Jump to content

Photo

šampon za lase

• Please log in to reply
1095 replies to this topic

#381 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 02:16 PM

Od Welede je tudi ok, ga moram enkrat poskusit:

http://www2.cudovita...showtopic=19044
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#382 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 November 2011 - 02:33 PM

Aham, bom pregledala še vse Alverde (ki mi res najbolj od vseh ever ustrezajo), če je slučajno kakšen brez, pa Logono in Lavero.
Tega Weledinega pa jaz ne bi, ima takoj na začetku olje.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#383 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 06 November 2011 - 02:53 PM

Vidim da bom imela kar veliko dela z iskanjem dobrega šampona. Meni sicer Joico kratkoročno zelo ustreza, fajn zmehča lase, lepo diši, dobro očisti... ampak glede na to, da sumim, da mi vsebovani SLS-i dolgoročno povzročajo težave bo treba probat kaj drugega.

Ful me je presenetil Alverde, jaz sem mislila, da naravni šamponi v osnovi ne vsebujejo SLS-ov. huh.gif

Je pa tudi res, kar je že Nincha povzela, da vsakemu paše čist nekaj drugega. Glede OH recimo, je meni kar logično da tebi, Nincha, ne odgovarja, ker imaš zelo fine, gladke lase (tak meni delujejo). Jaz sem bolj mislila za Immortelle, ker za njo (se spomnim iz slik) vem, da ima goste, skodrane lase, ki so že po naravi zelo suhi, debeli in porozni - posledično pa tudi vpijejo veliko več olj in podobnega. In evo, verjetno iz enakega razloga pašejo tudi Neytiri, ki ima enak tip las.

Meni recimo OH po učinku tudi ni preveč impresioniral. Je zadovoljivo opravil svojo vlogo, neko mero zadoščenja mi je še dajala vednost o odličnih sestavinah (tako mi je bil na forumu predstavljen) pa lepo je dišal (se pa vonja po letih redne uporabe ful naveličaš). Jaz recimo nikoli ne bi šla nazaj na tale dvojček, s tem posebej ciljam na balzam, ker meni Joico Hydrator naredi neprimerljivo lepše lase, s Hydratorjem so milo rečeno fantastični, v nulo zglajeni, nahranjeni, dišeči, mehki... wub.gif Res, kot balzam je ta res tapravi in ga ne menjam.

Zdaj moram najt samo še šampon. Evo ravnokar grem prečekirat VSE Joicotove šampone, če res vsi vsebujejo sulfate..

Moram pa pripomnit, da se zelo strinjam z Immortelle glede teh otroških šamponov. Oglašujejo jih kot blazno nežne in že v osnovi bi od šampona za otroke/dojenčke pričakoval res ultra nežnost pa te res na rit vrže ko se malo spustiš v sestavine in opaziš kaj vse dajo v baby shampoo.
  • 0
Memento mori.

#384 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 03:19 PM

QUOTE(Zlatolaska @ 6. 11. 2011 - 14:53) View Post

Jaz sem bolj mislila za Immortelle, ker za njo (se spomnim iz slik) vem, da ima goste, skodrane lase, ki so že po naravi zelo suhi, debeli in porozni - posledično pa tudi vpijejo veliko več olj in podobnega.

biggrin.gif
Včasih sem imela skodrane, zdaj pa ne več. Samo še valovite.
Pa tudi gostih nimam več tako zelo, odkar so se mi pred leti (iz neznanega razloga) zredčili.
Še vedno nimam redkih, da ne bo pomote, ampak imam kar občutno manj goste, kot prej. Imam pa kar precej tanke, suhe in porozne (ker se že veliko let barvam - narastek).
  • 0

#385 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 November 2011 - 07:14 PM

Ja, se spomnim da si pisala v temo 'izpadanje las', da so se ti zredečili. Jaz pa sem tako upala, da me boš potolažila, da boš rekla da so se stvari spravile v red in da se je tudi gostota v celoti povrnila.

Coco*, na kak način pa ti uporabljaš kokos (olje, sklepam?)

Sem prečekirala vse Joico šampone in na žalost vsi vsebujejo takšne ali drugačne sulfate. Enako velja za Alverde, ful sem razočarana. down.gif Ampak še vedno imam raje razrečen sulfat, če že ni za dobit nekega kvalitetnega brez. rolleyes.gif Velja pa tudi gledati kako pozno na seznamu je, ponavadi je 2. po vrsti, pri šamponu s kofeinom pa je tretji pa še to coco, tak da vsaj to je nekaj.

Jaz bom mogoče probala tistega Saubar iz Mullerja za začetek, za 99 centov res težko kaj fališ, če mi ne bo vredu ga bom dala eni ali drugi sestri.
A nardi relativno lepe, mehke lase, ga je že sprobala katera?
  • 0
Memento mori.

#386 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 07:27 PM

QUOTE(Zlatolaska @ 6. 11. 2011 - 19:14) View Post

Jaz bom mogoče probala tistega Saubar iz Mullerja za začetek, za 99 centov res težko kaj fališ, če mi ne bo vredu ga bom dala eni ali drugi sestri.
A nardi relativno lepe, mehke lase, ga je že sprobala katera?

^ Saubar je iz DM (znamka).

