Pa kaj se
To je bolj pohod, ne sprehod.
Resno?

Spomnim se, da sva do tja sla s trolo, nazaj se nama pa ni dalo cakati in sva sla pes, sploh ker je bilo lepo vreme. Meni se ni zdelo spet tako dalec, pa dosti tekacev je slo mimo.
Posted 31 March 2017 - 05:58 PM
Pa kaj se
To je bolj pohod, ne sprehod.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 31 March 2017 - 06:22 PM
Odvisno iz katerega dela Trsta se starta? Iz glavne postaje do Miramare je cca 8km, dobra ura hoje, ali urca pa pol.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 31 March 2017 - 07:17 PM
Jaz nameravam tam popit vsaj 2 kavi na dan (tudi 3) in vsakič ziher sladko zraven, pa vmes med kavami tudi še kaj sladkega. Se bom pripravila malo vnaprej in pol vse napisala sem
Posted 31 March 2017 - 07:51 PM
Posted 31 March 2017 - 08:08 PM
Jaz pa mislim, da se bom za najboljši sladoled ever morala vrniti v Oristano. Nikjer nisem jedla niti približno tako dobrega.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 April 2017 - 10:08 AM
Frida, za koliko časa pa greš?
Jaz sem dobila idejo, da bi prijateljici za rojstni dan častili ene 3 dni v Rimu, ker si ful želi tja. Seveda bi šla jaz zraven.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 02 April 2017 - 02:35 PM
Za 6 dni
Letalska karta je super darilo!
Posted 03 April 2017 - 09:26 AM
Hvala Jina, super poročilo:)
Posted 10 May 2017 - 02:14 PM
Rim je zakon! Štiri dni ogledov od jutra do večera in sem videla malenkost, ful bogato mesto in za vsakega se nekaj najde. Jaz sem sploh uživala, ker je tok umetnosti in zgodovine na vsakem koraku.
Spala sem v Vatikanu, 7 min peš od trga sv. Petra, tako da sva vsak dan začela s sprehodom čez ta trg. Videla sem tri najpomembnejše bazilike, San Pietro, Santa Maria Maggiore in San Giovanni in Laterano, potem še ene tri druge, v katerih so mojstrovine (Mojzes od Michelangela in poklicanje sv. Mateja od Caravaggia). Bila sem v šestih ali sedmih muzejih, na razstavi Basquiata, pogledala valda Panteon, Kolosej in Forum Romanum in vatikanske muzeje (kjer je med drugim Rafaelova Atenska šola in sikstinska kapela). Pogledala sem si še Dioklecijanove in Karakalove terme, angelski stolp. Šla sem mimo španskih stopnic in fontane di trevi, kar pa me ni nič posebej navdušilo, za razliko od vseh ostalih stvari, ki so neverjetne.
Turistov je ogromno, kar preveč. Nikjer nisem čakala v vrsti za karte, razen za v vatikanske muzeje, kjer smo čakali 2h40min. Notri smo se drenjali kot sardele, vodene skupine turistov so delale največji kaos, ker so ljudje kot pobezljane ovce. Videt freske je bilo res fajn, ampak sem bila zelo živčna zarad ljudi.
Zvečer sva šla v predel Trastevere na aperol in večerjo, cene so zmerne oz. normalne. Sladoled sem vsak dan jedla tudi v Vatikanu, kjer je predlagala Podgana, bil zelo dober. Cannoli sem jedla na več koncih, sploh okrog Panteona je ogromno enih slaščičarn in povsod mi je bila kava dobra, ne morem glih izpostavit neke posebne lokacije. Večerje so bile tudi super, vzdušje v predelu Trastevere je the best, ful mi sede ta italijanska scena, veliko je uličnih nastopov... Res prekrasno mesto. Javni prevoz je dober, učinkovit, busi in metroji laufajo. Večino Rima sem sicer prepešačila.
Posted 10 May 2017 - 02:14 PM
Posted 10 May 2017 - 02:22 PM
Super lepo! Komaj čakam
Blizu Fontane Trevi sta uspela prit, ali je bilo preveč turistov okoli?
