Muffini, cupcakes
Posted 06 June 2009 - 10:29 PM
Aha. No, sem v pričakovanju, he he. Me res zanima ta reč.
Katere firme pa so in kje si kupila?
edit: aha, sem prebrala, da v Mercatorju.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 07 June 2009 - 01:39 PM
Okus je intenzivno limonast, pa ne preveč kisel, ampak taka kremasta limona, pa dobesedno topijo se v ustih in tisti preliv je 1A. Jaz sem dodala notr še naribano lupinico bio limone in 100g bele čokolade, pa tudi brez tega bi bli pomoje super. Uglavnem, jaz sem zelo presenečena, ker sem imela ful nizka pričakovanja. Lahko zaključim, da so mi boljši kot domači, je pa res, da doma še nikoli nisem delala limoninih, pa takih s prelivom tudi ne, kar pa nedvomno doda svoj čar. Pomoje instant čokoladni niso nič posebnega oz. se da po mojem mnenju čokoladne boljše nardit doma. Limoninih pa doma še nisem delala in ne morem primerjat, ampak res jim je ratalo pričarat supaj s prelivom prav nebeško aromo.

Posted 07 June 2009 - 01:47 PM
Ooo, hvala za poročilo (in sliki), ki me je vsekakor ZELO prepričalo.
JUTRI kupim.

Kar poceni so.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 07 June 2009 - 01:51 PM
Posted 07 June 2009 - 01:52 PM

Posted 07 June 2009 - 01:53 PM
Posted 07 June 2009 - 02:56 PM
Še ati, ki je tudi precej izbirčen glede sladkišev, je zmazal tri in rekel, da so res čist po limoncah (mogoče je pripomoglo tudi to, da sem dodala naribano limonino lupinico).
Posted 07 June 2009 - 03:32 PM
Res so božanski.

Posted 07 June 2009 - 03:52 PM

Sestavine:
- za 2 žlici na drobno (res na drobno!) sesekljanega svežega ingverja (ne ga naribat, ker ne bo ta prav okus)
- lupina 2 celih limon (nešpricane, pa lupina mora bit čim bolj debela, veliko tistega belega)
- 1/3 masla (od 250g)
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 2 jajci
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 navaden trd jogurt
- 2 jogurtova lončka gladke moke
Za preliv:
- 1/4 jogurtovega lončka limoninnega soka
- sladkor v prahu po okusu
Ingver na drobno sesekljamo in naribamo limoni za lupino.
Dobro zmešaj ingver, limonino lupino in sladkor. Dodaj maslo, miksaš na največ, dodaš jajci, spet miksaš pri največji hitrosti.
V drugi posodi zmešaš jogurt s sodo.
V zmes limone, ingverja, jajc in masla dodajaš:
najprej eno tretjino moke, nato eno tretjino jogurta s sodo (skos mešaš z leseno kuhalnico). Začneš in končaš z moko.
Pečeš kot običajne mafine.
Ko se malo ohladijo jih pomočiš v limonin sok s sladkorjem.
Posted 07 June 2009 - 04:00 PM
Posted 07 June 2009 - 04:49 PM
Posted 08 June 2009 - 03:27 PM

Posted 08 June 2009 - 06:26 PM
Poročilo glede limoninih muffinov:
tudi mene so precej pozitivno presenetili, le morda sem pričakovala več limoninega okusa pri testu, ampak se potem z res izvrstnim prelivom to pogliha. Razen malo limonine lupinice, nisem nič dodajala v testo (nobene čokolade, ipd.). Dobila sem jih 11. Slike ne bom limala, jo je že DiLeMa, moji so podobni, muffini pač. Definitivno bom še naredila, pa tudi sprobala druge okuse. Je pa fajn priročna zadeva, ko se ti ne da packat (kar se meni večinoma ne da), ker res takorekoč ni razlike med temi instant in onimi "domačimi".
Posted 16 June 2009 - 06:49 PM

Posted 16 June 2009 - 07:02 PM

Posted 16 June 2009 - 08:32 PM
Sem naredila tudi instant čokoladne in so me pustili dokaj hladne. Niso zanič, ampak pač ... nič posebnega. Domači čokoladni so mi bistveno boljši.
Posted 16 June 2009 - 08:41 PM
Se strinjam!
Posted 16 June 2009 - 11:55 PM

Posted 17 June 2009 - 12:07 AM
Tu je pa z minimalno packanja maksimalni kasnejši užitek, hehe.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users