Jump to content

Photo

KORISTNI NASVETI in OPAZKE ZA NAŠE ZDRAVO ŽIVLJENJE

• Please log in to reply
1105 replies to this topic

#381 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 22 January 2007 - 12:43 PM

http://cespov-njok.b...ica-vegete.html

http://www.kulinarik...?...98&offset=0

Sej tisti ki ne uporablja tega verjetno itak pozna smile.gif Pri prvem linku je sploh zanimiva povezava na Guardianov članek. smile.gif
  • 0

#382 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 22 January 2007 - 01:56 PM

Zelenjavna začimbna zmes: http://www.kulinarik...ept.asp?ID=5206 cool.gif biggrin.gif
  • 0

#383 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 22 January 2007 - 03:54 PM

Meni so všeč soli, ki jih dela Jamie.
Vzame sol in razne začimbe in vse stre v terilniku. Na koncu sol preseje in posuši. In ima začimbno sol.
Dodaja pa limonino lupino, ingver, rožmarin... Karkoli.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#384 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 22 January 2007 - 04:05 PM

Bio jušnih kock (torej brez Na glutmaminata in ostalih sranj, vse seveda organic) imaš ful za kupit! To sploh ni problem. Sicer pa Vegete ne uporabljam več kot 7 let ali celo več. Fuj, vsa hrana ima pol isti okus - po Vegeti.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#385 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 January 2007 - 04:19 PM

kaj te bio jušne kocke se kupijo tudi v navadnih trgovinah?
sem prej mami omenila, da naj več ne daje vegete v hrano! malo se je uprla, ampak mislim, da se jo bo dalo omehčat.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#386 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 22 January 2007 - 04:22 PM

Ja, v vseh večjih trgovinah.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#387 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 22 January 2007 - 05:02 PM

Jaz Vegete prav nič ne pogrešam. Vem, da jo doma stalno filajo v vse stvari, ampak ne občutim. Ko pa sama kuham, je pa vse naravno. Niti ne kupujem pred pripravljenih stvari, nič. Še štruklje in testenine sama delam. Eh, preveč časa imam. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#388 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 22 January 2007 - 05:05 PM

to je super. jaz moji mami celi čas težim: kupi polnozrnati riž, testenine, ne soli preveš, olivno olje, manj maščob, nič vegete... pošteno ji grem že na živce, samo se ji trudim dopovedat, da gre za naše zdarvje in da ji naj ne bo žal dat evro več.
ko bom vodila svoje gospodinjstvo, bom ziher vse drugače kupovala smile.gif

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#389 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 January 2007 - 05:39 PM

QUOTE(sajk @ 22. 1. 2007 - 9:40) View Post
Poleg tega pa ... v čem je fora da imajo vse jedi okus po istem? Začimbe daš zraven tiste kar pašejo, ne pa povsod vedno isto ... blink.gif

Jaz dam vegeto, ko kuham, res v malo reči, pa še to čisto majhno količino, mi je pa dobra, ne morem pomagat. Se pa moram nasploh navadit na manj slano hrano, ker si čisto preveč vse skos solim... ampak če je pa premalo slano, mi je pa skoraj neužitno.
Drugače pa tudi jaz nekako poskušam zdravo živet in moji doma... kuhamo vse izključno na domačem olivnem olju (nekje iz Primorske), pa Becelu... ne jemo nič mastnega... celo krompir se namaka celo noč, preden se ga da kuhat (ker spusti neke ne najbolj zdrave snovi ven - ne me več spraševat, k ne vem več), ipd. (vse to že zaradi prisotnosti bolezni v familiji).

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#390 exotica

exotica

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 693 posts

Posted 22 January 2007 - 07:12 PM

kak odnos pa imate do konzerviranega sadja??

kajti jaz pojem ogromne količine ananasa v konzervi...to pa je tudi vse...
  • 0

#391 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 22 January 2007 - 07:17 PM

k sm bla mlajša sm dost to jedla (marelce, ananas, jagode). zj pa iz neznanga razloga sploh ne jem več. ne de bi se mi zdel nezdrav sam rajš sveže sadje papcam biggrin.gif
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

#392 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 22 January 2007 - 07:29 PM

Tam je še več sladkorja kakor v sadju. Skoraj da ne jem konzerviranega sadja.
  • 0

#393 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 22 January 2007 - 07:29 PM

na vsake tolk časa si privoščim tudi konzervirano sadje, če ne pretiravaš je ok...
  • 0

#394 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 January 2007 - 08:33 PM

Jaz tudi jem samo sveže sadje. Sadje iz kompota mi ima takorekoč vse nekako zelo podoben okus. Ni mi všeč.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#395 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 22 January 2007 - 09:24 PM

Meni kompoti nikoli niso bili preveč všeč, ima vse podoben okus.
  • 0

#396 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 22 January 2007 - 09:59 PM

Seveda, cukrasto, kaj pa sladkate laugh.gif Pa če se sadje meša ... se seveda okusi lepo premešajo. Jabolčni kompot je kul. smile.gif
  • 0

#397 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 January 2007 - 10:04 PM

Najbolj kul je domač kompot moje mame... jabolka, čist malo sliv. Njami. Praktično nesladkan, z malo cimeta. Božansko.

• 0

#398 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 22 January 2007 - 10:26 PM

Jaz pa kompota nikol nisem pretirano ljubila smile.gif kot je ena zgoraj napisala , nek čudn okus, povsod enak.pa tiste mehke jabke smile.gif ne paše nikol.
Glede sadja v konzevah pa tud podobno mnenje, jagode presladke in mehke, never.Ananas je ql. Sam tud presladek hmm.gif
  • 0

#399 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 22 January 2007 - 10:50 PM

a je ful narobe, ce si prevec solis hrano? js dam ponavad tko cca 10krat vec soli v/na hrano kokr ostali clani druzine... pa mi je ful dobr, k je tok slano, ceprov se men sploh ne zdi slano... no uglavnem, men moji praujo da sm k koza pa da se mi bojo ledvice pokvarle. kaj nej nardim, a nej probam zmanjsat, ceprou men je hrana cist nejdljiva brez soli oz z majhno kolicino soli
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#400 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 22 January 2007 - 10:59 PM

Ne pretiravat z soljo, jaz jo probam čimmanj devat k jedem, ali pa sploh ne. Ja itak da je škodljiva.

Zmanjšaj če se le da. Al pa probaj nadomestit, s kako boljšo soljo. Poglej par postov nazaj.

dodajam tole.....
Navadna sol je pravzaprav samo rafiniran natrijev klorid, ki hrani daje okus, telesu pa predvsem škoduje. V količinah, v kakršnih uživamo sol dandanes, ta iz našega organizma izčrpava tekočino in vitalne elemente, povzroča kopičenje vode v tkivih in dehidracijo celic (to je, mimogrede, tesno povezano z nastankom kožnih izpuščajev in celulita), ruši mehanizem uravnavanja krvnega tlaka, obremenjuje organe izločanja itd. Zato vam bo vsak zdravnik ob bolezni svetoval, da omejite uživanje soli.

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users