Kakšne so pa kaj cene hrane v restavracijah ali pa streetfood, etc?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 May 2017 - 02:29 PM
Nikoli še nisem pojedla toliko pic na kos, kot v teh štirih dneh v Rimu Vse so odlične, niso preslane, testo je hrustljavo in okusni, enostavni nadevi. Enako je s fokačami, te so bile pa kar malo drage za street food. Te pice vržejo na tehtnico, ti poveš kako velik kos hočeš imet in res ni predrago... Večerjala sva pa vedno v Trastevere, neko predjed in krožnik pašte. Cene so kot pri nas. Dve predjedi, glavni jedi (pašta) in pijača, je bilo okrog 25-30€. Za ostale jedilnike ti ne morem povedat, ker v Italiji vedno jem pašto in solat ali pa mesa ne gledam na menijih
Sladoledi podobno kot pri nas, kje seveda dražje kepice, enako s picami na kos. No, pice so ble povsod poceni, edino enkrat sva naročila fokačo, je imela bufalo mocarelo in te reči, plačala sva pa 15€ za dva kosa. Me je stisnilo ja, ampak kaj pa češ, briga me
Jaz mam ful rada spritz aperol in cene tega so bile pa res različne. V Trastevere je bil recimo 3,5€ ali pa 4€, poleg še olive in tri druge stvari za grickanje, blizu Vatikana (na isti ulici kot Podganin sladoled) pa 9€ z malo čipsa
Pri fontana di trevi je bilo tok ljudi, da sem dejansko šla samo dol do vode, pogledala levo in desno, naredila dve fotki in jo ucvrla stran.
Posted 10 May 2017 - 02:37 PM
Okaj hvala ti
Če kakšen bar ali restavracijo še posebej priporočaš, kar napiši.
Koliko sta pa dala za 1 nočitev, sta bila v hotelu ali kaki privat sobici/apartmaju?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 10 May 2017 - 02:46 PM
Ne spomnim se imena restavracije tam v Trastevere, bla je res prijetna, bom malo pobrskala in dopišem. Ampak mislim, da tam ne moreš ravno falit. Sladoled mi je bil všeč v Venchi, ki je veriga. Bi šla sicer mimo, ampak me je njihov prostor blizu Piazza Venezia ful pritegnil, ker je po treh stenah za prodajalci tekla tekoča čokolada in je dišalo za znoret. Kavo sem pila v naključnih lokalih, kjer mi je potegnilo, veliko jih je takih
Spala sva pa v enem apartmaju, ženska oddaja ene 4 sobe in sva dala 70€ na noč. Pa taksa je 3,5€ na dan. Res je malo višja cena, ampak men ful odtehta, da sem v centru.
Posted 10 May 2017 - 02:47 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 May 2017 - 02:51 PM
Ja Podgana imaš prav. Ko rečem, da ni drago, imam v mislih ljubljanske cene. In ja, Lj je ful draga in se delamo, kot da smo na Dunaju ali pa v drugi veleprestolnici. Jaz se tukaj ful odrekam stvarem in živim skromno, da na potovanju uživam toliko bolj. Ko sem slišala 9€ za aperol, me je stisnilo ja, ampak si pol rečem Kurc!
V Benetkah tudi jaz za vogalom pijem odlično kavo z 1€ ja
Posted 10 May 2017 - 05:06 PM
Posted 10 May 2017 - 06:15 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 10 May 2017 - 07:25 PM
Vidim, da so cene kar normalne. Fant je trdil, da je hrana in pijača v Rimu ful draga.
Koliko so pa kaj vstopnine, tudi neke normalne cene?
Jaz se s kolegicami pogovarjam o ideji, da bi šle v Rim, navdušenje je veliko. Smo se pogovarjale o 4 nočitvah. Frida, to je po tvojih izkušnjah verjetno premalo a ne? Se mi zdi škoda, da če že greš nekam, da imaš na koncu premalo časa za si vsaj kolikor toliko v redu pogledat stvari in uživat.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 10 May 2017 - 07:47 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users