa še cuker gor. To mi pa ni všeč biggrin.gif Posamezno je pa oboje za umret biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#391 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 26 December 2009 - 12:33 PM

jaz pa od nekdaj ne prenesem testenin z drobtinami.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#392 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 26 December 2009 - 06:03 PM

Jaz sem bila taki skeptik kar se tega recepta tiče. Po nobeni logiki mi to ni šlo skupaj, vendar dokler ne probaš... ne moreš vedet, to zares velja!

Nasploh pa mi je že samo jagodičevje za dol past dobro, po tem mislim da bi ga lahko jedla v kombinaciji z biločem!:D

Sem si prej s preostankom nardila šejk, njamsa!!

Poznani so mi špageti z drobtinami, vendar s piščancem pa ne še. Moram še jest to, kaj koščke sam prepražiš aneda.

• 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#393 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 26 December 2009 - 06:04 PM

Jst obožujem makarone/špagete/njoke z drobtinami. njam.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

• Guests

Posted 26 December 2009 - 06:06 PM

Mhm, meni tudi drobtine blazno pašejo na testenine.
  • 0

#395 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 December 2009 - 06:40 PM

Na maslu popečene drobtine, potem pa še testenine poleg - huda kombinacija!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#396 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 26 December 2009 - 06:54 PM

A ma katera od vas kak recept za teso za potico, da ni treba vzhajati?

• 0

#397 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 December 2009 - 07:07 PM

luci,
edino to sem našla: KLIK

edit: aha, zdaj vidim, da potem v receptu piše, da testo vzhaja 2h. Krneki.

• 0

#398 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 30 December 2009 - 08:31 AM

Upam, da tega še nobena ni objavila

Kruh - rolada ala JamieOliver

Testo:
- 1 kg moke
- 1,5 - 2 kocki svežega kvasa
- toplo pivo
- sol
- olivno olje

Kvas daš v 4dcl tople vode in primešaš žličko sladkorja. Ko kvas zavre, ga zliješ na moko, dodaš dve mali zvrhani žlički soli in malo olivnega olja. Po potrebi dodaš pivo. Zamesiš in daš vzhajat za ¾ ure. Še enkrat pregneteš in razvaljaš na 1meter x 30 cm širok trak.

Nadev:- 20 dag pršuta
- 6 trdo kuhanih jajc (narezane po širini na 1cm)
- 30 dag naribanega trapista/gaude
- 2 hlebčka mozarele (narežeš po širini na 1cm)
- 30 kom razkoščičenih oliv (daš na polovičke)
- 3 olupljene paradižnike (daš jih v vročo vodo in kuhaš dokler ne poči koža; jih olupiš, z nožem parkrat prebodeš paradižnik in iz njih iztisneš vodo; nato narežeš po širini na 1cm)
- sveža bazilika
- sol, poper, olivno olje

Vse zložiš lepo enakomerno na testo, le zgoraj pustiš 5 cm prostega roba, da lahko kasneje "zlepiš".
Ko imaš vse zloženo posoliš, popopraš in malo preliješ z olivnim oljem.
Zrolaš testo od spodaj navzgor in lahko z zobotrebci malo spneš, da ti ne razpade.
Potem daš skupaj še skrajne robove in položiš na pekač. Od zunaj testo še malo namažeš z olivnim oljem.
Prižgeš pečico in pustiš testo vzhajati še pol ure, predno ga daš peči. Pečeš 45 min na 180°C.

Prilagam še slikco, kako naj bi izgledalo, predno dodaš sir in rolaš:
IPB Image
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#399 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 15 January 2010 - 06:26 PM

^^Mmm, to se ful dobro sliši (in zgleda)! Bom jutr pri tašči naredila, mi še zmer nimamo kuhne. laugh.gif
Aja, kako pa to zviješ? A da dobiš tko zavito potem? oops.gif
  • 0

#400 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15728 posts

Posted 17 January 2010 - 01:24 PM

Kami tole dela od kolegice brat in je baje noro. Bom jst tut probala enkrat.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users