Jaz sem ga danes uporabila drugič.
Meni bolj zgladi in zmehča lase kot npr. od Beauty Baby ali Bubchen. Lasišče pa me ne srbi in tudi nimam nič prhljaja.
Mi je všeč. smile.gif

Ker gre za šampon in gel za tuširanje v enem, ga v primeru, da ti na laseh ne bo ustrezal, porabi za telo ali roke.
Ima pa zelo prijeten vonj po pomaranči. smile.gif
  • 0

#387 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 November 2011 - 07:33 PM

Aja, očitno sem nekaj zamešala. No hvala, da si povedala, bi se znalo zgodit da bi ga zaman iskala v Mullerju laugh.gif . Upam, da ga bodo imeli. Sem recimo šla tudi enkrat z namenom da kupim Baby-a, pa so imeli samo Kinder.

_Planet_, kaj ti maš od Melvite Capiforce prav tistega za suhe lase, pa ti kljub temu nardi tako žimaste lase?

Jaz bi res zelo rada našla en šampon brez sulfatov, da vsebuje vsaj malo neki olj sad.gif . Ker tile otroški so brez olj in česarkoli za suhe/poškodovane lase, zato naredijo tako krepaste lase, po moje. Ali ve katera za kakega takega?
  • 0
Memento mori.

#388 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 November 2011 - 07:40 PM

QUOTE(Zlatolaska @ 6. 11. 2011 - 19:14) View Post

Coco*, na kak način pa ti uporabljaš kokos (olje, sklepam?)

Zajamem z žlico iz lončka, stopim na roki (včasih potopim lonček v vročo vodo, je hitreje in lažje, ker postane prej tekoč), potem pa nanašam na lase, vedno po celi dolžini, včasih še na lasišče, ki ga obenem fajn zmasiram. Moji lasje letos morja ne bi preživeli brez kokosa, niti malo se niso poškodovali, jaz mu pojem hvalnice nonstop.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#389 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 November 2011 - 07:53 PM

+1

Kokosovo olje je res super. smile.gif

• 0

#390 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 08 November 2011 - 04:57 PM

Kako delujejo suhi šamponi? Je kera že sprobala?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#391 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 November 2011 - 05:04 PM

Jaz sem imela Rockaholic Dirty Secret (Tigi):

http://www2.cudovita...showtopic=17102
  • 0

#392 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 08 November 2011 - 06:55 PM

Princeska jaz to skos uporabljam. A se nismo enkrat pogovarjale za babypuder da si ga ene dajete gor? To je podobno, sam rezultat je men boljši, ker po pudru je občutek kot da maš umazane lase, po tem pa ne. Pa še volumen ful nardi tongue.gif
  • 0

#393 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 08 November 2011 - 06:58 PM

QUOTE(Princeska @ 8. 11. 2011 - 16:57) View Post

Kako delujejo suhi šamponi? Je kera že sprobala?

Enak učinek naredi tudi navaden baby puder, samo bolš, če si blond. biggrin.gif
Jaz sem imela od Toni&Guy pa ni bilo NOBENEGA učinka.
  • 0

#394 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 08 November 2011 - 07:02 PM

Men pa puder ful ni ustrezal, pa še ugotovila sm da recimo od nivee puder mi je bil grozen, od dm-a pa že boljš. Se tut sestavinsko mal razlikujejo.
  • 0

#395 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 November 2011 - 07:03 PM

Jaz imam sicer še tega:

IPB Image

Sem ga nekajkrat uporabila, pa mi naredi katastrofo. Čeprav sem blond, se vidi, kot da bi imela prhljaj/prašno glavo, kljub krtačenju in česanju. down.gif

Jaz ponavadi za silo uporabim kar obarvan matirni puder za obraz, ki rahlo prekrije celo narastek! biggrin.gif
  • 0

#396 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27428 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 November 2011 - 07:10 PM

QUOTE(Immortelle @ 8. 11. 2011 - 19:03) View Post

Čeprav sem blond

KAJ, a nisi ti rdečelaska?! Dej nalepi kako sliko! smile.gif

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#397 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 08 November 2011 - 07:11 PM

^ neee, nikoli nisem bila. Slika je v mojem profilu. tongue.gif
  • 0

#398 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 08 November 2011 - 07:30 PM

Immortele, ja ta SET tud meni ni ustrezal, najslabši je od vseh, kot si rekla, ful se pozna pa še smrdi. Aquamarina je kul, imajo ga v millerju Jaz sem zdej kupla od schaume, morm sprobat.
  • 0

#399 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 10 November 2011 - 07:34 PM

QUOTE(Zlatolaska @ 6. 11. 2011 - 19:33) View Post

_Planet_, kaj ti maš od Melvite Capiforce prav tistega za suhe lase, pa ti kljub temu nardi tako žimaste lase?

Ja. Ceprav veliko manj kot otroski (Buebchen Kinder), otroski mi pa res cisto zafeclja mokre lase, brez balzama bi si jih pomoje morala kar obriti z glave. Ko se posusijo, strlijo brez zivljenja na vse strani ene dva dni. Slama, obup. : )

Popolne lase sem imela po vlazilnem Joico samponu, celo brez balzama, res, rajsko. A seveda me je po njem srbelo lasisce. FML.

Kaj je finta teh suhih samponov in pudrov? Za vmesno uporabo med dvemi pranji z vodo? Si ne predstavljam, da bi si s tem "prala" lase, ze tako jih komaj dobro sperem (imam goste in moram mocno spirati, da mi ne ostaja svinjarija na laseh/ob lasiscu).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#400 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 10 November 2011 - 07:48 PM

ja men se kr hitr zmastijo in pol me vcasih k se zbudim preseneti in to ful pomaga, mam dobro frizuro še dva dni pol. Pač za včasih k ni časa/možnosti za pranje.
Ni pa to zdej da bi uporablju namesto normalnega šampona in vode biggrin.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users